kadının fazla maaş aldığı evlilikte para yönetimi nasıl olmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin kişiliğine ve ilişkinizin dinamiğine bağlı bu durum. Ben de eşimden fazla kazanıyorum. Kredi kartımı ödedikten sonra kalan parayı ortak hesabımıza gönderiyorum, aynı şeyi eşim de yapıyor. İkimiz de istediğimiz zaman, istediğimiz kadar oradan alıyoruz. Ancak mesela arkadaşımın eşi para hesabı yapmayı hiç bilmeyen bir insan. Sürekli saçma sapan şeyler aldığı için borç içindeydi ve arkadaşımdan para alıyordu borcunu kapatmak için. Arkadaşım da bütçeleri tamamen ayırdı. Yani ne yapacağınızı siz ayarlamalısınız.

Bence bunun kimin fazla kazandigiyla ilgisi yok. Ben de yeni evlendim, ortak hesabı burada mantıksız bulmuş herkes ama ben ortak hesap düşünüyorum. Düzenli olmayı seviyorum, tüm ödemeleri tek yerden takip edebilince kafam rahat ediyor. Para birikimininde de eşim daha fazla rol oynayabilir maaşı fazla olduğu için, ama kendi kendine kalsa birikim yapabilecek gibi biri değil, ee birimizden biri maaş kartını alıp diğerine harçlık verse o da olmaz. En iyisi her şey ortak olsun dedik.

Iyi de sizin konunuz evlilikte gider yönetimi ile ilgili. Burada kadının fazla almasının ne gibi bir önemi var da vurguladınız anlayamadım.

Çok ilginç ya. Eşimden biraz daha fazla kazanıyorum, hiç aklıma bu gelmedi ben daha fazla kazanıyorum ne yapmalıyım sorusu. Normal yaşıyoruz işte mutfak alışverişi ev araba kredisi 🤷🏻‍♀️
Evlenmeye karar verdiğimizde ben işsiz ev kızıydım, o şekilde benimle evlenmek isteyen insana tutup bugün ben senden daha fazla kazanıyorum mu dicem.

Evlenmeyi bazıları şirket ortaklığı gibi görüyor ya şaşırıyorum.

Kadının veya erkeğin fazla kazanıyor olmasının bir farkı yok. Masraflar paylaşılır, herkes kendi hesabında birikimini yapar, ev araba vs alınacaksa paralar birleştirilip alınır.

Eşimden az kazanıyorum ama daha çok param var.

Giderlerin tamami eşimde.

Ortak birikimi de ben yaparım..

Yüklü miktarda bir şahsi param var. Benim hesabimdadır.

Kendi lüzumsuz harcamalarımi, kız arkadaşlarımla tatilimi vb kendim öderim. Istersem eşimin kartı ile de öderim. Karışmaz zaten. Ama ben yapmıyorum.

Yaptığım işin giderleri de tabiki bendedir.

Ortak hesap nedir haberim bile yok. Burda duydum bu kavramı. Ben istemem. Eminimki esim de istemez.

Mal edinme vb büyük harcamalar haricinde birbirimize sormayız zaten.

Benim banka haricinde evde para biriktirdiğim yeri eşim bilir. Ama bana sormadan almaz. Benden ister ben veririm. Genelde arabanın kaskosu ya da sigortasını öderken ister. Araba bendedir zaten genel olarak.

Esimin de motoru var . Ona pek karışmam .

Bugün mesele müşteriye ürün teslim ettim. Para üstü vermem gerekti ama yanimda yoktu. Eşim verdi. Sonra eve gelip parayi istemedi. Aklimiza bile gelmez.

Eşim;az yersem üzülür. Anne gibi yedirip içirmeye çalışır.

Onun bası ağrısa ben üzülürüm.

Evlilikte sevgi ve saygıdan daha önemli bi şey vardır. O da şefkat. Eşlerin birbirine merhamet edebilmesi lazım.

Eğer karsimdaki zalim olsaydi. Ben de zalim olurdum. Bu evlilik yürümezdi

Taraflar bunu bilmeli. Ve görmek istediği tavırlara göre tavrını belirlemeli.

Ben her gün seni inciteyim ama sen bana paşa muamelesi yap olmaz değil mi.

Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

Maaş kartını kocana verme de naparsan yap.
Bu tamamen sizin anlaşma dinamiklerimize bağlı olan bşy
Bi de hayat şartlarına
Ama şakın kartını verme yoksa çok pişman olursun.
Yapmak istediğim yorumları hep sen yapmaya başladın bozuluyorum ama 🤭
Konu sahibi ve diğer tüm kadınlar okumalı ve uygulamalı bu yorumu.😍
Bundan birkaç gün öncesine kadar ben de böyle düşünüyordum. Ama yanılmışım.

Maaş kartına el koyan adamların da bir ağırlığı bir sorumluluğu var kızlar.

Adam maaşı çekmek için en azından hic olmazsa bankaya kadar zahmet buyuruyor.

Geçenlerde ögrendim ki; adam karısının maaşıni cekip eksizsiz bi şekilde eve getirmesini emrediyor. Yani bankaya kadar bile zahmet edemiyor.

Böylesi de var yani. Iyi niyetlerinizi öldürmek istemezdim ama bunlar gercek😂

erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?

bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?
Benim 3bin,eşimin beş bine yakın geliri var paranın yönetimi bendedir,eşim günlük kazanan insan getirir harçlığını alır gerisini bana verir,ortak hesap gibi ödemeler harcanır geriye kalırsa ben kenara atarim,kimisindede değişir erkekte yönetebilir konuşmak lazım ama biz konuşmadık eşim söyledi böyle olur diye bende tamam dedim

Geçenlerde ögrendim ki; adam karısının maaşıni cekip eksizsiz bi şekilde eve getirmesini emrediyor. Yani bankaya kadar bile zahmet edemiyor.

Kadında bu denileni yapıyormuymus.
Lutfen yapmiyormus de 😑

Valla yorumları okudum da maşallah dedim,bizden başka herkesin harcamaları dışında kenara koyabiliyor olmasına şaşırdım 😅 az önce konuştuk 5700 lira kredi,2şer bin kredi kartlarımız varmış. Faturalar da 600-700 civarında olur. biz krediyi,faturaları falan ödeyip kendimize de 1000er lira para alıyoruz. Zaten başka da pek bişey kalmıyor. Kasko,sigorta,MTV,kurban vs ihtiyaçlar için kenarda az bişey paramız olur. Eşim de ben de maaşlar yatınca ödemeleri yaparız sonra para kalmıyor zaten 🙈 ha eşim de 10 yıldır hiç kartımı istemedi,istersem kredi kartımdan 5bin harcayayım ne aldın demez. Ne almak istersem sebebini sormaz alır. Ama zaten gelir gider durumumuzu bildiğimden zora girmemek için mantıklı harcarım.senin paran benim param işlerini anlayamıyorum maalesef

Valla yorumları okudum da maşallah dedim,bizden başka herkesin harcamaları dışında kenara koyabiliyor olmasına şaşırdım 😅 az önce konuştuk 5700 lira kredi,2şer bin kredi kartlarımız varmış. Faturalar da 600-700 civarında olur. biz krediyi,faturaları falan ödeyip kendimize de 1000er lira para alıyoruz. Zaten başka da pek bişey kalmıyor. Kasko,sigorta,MTV,kurban vs ihtiyaçlar için kenarda az bişey paramız olur. Eşim de ben de maaşlar yatınca ödemeleri yaparız sonra para kalmıyor zaten 🙈 ha eşim de 10 yıldır hiç kartımı istemedi,istersem kredi kartımdan 5bin harcayayım ne aldın demez. Ne almak istersem sebebini sormaz alır. Ama zaten gelir gider durumumuzu bildiğimden zora girmemek için mantıklı harcarım.senin paran benim param işlerini anlayamıyorum maalesef
Ben de anlayamadim kim çok kazanırsa yönetim onda mi olmalı muhakkak eşimin hatırı sayılır bir maaşı var cok şükür tabi bir sürüde borcumuz cok ama cok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu bundan bir kaç sene evvel aldığımız yatak odası takımının yatak kısmı kırıldı tam 1 sene baza alamadık cidden o arada oğlumun hastalığı kızımın okulu derken biz 1 sene yerde yattık evin hali nasil desem eşimin bekarlık koltukları perdeleri biri uzun biri kisa amaaann ne günlerdi cok cok zorluk çektik.
Ama şükürler olsun sin bir senedir cok guzel bir ilçede yaşıyoruz guzel bir evde esyalarimizi yeniledik inanın getirecek eşya yoktu neredeyse tabi şimdi onlarin borcu derdi .
Oğlum hastalik geçirdi nadir görülen bir hastalik nerdeyse yüz bin lira masrafımız oldu onların ödemesi Allahim canlarına saglik versin de.
Neyse cok uzun yazdim ama ben çalışmıyorum ki çalışsam dahi asla eşimin aldığı maaşı alamam oyle bir tecrübem yok açıkçası ama bunun hic lafı sözü kadi bu zamana kadar birbirimize güvenerek evlenmiyor muyuz zaten yok hesap kitap yapılsa bu işin içinden çıkamayız ki

Ben de anlayamadim kim çok kazanırsa yönetim onda mi olmalı muhakkak eşimin hatırı sayılır bir maaşı var cok şükür tabi bir sürüde borcumuz cok ama cok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu bundan bir kaç sene evvel aldığımız yatak odası takımının yatak kısmı kırıldı tam 1 sene baza alamadık cidden o arada oğlumun hastalığı kızımın okulu derken biz 1 sene yerde yattık evin hali nasil desem eşimin bekarlık koltukları perdeleri biri uzun biri kisa amaaann ne günlerdi cok cok zorluk çektik.
Ama şükürler olsun sin bir senedir cok guzel bir ilçede yaşıyoruz guzel bir evde esyalarimizi yeniledik inanın getirecek eşya yoktu neredeyse tabi şimdi onlarin borcu derdi .
Oğlum hastalik geçirdi nadir görülen bir hastalik nerdeyse yüz bin lira masrafımız oldu onların ödemesi Allahim canlarına saglik versin de.
Neyse cok uzun yazdim ama ben çalışmıyorum ki çalışsam dahi asla eşimin aldığı maaşı alamam oyle bir tecrübem yok açıkçası ama bunun hic lafı sözü kadi bu zamana kadar birbirimize güvenerek evlenmiyor muyuz zaten yok hesap kitap yapılsa bu işin içinden çıkamayız ki
Öncelikle çok geçmiş olsun,oğlunuz iyileşmiştir inşallah..
Aynen insan hastalıkta sağlıkta her zaman yanyana olmak için evleniyor tabi anlaşamayıp boşanma durumları oluyor ama sanmıyorum ki 1 günde kötü olunup ayrılıyor eşler. Herşey iyi güzel giderken veya evlenmeden para mevzularını konuşmak bana mantıksız geliyor.

Eğer ev arkadaşı değil de karı koca iseniz Erkeğin fazla maaş aldığı yönetimde nasıl oluyorsa öyle olmalı. Bunun kadını erkeği olduğunu asla düşünmüyorum, evlilikte gelir ortaktır

Ben sevgilimle ileride evlenirsem açıkçası ya benim maaşım yada eşimin maaşı daha yüksek olacak muhtemelen onunki daha yüksek olur. Ortak hesap kullanmazdık ben de, o da istemezdi. Zaten aynı evde yaşıyor olacağız.Bütçemize göre bir şeyleri üstlenirdik. Atıyorum maaşı düşük olan bensem, ben faturaları öderdim, o da evin kirasını/kredisini ödüyor olurdu. mutfak masrafını ortak hallederdik. Geriye kalan paramızıda istediğimiz gibi harcardık yada biriktirirdik. Sıkışırsam yardım eder, o sıkıştıysa ben ederim. İnsan evlide olsa kendine ait bir alanı olmalı herkesin kendince özel istekleri var ve evlilikte taraflar buna engel olmamaya dikkat etmeli. ( misal, eşim yeni bir laptop almak ister acildir, ben düzleştirici, maşa, fön seti almış olurum o yüzden o ay onu alamaz ) Yani hesap söz konusu olunca herkes kafasına göre harcayacağı için mutlaka sıkıntı çıkar. Hadi haber verip ona göre alıyoruz diyelim. Almadan önce her şeyin haberini hesabını vermekte saçma bence iki çalışan kendi parasını kazanan insan için

Son düzenleme:
erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?

bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?
kadin az veya fazla.. ne olursa olsun ortak hesap ilk cozum.

ortak hesap yoksa erkek kirayi odesin diyelim 1000 lira. kadin faturalari odesin onlar da yaklasik bin lira.. mutfak harcamalari da kimin maasi karti denk gelirse onunla odensin..

ne olursa olsun kadin; benim param, benim param veya senden daha yuksek kazaniyorum vs derse huzur kalmaz.

Sanırım günün ilk ışıklarında bununla yüzleşmem pek kolay olmayacak 🤦🏼‍♀️

yaptıgım ve bildiğim birşey varsa o da
hesaplar ortak olsada kadının kendıne ait gizli bir hesabı birikimi olmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X