Kadina Siddet!

giz_emli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
19
2
Arkadaşlar daha yeni karşı komsum kocasından akil almayacak şekilde dayak yedi ben çalışma odamdan ki en sondadır ordan duydum geldim kadının kafasını bir yere mi vuruyor ne yapıyordu içim kalktı polisi aradım ihbar ettim geldiler gösterdim kapımı örttüm sıkıntı olmasin diye durbunden baktım kadınla kocası çıktı kadın ben bilmiyorum arada sesler oluyor is yapıyordum zaten ben hic duymadım dedi kocası da bende duymadım dedi ya polis aşağı indiğinde beni tekrar aradı abla eminmisin diye eminim dedim adamda kadın ben duymadım bizdede yok öyle bir şey dedi bir daha olursa ararsiniz dedi sok oldum kadın resmen dayak yiyor polis kapısına geliyor ve hiçbir sey demiyor ya sonra diyoruz kadına şiddet fazla iste hep bu sekil davranışlardan oluyor yani Allah kimseyi o kadar çaresiz duruma düşürmesinde birazda biz açıyoruz bu sekil davranarak onların önünü lütfen bilinclenelim artık lütfen

Ben öğrenciyken oturduğumuz apartmanda adam saat akşam 7 gibi başlardı eşini dövmeye (çocuğu başka bir odaya kilitlerdi) sabah 5'e kadar aralıklarla devam ederdi. Bizler evde ağlardık dayanamazdık çığlıklara ve polisi defalarca aramışlığımız vardır. Haftada en az 3 defa düzenli olarak saatlerce şiddet olurdu fakat ertesi gün asansörde karşılaşırdık öpüşürlerdi inene kadar. Biz 12. katta onlar 11. katta otururdu yani asansörden çıkana kadar hep böylelerdi... İnsan düşünüyo tabi mazoşist mi bu kadınların bazıları diye

oyle bi sindirilmis ki kadinlar ,sikayet edince dayagin siddeti artacak diye cekiniyorlar. kendinden aciz bi varliga el kaldiran birine erkek degil insan bile denemez !

İnsan buz kesiyor ya o ağlamayı duyunca birde yok öyle bir şey demeleri çileden çıkartır insani

:KK57:
Türkiye'de sosyologlar yaygın bir araştırma başlatmalı bence bu tip durumlar icin. Kadınlar neden sesini çıkartmıyor ben de fazlasıyla merak ediyorum.

Evet hemde her kesimi arastirmalilar hem dayak yiyen ses cikartmiyor hemde komsular ne bu sinmislik ne bu kadar korku anlam veremiyorum keşke kaydetseydim sesleri diyorum simdi hoş kadın yok dedikten sonra polis ne yapacak ama.

annemin alt komşusu da bu şekilde.eğitimle de ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü karı koca öğretim görevlisi.akşam sabah kavga kıyamet bi tane çocukları var o çocuk çığlık çığlığa ama gel gelelim kadın kocasına çok düşkün:KK57: hatta kocam olmasa ben ölürüm o benim her şeyim falan diyor.kimi insanların kavga iletişim dili haline geliyor belki de.Allah sonumuzu hayretsin milletçe ne diyelim...

Kadın cinayetlerinin günden güne arttığı bi ülkede kadının korkması çok normal bence. Yazık ya

Maalesef siz bir şey yapamazsınız. Bazı kadınlar bunu özellikle istiyorlar. Bir polis arkadaşım, yolda yürürken karşıdan gelen çiftin tartışmasına şahit oluyor. Adam sokakta yürürken kadına tekme tokat giriyor, hem de yürüyorlar. Polis olan arkadaşım müdahale etmek istiyor, bir de kadından azar işitiyor. Sana ne sen ne karışıyorsun bizim aile meselemize diye...:KK51:
Yani şiddet görüp, bunu normalleştirmiş kadınlar var, özellikle şiddet görmek için çaba harcayanlar var, bir de çok çok küçük bir kısım olarak çaresiz hissedip bir şey yapamayanlar var... Bu kadınların hepsinin ortak özelliği, tedaviye ihtiyaç duymaları...

Bilmiyorum vallahi kadının korkması ne kadar normal Allah o duruma düşürmesinden benim acimdan belki konuşması çok kolay ama şikayet etmeye etmeye adam yüz buluyor sonra belinden sopasını eksik etmiyor. Eğitim değil çaresi bilinçlendirme belki veya kadına cesaret verme bunun ilerisini düşünmek istemiyorum ben sonra cinayet cinayet!
İlk defa evde çalışıyım dedim halen kendime gelebilmiş değilim ya.

Eşinden şiddet gören 29 yaşinda iki küçük çocuk annesiyim.her olaydan sonra ailemi aradim ama GELME dediler.böylece 7 yil geçti ve son olayda evi terkettim.şimdi babaevindeyim ama babam gitmem için gün sayiyor...

Biz olsak adamın dünyayı burnundan getiririz
Ancak öyle çaresizler var ki
Devlete sığınıp koruma altında ölen
Karakolda barışın deyip geri yollanan sonra evinde öldürülen
Ailesi sahip çıkmayan, eli ekmek tutmayan neler var
Başka başka hayatlar bilemeyiz ki içini, kimseyi kınayamıyorum

Eşinden şiddet gören 29 yaşinda iki küçük çocuk annesiyim.her olaydan sonra ailemi aradim ama GELME dediler.böylece 7 yil geçti ve son olayda evi terkettim.şimdi babaevindeyim ama babam gitmem için gün sayiyor...

Çok üzüldüm adınıza amacım haddimi aşıp acınızı deşmek değildi sadece izleyen duyan taraf olarak çaresiz kalmanın kötü çok kotu olduğunu dile getirmekti. Ne deyim bilmiyorum Allah yardimciniz olsun babanizada merhamet versin.

Çok üzüldüm adınıza amacım haddimi aşıp acınızı deşmek değildi sadece izleyen duyan taraf olarak çaresiz kalmanın kötü çok kotu olduğunu dile getirmekti. Ne deyim bilmiyorum Allah yardimciniz olsun babanizada merhamet versin.
Babam, anneme her türlü şiddeti yaşattiği için damadini normal görüyor.kayinvalide de ayni durumda ve onlara göre de normal ve kabul edilebilir...ne yazik ki tek normal olmayan benim...

Ekonomik olarak güçlü olmak tek çare...

Sindirilmis itilmis kakilmis deger gormeyen kadinlar ozguvenlerini yitirirler. Siddete maruz kaldiklarinda ya gidecek yerkeri yokturya da daha fazla siddete maruz kalacaklarini dusunduklerinden sikayet edemiyordur. Polis geldiginde esi yanindayken evet dayak yiyorum diyemez o an. Bir de su var boyle psikopata baglamis adamlar hem eslerini doverler hem de o kadinla beraber olurlar. Kadin da sevildigini dusunur. Zaten ozguveni de kalmadigindan bagimli hale geldiginden sikayet edemez cunku saniyor ki adam dovse de kendisini seviyor.

Asla kimseyi kırmak istemem ancak bazı şeyleri yazmadan geçmek istemiyorum.eğer bir kadının işi yoksa,ailesi yanında değilse,çocukları varsa ve onlara yetmeyecek durumda ise diyecek bişey yok zaten Allah yardımcısı olsun.

Ancak maaşı varsa,çalışıyorsa,ailesi bırak gel diyorsa ama o kadın hala kocami seviyorum napim diye şiddet gördüğü evliliğini devam ettiriyorsa ben o kadınlara gerçekten üzülmuyorum ah vah diyemiyorum.

tek diyeceğim şey eğer bu ikinci gruptaki kadınlardan iseniz ve bu şiddet dolu evlilikte bir de çocuk varsa lutfen bosanin çünkü babası annesini döven bir çocuk onu öyle normal görüyor öyle kanıksiyor ki o da evlenince esine şiddet göstermekte hiç çekinmiyor.o yüzden çocuk için devam etmeyin çocuğunuzun geleceği için bosanin.

X