Kadınlar gününde müdürlerimin yaptıkları

merhaba sakın istifayı imzalamayın. sizi işten çıkaramazlar. ücretsiz izne gönderebilirler ancak
siz istifa ederseniz tazminat haklarınızı alamazsınız. işsizlik maaşını da alamazsınız.

Böyle bir rapor aldım bugün ik aradı bunun kanunda geçerliliği yok dedi doğru olabilir mi acaba?

Eklentiler

• IMG_20210310_162621.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 53
Böyle bir rapor aldım bugün ik aradı bunun kanunda geçerliliği yok dedi doğru olabilir mi acaba?
Pekı bu saglık kurulu raporumu ?Tek hekım tarafındanda verılır .Tam tesekkullu hastane olması gerekır .

işe ne zaman başladın?
Ben şu an ücretsiz izindeyim hamilelikten dolayı. Pandemi dolayısıyla böyle bir hakları var. Bahane de pandemi dönemi hamile çalıştırıp vebal almak istemiyoruz oldu.
Ben de vardiyalı çalışıyordum. Kanunen hamilelerin gece vardiyasında çalışması yasak. Gündüze çekmektense beni ücretsize çıkardı. İşyerim kçöden çıktığı için kçö de alamıyorum. Bu durumda hakkımızı arayabileceğimiz bir dönemde değiliz ne yazık ki.

Yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı biliyorum Rabbimin ve sizin sayenizde Allah hepinizden razı olsun

İş Sağlığı ve güvenliği yasasında "işten kaçınma hakkı" vardır. Ben iş güvenliği uzmanıyım..İşveren çalışanı hayati tehlikeye düşürecek veya riskli görevler veremez...İşten kaçınma formu doldurup insan kaynaklarına teslim edin...Kopyasını da saklayın ...Yarın öbürgün sahaya cıkmıyor diye sebep gosterdiklerinde elinizde belge olur, mahkemeye verir tazminat alırsınız

Ekran görüntüsü alıyorum çok sağ olun

Hamileler ücretsiz izine çıkıyor mu 170 i aradım biri evet dedi biri 1 hafta dedi

Hamileler ücretsiz izine çıkıyor mu 170 i aradım biri evet dedi biri 1 hafta dedi

Şu an işten çıkarma yasağı var. Bu sebeple herhangi bir çalışan hamile olsun olması kronik hasta olsun olmasın hiçbir gerekçe gösterilmeden, çalışanın onayı alınmadan, pandemi koşullarını bahane ederek ücretsiz izne çıkarılabiliyor. Ben de aradım, iş hukukunda uzman arkadaşıma danıştım, eşimin şirket avukatına danıştım. Bir çözüm bulamadım.

süreç bittiğinde de işten tazminatın ile çıkarılmayacağının da garantisi yok. Ama şu an iş yerlerine tazminat ödetmemek için ücretsiz izin serbestliği geldi.

iş yeriniz kçöden faydalanıyorsa bu süreçte kçö alabilirsiniz belki.

yani sen sırf şu saha işini yapmak istemediğin için, bu bahsi kapatıp konunun onunla alakası yok bütçesel sıkıntılardan dolayı seni ücretsize çıkarıyoruza getirebilirler lafı. Bir şey olduğunda saha işi yapmak istemiyor meselesini asla gündeme getirmeyeceklerine emin olabilirsin. Oradan yürürüm diye de ümitlenme bence.

eğer keyfi bir durum değilse çalışabilecek durumdaysan bence konuyu uzatma çalış sahada.

Sahada ki arkadaşlar çok mutlu gidiyor 3 saat bir yerde oturup çalıştım diyorlarmış kartvizit toplayıp geliyorlarmış.Elimizin bu kadar zayıf olmasına çok üzüldüm

Ucretsiz izin de bir seyi cozmuyor ki boyle durumlarda. Nasil olsa para almiyorsun,sigortan yatmiyor. Calisana bir faydasi yok,tamamen isverenin cebini koruyan bir durum. Ha ucretsiz izin bitiminde isten cikarirsa en azindan haklarini alirsin. Gercekten nefret ediyorum calisanin dusunulmeyip isverenin dusunulmesinden.

bence öyle para tuzağı bir yerde çalışmaktansa işten çıkmayı tercih ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…