- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
- Konu Sahibi Umudumbitmedi_
Merhaba hanımlar.
Şu sıralar karar vermekte epey zorlandigim bi konu var.hangisi mantikli göremiyorum.icinde debelendigim icin.
Esim öğretmen.8 yildir doguda bi ilcede calisiyor.bende 5 yildir yim.evlendim buraya geldim.burayi sevdik kaldik.
Sonra esimin ailesi tayin isteyip yakinlara gelmemiz icin epey bi söylendiler.
Bu sene esim özür grubu atamasinda annesinin durumunu gostererek bulunduklari ilceye tayin istedi.
Acik olmadigi icin ilce emrine verdiler.
Sadece maas karsiligi calisacak.ek ders yada herhangi bir getiri olmayacak.
Orada kiralik evler de 700 800 civari.ve kiralik ev yok.
Burda ise 400 tl veriyoruz.okul evimizin karsisinda.ek ders hafa sonu kursu egzersiz gibi gelirler var.
Ben ev hanimiyim.
Burda komsulugum çevremde var.
Simdi gelelim buranin eksilerine.
Aileme 14 saat,esimin ailesine 7 saat var.
Tayin isticez diye bi esya almadim.esyalarim.kolilerde.firin yataklik dolap ayakkabilik gibi elzem seyleri alamdim.ya gidersk ya ev alirsak diye.bu sürecte para biriktirdim.
Cogunlugu altin olmak uzere geri kalani dolarda.
Sorum şu;
Tayini iptal ettirmez oraya gidersek ev almak zorundayim.kiralik ev yok.
Bi ev buldum.225 bin diyor ev sahibi.
142 metrekare.3+1.kileri var.kilerde gömme dolap.ankastresi yapilmis.doğalgazi dösenmis.
5 yada 6 senelik bi ev.heryer parke.
Cift banyo.gömme büyük bi vestiyeri var.banyoda dolap var.ev öğleden sonra günes gorüyor.altinda firin.karsinda bim.site icinde.oyun parki ve araba parki var.yol üstünde.merkeze giden dolmuslar geciyor önünden.yaninda anaokulu ve ilkokul var.
Simdi geldik mali duruma.en cok bu dusünduruyor beni.
Dolarda 10 bin zarardayiz.
Altinda gecenlerde 140 bin yapiyordu.simdi düstü 135 bin yapiyor.
Ev sahibiyle söyle anlastik.220 bin pesin.5 milyar da maaşta.yani ekim ve kasim aylarinda.
Biz bugün 217 bini toparlamisken altin da düstü biraz.
Kaba hesapla 217 bin üstüne 10 binde babam verecek.(evlenirken bana ceyiz almadi.ev alirsan sana 10 bin verecem dedi.)
Tapuda 6 milyar istiyorlar.
Yani 225+6÷231 bin lazim.olacak.
217 bizim+10 babamdan=227 bin oluyor.
Ev sahibine 220 bin verip 5 bini sonra vericez.7 milyar da tapu ve su elektrik dogalgazi üstümüze almaya gidecek.
Sorun şu ki altin bu hesaptan sonrs düstü.iyice ice girdik.2 milyar acik doğdu.altinlar yanimizda degil.kv lerin orda.
Bozdurmaya gidene kadar epey dusecek gibi.
Fakat yarına kadar kararimizi vermemiz gerek.
Ya iptal ettirecez tayini ya da burda kalicaz.
Sizce hangisi mantikli?ne olursa olsun bu evi alip gitmeli miyiz?dolar ve altindaki zarara rağmen.yoksa burda kalıp böyle devam mı edelim?
Lütfen cvp yazin.
Şu sıralar karar vermekte epey zorlandigim bi konu var.hangisi mantikli göremiyorum.icinde debelendigim icin.
Esim öğretmen.8 yildir doguda bi ilcede calisiyor.bende 5 yildir yim.evlendim buraya geldim.burayi sevdik kaldik.
Sonra esimin ailesi tayin isteyip yakinlara gelmemiz icin epey bi söylendiler.
Bu sene esim özür grubu atamasinda annesinin durumunu gostererek bulunduklari ilceye tayin istedi.
Acik olmadigi icin ilce emrine verdiler.
Sadece maas karsiligi calisacak.ek ders yada herhangi bir getiri olmayacak.
Orada kiralik evler de 700 800 civari.ve kiralik ev yok.
Burda ise 400 tl veriyoruz.okul evimizin karsisinda.ek ders hafa sonu kursu egzersiz gibi gelirler var.
Ben ev hanimiyim.
Burda komsulugum çevremde var.
Simdi gelelim buranin eksilerine.
Aileme 14 saat,esimin ailesine 7 saat var.
Tayin isticez diye bi esya almadim.esyalarim.kolilerde.firin yataklik dolap ayakkabilik gibi elzem seyleri alamdim.ya gidersk ya ev alirsak diye.bu sürecte para biriktirdim.
Cogunlugu altin olmak uzere geri kalani dolarda.
Sorum şu;
Tayini iptal ettirmez oraya gidersek ev almak zorundayim.kiralik ev yok.
Bi ev buldum.225 bin diyor ev sahibi.
142 metrekare.3+1.kileri var.kilerde gömme dolap.ankastresi yapilmis.doğalgazi dösenmis.
5 yada 6 senelik bi ev.heryer parke.
Cift banyo.gömme büyük bi vestiyeri var.banyoda dolap var.ev öğleden sonra günes gorüyor.altinda firin.karsinda bim.site icinde.oyun parki ve araba parki var.yol üstünde.merkeze giden dolmuslar geciyor önünden.yaninda anaokulu ve ilkokul var.
Simdi geldik mali duruma.en cok bu dusünduruyor beni.
Dolarda 10 bin zarardayiz.
Altinda gecenlerde 140 bin yapiyordu.simdi düstü 135 bin yapiyor.
Ev sahibiyle söyle anlastik.220 bin pesin.5 milyar da maaşta.yani ekim ve kasim aylarinda.
Biz bugün 217 bini toparlamisken altin da düstü biraz.
Kaba hesapla 217 bin üstüne 10 binde babam verecek.(evlenirken bana ceyiz almadi.ev alirsan sana 10 bin verecem dedi.)
Tapuda 6 milyar istiyorlar.
Yani 225+6÷231 bin lazim.olacak.
217 bizim+10 babamdan=227 bin oluyor.
Ev sahibine 220 bin verip 5 bini sonra vericez.7 milyar da tapu ve su elektrik dogalgazi üstümüze almaya gidecek.
Sorun şu ki altin bu hesaptan sonrs düstü.iyice ice girdik.2 milyar acik doğdu.altinlar yanimizda degil.kv lerin orda.
Bozdurmaya gidene kadar epey dusecek gibi.
Fakat yarına kadar kararimizi vermemiz gerek.
Ya iptal ettirecez tayini ya da burda kalicaz.
Sizce hangisi mantikli?ne olursa olsun bu evi alip gitmeli miyiz?dolar ve altindaki zarara rağmen.yoksa burda kalıp böyle devam mı edelim?
Lütfen cvp yazin.