Kadınlarda Kısırlık Sebepleri

KadinlarKulubu

Popüler Üye
Pro Üye
21 Ağustos 2011
5.186
592
198
Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık kadınlarda kısırlık sebepleri makalemizi hazırladık. Kadın kısırlığının en önemli nedeni, her ay bir yumurta üretmesi gereken kadının yumurta üretememesi yumurtalıklarındaki çeşitli sorunlardır.
Kadınlarda kısırlığın nedenleri çoktur stres, çocukken geçirilmiş ateşli hastalıklar, sigara, alkol vb kötü alışkanlıklar gibi pek çok faktör kısırlığa yol açabilmektedir.
Makalemizi okumak için;
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/saglik/kadinlarda-kisirlik-nedenleri-76160.html

Yeni
4000 de bir görülen hastalardan biriyim arkadaşlar.
henüz 6 aylık evliyim ve yumurtalıklarımın olmadığını öğrendim. eşim bilmiyor. kendi kendime yetmeye, tek başıma başa çıkmaya çalışıyorum ama çok ağır geliyor. Rabbim ne derse o olur elbette. kesinlikle isyan etmiyorum ama eşime söyleyemedim. kadın doğum doktorum psikoloğa yönlendirmek istedi defalarca ama ben gitmemiştim kaldıramadım sonra ve gitmek zorunda kaldım çünkü eşimin gözlerinin içine hüzüünlü bakıyorum ve vicdanım sızlıyor. eşime söyleyemiyorum çünkü mutsuz olacak üzülecek. tepkisi ne olacak bilmiyorum ya sarılacak ya bıracak. sevgisinden şüphem yok fakat psikolok erkekler farklı düşünebiliyor dedi.bilmiyorum nasıl söyleyeceğim . kararı ne olursa olsun elbette saygı duyarım çünkü baba olma isteği bana olan sevgisinin üstünde olabilir. benim düşüncem üzüntüm yıkıldığım nokta onu hayal kırıklığına uğratacak olması bu konunun.bana ne önerirsiniz ....

Allah yardımcın olsun 4000 de bir olsada hepimizin başına gelebilecek şeyler, ama bunu eşinle paylaşmalısın, belkide en büyük destekcin olacak, belkide bir şekilde üstesinden geleceksiniz. İyi düşün iyi olsunn .. Raabbim çok büyük yine bol bol dua et ..

çok teşekkür ederim ama çok zor bir durummuş ağır geliyor. herşey yolunda giderken huzurluyken biranda tepetakla olacak herşey. eşim sıkı sıkıya sarılsa da benim içimde hep bir kuşku olacak ne düşünüyo acaba diye. ama elbette Rabbim çok büyük. başka dert sıkıntı vermesin inş, demekten başka da elimden bişey gelmez. 1 ay daha söylememek istoyorum eşime 1 ay daha huzurlu olsun istiyorum.

Böyle huzurlu olamazsın ki, yine için içini yiyor şuna baksana .. Taamam inan seni anlayabiliyorum korkuyorsun, ya baba olma isteği ağır basarsa diye, ama ben inanıyorum ki gerçekten sevgi saygı varsa arada, inan üstesinden gelinemeyecek hiç bir şey yok gerçekten.. Dediğim gibi hayat senin hayatın nasıl istersen ne zaman istersen o zaman söyle elbette .. Eğer konuşmaya ihtiyacın olursa, bizler buradayız ..

çokk ihityacım var konuşmaya. ben aileme bile söyleyemiyorum üzülmesinler diye. sabrediyorum benim üzüldüğüm nokta kesinlikle anne olamayacağım die değil neticede kul kaderini görür Rabbim vermk istemezse yapacağım bişey yok derim ama eşim... umduğu hayali bu değildir eminim.. ben onu düşünüyorum.

Bunu onunla paylaşmadan bilemezsin, bak şuan dediğim gibi için içini yiyor ne tepki verecek bilmiyorsun,ama böylede kendine yazık ediyorsun, neler neler var hayatta, ki bence rabbim istedikten sonra hiç bir şey çaresiz değil, nedense içimde sana karşı böyle bir umut var, şuan boşa üzülüyorsun sanki, dua et bol bol ve bu süreçte elimden geldiğince destekçinim, bende çok yeni üyeyim özel msj falan olaylarından anlamıyorum ama sürekli buralardayım ..

Bu derdi sevdiklerinle paylaşmazsan seni gün geçtikçe daha da zehirler.
Derdini söyleki el birliğiyle çözüm bulunsun.

çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım. İnşallah da söylediğin gibi olur. 2015 te söyleyeceğim 2014 ü mutlu huzurlu bıraksın geride diye. bakalım göreceğiz ne olacak Rabbim en iyisini bilir bizim hakkımızda. desteğin için çok teşekkür ederim....

götürmyecek fakat üzüntü sebebi olmak istemiyorum ailemn devmlı benim mutsuz olduğumu düşünmelerini istemiyorum çünkü bu beni daha çok üzecek biliyorum. ama eşime söyleyeceğim önce destek olabilirse eğer duyguları buna izin verirse kendi başımıza birbirime olan desteğimizle atlatabiliriz. olmazsa da ailemden başka kimsemiz yok neticede ve onlara sığınacağım sadece.

peki bu seni sonuca, çözüme götürcek mi ?
götürmyecek fakat üzüntü sebebi olmak istemiyorum ailemn devmlı benim mutsuz olduğumu düşünmelerini istemiyorum çünkü bu beni daha çok üzecek biliyorum. ama eşime söyleyeceğim önce destek olabilirse eğer duyguları buna izin verirse kendi başımıza birbirime olan desteğimizle atlatabiliriz. olmazsa da ailemden başka kimsemiz yok neticede ve onlara sığınacağım sadece.

Bence kendini yıpratacağına çözüme odaklan.
Mesela benim ilk aklıma gelen, ülkemizde var mı bilmiyorum ama yumurtasını alabileceğin yakın bir akraba (kardeş, teyze kızı vb..) varsa ve bu tüp bebek merkezlerince, yasalarca uygunsa bu işi organize etmeye çalış arkadaşım.

Türkiyede yasal değil sadece kıbrısta varolduğunu biliyorum ancak bu da dinimizce helal olmadığını biliyorum. çözüm derken, benim için önemli olan eşim üzülecek şuan onun derdindeyim ben. çocuk istiyorum elbette hem de çok... ama ikinci planda kaldı şuan

Eş olmak acılarıda paylaşmayı gerektirir arkadaşım. Onun desteğini alınca çok daha güçlü hissedeceksin emin ol.
Haram niye olsun ki ? Yumurta çalmıyorsun ya ?
Dünyada bu kadar hırsız, katil, tecavüzcünün yaptıkları varken seninki çok masumane bir istek.

bakalım canım kader bize neyi gösterecek. bu da bizim imtihanımız. sabrettiğimiz savaştığımız müddetçe geçeceğiz sınavı. ama şunu biliyorum ki eşimin desteğine çok ihtiyacım var. bi yandan çok üzülüyorum eşim için, hayalleri vardı ve benim yüzümden hayallerini gerçekleştiremeyecek diye düşünüyorum ve kendimi suçluyorum. fakat demek onun da imtihanı buymuş ki benim gibi biriyle evlendi diyorum

desteğin için de çok çok teşekkür ederim.

Senin bir çok yaşadığın mutluluğu (nişandı, düğündü, ilk öpücüktü, ilk sarılmaydı vb...) yaşayamadan ölen bir çok kadın, çocuk,adam toprağın altında yatıyor. Artık onların bir şansı yok. Ama sen yaşıyorsun. Çözüm arayabilme fırsatın var. Ayrıca herkes anne, baba olucak diye vaad edilmedi bize. Ne çiftler tanıyorum yıllardır çocukları olmayan ama hala birbirinin gözünün içine bakan, saran sarmalayan.

Umutsuz olma. Ama olmuyosada olmuyo. Kabullenmeyide öğrenmemiz gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…