Kadin sunneti.. tü Allahin cezalari :@

araniza girmek istemem ama simdi google kadin sunneti neden yapilir diye yazdigimda arkadasin yazdiklarina benzer seyler okudum ve sasirdim :26:

Bu dediğinize uyan hadis okumuştum ama sahih mi bilmiyorum. Sadece tavsiye ediyordu (kadının haz alması için) yani illa olsunlar denmiyordu. Ama araplar yanlış yorumlayıp işi jeniatal sakatlamaya götürmüş olabilirler. Afrikayı saymıyorum bile çünkü ordaki tam sakatlama, İslamla alakası yok. Yine de ben şahsım adına haz için vs olsa sünnet olmak istemezdim. Kim ister ki? Allah cehaletin karanlığından korusun... :/

benzer seyler yaziyor...sicak ulkelerden filan bahsediyor tamamini okumadim ama

Haklısınız. Bunlar çok normal çünkü İslam o ilahi dinlerin devamıdır.. Şeriattaki cezalar şahit ister vs ve caydırıcıdırlar :) kimse durduk yere recm edilmez ya da eli kesilmez ki. 4 şahit olayları, 80-100 değnek vs var yani... Zina yapan evlilere recm gibi ağır ceza oluyor sanırım tam bilmiorum

Semavi dinler yani allahtan gelen dinler başkaca dinler değilki
elbette birbiriyle örtüşecek çelişmesi zaten düşünülemez.
Yahudilik değil hem museviliktir onun adı..
Sonra isevilik yani hristiyanlık (Aslında museviliğin yeni yüzüdür isevilik..)
Sonra en son din Muhammedilik.
Bunlar tümünün genel adı İslam'dır yani Allah'ın dini...

araniza girmek istemem ama simdi google kadin sunneti neden yapilir diye yazdigimda arkadasin yazdiklarina benzer seyler okudum ve sasirdim :26:

Valla ben google'da kredibilitisi ne oldugu belirsiz sitelerden bunu ogrenmedim. Iki ayri derste, Sosyoloji ve Afrika Kulturu derslerinde bu konuyu bizzat isledik. Yani guvenilir ders kitaplari ve kaynaklarindan okudum. Klitorisi kadinin daha cok zevk almasi icin kestiklerini iddia eden sitelere itibar etmeyin. Bir de dusunun, bu cehaletin getirdigi birseyi uygulayan ve bu insanlarin en hassas yerini acimadan diri diri kesen insanlarin niyeti hangisi olabilir sizce? Klitori zaten uyarildiginda erkek penisi gibi sertlesen bir organ, fazla uyariya ihtiyaci yok ki.. O kadar hassas bir organ ki ustundeki deriyi soyle bir geriye ittirip dokunun bi kendinizinkine, zevk degil aci hissedeceksiniz.

Canim ben kesin öyledir demedim ki ? öyle birseyinde var oldugu yaziliyor demek istedim,
hani arkadas kendisi uydurmamis anlaminda...
ne dogru ne degil bilemem ama kadinin sunnet olmasi bana ters geldi bilemiyorum..

Hem bunun İslamla din ve müslümanlıkla alkası yok ki. Kültür ve örf ile alakalı bir durum.
Afrikada daha çok yapılıyormuş. Afrikanın yarıdan fazlası tahrif edilmiş hristiyan ya da dinden bi haber...

Son düzenleme:

Evet, ortusuyorlar ancak Yahudilik, ya da sizin deyiminizle Musevilik ile Islamiyet daha cok ortusuyor. Ikisinin ortasinda gelen Hristiyanlikta bu kurallar yok cunki. Hz. Isa Musevileri yaptiklari yanlislardan ve gunahlardan kurtarmak icin gelmis ve bu ugurda kendini onlarin gunahlari karsiliginda feda ettigine inanilir. Muslumanlik Hristiyanliktan 600 yil sonra gelmis ve biraz arastirirsaniz Yahudilik kurallarinla daha cok ortustugunu gorursunuz. Mesela en basitinden Hristiyanlikta carsaf, pece, helal et, haram et, domuz eti yasagi filan yoktur.

Dogrudur. Onlarin da kendi din ve geleneklerinin emrettigi birsey, muslumanlikla alakasi yok.

Bakın eski ahit(söz) yahudilerin; yeni ahit(söz) ise hristiyanların kitabıdır.
İkisinin birleşimi Kitabı Mukaddes oluşur.
yani hristiyanlık yeni bir din değildir yahudiliğin içinden çıkmış bir inançtır benzer olmaması düşünülemez.
neyse bunlar başlıkla ilgili konular değil.

Bu el kesme olayini Incil'de okudum. ancak ifade ettigi mana cok farkli. Hz. Isa bir ogretisinde demis ki: "Birinin malina goz dikeceginize gozunuzu cikarip atin daha yegdir.. Birinin malina el uzatacaginiza elinizi kesip atin, yegdir.." Buradaki anlami insanin kendi vicdani ile ilgili. Ancak Islama sirayeti cok daha farkli olmus, kanun haline gelmis.

Evet, ya carpilcaz ya da konu kapatilacak.. Hz. Isa Yahudi(ya da Musevi) idi ve Yahudi olarak oldu. Hristiyanlik ona inananlarin cikardigi bir din. Yani (Hz. Isa)Jesus Christ' tan Christianism (Hristiyanlik).

Bu konuyu merak eden arkadaşlar dünyaca ünlü NAOMİ CAMPEL isimli mankeni ve sünnet konusunu google a yazın.

işin iç yüzü vahşettir...

Haklisiniz.

Fakat sadece islam adina yapilmiyor bu vahset.

Hristiyanlarda yapiyor. Ornegin Etiyopa.

Bir cok kitap okudum bu konu ile ilgili.

Hatta gecenlerde bir belgesel izledim.

Erkekler de kadinlar da memnun degiller fakat alisila gelmis bir durum oldugu icin bir cogu sesini cikarmiyor.

Kadinlar öluyor. Cocukken !

En azindan bu zihniyete karsi hareketler surdurulmeye calisiliyor. Henuz cok basarili olunamadi belki.

Ama elbet bir gun vazgececekler... Buna inanmak istiyorum.

Arkadaşlar dini konular yasak...

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sorayayi taslamak diye bir film vardi gercek yasanmis olaydan uyarlanmış bir filmdi. Kadinin kocasi baskasini almak istedigi icin 4 yalanci sahit ayarliyordu. Izlemenzi tavsiye ederm. Bu da yine erkegin sozunun gectigini gosterir ceza verilirken bile.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dunyaca unlu model/yazar Waris Dirie kitaplarinda hep yer veriyo bu konuya.
Hicte oyle zevk falan yazmiyo. Bir kadinin hayatini elinden almak, canli canli kesip bicmek diye cektigi aciyi tarif edemiyor bile.
En basit wc gidip isemek eylemini bile acilarla yaptigini anlatiyo.

Benim bildiğim İslamla ilgili bir şey değil. Belli coğrafyalara ait bir gelenek. Klitoris gelişmemiş bir penis olduğu için nasıl ki penisin üstündeki deri parçası kesiliyorsa bu da oradan çıkmış bir şey aslında. Tek tanrılı dinlerden önce de var olan bir uygulama. Bu işkenceyi yaşayan kaıdn aynısını kendi kızına reva görüyor o uygulamaya inancı sonsuz. Nasıl ki bizim bekaret takıntımız diğer toplumlarda kadına uygulanan bir işkence bize olması gereken bir uygulama gibi geliyorsa bu kadınlar da ona inanıyor yapacak bir şey yok. Oturduğumuz yerden ıyy iğrenç çok kötüler demek saçma geliyor bana. Bunu yapanlar erkekler değil bizzat kadınların kendisi yapıyor.

Mesela şöyle bir şey var ben etrafımda birkaç insandan duydum namaz kılmayanın yaptığı yemek yenmez gibi şeyler söylüyorlar. Aynı şey de sünnet yapılan topluluklarda söyleniyor işte. Sünnet olmayan kadının yaptığı yemek yenmezmiş. Kadının üstünde yemek üzerinden psikolojik baskı kurmanın sınır yok yani.

Avustralya ve Afrika'daki bazı kabileler erkeği sünnet ederken penisin tümn derisini soyuyor. Bu da bir vahşet. Ama onlara göre de bir mantıklı açıklaması var. 8 yaşında bir erkek çocuğun da davul zurna eşliğinde erkeklik nidalarıyla penisinin ucunun kesilmesi de vahşet olabilir kimine göre. Ama birileri çıkıp hemen sağlık için gerekli diyecek. Sağlık için gerekli olan derinin kesilmesidir geri kalan tüm ritüeller çocuğa travmadır vahşettir.

Erkek çocuğunun sünnet olduğunda böyle düğünler eğlenceler yapılması da İslamda var mı? Ben bilmiyorum emin değilim araştırmadım. Ama bana göre değil.

Bence şöyle olmalı erkek çocukları 8-9 yaşında sünnet ediliyorsa 15 16 yaşına gelmiş kızların da zarları bir törenle alınmalı herkes aman da zarı gitmiş genç kadın olmuş diye eğlenmeli şarkılar türküler söylemeli. böylece şeyime bisiklet girdi de sandalyeden düştüm de erkek arkadaşım elledi de yanlışlıkla penisini sürterken içeri kaçar gibi oldu da zarım gitmiş midir derdi ortadan kalkmış olur.

Yani kadın sünneti ne kadar iğrenç oyy ne vahşi insanlar var demeden önce oturup bir etrafımızdaki vahşetlere bakalım.. Bdv vahşet dolu.

Konuyu ordan oraya dağıttım biliyorum. Bipolarım da azcık baharla beraber azıtıyorum kusuruma bakmayınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…