kadının fazla maaş aldığı evlilikte para yönetimi nasıl olmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?

bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?

güncelleme : soruyu iyi niyetle sordum, para mevzusunu gündeme getirmek için değil. zaten soruda da belirttim bu konu evlilikte geçmemeli diye. böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor dedikleri için de cinsiyet belirttim.

Son düzenleme:
Ben eşimden fazla kazanıyorum. Bunu hiç şöyle yapalım böyle yapalım diye konuşmadık. Doğallıyla kira faturalar gibi rutin ödemeleri eşim yapar ben mutfak masrafını filan yaparım. Onun dışında herkesin banka hesabı kendinedir. Ortak hesap gibi şeylere hiç girmedik hiç de hoşlanmıyorum

standart ödemelerden sonra kalan ile ya ortak yatırım yapılabilir yada herkesin kendi harcamaları için ayrılabilir. bu tamamen dünya görüşünüzle alakalı bence.
ben olsam bir miktar ortak birikim, kalanla da herkes istediğini alsın derim.

Ortak hesap falan gerek yok ya bence.Mesela siz mutfak alış verişi,eşiniz fatura kira geri kalanını biriktirin

Bu sizin dinamiklerinize göre değişir.Ortalama aylık gideri hesaplayıp bölüşebilirsiniz.Küçük bir yatırım fonuda oluşturulabilir yaninda.Geri kalan parayı kişi istediği şekilde kullanabilir.

Eşim benden çok kazanırken bir anda işsiz kaldı aylarca benim paramla geçindik. Erkekler için ağır bir durum bu. Yaşamayan bilmez. Tabi bu standart vicdanlı hak hukuk bilen insanlar için geçerli

Tanıdığım bi vatandaş kadın çalışmasa eşinin yediğinin hesabını yapacak. Kadın çalıştığı halde yapıyo bunu düşün. Öyle adamlara maaş kartı değil bir kuruş verilmez zaten

Ek ders benim diger butun maaslarimiz ortak hesapta ordan odemeleri yapiyoruz kalaniyla da birikim yapiyoruz.esime guveniyorum benden habersiz hic bisey yapmaz.kendi ihtiyaclarini karsilar onun disinda ekstea masrafi yoktur.bu eşe gore degisir eger savurgam biriyse ortak hesap yapilmaz

Bu tamamen eşler arası güven meselesi. Benim eşime güvenim sonsuzdur. 15 yıllık evliyiz bu zamana kadar en ufak bir yanlışını görmedim.. Onun maaşı benden yüksek benim de ailemden kalan toplu bir mebla miras param vardı. İkimizin adına yatırım yaptık. Ben maaşım yattığı gibi eşimin hesabına gönderirim. Her türlü ödeme ve giderimizi o takip eder. Ben kredi kartını kullanırım ve ne alırsam alayım ağzını açıp bunu neden aldın dememiştir. Dediğim gibi önemli olan birbirine güvenmek

Eşiniz fazla kazandığında durum nasıl olacak idiyse şimdide öyle olmalı. Ya da ikinci seçenek eşinizin maaşı kadarını ortak harcayıp geri kalanı birikim yapılabilir.

Tuhaf geldi bana. Harcamaların kalanı hesapta durur. Herkesin kartı vardır. İhtiyaçlar alınır öyle kalır benim bildiğim. Diğer türlü arkadaşlarla ev tutmuşsunuz gibi olmaz mı?

Ben katiliyorum, anca beraber kanca beraber benim icin. Karsimdaki erkege guveneceksem evlenirim zaten.

Misal araba alicaksin, ev alicaksin o zaman odeme nasil olacak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X