Kadının Derdi Erkeği Gerdi...!!! Bir Kadının İsyanı...

kadininfendi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
17
0
86
Diğer
$543186_360282230693585_155301131191697_896385_1950427568_n.webp

Kürtaj ile ilgili haberleri okuyup bu haberlerin muhattabıymış gibi yorum yapan erkeklerin kurduğu cümleleri gördükten sonraki delirme halinin yansımasıdır bu cümleler !!! Hep söylüyorum yine söyleyeceğim kadınların meselelerini kadınlara bırakmadığınız sürece sizden hiç bir halt olmaz. Biz sizin prostatınızı, andropozunuzu, korunma yollarınızı tartışıyor muyuz ?

Yüzyıllar önce erkek egosu, kadının gelebileceği noktalardan korkup namus ve ahlak diye kavramlar üretmiş. Bunu da kadınların bedenine endekslemiş. Nasıl bir korkuysa bu, yine aynı kavramların savunucuları kadınları bastırmak için, onlara eziyet etmiş, dövmüş, sövmüş, tecavüz etmiş... O kadar sapkın ki işin boyutları, kızına, kız kardeşine , amca kızına vb. tecavüz edenden tut da karısına tecavüz edene kadar varmış olay... Sonra yine aynı sebeplerden bu cins kendi cinsinin ne kadar ciğersiz olduğunu bildiği için kadına onu giyme,buraya gitme, onunla konuşma vb. yasaklar getirmiş. Sonra akıllanmasın, düşünmesin, isyan etmesin diye okullara göndermemiş, eğitim vermemiş, bir de utanmadan" Kadın milleti aptaldır!"demiş. Yine aynı ciğersizler kadınları köle edip satmış, harem kurup cariye yapmış, ya benimsin ya toprağın diyip öldürmüş,mış miş muş... İlginç olanı şudur ki korkulacak olan kadınlar değil çünkü:

Biz kimseye tecavüz etmiyoruz, biz hiç bir bedene sahip olmak için kırk yalan kırk takla atmıyoruz, biz ana bacı küfür etmiyoruz ki ciğersizliğin en bariz örneğidir anneye bacıya sövmek o da ayrı mevzu !!! Biz futbol maçlarında olay çıkartmıyoruz, biz ne bakıyon lan diyip birbirimize dalmıyoruz...

Ahlak ahlak diye, namus diye yırtınmaktan vazgeçin artık ! Bizim beynimiz kasıklarımızda değil. Biz kalbimizle ,ruhumuzla , aklımızla yaşıyoruz....

Haa bir de bir saçmalık uydurmuşlar, kadın salonda hanımefendi, mutfakta hizmetçi yatakta da o...pu olacak diye... Pardon ama kadınlar bu dünyaya sizin egolarınızı, beceriksiliklerinizi, yetersizliklerinizi, sapkınlıklarınızı ört bas etmeye, doldurmaya gelmedi.

İşin bir de dinden anlamayan, ayetleri kendi kişisel çıkarları doğrultusunda yorumlayan, kulaktan dolma bilgilerle ben bilirim havası taşıyan beyinsizler aşaması var : Kürtajın bile dinen şartları var.

Kadın çocuğunuzken, kız kardeşinizken, karınız ve annenizken size Allah'ın emanetidir. Güçsüz diye değil, duyarlı ve kırılgan diye...

Siz yüzyıllardır emanete ihanet etmişsiniz, şimdi de ardı, namusdu, cinayetti diye bir türkü tutturmuşsunuz gidiyor! Hala kadın böyle giyinirse tecavüzü hak eder diyen bir zihniyet var bu ülke de, haaa bir de tecavüze uğrasa da kürtaj yaptıramaz diyen din adamları,bu konuya sanırım kadınlık organları bulunan erkek ve adam olmaktan aciz yorum yapanlar da var !

Boş kafaların boş ülkesi Türkiye, dünyaya artık çıktığın yerden bakmaktan vazgeç !!! Dışarıda çok daha fazlası var...

Not: Erkeklere bu kadar saydım da demeden geçemeyeceğim, ruhunu, bedenini ,kadınlığını menfaatleri için kullanan,erkekleri banka gibi gören,imkanları olduğu halde kendini geliştirmekten aciz, okumayan, sorgulamayan, diğer kadınların da kendileri gibi algılanmasına sebep olan haysiyetsiz kadınları ben de kınıyorum !!!

Esma Melek - Nefretimden Seçmeler

Son düzenleme:
Utanmadıkları gibi bir de karar mekanizması olmuş karar veriyorlar.. Ve kadınların çoğunluğu kabullenmiş yönetilmeyi.. birey olmaktan, İNSAN muamelesinden vazgeçmişler.. ne kadar ilginç..:52:

Utanmadıkları gibi bir de karar mekanizması olmuş karar veriyorlar.. Ve kadınların çoğunluğu kabullenmiş yönetilmeyi.. birey olmaktan, İNSAN muamelesinden vazgeçmişler.. ne kadar ilginç..:52:

sorun yıne bızde galıba ..onlarıda bır kadın buyuttu ..cocuklarımızı buyuten bızız bu zıhnıyetı sokanda bızız galıba..yınede anlam veremıyorum...tamam kürtaj cinayet bır canlının canı ama sanane bundan bu benım bedenım sen nasıl olurda benım bedenıme karışırsın.Yüce Allah bıle bıze doğruyu yanlışı gostermış.seçım sızın özgursunuz demış.artık toplumda özgür duşunce yok.bırı cıkmış başına ne derse doğrudur dıyorlar.

Son düzenleme:
Konunun özü bu işte !

Kadın önce kendine değer verecek , kadınlığın nasıl muhteşem bir olgu olduğunun ve erkeğin malı olmadığının farkına varacak !

Bunun yolu eğitim, kendine güven, bilinç !

Bizim adımıza konuşanlara diyecek tek bir sözüm var; hamile kalın öyle gelin :47::47:

Son düzenleme:
vallahi guzel anlatılmıs artık bizim adımıza karar vermekten vazgecsin erkekler herseyimizle ugrasıyorlar giyimimi sacımız basımız cinselligimiz sosyal hayatımız sizene herseyde kısıtlama getirmeye calısıyorlar biz onların oyuncagımıyız ya herseyde kadın bizlen ugrasmaktan vazgecsinler artık

kürtaj çok hassas bir konu:40: benim diyeceğim şudur erkekler önce bir kendilerine baksınlar yanlışlarını hatalarını kör zihniyetlerini görsünler kendilerine bir çeki düzen versinler kadın kıymeti bilsinler azıcık kadın ruhndan anlasınlar sonra konuşsunlar:19:

Eki Görüntüle 435327

Haa bir de bir saçmalık uydurmuşlar, kadın salonda hanımefendi, mutfakta hizmetçi yatakta da o...pu olacak diye... Pardon ama kadınlar bu dünyaya sizin egolarınızı, beceriksiliklerinizi, yetersizliklerinizi, sapkınlıklarınızı ört bas etmeye, doldurmaya gelmedi.
[/URL]

en çok alıntıladığım bölümü beğendim.

Yazılanlara katılmamak ne mümkün?
Kürtaj olmak ya da olmamak sadece kişiyi, onun vicdanını, seçimlerini, inançlarını...vs bağlayan bir konudur. Çok yanlış olduğunu düşünüyorsan; yaptırmazsın. Ama kendi düşüncelerini de bir başkasına dayatamazsın. Nasıl benim senin bedenin üstünde bir hakkım yoksa, senin de benimkinde yok. En temel hakkım; bedenimin bana ait olması değil mi? Diğer türlüsünün kölelikten farkı ne? Doğur de doğuralım, otur de oturalım, kalk de kalkalım. Senin doğruların benim doğrularım olmak zorunda mı? Kendi seçimlerimi yaşamaya hakkım yok mu, üstelik bu seçimlerin sana en ufak bir etkisi dahi yokken?

Hele ki doğurmak, öncesiyle, sonrasıyla tamamen kadını etkileyecek bir durumken, bir erkeğin bu konuda atıp tutması ne abes. Sen önce kadına değer ver. Onun bir doğurma aracı değil de bir birey olduğunun farkına var. Daha doğmamış canların hakkını korumanın peşine düşeceğine, önce kadını korumayı becer. Gün geçmiyor ki psikopat kocalarına, töreye, sapkın egolara bir kadın kurban gitmesin. Herkesin hakkını, canını korudun da, bir bu kaldı değil mi?

Bir de "Siz doğurun, bakamıyorsanız devlet bakar." lafları dolaşıyor ya ortada, trajikomedi gibi. Sanki saksıdaki çiçekten bahsediyoruz.
Off ki ne off!

Bir de hamile kalmamak için sadece kadının önlem alması gerektiğini
düşünen zihniyet var... Bu öylesine vahim bir durum ki... Üstelik bunu
oldukça ünlü bir belediye başkanının ağzından duymak daha da vahim...

Çocuk tohum değil, kendi kendine kadın rahminde çimlenmiyor. Gebelik
gibi bir durum yaşanmaması isteniyorsa bunun için sadece kadına özgü
korunma yöntemleri yok. Erkek de önlem alabilir. Hatta erkek de önlem
alırsa korunma yönteminin az orandaki korumama olasılığının da önüne
geçilmiş olur. Hem de o çok kıymetli başları ağrımaz. Bir kadının rahminde
oluşan o küçücük hücre, kadında bir sürü değişikliğe neden oluyor ki
bunların başında duygusal değişimler geliyor. Yani, gitti masaya yattım,
aldılar, bitti gitti ile olmuyor. Onların öyle damdan düşer gibi konuştukları
konu, bazı yüreklerin kanayan yarası. Kim bilir ne kadar insan mecbur
kaldığı için vazgeçti canından.

Köprü gerekli mi değil mi tartışılsın, özelleştirmeler, füze kalkanları... Bunlar
kamuyu ilgilendirir, kamu vicdanı, kamu yararı söz konusudur. Ama istenmeyen
gebelik o ailenin özelidir, kürtaj hakkı o olayı paylaşan iki kişinin kendi vicdani
yükümlülüğü ile ilgilidir. Burada etik boyut tartışılabilir ama o da zaten
belli. Yasal bir süre zaten var ve bir çok ülkeye göre oldukça da kısa. Tamamdır
o zaman bu durum. Bu kadardır.

Bir kadının bedeni değil aslında günlerdir konuşulan, ailenin ya da iki kişinin
özel hayatı...

benım bedenım üzerinden herkez elini çeksin... benım bedensel konularıma eşım ve benden baska kımse karar veremez... yakında tup bebekte günahtır dıyecekler emınım... ya bız nereye dogru gıdıyoruz bılemıyorum...

Back
X