- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.202
- 498
Otobüs minibüs zaten sira veririm çocuklu hamile biri savrulurken oturamamama normal bi yerde cocuklu olmak engellilik degildir benim için dediğim gibi ülkenin yarısı bebekli zaten bize sıra hiç gelmez
Engelden değil ki çocuk adi üstünde yetiskin degil, bizler gibi sabrı, muhakeme yetenegı yoktur. Taşınması, idare edilmesi, kollanması gerekir. Siz acıktığınız, tuvaletiniz geldiği yada sıkıldığınız icin aglamazsınız ama çocuk ağlar. Tutamazsiniz, idare etmesi güctür. He minnet edip hic sıra istememisimdir ama verdiğim olmustur.
Biri kucak çocuğu digeri elinden tutulmadan kendini idare edemez yaşlarda iki çocuğumla sehir ici otobüs yolculuğu yapıyorum Sırtımda koca çanta. İki kisilik koltuga gectim, büyük olanı oturttum, küçük olan ve cantam kucagımda. 35/40 lı yaslarda hatunun biri basladi söylenmeye. "Hanima bak yayilmis iki kisilik koltuga, cocugun varsa otur evinde" diye. Haddini bildirdim tabi. Iki cocugu kucagima sığdiramam, büyük olani kaldirsam ayakta kendini koruyamaz. Onca tek başına oturan orta yasli ve gence rağmen ben göze batmistim. Hak, hukuk, adalet bilmeyen bir insan oldugumu sanmıyorum. Yaslari tutmadigi halde ikinci koltugu isgal ettigim icin, cocuguma bile yetiskin ücreti öderim ayrıca. Bırakın başkasınin kul hakkına gireyim.