Kadın Sünneti !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Kadın sünneti, belki de cinsellikle ilgili yanlış inanışların ve toplumun kadın cinselliğine olumsuz bakışının en abartılı örneklerinden biridir.

Kadın sünneti tek tanrılı dinlerden daha önce ortaya çıkan bir uygulamadır. Dolayısıyla tek tanrılı dinlerden hiçbirine özgü değildir. Esas olarak Afrika kıtasının güneyindeki ülkelerde, özellikle Sudan, Gana, Gine, Etyopya gibi ülkelerde uygulanır. Bu ülkelerden başka yerlere göç eden topluluklarda da bu uygulamanın sürdürüldüğü görülür.

Kadın sünneti, klitorisin kesilmesi demektir. Farklı uygulamaları vardır. Bazı uygulamalarda, yalnızca klitoris kesilirken bazılarında küçük ve büyük dudakların da kesildiği görülür.

Bu uygulamalar genellikle tıbbî sorunlara yol açar. Uygulayıcılar, genellikle sağlık personeli değildir. Uygulama sırasında hijyen kurallarına uyulmaz. Ortamda veya kullanılan aletlerde bulunan mikroplar, kadın cinsel organlarında enfeksiyona neden olur. Bu enfeksiyonlar kendiliğinden düzelirken, bölgede nedbe dokusu oluşur, yaralar büzüşür. Bunlar cinsel birleşme sırasında kadının ağrı duymasına neden olabildiği gibi, enfeksiyonlar tekrarlayabilir. Klitorisin kesilmesi ile, kadının cinsel hazzı ve orgazm kapasitesi, kalıcı ve geri dönüşsüz olarak bozulur.

Tamamı ile toplumsal bir adet, hatta işkencede olan “Kadın sünneti” ni sürdürmek isteyen güçlerin kullandığı gerekçeler arasında;
kadın cinsel organlarının sünnetten sonra temiz ve görünüşünün düzgün olması, daha kolay temiz tutulabilmesi, kadınlığa adımın sembolü sayılması ve kadının kadınlığını öne çıkarması, kadının kadınlar arasında kabul görmesini ve değer kazanmasını sağlaması, kadının evlilik şansının artırması, dine bağlılığının göstergesi olması, bekaretin korunması, erkeklere daha fazla zevk vermesi, kadınları çıldırmaktan koruduğuna inanılması gibi gerekçeler sayılabilir.

Ataerkil toplumun bir güç gösterisi olarak, kadınlara bunu zaruri olarak yaptırması asla tasvip edilecek bir olay değildir, hatta kınanmalıdır. Seksi ve cinselliği sadece erkeğe ait bir olgu olarak görmek, böyle bir aymazlık yaşamak bir insan evladına asla yakışmayacak bir davranıştır.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada her yıl 130 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet ediliyor, bunlardan yaklaşık 2 milyonu hayati tehlike yaşıyor.

Geçerli bir nedeni ya da gerekliliği olmaksızın kadının bedeninden bir parçanın çıkarılması yoluyla uygulanan kadın sünneti İslam tarafından yasaklanmıştır.

Bu geri kafalardan nefret ediyorum ya

Durduk yere insanların ölmesine neden oluyorlar.

Lanet olsun bu cahil "insan bile diyemicem" takımına:çok üzgünüm:

benim burda mozambikli bi arkadasim var.ne yazikki hala orda bu gelenek varmis.ne kadar aci utanc verici bisey

ayy yemin ederim sanki beni kesiolar gibi acıdı bi yerlerim.. allah akıl fikir versin yaa

Benim bildiğim kadin sünneti, kulak deldirmekti ama buda neyin nesi canim

bildiğim kadarıyla hala uygulanıyor bu yöntem doğu blok ülkelerinde...

ne gerek var böle bişiye yaa zate küçük bişii :)

cok igrenc bencede amac kadinlar ordan orgazm olmasinlar diye kendi kedilerine yani

ilk defa duyuyorum çok şaşırdım ,,allah yardımcıları olsun oradaki kadınların...ne denirki başka...

zihinsel engelli bunlar ya çok sinir oldum şimdiklava:klava:kötükedihüso

Çok saçma.. Halkın biliçsizliğine veriyorum. yazık

okuyamadım yazının tamamını ya çok korkunç
kadınlara bu işkence neden
kınıyorum

:1shok: :1shok: :1shok:sok oldum ahada böyle kaldim:1shok:

nasil yapildigini da bir kanalda belgesel olarak izlemistim,
jilet kullanmislardi, tek kelimeyle berbatti...

Son düzenleme:
arkdş çok tşk ama korkuyorum yaa gittim normal bişey olmaz dediler kestirmekde istiyom ama korkuyom bide dedilerki seninki daha güzel olur dediler ama ben sorun ediyom işte:1no2:

korkulacak birşey yok
bildiğim kadarıyla lokal anestezi ile kısa süren küçük bir ameliyat
o iç kısıma da "labia minör" deniliyor
bu şekilde araştırabilirsin
2-3 cm olanı duydum ama 7 cm i duymamıştım
hamamda bi kadının ordan bişe asılıyordu
o da uzundu gibi hatırlıyorum ama küçüktüm o zamanlar
şimdi taşlar yerine oturuyor

1000-2000 lira diye biliyorum maliyetini
görsel açıdan hoş durduğu söylenemez
tavsiyem aldırman

maalesef kadın sünneti denilen şey, günümüzde özellikle pek çok arap ülkesinde hala yapılmakta. sebebine gelince... malum, cinsel açıdan kadının uyarılmasında kilitorisin etkisi çok büyük. sünnet yapıldığı zaman buradaki sinirler alındığı için kadının zevk alması neredeyse imkansızlaşır. sünnetten amaç kadının cinsel ilişkiden soğutulularak başka erkeklere ilgi duymasının engellenmeye çalışmaktır. haklı olarak "kocasınıda istemeyecek ozaman" diyeceksiniz, ama bunu yapan erkeklerin kadının mutluluğunu ne kadar önemseyeceğini tahmin edersiniz elbette.
işin daha kötüsü bunu küçük yaştaki kızlarına yapan babalar, hatta sünnet edildiği için kan kaybından hayatını kaybeden çocuklar var.
Allah akıl fikir versin, başka diycek bişey yokkkk.
Çok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…