Kadının yeri

sizinkine niyet okuma denir resmen konunun neresinde türban kapanma falan yazıyor?
ne biçim forum bu anlamadımki ne kadar sorunlu kadın varsa gelmiş resmen.
valla üzgünüm çatlasan da patlasan da kapalı kadının gayet toplumda yeri var , açık bayanların da...
dün gece ki örneği bir daha hatırlatırım :KK45:

Bu sayfaya yazılanları okumak bile kadın üstündeki erkek baskısını anlamak için yeterli. Birkaç tane başarılı kadın ismini söylemek (Tansu Çiller başarılı sayılıyorsa tabii) kadın üstünde yüzyıllardır süren ve bu kafayla sürecek olan baskının olmadığını değiştirmez. Daha sokakta oynayacağın yaşlarda erkek kardeşin/abin yan gelip yatarken evin işi sana yaptırılsın, biraz büyü aman elalem bakmasın, laf gelmesin diye giyimine, makyajına, saçına, gülüşüne karışılsın. Yine bu nedenlerden okuldan alın, istemediğin bir adamla evlendiril ve hayatını onun çocuğunu doğurmaya kıyafetini yıkamaya temizliğini yapmaya kahrını çekmeye ada. Eğer şanslıysan, okumaya devam et. Cahil insanların "okuyan kız ev işi bilmez, gözü dışarıda olur" laflarına, seni tepeden tırnağa onaylamayan iğrenç bakışlarıyla süzmelerine maruz kal. İş hayatında kadın olduğun için pek çok erkekten daha yetenekli olduğun halde hak ettiğin yerlere geleme. Oldu ya geldin, "kim bilir kimlerin ALTINA YATIP KAZANDI bunları" gibi mide bulandırıcı laflar söylesin yüzüne bakmayacağın insanlar. Evlen, kocan da sen de çalıştığınız halde eve gelince işler sana baksın. Kocanın bir işin ucundan tutması, bir salata yapması beyefendinin sana yüce gönlüyle verdiği bir LÜTUF olsun. Aman ha kendine bak, bütün gün yorgunluktan canın da cıksa kendine bak, yatakta da kocanın isteğini yerine getir, cilveni yap ki "gözü dışarı kaymasın". Çünkü ailen boşanmanı kabul etmez, evlerinde dul (yani bakire olmadığını herkesin bildiği) bir kadının bulunmasını istemezler. Sevgilin açık giyindin diye seni öldürsün, baban akşam eve yarım saat geç geldin diye eşek sudan gelene kadar dövsün, kocan boşanırsan öldürmekle tehdit etsin. Karakola git ve tehlikede olduğunu belirt, yuvanı yıkma diye seni eve geri yollasın yüce erkek polisler. Ve o kocan bir anlık siniriyle seni ve çocuklarını doğrasın. Mahkemelerde "erkeklerle mesajlaşıyordu, eve geç geliyordu" diye savunma yapsın ve bunu yüce adalet haklı görsün. Birkaç ay yatıp çıksın, çıkışta kahraman gibi karşılansın. Tecavüze uğrayan küçük bir çocu bile olsa "rızası vardı" diyrn sapıklara olduğu gibi aynı. Bunun okumuşu okumamışı, alt sınıfı orta sınıfı yok. Her kadın bu ayrımcı, adaletsiz, cahil düzenle karşı karşıya. Kimi o düzenin çarklarında eriyip gidiyor, kimi biraz daha şanslı olup kendini gösteriyor ama bu demek değil ki o kadın da engellenmiyor. En acısı da hemcinslerin seni bu çirkin düzenin değer yargılarıyla yargılıyor.

işte bu!
sadece beğenip geçemedim :KK9:

Konu zaten din-siyaset ikilisine dönüşmüş mune gelince muhtemelen kapatır. :KK66:

Örnek almak istedikten sonra çok başarılı kadınlar var. Hem de her alanda var. Ben çok takip ederim mesela :)

neden konuyu şikayet butonu yok anlamıyorum. ya da ben bulamadım. bulan varsa lütfen bilgilendirsin

Her mesajın altında K.İ.B. yazıyor. Kötü içerik/mesaj bildirimini buradan yapabilirsiniz. Ya da editörlere müne/kazen/okypeteye özel mesaj gönderebilirsiniz.

Gerçekten bu forumda tartışmaya girmekten nefret ediyorum .
Kurallara sonsuz saygım var uymaya çalışıyorum ama işte herkes iyi niyetli olsa keşke.
Yıllardır foruma üye olunca gerçekten açılan konuların niyetlerini seziyorsun.
Misal bu konu sabah ki kapanan konunun ardından açıldı ve sırf bu yüzden konun içeriğine muhafazakarlar lafı eklendi.
Tartışmaya giren arkadaşlar da o konu içerisinde de tartışan arkadaşlar zaten.
Keşke iyi niyetli olsa da bizde fikirlerimizi yazsak inan üzülüyorum .
O tartışma o konuda bitmeliydi bence. Bilmem kaç konuda gördüm aynı dini tartışmayı ben. Hepsini de Mune hanım kapattı.
Eğer tartışmanızı uygun görseydi konuları kapatmazdı. Bunu anlamak bu kadar zor olamaz zannımca.
Biri birinin bam teline basıyor, konu kapanıyor, hızını alamıyor, diğeri de basmaya devam ediyor. Olay bu bence. E bunlar olurken de yeni çirkinlikler havada uçuşuyor, biri birine rezillik diyor, öteki inancı konusunda laf söylüyor.
Ama bazen ben de tutamıyorum kendimi ne yalan söyleyeyim, bariz dayağın haklı sebepleri olduğunu savunan üye gördüm ben ya, hadi gel de buna cevap verme. Bilmiyorum ya...

ayrıca konuyu dine getirenlerin kim olduklarını görüyoruz konu açılırken dini bir şey yoktu ama bu forumun huyu herhalde her şeyi mutlaka dine getirmek gerekiyor yoksa hükümetten para aldıkları kişiler kızıyor galiba. :)

Valla bence sizde konuyu ne amaçla yazdığınızi bilmiyorsunuz kadının yeri diyosunuz sonrada daha ilk mesajda hükmet yalakasi kelimesini kullaniyorsunuz madem dini bişey yok konuda neden böyle bir üslup seciyorsunuz siz konuya böyle baslarsanız daha cokk başka yerlere çekilir böyle:KK14:

Back
X