Erkek İnfertilitesi kadınlar kulübüne yeni katılanlar ve azospermi ile savaşanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cucucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
34
1
36
Diğer
arkadaşlar eski topiklerde çok yoğunluk var. yeni katılanlar bilgilerimizi ve sorularımızı burada paylaşalım

herkese merhaba çok kısa bir süre önce gittiğimiz bir doktor eşime ilk defa yaptırdığı spermiyogram sonucu azosperm teşhisi koydu ve o anda hemen tüp bebek yaptımamız gerektiğini öğütledi. ve biz o aşamadan sonra yalnızca (daha doğrusu ben) sızlanıp durduk. çünkü bulunduğumuz yerden dolayı tedavi şartlarımız zor.

herkese merhaba çok kısa bir süre önce gittiğimiz bir doktor eşime ilk defa yaptırdığı spermiyogram sonucu azosperm teşhisi koydu ve o anda hemen tüp bebek yaptımamız gerektiğini öğütledi. ve biz o aşamadan sonra yalnızca (daha doğrusu ben) sızlanıp durduk. çünkü bulunduğumuz yerden dolayı tedavi şartlarımız zor.

merhaba cucucuk benim eşimde azosperm kanal tıkanıklığına bağlı azosperm sizde sorun neden kaynaklanıyor bulabildilermi bizde tam olarak tek taraflı vazdefrans yokluğuna bağlı azosperm istanbulda oturuyoruz şu anda çapadan rapor çıkarmaya çalışıyoruz rabbim inş hepimizede hayırlı evlatlar nasip eder.

slm arkadaşlar...bize de azosperm var maalesef,ege'de şladık bu arada,daha ilk denememiz olucak...eşim ağustosta micro oldu...doktorlar 1 tane görmüşler,hemen dondurmuşlar ama tabii yetersiz,büyük ihtimal bi daha ameliyat olcak...bu ay transferimiz olucak inş...12 ocakta polip alındı benden de..ama hala adet olamadım..hemşire polip alındktan sonra gecikmesi normal dedi bakalım beklyorum şubatı yarıladık sayılır ama neyse...herkes için hayırlısı...:)

slm arkadaşlar...bize de azosperm var maalesef,ege'de şladık bu arada,daha ilk denememiz olucak...eşim ağustosta micro oldu...doktorlar 1 tane görmüşler,hemen dondurmuşlar ama tabii yetersiz,büyük ihtimal bi daha ameliyat olcak...bu ay transferimiz olucak inş...12 ocakta polip alındı benden de..ama hala adet olamadım..hemşire polip alındktan sonra gecikmesi normal dedi bakalım beklyorum şubatı yarıladık sayılır ama neyse...herkes için hayırlısı...:)

bence üstüstte fazla ameliyat olması iyi değil. inşallah ameliyata gerek kalmaz. umarım 1 sperm ile gebelik sağlanır.

benimde eşim azosperm hastası yaklaşık 6 ay önce azosperm ile karşılaştık. sonuç 00 milyon. bitkisellerle kürlerle bakalım nereye kadar gidicez.

bende varım kızlar.bizde yeni öğrendik.53 tane spermimiz var sadece:(bitkisel kürler yapıyoruz.doktorlar ilaç vermiyorlarki.sebebini bile bilmiyoruz sperm azlığının

mrb arkadaşlar sayfa ii olmuş öbür sayfa nasılsın muhabbetine dönmüş :))
bizde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay önce sperm testi yaptırdık 8,5 milyon sperm vardı
2 ay içinde bir sürü bitkisel şeyler kullandık ancak bugün bi daha yaptırdı
0 çıktı..
allahım kafayı yemek üzereyim nasıl düştü inanamıyorum yaaa
napcam bilmiyorum :(( :43:

mrb arkadaşlar sayfa ii olmuş öbür sayfa nasılsın muhabbetine dönmüş :))
bizde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay önce sperm testi yaptırdık 8,5 milyon sperm vardı
2 ay içinde bir sürü bitkisel şeyler kullandık ancak bugün bi daha yaptırdı
0 çıktı..
allahım kafayı yemek üzereyim nasıl düştü inanamıyorum yaaa
napcam bilmiyorum :(( :43:

stres yapmayın sakın. hep iyi şeyler düşünelim lütfen. yüce rabbim ne demişse o olcak. evet haklısınız diğer başlıkta nasılsın iyimisin muhabbetine dönmüş. onlarda belki kendilerine göre haklılar. bir gelişme olmadığı zaman muhabbet ve hal hatır soruyorlar. fakat birazda konuyla ilgili gelişmeler yazmaları gerekir diye düşünüyorum.
ne zaman 8,5 milyon çıkmıştı. eğer 8,5 milyon sperm çıkmışsa daha önce, bence endişe etmeyin sakın.. çünkü üretim var demektir. sizin patoloji sonucunuz nedir acaba.

stres yapmayın sakın. hep iyi şeyler düşünelim lütfen. yüce rabbim ne demişse o olcak. evet haklısınız diğer başlıkta nasılsın iyimisin muhabbetine dönmüş. onlarda belki kendilerine göre haklılar. bir gelişme olmadığı zaman muhabbet ve hal hatır soruyorlar. fakat birazda konuyla ilgili gelişmeler yazmaları gerekir diye düşünüyorum.
ne zaman 8,5 milyon çıkmıştı. eğer 8,5 milyon sperm çıkmışsa daha önce, bence endişe etmeyin sakın.. çünkü üretim var demektir. sizin patoloji sonucunuz nedir acaba.
veya biyopsi falan oldu mu eşiniz. durumunuz nedir? paylaşabilir misiniz?
eşiniz hangi kürleri kullanıyor.

eğer 8,5 milyon sperm çıkmışsa daha önce, bence endişe etmeyin sakın.. çünkü üretim var demektir. sizin patoloji sonucunuz nedir acaba.
biyopsi veya patoloji amelyatı oldı mu eşiniz. eşiniz hangi kürleri kullandı. 8,5 milyondan 0'ra düşmesi açıkçası düşündürücü. ama dert etmeyin sakın en azında üretim var eşinizde. eğer bir sonraki spermiogramda azda olsa sperm bulunursa bence dondurma işlemi yapmanız gerekir. ama bir merkezde yapmanızı tavsiye ederim.
birde şunu beliirtmek istiyorum. bence eşiniz bir test daha yapsın. çünkü bazı laburatuarlar yanlış sonuç verebiliyorlar. umarım yanlış çıkmıştır.eşiniz farklı bir yerde tekrar denesin kesinlikle.

biyopsi veya patoloji amelyatı oldı mu eşiniz. eşiniz hangi kürleri kullandı. 8,5 milyondan 0'ra düşmesi açıkçası düşündürücü. ama dert etmeyin sakın en azında üretim var eşinizde. eğer bir sonraki spermiogramda azda olsa sperm bulunursa bence dondurma işlemi yapmanız gerekir. ama bir merkezde yapmanızı tavsiye ederim.
birde şunu beliirtmek istiyorum. bence eşiniz bir test daha yapsın. çünkü bazı laburatuarlar yanlış sonuç verebiliyorlar. umarım yanlış çıkmıştır.eşiniz farklı bir yerde tekrar denesin kesinlikle.

bende bi probleme rastlanmadı. Zaten ibikaç aydır ben dr gidiyodum bendemi bişey var diye herşey normal dedi dr
eşimden sperm testi istedi ve sperm sayısı , hareketliliği düşük çıktı 8,5 milyondu 2 ay kadar oluyo herşey çok taze yani....
biz bunu duyunca keçiboynuzu kürü pekmezi, arı sütü polen bal , zeytinyağında incir ceviz fındık falan bunları uyguladık
kaan aydosa geçenlerde mail attım sonuçları oda bi ilaç verdi bunu kullanıp tekrarlayın testi dedi
bizde dedik şimdi bi bakalım ne kadar ilacı kullanınca ne kadar olcak ve bugün öğrendikki sperm 0 çıktı....
anlayamadık çok şaşkınız üzgünüz... 8 milyon sperm nereye gitti nolduda düştü...
bide eşimin görevi sebebiyle karstayız şartlar çok ii değil ankaralıyız aslında bu yıl tayinciyiz...
ama eşim ankaraya gidene kadar bişey istemiyorum dedi bu beni daha çok üzdü :(((
ankaryada eylül gibi gitcez bende ozamana kadar tedavi olsun istiyorum bilmiyorum aklım fikrim çok karışık
bilmiyorum :(((
bugünümüzede binlerce şükür rabbim ...
sizde problem ne??

konuyu açan arkadaş hiç girmiyo bu topiğe ..... hani paylaşıcaktık kimse yok buralarda ???????????????

arkadaşlar eşim 2 hafta önce varikosel ameliyatı oldu. biz izmirdeyiz. doktorumuz kaan aydos ankarada.eşime 4 hafta boyunca haftada 1 kere ovitrelle 250 vurul demiş....

eşi bu ilacı kullanan var mı? doktor ne için vermiş olabilir.?

ilacı kalçadan mı vurulması gerekiyor yoksa karın kısmından kendi vurabilir mi??

son olarak doktora yazdırısak devlet karşılıyor mu?*

teşekkür ederim..

merhaba Arkadaşlar Allah hepimizin yanında olsun. bizdede azospermi var tüm herşeyiyle 0 yani. doktor araştırıyoruz il kocaeli

merhaba Arkadaşlar Allah hepimizin yanında olsun. bizdede azospermi var tüm herşeyiyle 0 yani. doktor araştırıyoruz il kocaeli

selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 8 aylık evliyim çok istememize rağmen gebe kalamadım ve doktora gittik. tahlillerim yepıldı muayene oldum bişey çıkmayınca eşimden sperm tahlili istedi tahlili yaptırdık ve 0 sperm çıktı sonuç dünyamız başımıza yıkıldı sanki kafayı yicem keçi boynuzu kürüne başladık hemen bu kürden fayda görenler varmı çok zor bi durummuş allah hepimize yardımcı olsun inşallah.

selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 8 aylık evliyim çok istememize rağmen gebe kalamadım ve doktora gittik. tahlillerim yepıldı muayene oldum bişey çıkmayınca eşimden sperm tahlili istedi tahlili yaptırdık ve 0 sperm çıktı sonuç dünyamız başımıza yıkıldı sanki kafayı yicem keçi boynuzu kürüne başladık hemen bu kürden fayda görenler varmı çok zor bi durummuş allah hepimize yardımcı olsun inşallah.

hoş geldiniz. allah sizin de yardımcınız olsun. eşinizin azo olması kötü tabi. sabırlar diliyorum. belli bir süreden sonra alışıyorsun. bizde ilk günler kötüydük fakat şimdi alıştık şükür. fakat eşiniz iyi bir ürolog uzmanına görünmesi şart. genetik mi, tıkanıklık mı, doğuştan mı, bunların araştırılması hormonal da olabilir. elbette keşiboynuzu kullansın. aslında keçiboynuzu kürü oligosperm hastalarına iyi geldiği söyleniyor. yani az sayıda sperm i olanlar için idealmiş. fakat genede kullanmasında yarar olabileceğini düşünüyorum.

Merhaba hanımlar .bende yaklaşık 9 yıllık evliyim eşim azolu daha hiçbir tedavi yöntemini denemedik ,korkuyorum nedense sanki böyle daha bi umutlu yaşıyorum ama hatalıyım farkındayım .

Back
X