- Konu Sahibi doktorcum_
-
araniza girmek istemem ama simdi google kadin sunneti neden yapilir diye yazdigimda arkadasin yazdiklarina benzer seyler okudum ve sasirdim :26:
Bu dediğinize uyan hadis okumuştum ama sahih mi bilmiyorum. Sadece tavsiye ediyordu (kadının haz alması için) yani illa olsunlar denmiyordu. Ama araplar yanlış yorumlayıp işi jeniatal sakatlamaya götürmüş olabilirler. Afrikayı saymıyorum bile çünkü ordaki tam sakatlama, İslamla alakası yok. Yine de ben şahsım adına haz için vs olsa sünnet olmak istemezdim. Kim ister ki? Allah cehaletin karanlığından korusun... :/
Dogrudur mutlaka, ancak Islamiyette sadece recm degil bir cok baska sey de daha once gelmis Yahudilik dinine uygundur. Ornegin onlara da domuz eti yemek yasaktir, muslumanlara da.. Etin helal kesimi-haram kesimi iki dinde de vardir, onlarin peygamber soyundan birine, Hz. Ibrahim'e (Abraham) kurban indirilmistir, bugun muslumanlar hala kurban keserler, kadinlarin ortunmesi (ozellikle carsaf ve pece) onlara buyurulmustur, bugun baslica Islam kadinlari bunlari kullanir, miras bolusumunde erkek iki dine gore de fazla alir, onlarda da 4 kadina kadar dini nikah vardir, vesaire..
Dogrudur mutlaka, ancak Islamiyette sadece recm degil bir cok baska sey de daha once gelmis Yahudilik dinine uygundur. Ornegin onlara da domuz eti yemek yasaktir, muslumanlara da.. Etin helal kesimi-haram kesimi iki dinde de vardir, onlarin peygamber soyundan birine, Hz. Ibrahim'e (Abraham) kurban indirilmistir, bugun muslumanlar hala kurban keserler, kadinlarin ortunmesi (ozellikle carsaf ve pece) onlara buyurulmustur, bugun baslica Islam kadinlari bunlari kullanir, miras bolusumunde erkek iki dine gore de fazla alir, onlarda da 4 kadina kadar dini nikah vardir, vesaire..
araniza girmek istemem ama simdi google kadin sunneti neden yapilir diye yazdigimda arkadasin yazdiklarina benzer seyler okudum ve sasirdim :26:
Valla ben google'da kredibilitisi ne oldugu belirsiz sitelerden bunu ogrenmedim. Iki ayri derste, Sosyoloji ve Afrika Kulturu derslerinde bu konuyu bizzat isledik. Yani guvenilir ders kitaplari ve kaynaklarindan okudum. Klitorisi kadinin daha cok zevk almasi icin kestiklerini iddia eden sitelere itibar etmeyin. Bir de dusunun, bu cehaletin getirdigi birseyi uygulayan ve bu insanlarin en hassas yerini acimadan diri diri kesen insanlarin niyeti hangisi olabilir sizce? Klitori zaten uyarildiginda erkek penisi gibi sertlesen bir organ, fazla uyariya ihtiyaci yok ki.. O kadar hassas bir organ ki ustundeki deriyi soyle bir geriye ittirip dokunun bi kendinizinkine, zevk degil aci hissedeceksiniz.
Valla ben google'da kredibilitisi ne oldugu belirsiz sitelerden bunu ogrenmedim. Iki ayri derste, Sosyoloji ve Afrika Kulturu derslerinde bu konuyu bizzat isledik. Yani guvenilir ders kitaplari ve kaynaklarindan okudum. Klitorisi kadinin daha cok zevk almasi icin kestiklerini iddia eden sitelere itibar etmeyin. Bir de dusunun, bu cehaletin getirdigi birseyi uygulayan ve bu insanlarin en hassas yerini acimadan diri diri kesen insanlarin niyeti hangisi olabilir sizce? Klitori zaten uyarildiginda erkek penisi gibi sertlesen bir organ, fazla uyariya ihtiyaci yok ki.. O kadar hassas bir organ ki ustundeki deriyi soyle bir geriye ittirip dokunun bi kendinizinkine, zevk degil aci hissedeceksiniz.
Semavi dinler yani allahtan gelen dinler başkaca dinler değilki
elbette birbiriyle örtüşecek çelişmesi zaten düşünülemez.
Yahudilik değil hem museviliktir onun adı..
Sonra isevilik yani hristiyanlık (Aslında museviliğin yeni yüzüdür isevilik..)
Sonra en son din Muhammedilik.
Bunlar tümünün genel adı İslam'dır yani Allah'ın dini...
Hem bunun İslamla din ve müslümanlıkla alkası yok ki. Kültür ve örf ile alakalı bir durum.
Afrikada daha çok yapılıyormuş. Afrikanın yarıdan fazlası tahgrif edilmiş hristiyanlık ya da dinden bi haber...
Evet, ortusuyorlar ancak Yahudilik, ya da sizin deyiminizle Musevilik ile Islamiyet daha cok ortusuyor. Ikisinin ortasinda gelen Hristiyanlikta bu kurallar yok cunki. Hz. Isa Musevileri yaptiklari yanlislardan ve gunahlardan kurtarmak icin gelmis ve bu ugurda kendini onlarin gunahlari karsiliginda feda ettigine inanilir. Muslumanlik Hristiyanliktan 600 yil sonra gelmis ve biraz arastirirsaniz Yahudilik kurallarinla daha cok ortustugunu gorursunuz. Mesela en basitinden Hristiyanlikta carsaf, pece, helal et, haram et, domuz eti yasagi filan yoktur.
Haklısınız. Bunlar çok normal çünkü İslam o ilahi dinlerin devamıdır.. Şeriattaki cezalar şahit ister vs ve caydırıcıdırlar :) kimse durduk yere recm edilmez ya da eli kesilmez ki. 4 şahit olayları, 80-100 değnek vs var yani... Zina yapan evlilere recm gibi ağır ceza oluyor sanırım tam bilmiorum
Bakın eski ahit(söz) yahudilerin; yeni ahit(söz) ise hristiyanların kitabıdır.
İkisinin birleşimi Kitabı Mukaddes oluşur.
yani hristiyanlık yeni bir din değildir yahudiliğin içinden çıkmış bir inançtır benzer olmaması düşünülemez.
neyse bunlar başlıkla ilgili konular değil.
Neden sasiriyorsunuz!
Kuran da asla yeri olmamasina ragmen, rivayetlerle, recm cezasi uygulaniyor bu dünyada!
Kadini sünnet etmisler cok mu?:)
Dini bizzat ALLAh in kendi anlatimindan ( Kuran dan) degilde, rivayetlerden ögrennen insanlarin, Kuran da " bir insani öldüren tüm dünyayi öldürmüs gibidir" demesine ragmen, din adina insan cani aliyorlar..
Birde söyle bir boyutu var ki, dünya tarihinde, müslümanligi kabul eden insanlar arasinda, zina etmis olupta, recm edilen tek bir erkek yoktur.
Buna karsilik bircok kadin recm edilmektedir.
Din adina recm uygulayanlara sormak gerekir!
Yüce Allah erkege zinayi günah kilmamis mi?
Yada erkek zina edince kadin kadar günahkar olmuyor mu?
Yoksa o kadinlar zinayi yanliz basina mi islemis?
Iste bu kadar sapmis uygulamalari din adina yapanlarin, kadini, Kuran da asla yeri olmamasina ragmen, sünnet etmeleri beni sasirtmiyor!
Haklısınız. Bunlar çok normal çünkü İslam o ilahi dinlerin devamıdır.. Şeriattaki cezalar şahit ister vs ve caydırıcıdırlar :) kimse durduk yere recm edilmez ya da eli kesilmez ki. 4 şahit olayları, 80-100 değnek vs var yani... Zina yapan evlilere recm gibi ağır ceza oluyor sanırım tam bilmiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?