kadının fazla maaş aldığı evlilikte para yönetimi nasıl olmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben eşime gönderiyorum. O da harcamaları veya birikimi ayrı bir hesapta yapıyor. Kendime de bir miktar ayırıyorum. Gelir önemli değil bence. Kadın fazla almış erkek az almış sonuçta aynı evde yaşıyorsun gelir gider ortak.

Biz hiç evlilik öncesi konuşmadık bunu. Kendiliğinden gelişti. Hiç bir zaman benim param senin paran olmadı. Ay başı maaşlar yatar ödemeler yapılır kalan miktar havuza atılır. O ekstra gün içinde nereye harcamışsa söyler ben de aynı şekilde anlatırım. Bir tane kara kaplı Defterimiz var oraya da kalem kalem yazılır.

Bizde işler kimin çok kazandığından ziyade ortak hesapla idare ediliyor. Eşim maaşını benim hesabıma atar. Ben bütün aylık ödemeleri hallederim. Elde kalan paradan market parasını da çıkarır kalan paradan ikimize harçlık ve yatırımlık parayı ayırırım. Eşim parayla uğraşmayı sevmez. Sen daha iyi hallediyorsun der bana bırakır.

Biz böyle bir yol bulduk. Siz de en baştan konuşup hesabınızı kitabınızı yaparsınız. Karşı taraf da ben az kazanıyorum zaten diye buluttan nem kapmasın, siz de onu kırıcı sözlerden kaçının. Gül gibi geçinir gidersiniz.

Benim maaşım eşimden fazla. Bizde evin fatura, aidat vb ödemeleri eşime ait. Mutfağı da bölüşüyoruz ama çoğunlukla ben alırım. Herkesin maaşının yönetimi kendinde.

bir de bu isler bugun sana yarin bana. bu sekilde bakmali.

Bugun ben fazla kazaniyorum, fazla kazandigim kadar olan kismi kendime ayiricam dersen (ki hakkindir, diyebilirsin) yarin adam fazla kazandiginda aynisini dediginde tamam demelisin.

biz neredeyse 10 yili deviricez, benim ondan fazla kazandigim da oldu, onun benden fazla kazandigi da, ikimizin de issiz oldugu donemler oldu. Allahtan saglik sikintimiz olmadi ama oyle bir durumda da birbirimizi destekleriz eminim ki, isten cikip dinlenmesi gerekiyorsa ben gecimi ustlenirim, tersi durumda o. Bana evliligin boylesi anlamli geliyor. Tabi ki diger secenekler de ciftlerin tercihidir, Siz nasil bir evlilik istiyorsunuz ?

Parayı neden konuşma ihtiyacı hissediyorsunuz ki? Biz hiç konuşmayız mesela,ben eşim nekadar kazanıyor tahminen biliyorum inan sorsam söyler ama hiç aklıma gelmedi. Aynı şekilde bu ay nekadar kazandım eşimde net bilmez çünkü sormaz. Aklımıza gelmez yani. Eşim ödemeleri yapar kalıyorsa para hesabında birikiyordur. Bazen lafı geçerr bende bukadar var falan diye öyle yani. Çok takılmayın

Ben katiliyorum, anca beraber kanca beraber benim icin. Karsimdaki erkege guveneceksem evlenirim zaten.

Misal araba alicaksin, ev alicaksin o zaman odeme nasil olacak ?
Güvenip evleniyoruz da beş sene sonra on sene sonra hop adam birini bulabiliyor. Sadece kendine güven tatlim😊

Ortak hesap ne ya? Cok sacma. Sonra sen fazla harcadin ben uzerime birsry alnadim falan... hep sorun. Fazla alman sorun degil de umarim hesap vermek zorunda kalmazsin kendi paranla bir de evlenince. Oyleleri de var cunku, kadina bir de nereye harcadin diye hesap soran da var.

Eşim şu kadar ben şu kadar kazanıyorum yok, biz kazanıyoruz, bizim borcumuz, bizim masrafımız var. Evle ilgili sorumlululuklarımız çocuklarımızda öyle hepsi bizim ve aileler konusunda da kimse kimseye karşı beklenti içinde değil, hayat zaten yeterince yorucu, birbirimizi ekstra yormaya gerek yok...

Bizim ortak hesabımız var eşim ve ben maaşımızı alır oraya aktarırız sonra ihtiyaçlarımıza göre harcarız faturalar, kişisel ihtiyaçlar, market alışverişi her şey o ortak hesaptan harcanır zaten ne harcanıyorsa ikimizde görürüz ayrıca kimse kimseye bunu neden aldın diye sormaz alınması gerekiyormuş almış deriz kafamız yıllardır rahat ve böyle de olmalı

Varsa kira ödemesi doğalgaz elektrik gibi fazla ödemeleri maaşı çok olan diyim o ödesin mutfak alışverişi telefon faturaları internet su gibi diğer ödemeleri öbür kişi karşılasın. Baştan dersiniz şu şu ödeme sende bunlar bende diye gerisini herkes harcar yine eve ortak harcanan para da olur kişisel harcananlarda olur ama herkesin parası kendisinde dursun. Birikim için koyulursa çok maaş alan kişi şu kadar da kenara koyuyorum her ay der.

Başlık kafamı karıştırdı. Sizin daha fazla kazanmanızın ev ekonomisini yönetmekle ne alakası var??? Sevgiliniz kendisinin az kazanmasını takmıodur belki ama siz ilerde bunu dert etmeyeceğinize emin misiniz? Bana şimdiden edecekmişsiniz gibi geldi.

Kredi, mutfak, birikim bende.
Faturalar, çocukların ihtiyaçları, hediyeler vs eşimde.
Hiç de oturup konuşmadık şunu sen öde bunu ben ödeyeyim diye.
Herkesin kartı da maaşı da hesabı da kendinde.

Biz ben çalıştığım zamanlarda şöyle yapardık; benim maaşım onun maaşının yaklasik 3te 1iydi. Ben ona maaşımın 3/1 ini verirdim. Ödemelerle vs o ilgilenirdi. Az kazanandan az, çok kazanandan çok gitmiş olurdu. Ben adaletli olduğunu dusunuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X