Evli değilim. İleride evlenirsem ve eşim başkasına aşık olursa, beni sevmeyen bir adamla evli kalmak istemezdim. Kızmam asla, cezalandırmam. İnanın hürmet gösterir, ayrılırım. Belki pek üzülürüm ama yapılacak birşey olmaz. Benim için karşımdaki adamın gönlü, gönüllülüğü esas olur. Fakat burada konu ben değilim ki...
Dediklerinizi anlıyorum ve çoğunlukla katılıyorum mvkrnlk, fakat evliliğini o daha evvel saydığım nedenler yüzünden yürüten çok kişi var, biliyorsunuz. Eşinin başka biri ile birlikteliğini öğrenip sırf inat olsun, ceza olsun diye ayrılmamakta direten, ('nikahımı vermem asla!' diyenler mesela) yahut eşinin sunduğu maddi olanakları kaybetmek istemeyen ne çok insan var...
İnanın bunu da (hiç ama hiç onaylamamakla birlikte) belli bir dereceye kadar insani buluyorum.
uzun süredir baska bir şehirde oldugu için ve benimde cok yoğun çalışmamdan dolayı pek sık görüşemedigim ve cok sevdiğim bi arkadaşımla tekrar görüsme imkanı buldugumda bana anlattıkları bu soruyu aklıma getirdi... 1 cocuk annesi çekici alımlı ve sevgi dolu olan bu arkadasım.. eşinin ilgisiz,sevgisini göstermeyen bencilce bir hal aldıgını bunu düzeltmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini ama değişen pek bişeyin olmadıgından bahsetti.. evine ve cocuguna baglı evinin kadını bir haldeyken aile ortamının dısından birinin kendisine ilgisini farkeder ve içindeki pas tutmuş sevmek sevilmek, değer verilmek, ruhunun ve bütün maneviyatının oksanması duygularında bir kıpırdanma hisseder.. önceleri kabullenemez bunu.. olamaz.. olmamalı der.. ama hissettiği o muhteşem duygular bastırılamaz..kalbi kıpır kıpır.. gözleri ışıl ışıl olmustur.. bunu farkeder..kendini daha güzel hissetmektedir artık.. veee daha değerli... ve böylelikle o kişiyle olan ilişkisi ufak ufak başlar.. yaptıgının yanlış oldugunu bilir ahlaki bakımdan.. ama derki ben insanım... benimde sevilmeye ilgiye ,değerli görülmeye ihtiyacım var.. var ki suan bu haldeyim.. istemeden planlamadan kendini bu durumun içinde bulur yani... ilk basta cok kızdım hayır olamaz boşan o zaman dedim.. onun için zordu bu...ben insanım dedi bana benimde yüregim var dedi...
yani arkadaslar... hepinizin dedikleri doğru ama..her boyutunda dogruluk payı var gibi sanki.. tabiki onaylamıyorum.. en azından ne olursa olsun eşine , çocuguna ve kendine saygı duymalı insan... ama oda bir insan?????????
Bekar bir genç kızın eş seçerken karşısıdaki kişinin bir işine, iyi bir geliri olmasına, fiziksel görünümüne dikkat etmesi gurursuzluk sayılmıyor ama maalesef. Aileler kızlarını durumu iyi kişilerle ya da maddi olanakları görece iyi olan ailelerin çocuklarıyla evlendirmeye çalışırken, aka b.ka altın takı, düğün, eşya, ıvır zıvır talebederken gurursuz olmuyor da, bir kadının bir evliliği çocukları yahut eldeki maddi imkanlarını yitirmemek için sürdürmesi gurursuzluk oluyor. Vallahi anlamak mümkün değil.
Dahası da var. Evlendiğinde ev hanımlığı yapıp çalışmayan, üretmeyen, hiçbir iş yapmadan ömrünü sürdüren bir kadın gurursuzluk yapmış olmuyor da, uzun yıllar çalışma hayatında bulunmamış bir kadının boşanma sonrası düşeceği ekonomik durumdan ürküp evliliğini bu yüzden sürdürmeye devam etmesi çok gurursuzluk sayılıyor. Bir düşünün bakalım, Türkiye'de kaç ev hanımı vardır sizce? Bunlardan yüzde kaçı boşansa kendine iş bulabilir, yaşamını sürdürebilir?
Maişet derdi, yaşam savaşı, ekmek derdi, kul rahatı, mvkrnlk Hanımcığım. İnsanlar attan inip eşeğe binmeye razı gelemiyor, o onursuzluğa göz yumuyorlar işte. Dedim ya, insani birşey...
hepimiz biliyoruz ve duyuyoruzki aldatmak erkeklere mahsus gibi görünsede eşlerini aldatan bayanlarda var. okuduklarımızdan araştırmalardan ve hatta etrafımızdan bildiğimiz kadarıyla eşini aldatan bayanların sayısı giderek artmakta.. sizce dışarıdan evliliği normal gözüken bir bayan gerçekten ahlaki bozukluktan mı , günümüzde çalışan bayanların sayısının artıp ekonomik özgürlüğün getirdiği rahatlıktan mı yoksa evinde bulamadığı ilgi ,alaka, şevkat, belkide ruhunu okşayacak birkaç güzel sözün yoksunlugundan mı eşini aldatır??
Kuaför mü!...
Bravo size. İki dilim ekmek, çocuklar veya çevre baskısı yüzünden, başkasına aşık olmuş olsa bile eşlerine katlanan yoksul Türk kadınlarına söyleyeceğiniz çözüm önerisi bu muydu?
Eh, duyun o zaman ahali.
Türkiye'de kaç kişi eşinden 'kuaför' parası alıyorsa artık. Biriktirin siz onları. Kötü günler gelebilir.
Bu mudur yani çözüm? Yani hayatta ve ayakta durabilmek için (başkasına aşık olmuş olsa bile kadın) sevmediği kocasından ayrılacak, ama bunu kocasının vaktiyle verdiği 'kuaför' paralarından biriktirdikleri ile yapacak?
Muhteşem gurur diye ben buna derim.
haklı sebebi olabilir. ama bu hem kocasını hem çocuğunu aldatmak olur. o zaman boşansın ve kendisine ilgi gösteren kişiyle birlikte olsun..
haklı bile olsa bir kadın evliyken kesinlikle aldatmamalı, bir anneye yakışmıyo kesinlikle
hepimiz biliyoruz ve duyuyoruzki aldatmak erkeklere mahsus gibi görünsede eşlerini aldatan bayanlarda var. okuduklarımızdan araştırmalardan ve hatta etrafımızdan bildiğimiz kadarıyla eşini aldatan bayanların sayısı giderek artmakta.. sizce dışarıdan evliliği normal gözüken bir bayan gerçekten ahlaki bozukluktan mı , günümüzde çalışan bayanların sayısının artıp ekonomik özgürlüğün getirdiği rahatlıktan mı yoksa evinde bulamadığı ilgi ,alaka, şevkat, belkide ruhunu okşayacak birkaç güzel sözün yoksunlugundan mı eşini aldatır??
Kocasından ilgi görmeyen, uğraşsa da bunu düzeltemeyen kadının zaman içinde özgüveni zarar görür ve kadın olduğunu yeniden hissetmek ister.
Bu ahlaksızlık değildir, insanoğlunun fıtratında bu ihtiyaç vardır.
Bu duruma geldikten sonra kadın boşanabilir, mücadeleye devam edebilir, aldatabilir..
Orada kadının kişiliği, yetişme tarzı, ahlak anlayışı devreye girer.
Ama bu durumdaki kadının karşısına normal zamanda yüzüne bile bakmayacağı bir erkek çıkıp "ay senin gözlerin de nasıl da değişik bakıyo" dese o kadının anında aklı gidebilir.
Bazı ahlaksız erkeklerin, özellikle eşiyle sorunları olan, aldatılmış, boşanamayan kadınları araştırdığı ve onların üzerine yoğunlaştığı ve kolayca da (afedersiniz) düşürdüğü çok bilinen bir gerçek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?