Kadınlar en çok kadınları kıskanırlar

paralelkenar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
618
5
46
Bursa
Herkes bilir kadınlar en çok kadınları kıskanırlar. Bir adamın yanında bir kadın görmeyegörsünler, anında defterlerine yazarlar: "Neden ben değil de, o?" Ve sonra iç çekişler başlar. Kadınlar neden kadınları kıskanırlar? 

Her kadın bir diğerinin aynasıdır, kendinden memnun olmayan kadınlar başka kadınlarda kendi eksikliklerini görür ve kıskanırlar.

Erkek nüfusunun -özellikle kamusal alanda- giderek azalması ve üstelik birlikte olmaya değer erkeklerin sayısının iyice düşüşe geçmesi kıskançlığın sebeplerinden biridir.

Kadınlar rekabet etmekten hoşlanır. Erkekler için başka kadınlarla rekabet etmek dişiliği geliştiren bir alıştırmadır genellikle…

Erkeğin niteliklerinden bağımsız olarak kadınlar bütün erkekler tarafından öncelikle tercih edilen olmayı isterler.

Kadınlar kendi görüntülerinden emin olmadıklarında, başka kadınları daha da çok kıskanırlar.
Kadınlar birbirlerini kıskançlık yolunda provoke eder, hem kıskandırır hem de bu yolla kıskançlık tuzağına kendilerini düşürürler.

Kadınlar, kendilerinden daha popüler kadınlara katlanamazlar.

Kendisinden daha az çalışıp daha çok kazanan kadınlara katlanamazlar.

Kıskançlıklarını gizleyebilmek için genellikle "ne yapalım onda şans var" bahanesine sarılırlar.

Kadınlar erkekleri, birbirlerine duydukları kıskançlığı körüklemek için bahane olarak kullanırlar.

Kendilerinden daha çok konuşan başka kadınları ya "geveze olmakla" eleştirir ya da susturmak için ondan daha çok konuşurlar.

Kadınlar kendilerinden daha mutlu kadınlara kıskanırlar ve onlardan uzak dururlar.
Kadınlar bir süreliğine kendilerinden daha kötü durumda olan ve dert yakınan kadınlarla daha iyi anlaştıklarını düşünürler. Ancak bir süre sonra mutsuz kadının durumu düzeldiğinde kıskançlık devreye girer.

Kendilerinden daha güçlü kadınları sevmezler.

Her pazartesi diyete başlayan kadın, kendisinden kat be kat fazla yediği halde hiç kilo almayan kadını kıskanır.

Her arkadaş ortamında ismi geçen "keşke o da olsaydı" denilen kadın kıskanılır.

Eğlenmeyi bilen kadınlar başka kadınlar tarafından daima kıskanılır.

Yetenek kadınların birbirlerinde en çok kıskandıkları özelliktir.

Bazı kadınlar vardır her giyindikleri yakışır ve onlara farklı farklı kişilikler kazandırır, böyle kadınlar kıskanılmaya mahkumdur.

Asla art niyeti olamayan ve herkes için iyi dileklerde bulunan kadınlar çekilmez kadınlardır. Onlar hakkında durmadan dedikodu yapılır.

Sevgili bulmakta zorluk çekmeyen kadınlar kıskanılır ve onlar için genellikle "hafifmeşrep" tabiri kullanılır.

Çocuklarıyla arası iyi olan kadınlar bile, başka kadınlar tarafından "fazla anaç" olmakla suçlanırlar. Çünkü kıskanılırlar.

Çok seyahat eden kadınlar başka kadınlar tarafından kıskanılır.

Rahatlık kadınların birbirlerinde görüp de en çok kıskandıkları şeydir. Çünkü kadınlar kendinden memnun kadınları anlamsız bulurlar.

Kendisinde özgüven olmayan kadınlar, özgüven sahibi kadınları kıskanırlar.

Kadınlar bazen birbirlerini sırf eğlenmek için kıskanırlar.

Kadınlar kendilerinin de hayranlık duydukları kadınları çok ama çok kıskanırlar.

Kadınlar kibirleri kadınları kıskanır, havadaki burunlarını yerli yerine getirmek için uğraşırlar.

Kadınlar arasındaki kıskançlık konularından biri de yemektir. Yemekleri kendisininkilerden daha çok beğenilen bir kadın çok kıskanılır.

Kadınlar kıskançlığı erkeklerinkinin aksine patolojik bir durum olarak yaşamazlar. Hayata kendilerini alıştırır ve hemcinslerini örnek alırken oyunu eğlenceli hale getirmek için bile kıskançlık yapabilirler.

alıntıdır...

Sizce?

Son düzenleme:

" Asla art niyeti olamayan ve herkes için iyi dileklerde bulunan kadınlar çekilmez kadınlardır. Onlar hakkında durmadan dedikodu yapılır. " İşte ben bu kategoriye giriyorum:))

ah ah bende bir kac tane madde var hepsindende cok cektim hic yarimi desmeyim gece gece...

benim tum hayatimi bayan arkadaslarim sabote ediyor..

belki karsiliklidir bilmiyorum...

Kendini seven bi kadın neden başka bir kadını kıskansın ki...
Hiç bir insan 4*4 lük değildir...
Herkesin mutlaka kusurları olur.Önemli olan kendini olduğun gibi kabul etmek ve sevmektir...
Kompleksli bir insan kıskanır buda özgüven eksikliğinden kaynaklıdır...

cok haklısın ... özellıkle o kadın ki , 1 sene boyunca agzımı arayıp melek kılıgına bürünüp benı uyutup benım sevdıgımı elımden calacak kadarda kurnaz olur... e böle kadında ozguven eksıklıgı de olabıler

ben kıskanç biriyimdir ama bnim olanı kıskanırım burda bence konu yanlış alınmış kadınların bribrini çekememesinden bahsetmiş ama bütün kadınlar böyle değildir benim hayatımda çekemediğim bir kadın olmadı çünkü karakterimde öyle birşey yok çünkü kendimi seviyorum ve güveniyorum .

Kim ben kıskanç değilim derse yalan söyler çünkü kıskançlık herinsanda var olur, insanın içinde olan en ilkel duygudur.Yalnızca bunu bastırmak,olumlu yönlerde kullanmak bizlerin kontrolundedir.
Yeri geliyor tabi kıskanıyoruz birbirimizi.Kıskanmaktan da öte burda bilinçaltında artık neler yatıyorsa çoğu yorumlarda '' en güzeli benim,en iyisine ben sahibim,en en güzel ben seviliyorum'' u ispatlama yanı kıskandırma çabasında istemsiz.Yanı kontrol edilemiyor.
Zararsız oldugu muddetce kıskanclık dozunda olumlu seylere gebe olabılıyor.Bundan içimde birazcık varsa beni rahatsız etmiyor.

Ben güzelliğe hayranımdır.Güzel olan şeyleri beğenirim.Güzel kadınları da kıskanmam.En fazla imrenirim keşke benim de böyle olsaydı filan diye içimden geçer.

Ama sevgilimin çevresinde güzel ya da çirkin farketmez onunla aşırı ilgilenen bir kadın varsa tabi ki kıskanırım.Kıskanmakla da kalmam o kadının felaketi olurum.

kendine güvenmeyip özgüven eksiklğinde olan kadınlar kıskanır ,karsılastırma yapar..sırf kendi egosunu tatmin etmek için ''bana butun erkekler bakar işveliyim cilveliyim seksiyim o kadından''diye dusuncelerle,kadının yakındaki adamı kendine baktırtmak için uğrasır.. sevgili-evli olan kadının egosunu egale etme cabasından baska bişey değildir halbukisi.

ancak bu durumun baska bi tezatlıgıda yine bu özgüven eksıklıgı olan kadınların kocalarını,cocuklarını ,erkek kardes ve kuzenlerini vsvs.. cevredeki kadınların yan gozle baktıgı paranoyasıdır.. karsı taraftaki kadının butun hareketlerı batar ,ağzıyla kuş tutsada yine yanlıs anlasılır..kocama yan baktı,,,dik baktı...diye laf carpar.. bunun orneklerını kkda görduk zaten..
komsum kocama asık,,,eltim kocama asık,,,komsumun kızı asıldı vb... bu tur ınsanlar kendi kızkardesınden bile kocasını sakınacak kadar durumları vahimdir..

ben kıskançlığın biraz aile kökenli olduğunu düşünüyorum..anne ya da baba rol model bu noktada..çünkü ilk eğitimlerimizi onlardan alıyoruz..bunun dışında nasıl bir çevrede olursak olalım nelere sahip olursak olalım tatmin duygusunun eksikliği kıskançlığa etne bir şey..insan genel olarak kendisinde olmayan bir şeyi ister ya da hevesler ona sahip olmak için..bu noktada bir sorun yok.fakat bu istek sürekli bir artış seyrederse o zaman farkında olur olmaz önce kişiye sonra çevresindekilere zarar verir..bir şeyler kanıtlama telaşına olan,bir şeyleri elde edemeyen ve neden elde edemediğinin farkına varamayan bireyler bizim kıskançlık,haset diye tabir ettiğimiz davranışları sergilerler.

kadınlarda durum biraz daha fazla gibi evet..öyle görünüyor ama yine de kadın erkek ayrımını sevmiyorum ben,erkekler nispeten daha iyi kamufle ediyorlar.kadınlar daha çok ortalarda yaşıyorlar bunu..zaten etrafınıza bakarsanız genelde kişilik sorunu olan,çevreyle çatışma halinde olan tipler çoğunlukla kıskançlığa meyillidir..hem kendilerini hem çevrelerini huzursuz ederler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…