kadının fazla maaş aldığı evlilikte para yönetimi nasıl olmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir hesaba girmeniz ve sizi tedirgin eden nedir

çok önceden sevgilimin ortak hesabı mantıklı bulduğunu biliyorum ama uzun süredir bu konuyu hiç konuşmadık. bense evin masrafları ortak karşılanıp birikim kendi hesaplarımızda olur demiştim. o da evlilikte birikimi gizli yapıyor gibi olur dedi. yani tekrar konuşmak gerekiyor.

Iyi de sizin konunuz evlilikte gider yönetimi ile ilgili. Burada kadının fazla almasının ne gibi bir önemi var da vurguladınız anlayamadım.
çünkü böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor diyor çevremdekiler vs. bu yüzden belirttim

Her ay ikiniz de belli bir bütçe maaşınızdan ayırırsınız, o para ev için -fatura, mutfak masrafı, ortak giderler vs- harcanır. Bir yere koyarsınız. Ortak hesap gereksiz; arkadaşların dediği gibi.

çünkü böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor diyor çevremdekiler vs. bu yüzden belirttim
Bu yuzden neden evlilikte sorun çıkıyor biliyormusun?
1-erkek zengin kadinla evlenip kendini baktirma derdinde.boyle kişiler para taksimine aşırı tepkili olur.baslarda isi varsa bi bahane ile ayrilir.yada bölük borcuk calisir cogu zaman bos bos gezer .
2-kisa yoldan zengin olma is kurma hayalleri vardir.bunu gerceklestirme imkanini kolay ve cabuk ve esinin gelirine bagli elde ettiyse cabuk batirir.
3-ya cok pismani oynar yada suclar kompleks yapar.kadin cok maas aliyorum diye soylemeyi birak ima dahu etmese erkek konuyu yine buna getirir sanki kadin ben senden cok maas aliyorum demiscesine kavga cikarir.
4-anne-babasi -akrabasi sürekli bunu sağma derdindedir.paragoz akrabalarinin her derdi karisindan evinden her seyinden önde gelir.
5-evine eşine evladina sorumlulugu az yada yoktur.hatta bastan cok ilgilenir sonralari bekar gibi yasamaya baslar.
6-para konusunda ya anlasmaya yanasmaz.yada anlastigi şeyden cayar.genelde tripli kompleksli tiplerdir.itiraf etmezler ama icraatleri karimin maddi manevi nesi varsa sulaleme kurban olsundur.

erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?

bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?

güncelleme : soruyu iyi niyetle sordum, para mevzusunu gündeme getirmek için değil. zaten soruda da belirttim bu konu evlilikte geçmemeli diye. böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor dedikleri için de cinsiyet belirttim.

Erkek ezilcek biraz. Zamanla farkedersin. Maddiyattan pek bahsetmemeye çalış. Yoksa yorarsın. Sorun çıkana kadar bari sen bahsetme. Çıkacak nasilsa . Insallah çıkmaz

Ben nişanlımın 2 katı kadar kazanıyorum. Aynı evde yaşıyoruz 2 yıldır. İlk başta bütün masrafları %50 bölüşürdük. Sonra bütçeyi birleştirdik evlenmeye karar verince. O maaşını benim hesaba atar kirayı gönderdikten sonra. Benim hesapta toplanır. Ek kartı var. Mutfak vs oradan ortak harcanır. Kişisel ihtiyaçlar da aynı şekilde. Kalan parayıda her ay vadeliye ve dolara atarız falan filan. Çok da güzel para biriktirdik böylece. Ben ayrı gayrı sevmiyorum.
Ben evli olup da faturaları bölüşüp kirayı bölüşüp sonra parayı ayrı ayrı herkes kendi hesabında tutsun diyenleri anlayamıyorum.
Böyle parasını sakınan daha sonra allah göstermesin işsiz falan kalırsa diğer taraftan ne yüzle para alacak bilemiyorum.

Bu tamamen eşler arası güven meselesi. Benim eşime güvenim sonsuzdur. 15 yıllık evliyiz bu zamana kadar en ufak bir yanlışını görmedim.. Onun maaşı benden yüksek benim de ailemden kalan toplu bir mebla miras param vardı. İkimizin adına yatırım yaptık. Ben maaşım yattığı gibi eşimin hesabına gönderirim. Her türlü ödeme ve giderimizi o takip eder. Ben kredi kartını kullanırım ve ne alırsam alayım ağzını açıp bunu neden aldın dememiştir. Dediğim gibi önemli olan birbirine güvenmek
Neden sizin hesabınızda maaşınız durunca uçup gidiyor mu?

Evlilik içi dinamiklere bağlı bir soru bu,karşımdaki adama göre tavrım değişir/değişirdi benim. Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız onu yapın. Biz büyük harcamalarda birbirimizin fikrini alırız sadece onun dışında kimse kimseye karışmaz,parası bitene diğeri yollar. Herşey de hep ortak da oldu ayni zamanda. Sevgililiğimiz dahil hiç para problemi yaşamadık.

Neden sizin hesabınızda maaşınız durunca uçup gidiyor mu?
Ben fatura ödeme takip etmeyi para işleri ile uğraşmayı sevmiyorum. Eşim bu konularda iyi bu yüzden onun hesabında maaşlarımızı birleştirip tek yerden ödeme ve gider takibi yapıyor. Ayrıca senin maaşın benim maaşım hesabına giren çiftlerin yatırım anlamında çok da başarılı olamadıklarını gördüm birçok arkadaşımda.

Ben fatura ödeme takip etmeyi para işleri ile uğraşmayı sevmiyorum. Eşim bu konularda iyi bu yüzden onun hesabında maaşlarımızı birleştirip tek yerden ödeme ve gider takibi yapıyor. Ayrıca senin maaşın benim maaşım hesabına giren çiftlerin yatırım anlamında çok da başarılı olamadıklarını gördüm birçok arkadaşımda.
Yoo annem babam öyle gayette durumumuz iyi ayrı ayrı ödeme yapabiliyorlar. Asla birbirilerine hesapta soramazlar. Annem kendi kazandığı parayı kendi hesabında tutup milyarlar biriktiren biri :) hep onu örnek alacağım :)

erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?

bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?

güncelleme : soruyu iyi niyetle sordum, para mevzusunu gündeme getirmek için değil. zaten soruda da belirttim bu konu evlilikte geçmemeli diye. böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor dedikleri için de cinsiyet belirttim.
Erkekler bunu onur meselesi yapıyormuş

Bir erkeğin bir kadından az maaş alıp sorun etmediğine rastlamadım. Bence soruyu erkek bu durumu nasıl hazmeder diye değiştirin çünkü ataerkil toplumda erkekler kendinden fazla maaş alan kadının yanında ezik hissediyor

Yoo annem babam öyle gayette durumumuz iyi ayrı ayrı ödeme yapabiliyorlar. Asla birbirilerine hesapta soramazlar. Annem kendi kazandığı parayı kendi hesabında tutup milyarlar biriktiren biri :) hep onu örnek alacağım :)
Para biriktirmekten değil yatırım yapmaktan bahsediyorum.yeni bir ev aldık mesela aylık kredi ödemesi Benim maaşımdan fazla eşim tek elden tüm ödemeleri yapıyor. Ne deseydim kredinin yarısını ben öderim gerisini ne yaparsan yap mı deseydim. Bu şekilde 10 yıllık evliyiz aldığımız fiyatları 2 ye katlayacak kadar değerlenen 2 ev aldık. 2 de arabamı aldık. Gelirleri mizde öyle çok çok fazla değil ikimizde mühendisi. Yani diyeceğim bir elin nesi var 2 elin sesi var. Ayrıca altını tekrar çiziyorum bizim para yönetim şeklimiz eşlerin birbirine tereddütsüz güvenmesi ile alakalı.

Bizim ortak herşey ortak kazancını getirir bana verir ,evin yönetimi çoğunluğu bendedir ödemeleri yatiririm kalanida biriktirip yatırım yaparım ,kenardaki paranin ne kadar olduğundan haberi bile yoktur sormazda.

Eşimden fazla kazaniyordum bir jere bile konusmadik bu mevzuyu
Evlenince cuzdan tek olur ben bunu ogrendim kendi ailemden
Bizde esim bana verir tum kazandigini ve ben ortak hesaba yatirir odemeleri yaparım, kalan parayi da ortak harcariz , bir kere bile para konusu sorun olmadi aramizda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X