- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 821
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Böyle bir hesaba girmeniz ve sizi tedirgin eden nedir
çünkü böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor diyor çevremdekiler vs. bu yüzden belirttimIyi de sizin konunuz evlilikte gider yönetimi ile ilgili. Burada kadının fazla almasının ne gibi bir önemi var da vurguladınız anlayamadım.
Bu yuzden neden evlilikte sorun çıkıyor biliyormusun?çünkü böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor diyor çevremdekiler vs. bu yüzden belirttim
erkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?
bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?
güncelleme : soruyu iyi niyetle sordum, para mevzusunu gündeme getirmek için değil. zaten soruda da belirttim bu konu evlilikte geçmemeli diye. böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor dedikleri için de cinsiyet belirttim.
Neden sizin hesabınızda maaşınız durunca uçup gidiyor mu?Bu tamamen eşler arası güven meselesi. Benim eşime güvenim sonsuzdur. 15 yıllık evliyiz bu zamana kadar en ufak bir yanlışını görmedim.. Onun maaşı benden yüksek benim de ailemden kalan toplu bir mebla miras param vardı. İkimizin adına yatırım yaptık. Ben maaşım yattığı gibi eşimin hesabına gönderirim. Her türlü ödeme ve giderimizi o takip eder. Ben kredi kartını kullanırım ve ne alırsam alayım ağzını açıp bunu neden aldın dememiştir. Dediğim gibi önemli olan birbirine güvenmek
Ben fatura ödeme takip etmeyi para işleri ile uğraşmayı sevmiyorum. Eşim bu konularda iyi bu yüzden onun hesabında maaşlarımızı birleştirip tek yerden ödeme ve gider takibi yapıyor. Ayrıca senin maaşın benim maaşım hesabına giren çiftlerin yatırım anlamında çok da başarılı olamadıklarını gördüm birçok arkadaşımda.Neden sizin hesabınızda maaşınız durunca uçup gidiyor mu?
Yoo annem babam öyle gayette durumumuz iyi ayrı ayrı ödeme yapabiliyorlar. Asla birbirilerine hesapta soramazlar. Annem kendi kazandığı parayı kendi hesabında tutup milyarlar biriktiren biri :) hep onu örnek alacağım :)Ben fatura ödeme takip etmeyi para işleri ile uğraşmayı sevmiyorum. Eşim bu konularda iyi bu yüzden onun hesabında maaşlarımızı birleştirip tek yerden ödeme ve gider takibi yapıyor. Ayrıca senin maaşın benim maaşım hesabına giren çiftlerin yatırım anlamında çok da başarılı olamadıklarını gördüm birçok arkadaşımda.
Erkekler bunu onur meselesi yapıyormuşerkek 2500 kadın 5000 alıyor diyelim. bu evlilikte para yönetimi nasıl yapılmalı ki sorun olmasın?
bence ilk başta herşeyin konuşulup para lafının bir daha hiç geçmeyeceği bir evlilik olmalı. ama nasıl konuşulmalı? ortak hesap mı olmalı ayrı mı olmalı?
güncelleme : soruyu iyi niyetle sordum, para mevzusunu gündeme getirmek için değil. zaten soruda da belirttim bu konu evlilikte geçmemeli diye. böyle evliliklerde sorun çıkabiliyor dedikleri için de cinsiyet belirttim.
Para biriktirmekten değil yatırım yapmaktan bahsediyorum.yeni bir ev aldık mesela aylık kredi ödemesi Benim maaşımdan fazla eşim tek elden tüm ödemeleri yapıyor. Ne deseydim kredinin yarısını ben öderim gerisini ne yaparsan yap mı deseydim. Bu şekilde 10 yıllık evliyiz aldığımız fiyatları 2 ye katlayacak kadar değerlenen 2 ev aldık. 2 de arabamı aldık. Gelirleri mizde öyle çok çok fazla değil ikimizde mühendisi. Yani diyeceğim bir elin nesi var 2 elin sesi var. Ayrıca altını tekrar çiziyorum bizim para yönetim şeklimiz eşlerin birbirine tereddütsüz güvenmesi ile alakalı.Yoo annem babam öyle gayette durumumuz iyi ayrı ayrı ödeme yapabiliyorlar. Asla birbirilerine hesapta soramazlar. Annem kendi kazandığı parayı kendi hesabında tutup milyarlar biriktiren biri :) hep onu örnek alacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?