• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadına Yönelik Şiddet

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.918
213.824
1.423
60
Dün hastaneye gitmiştik cama asılan bir afiş dikkatimi çekti kadına yönelik şiddeti anlatan bir afişti sizlerle paylaşmak istedim.

ŞİDDET NEDİR?

Güç ve baskı uygulayarak insanın bedensel ve ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel ya da toplu hareketler şiddettir.

AİLE İÇİ ŞİDDET NEDİR?

Kişinin; eşine, çocuklarına, ana-babasına, kardeşlerine ya da yakın akrabalarına yönelik her türlü saldırgan davranışı aile içi şiddettir. Halen evli olanlara ve aynı evde oturanlara yönelik şiddet gibi, eski eş, eski nişanlıya, eski kız ya da erkek arkadaşa yönelik saldırgan davranışlar da aile içi şiddettir.

KADINA YÖNELİK AİLE İÇİ ŞİDDET NEDİR?

Aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren, duygusal, ekonomik ve/veya fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarının ihlalini içeren her türlü eylem aile içi kadına yönelik şiddettir.

NELER ŞİDDETTİR?

Fiziksel Şiddet: Tokat atmak, dövmek, tekmelemek, tartaklamak, saçını çekmek, itmek, yumruklamak, kol kıvırmak, odaya-eve kilitlemek, bir yerini kırmak, silah, kesici-delici bir alet ya da kezzap gibi kimyasal bir madde ile yaralamak, yakmak veya öldürmek, g000000erektiği halde tedavi olmasına engel olmak vb.

Sözlü-Duygusal-Psikolojik Şiddet: Bağırmak, hakaret etmek, küfretmek, tehdit etmek, korkutmak, aşağılamak, alay etmek, karar vermesine izin vermemek, başka kadınlarla-erkeklerle kıyaslamak, kendini geliştirmesine izin vermeme0k, ailesi-arkadaşları-komşularıyla görüşmesine izin vermemek, evden dışarıya çıkmasına izin vermemek, her an nerde olduğunu kontrol etmek, inançlarını-kökenini-işini-maaşını küçümsemek, başkalarının önünde sürekli sözünü kesmek, vb.

Cinsel Şiddet: Evli olduğu işi bile olsa tecavüz yani istemediği yer ve zamanda cinsel ilişkiye zorlamak, istemediği şekilde cinsel ilişki kurmak, başka insanlarla cinsel ilişkiye zorlamak, ensest (akrabalar arası cinsel taciz ve tecavüz), fuhuşa zorlamak, zorla evlendirmek, çocuk doğurmaya ya da doğurmamaya zorlamak, kürtaja zorlamak, cinsel organlarına zarar vermek, telefonla-mektupla ya da sözlü olarak cinsel içerikli tacizlerde bulunmak, kadınlığına-erkekliğine laf söylemek, namus gerekçesiyle öldürmek ya da öldürmeye zorlamak, vb.

Ekonomik Şiddet: Çalışmaya ya da çalışmamaya zorlamak, parasını veya banka kartını alıp geri vermemek, işe gitmesine izin vermemek, hiç para vermemek, şahsi mallarını-ziynet eşyalarını almak, ailenin parası ve tasarrufları için hiç fikrini sormamak, işten atılmasına yol açacak olaylar yaratmak, vb.

canım paylaşımın çok güzel.kesinlikle şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız ve asla kendimizi ezdirmemeliyiz.hele ki insanın özgürlüğünü kısıtlamak...

canım paylaşımın çok güzel.kesinlikle şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız ve asla kendimizi ezdirmemeliyiz.hele ki insanın özgürlüğünü kısıtlamak...

Kesinlikle öyle olmalı zaten şiddetin her türlüsüne karşıyız .

Ne insana nede hayvanlara yapılan şiddete karşı çıkmalıyız.

maaleseff şiddetin her hali ülkemızde mevcut ve buna maruz kalıpta hala gıkını cıkarmayan o kadar hemcinsimiz var ki... Nedenı ıse ekonomık ozgurlugun olmaması,korku..vs ne kadar cözumler aranmaya calısılsa uygulansada yınede aynı durumda olan bır cok magdur var....

Maalesef biz kadınlar aile içi şiddete maruz kalıyoruz ve bunlar bazı erkekler tarafından gayet normal karşılanıyor... :(

Onlarda aileden öyle gördükleri için çok doğal geliyor tabi

maaleseff şiddetin her hali ülkemızde mevcut ve buna maruz kalıpta hala gıkını cıkarmayan o kadar hemcinsimiz var ki... Nedenı ıse ekonomık ozgurlugun olmaması,korku..vs ne kadar cözumler aranmaya calısılsa uygulansada yınede aynı durumda olan bır cok magdur var....

Tatlım ekonomik özgürlüğü olupta eşinden bunu gören çok kadın var aslında.

kadına kalkan eller kırılsın :! :oklava:

o elleri hep beraber kırmamız lazım

yasalarımız daha caydırıcı olacak ki bak bir daha yapabilyorlarmı acaba

ablacım yine güsel şeyler paylaşıosun ben senin ruhunu seveyim........

canım benim sağol kadınız sonuçta hepimiz kim ister şiddet görmeyi aileden başlıyor bu olay baba karısını döver oğul evlenir eşine yapar durdurmak lazım bu şerefsizleri

evet ablam onu dıyorum bende... hala da sesını cıkarmayan ve cıkaramayanlar var... öle bı yasalar olmalı kı.. halende sokak ortasında dövenler var...

Bunların deşifre edilmesi gerekiyor bence
Birde kadının ailesi de destek vermiyor bazen kocandır deyip ses çıkartmıyorlar çok görüyoruz bunları ve okuyoruz.
Kadın da ne yapacak mahkum bir şekilde katlanıyor işte.

gorsel54x.jpg

Bunların deşifre edilmesi gerekiyor bence
Birde kadının ailesi de destek vermiyor bazen kocandır deyip ses çıkartmıyorlar çok görüyoruz bunları ve okuyoruz.
Kadın da ne yapacak mahkum bir şekilde katlanıyor işte.

"gelınlıkle cıktın kefenle dönersın ancak" anlayısı hala o kadar yaygın ki... gecen ay evlenen bı komsumuza babası öle demıs.. o kadar agrıma gıttı kı dedı evden gelın cıkarken dedı... demek kı basım sıkıssa bı sıkıntım olsa "kocandır yapar" dıyecekler dedı...
bence medyada da daha cok yer verılmelı bu tur konulara... yok sedaymıs yok petekmiş takıp edeceklerıne bunlara yer vermelıler bence...

Her haber kanalları, Gazeteler "Kadına şiddete hayır" diyor ama erkekleri eğitmeğe gelince tık yok. Neden ki?

Kadınlar, artık dayak yememeyi öğrenmeli.

Gelişmiş toplumlar içinde olabilmek dileği ile

Teşekkürler Ank

handancım biz bu konuda kadına yönelik şiddet adı altında eğitime tabi tutulduk kadınlar olarak:roflol::roflol:aramızda erkeklerde vardı tabi ama çoğunluk kadınlardı gerçi bize ayrıca şiddet mağduru biriyle karşılaştığımızda nerelere başvurmamız gerektiği ne şekilde yaklaşılması gerektiği vs vs konularda da eğitim verildi bayağı bi sinirlerim bozuldu malesef kadına-çocuklara yönelik şiddetin her türlüsü toplumumuzun en büyük yarası

Şiddet hayatımızın her evresınde.

İlk bebekken baslamaz mı daha.Yapılmasını ıstenmeyen bısey karsısında bebeklerımıze denmez mı şşşttt cıssss dıye.Korkutma adı altında bu kullanılan anlamsız ıkı kelıme bıle şiddet degılmıdır?

Her turlusu ığrencken bunu kendıne hak gorenler ınsan vasfı tasımayanlardır bana gore.

Bı cok ınsan da ozellıkle kadınlarımız saklar bunu.Kendıne dayak yemıs olmayı yedıremezler.Herseye ragmen cevrenın kocaları hakkında aaa karısını dovuyomus demelerını ıstemezler.

Ekonomık ozgurluk vs hepsı hıkaye.Takır takır para kazanan ama eve gıttıgınde aşşagılanan hakater goren dayak yıyende bı cok kadın var.

Sanırım bız kadınların bu konudakı en buyuk savunması "cocugum var katlanmalıyım"...
Bunun savunmanın aslında acıklaması cocugum var yuvamı bozamam demek degıl...
Bana gore bunun acıklaması cocugum var şiddeti o da kucuk yasda ogrenedursun.O benım cocugum psıkolojısını bozma hakkını kendımde goruyorum.Ogrensın şiddeti ılerıde kımse onu ezemesın!!!!!

Sonra dısarıda kedı kopegı kovalayan kuyruklarına tenekeler baglayan sadıst cocukluk sonrası da ısde vs vs...

Ahh ah şiddet dediniz mi soylenecek sey cok ama ANK ım işdeyım uzun uzun yazamıyorum.
Yoksa daha cokkk buna katlanana da uygulayana da soylenecek soz..

Çok tesekkurler boyle bır konu actıgın ıcın ......

"gelınlıkle cıktın kefenle dönersın ancak" anlayısı hala o kadar yaygın ki... gecen ay evlenen bı komsumuza babası öle demıs.. o kadar agrıma gıttı kı dedı evden gelın cıkarken dedı... demek kı basım sıkıssa bı sıkıntım olsa "kocandır yapar" dıyecekler dedı...
bence medyada da daha cok yer verılmelı bu tur konulara... yok sedaymıs yok petekmiş takıp edeceklerıne bunlara yer vermelıler bence...

Medya yer verse ne olacaki zihinler değişmedikçe şiddet te değişmez canım .
Babanın aklı sadece buna çalışıyor işte ha kızı ha eşi ne fark eder o adam için

Her haber kanalları, Gazeteler "Kadına şiddete hayır" diyor ama erkekleri eğitmeğe gelince tık yok. Neden ki?

Kadınlar, artık dayak yememeyi öğrenmeli.

Gelişmiş toplumlar içinde olabilmek dileği ile

Teşekkürler Ank

Ablacım bunu yapan erkek nasıl eğitilsinki bence aileden görüyor önce sonra uygulamaya başlıyor.
Biraz zor gelişiriz bu konuda ablacım benim umudum yok çünkü.
Ben tşk ederim ablam

handancım biz bu konuda kadına yönelik şiddet adı altında eğitime tabi tutulduk kadınlar olarak:roflol::roflol:aramızda erkeklerde vardı tabi ama çoğunluk kadınlardı gerçi bize ayrıca şiddet mağduru biriyle karşılaştığımızda nerelere başvurmamız gerektiği ne şekilde yaklaşılması gerektiği vs vs konularda da eğitim verildi bayağı bi sinirlerim bozuldu malesef kadına-çocuklara yönelik şiddetin her türlüsü toplumumuzun en büyük yarası

Evet belosum acaba o adamların yüzü kızardımı hiç ben onu merak ediyorum aslında .
Bu yara kapanmaz asla

Şiddet hayatımızın her evresınde.

İlk bebekken baslamaz mı daha.Yapılmasını ıstenmeyen bısey karsısında bebeklerımıze denmez mı şşşttt cıssss dıye.Korkutma adı altında bu kullanılan anlamsız ıkı kelıme bıle şiddet degılmıdır?

Her turlusu ığrencken bunu kendıne hak gorenler ınsan vasfı tasımayanlardır bana gore.

Bı cok ınsan da ozellıkle kadınlarımız saklar bunu.Kendıne dayak yemıs olmayı yedıremezler.Herseye ragmen cevrenın kocaları hakkında aaa karısını dovuyomus demelerını ıstemezler.

Ekonomık ozgurluk vs hepsı hıkaye.Takır takır para kazanan ama eve gıttıgınde aşşagılanan hakater goren dayak yıyende bı cok kadın var.

Sanırım bız kadınların bu konudakı en buyuk savunması "cocugum var katlanmalıyım"...
Bunun savunmanın aslında acıklaması cocugum var yuvamı bozamam demek degıl...
Bana gore bunun acıklaması cocugum var şiddeti o da kucuk yasda ogrenedursun.O benım cocugum psıkolojısını bozma hakkını kendımde goruyorum.Ogrensın şiddeti ılerıde kımse onu ezemesın!!!!!

Sonra dısarıda kedı kopegı kovalayan kuyruklarına tenekeler baglayan sadıst cocukluk sonrası da ısde vs vs...

Ahh ah şiddet dediniz mi soylenecek sey cok ama ANK ım işdeyım uzun uzun yazamıyorum.
Yoksa daha cokkk buna katlanana da uygulayana da soylenecek soz..

Çok tesekkurler boyle bır konu actıgın ıcın ......

Bende tşk ederim tatlım dediğin gibi çocukluktan başlıyor ve ailede bitiyor aslında .
Çocuk var ama dayak yiyorsun niye çekiyorsun diyoruz burada ama içinide bilemiyorsun aslında .
Birazda kadının ailesinde olabiliyor çıktın mı evden bir daha dönemessin deniyor kadı n ne yapsın kırıp dizini oturuyor işte

benım halam cokk cektı... cok sukur babamlar sahıp cıktıda ayrıldı yoksa dedemlere kalsa dönemezdı...

bır keresınde ben sahıt olmustum,halam cöp dökmeye gıtmıstı o sırada cöp arabası geldı halamda cöpcu adama verdı cöpü,enıstede bunu görmustu ve kafa içkiden iyi oldugu ıcın "way sen o adama ne verdın,ilişkin var dımı adamla,öldürcem senı.." vs dıye benı evın dısına koyup evde halamı dövmüştü.. sonra babamlar benı almaya geldıklerınde halam söleme sakın babana demıstı bana ama ben anneme sölemıstım 14-15 yaslarındaydım... ondan sonrada bosandılar zaten... ve o adam yıne evlı ve yıne sıddet...

Back
X