kadınlar hakkında ilginç bilgiler...

mavrulam

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2007
6.527
884
363
38
Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre;

1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.
2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.
3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.
4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.

Türkiye’den Rakamlar ( Milliyet, 8 Mart 2001)

1. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.
2. Kadınların % 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle karşılaşıyor.
3. Aile içi suçların % 90’ını kadına karşı işlenen suçlar oluşturuyor.

8mart1wgio2.jpg

Çok kötü bi durumdayız.
ama malesef ne kadınlarmız nede erkeklerimiz şikayetci degil.
herkes mennun halinden .
21. yüzyılda bile araştırmalar bunu göseriyorsa dünya kadınına yazık!

evet öyle malesef durum çok kötü .....
galiba bizde de böyle gelmiş böyle gider gibi bir durum var...

hem istatistiksel bilgiler veriyorlar hemde kadınlar gününü kutluyorlar..bende bu durumu anlamıyorum arkadaşlar...

kadınlar gününü kutluyorum herkesin ve bütün yükü yine kadınlar çekiyor malesef..senağlama

Evet çok yazık keşke böyle olmasa ama nedense kimse gerektiği gibi davranmıyor.
Kadınlar bu yaşananları zamanla kanulleniyorlar.
Şu güzel dünyayı neden birbirine bu kadar çirkinleştirir insanlar? neden birbirine eziyet eder ki.......

en kötüsü de kadınların bunu kabullenmeleri sanki olması gereken buymuş gibi...
gidişat kötü...

haklısın bacım
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın !!!!!!!!!!!!

istatisliklerde dipde sayılmayız..
en azında bizim için birileri anketler düzenliyor çaba harcıyor bunu bilmek güzel..
inşallah daha iyi olacak sevgili kadınlar..ben inanıyorum belki biz görmeyeceğiz çocuklarımız yada onların çocukları görecek ama gelişeceğimize inanıyorum ben..

Burası Türkiye adında bir iran devleti.
Yıllar önce yerleşmiş olan arap kültürünün etkisinden kurtulamıyoruz
Eğitimle bunlar çözülür ama zaten bize en büyük haksızlığı devlet yapıyor
SOYADI KANUNU
bir kadının kimliğinde memleketi ve soyadı evlenince neden değişir hala mantığım almıyor
yani ben şimdi Kastamonuluyum, Erzurumlu biriyle evlendim diyelim
bir imzayla ben Erzurumlumu oluyorum (yani kimliğe göre..Normalde tabiki memleketim değişmiyor)
bir imzayla soyadım mı değişiyor
veya şöyle söyleyeyim.. neden annenin soyu devam etmiyor. Neden çocuklar babasının soyadını alıyor
Çok sıkıntı yaptığım bir şey değil ama sırf bu yüzden evliliğe soğuk bakan insanlar biliyorum
insan haklarına aykırı bence.

birde bu konuya değinmek istedim

Ama birde herşeye pozitif bakın
iyiki kadınım dedirtecek bir sürü şey var

Bir kere heryerde öncelikliyiz
Yolda kalsakta veya zor durumda olsakta mutkala bize seve seve yardım edecek birileri var
1 sandalye varsa bir kişi oturması gerekiyorsa bu mutlaka kadın olur
Ağır işlerden ve ev geçindirme işlerinden hep erkek sorumlu tutulur
zorlukta soğukta açlıkta ilk biz düşünülürüz
bir erkek karısına sokakta laf söylediğinde veya şiddet uygulamaya çalıştığında tepki görür, hatta dayak yiyen koca larıda okuduk haberde.
veya bir minibüste rahatsız edildiğimizde o kişi ya dayak yer ya minibüsten atılır
ama erkekleri bu tür durumlarda kimse korumaz çünkü mutlaka bu durumu hakkedecek bir şey yaptıkları düşünülür :D

pozitif bakmaya çalışıp buna benzer daha bi çok şey var
biz çok özeliz:) bir kere hazırcı değiliz üretken insanlarız.. Değerliyiz o yüzden kendinizi seven ben seviyorum

İYİKİ KADINIM )))

Yolda kalsakta veya zor durumda olsakta mutkala bize seve seve yardım edecek birileri var
bir erkek karısına sokakta laf söylediğinde veya şiddet uygulamaya çalıştığında tepki görür, hatta dayak yiyen koca larıda okuduk haberde.
veya bir minibüste rahatsız edildiğimizde o kişi ya dayak yer ya minibüsten atılır
ama erkekleri bu tür durumlarda kimse korumaz çünkü mutlaka bu durumu hakkedecek bir şey yaptıkları düşünülür :D

pozitif bakmaya çalıştım buna benzer daha bi çok şey var
biz çok özeliz:) bir kere hazırcı değiliz üretken insanlarız.. Değerliyiz o yüzden kendinizi sevin ben seviyorum

İYİKİ KADINIM )))

pozitif bakmaya çalıştım buna benzer daha bi çok şey var
biz çok özeliz:) bir kere hazırcı değiliz üretken insanlarız.. Değerliyiz o yüzden kendinizi seven ben seviyorum

İYİKİ KADINIM )))

buda bana ilham oldu bu konu üzerine bir konu açıyorum saygılarımı sunarım:)

Back
X