Kadınları yıkan 12 cümle

Rozel62

sevgiler
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
2.523
7
316
Manisa
Kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan “Self Sabotaj”, daha çok çocukluk döneminde öğrenilen hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor
14.jpg

klinik psikolojide/ psikiyatride bir hastalık olarak tanımlanmasa da, olumsuz iç konuşmaların bazı psikolojik sorunlara neden olarak rahatsızlığın şiddetini artırabildiğini söylüyor. İşte o 12 cümle:
Diğerlerinden farklıyım, onlar daha akıllı

Ben zaten her zaman geriden giderim

Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim).

En iyisi olmalıyım

Keşke daha zeki bir kadın olsaydım.

Herkes benden daha çok çalışıyor

Ben beceriksizin tekiyim

Hafızam pek iyi değildir.

İsimleri aklımda tutamam.

Benden bir şey olmaz.

Çok sinirliyim, dengesizim, dağınığım.

Korkağın tekiyim.

Sanırım doğru bir tespit. Çocukluktan itibaren böyle düşünüyorsak, şayet büyüklerin dikkatinden kaçıyorsa, yapışıp kalıyor bu düşünceler. İleriki yaşlarda da atlatmak kolay olmuyor

Kendimize güvenmeyi öğrenmeliyiz, çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu yanlış fikirleri benimsememeliyiz. Paylaşım için teşekkürler ev hanımı

bencede cocuklar fotagraf makınesı gıbıdır denır...ne verırısen onu cekerlermış....
anne babalar o cocuga ılgıyı sevgıyı ve destegı gereklı anlayısı verseler..kendıne özguvenı olan bıreyler olur....
amam aılenın ılgısızılıgı ılerde ......kız cocuklarında..buyuk bır sorun kararsızlık guvensızlık yaratıyor...
ve her ne olursa olsun öutsuz oluyorlar....

bence cok dogru ...maddeler...

En iyisi olmalıyım

sadece bu ama beni yıkmaya yetmedi çok şükür.Ve hala devam ediyor hayatımda.En iyi anne olmak,en iyi aş olmak,en iyi arkadaş olmak,en iyi yeğen olmak vs.vs..........İnsanları kırmayı sevmiyorum.Bu yüzdendir bu huyum diye düşünüyorum...

En iyisi olmalıyım

bunu hergün defalarca kullanırım ataleti yenmek için güzel bi kalıp

çoğu kadında yaşıyor tüm bu maddeleri.tespitler çok doğru valla.
sonradan bile kazanılan şıklarda yok değil,hafızam pek iyi değil,isimleri aklımda tutamıyorum,sinirliyim.
bunlar bende önceden yoktu ama şimdi oldukca var.acaba cıtırlıktanmı dersin ev hanımı.
ama gercekten ,bazı aileler bunları evlatlarına yakıştırıp,sık sık söyelelrler sanki marifetmiş gibi.oysa ileriye dönük tamiri zor hayatını etkileyen duygular bırakıyorlar.keşke yapılmasa.
güzeldi ev hanımım,canım ellerine sağlık.

Maaleseef çok doğru sıralanan maddeler.
Kadınlarımız bu nedenlerden dolayı toplumun üst seviyelerinde olamıyorlar.
Yapılacak tek şey var oysa.Kendine güvenmek......................

Back
X