Kadının erkekten güçlü hissetmesi..

Tam erkek mi var ayol?
Valla ben günümüzde tam erkek olduğuna inanmadigim için öyle hayaller kurmam.
Günümüz kadınları daha erkek bence :)
Bir çok koca öyle merak etme
Benimki de dahil. Herşeyi ben dusuňup yapıyorum. Maalesef boyle de devam ediyor.

Nomu, konularını hep biliyorum.Sen bu adama artık hiç saygı duymuyosun farkında mısın?hatta bi erkek, bi koca olarak da görmüyosun.Ama bence haksız sayılmazsın.Eşin evini bir erkek olarak çekip çevirmekten aciz, her konuda senin üstüne yıkılan, elini hiçbi taşın altına koymayan, başına işler açıp sonra gelip sana ağlayan biri.Zaten böyle bir adamın saygı uyandırması da imkansız.Evliliğinde yaramaz bir çocuk büyütmeye çalışıyorsun gibi bir izlenim var her konunda.Bence sen bu işin sonu nereye varacak onu düşünmeye başla ve artık kararını ver.Böyle bi adama saygı ve sevgi duyman çok zor çünkü.

Eşitlik her zaman gerekli. Eşit haklara sahip olmak oldukça önemli. Lakin gerçek olan bir şey de var; erkeklerin kadına göre daha cesur, gözüpek ve sahiplendiğini hissettirmesi gerekiyor. Yani, kendinden emin ve iş bitirici duruşuyla kadına güvence vermesi gerekiyor, şahsi fikrim. Bu demek değildir ki; kadın daha aciz daha güçsüzdür. Sadece yapısal olarak bazı gerçekler var ki bu değişmez. Bence yanlış düşünmüyorsunuz. Benim de istediğim profil gücünü yettirebilen ve kendinden emin bir profil çizen bir beydir esasen.

Evlenirken bilmiyor muydun bu adamın böyle cesaretsiz olduğunu ?

Hayır çünkü lafta her şeyin üstesinden gelebilirim şeklinde konuşuyordu. Uygulamalar hep evlilik sonrasına kalınca anlayamadım tabi.

eşiniz yengeç burcu mu?

Hayır ikizler..

Nomu, konularını hep biliyorum.Sen bu adama artık hiç saygı duymuyosun farkında mısın?hatta bi erkek, bi koca olarak da görmüyosun.Ama bence haksız sayılmazsın.Eşin evini bir erkek olarak çekip çevirmekten aciz, her konuda senin üstüne yıkılan, elini hiçbi taşın altına koymayan, başına işler açıp sonra gelip sana ağlayan biri.Zaten böyle bir adamın saygı uyandırması da imkansız.Evliliğinde yaramaz bir çocuk büyütmeye çalışıyorsun gibi bir izlenim var her konunda.Bence sen bu işin sonu nereye varacak onu düşünmeye başla ve artık kararını ver.Böyle bi adama saygı ve sevgi duyman çok zor çünkü.

Bence de haklıyim.
Ama hala seviyorum.
Gerçekten seviyorum ve artıları ağır basıyor bu eksileri duzeltmeyi kafaya koymuşum sanki.
Saygı konusunda çok eksiğim doğru. .
Tamamlamak için savaşıyorum sanırım.

Eşitlik her zaman gerekli. Eşit haklara sahip olmak oldukça önemli. Lakin gerçek olan bir şey de var; erkeklerin kadına göre daha cesur, gözüpek ve sahiplendiğini hissettirmesi gerekiyor. Yani, kendinden emin ve iş bitirici duruşuyla kadına güvence vermesi gerekiyor, şahsi fikrim. Bu demek değildir ki; kadın daha aciz daha güçsüzdür. Sadece yapısal olarak bazı gerçekler var ki bu değişmez. Bence yanlış düşünmüyorsunuz. Benim de istediğim profil gücünü yettirebilen ve kendinden emin bir profil çizen bir beydir esasen.

Aynen katılıyorum.

Bence her kadın erkeklerden daha güçlü içsel olarak. Sadece farkında olmayabilirler..
Yetiştirilme, toplumdan dolayı vs..
Yada bir erkeği daha güçlü görmek tatmin ediyor olabilir..
Şahsen ben kendim için inanmıyorum bir erkek manevi olarak benden daha güçlü olsun..
Size bir örnek vereyim mesela, ben yeni Doğum yaptpımda sütüm gelsin diye kan damlayan mememden süt sağmaya uğraşırken manuel pompayla, eşime gel birazda sen yap, yoruldum demiştim.
Adam Benim bileklerim ağrıyor demişti.
Doğum yapan, hormonları alt üst olan, acı içinde süt sağmaya uğraşan, ağrıyan dikişlerinin üstüne oturamayan kadın, bileği ağrıyan o..
Sadece bir örnek..
Her zaman daha güçlüdür kadınlar.
Sadece fiziksel güç yada maddi güç olabilir..
Maneviyat tartışılmaz bence.

Bence her kadın erkeklerden daha güçlü içsel olarak. Sadece farkında olmayabilirler..
Yetiştirilme, toplumdan dolayı vs..
Yada bir erkeği daha güçlü görmek tatmin ediyor olabilir..
Şahsen ben kendim için inanmıyorum bir erkek manevi olarak benden daha güçlü olsun..
Size bir örnek vereyim mesela, ben yeni Doğum yaptpımda sütüm gelsin diye kan damlayan mememden süt sağmaya uğraşırken manuel pompayla, eşime gel birazda sen yap, yoruldum demiştim.
Adam Benim bileklerim ağrıyor demişti.
Doğum yapan, hormonları alt üst olan, acı içinde süt sağmaya uğraşan, ağrıyan dikişlerinin üstüne oturamayan kadın, bileği ağrıyan o..
Sadece bir örnek..
Her zaman daha güçlüdür kadınlar.
Sadece fiziksel güç yada maddi güç olabilir..
Maneviyat tartışılmaz bence.

Bilegine s....yım denir ama, ama işte..

Bilegine s....yım denir ama, ama işte..
Çok şey denir, çok şey de dedim zaten..
Ama işte benim için bu verdiğim örnekten çok daha önemli, iyi yönleri de var.
Birşeyler dengeliyor bir şekilde, neyi bekleyip neyi beklemeyeceğini anlıyorsun.
Ama hiçbir iyi yönü benim daha güçlü hissettiğim gerçeğini değiştirmiyor :)

Back
X