Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?

Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.

Abla tavsiyesi......

Boşanmalardan sonra kadınlar erkeklerden fazla zor durumda kalıyor . Benim bir akrabam boşandı iki çocuğu var . Ne oldu adam gitti hiç evlenmemiş bir kişi ile evlendi yeniden çocuğu oldu . Birde kendi çocukları sanki onun değilmiş gibi kendi alemine daldı . Kusura bakma boşanmak istemeyen kadınlara hiç kızmıyorum ben .

bu gözler neler gördü kk da :KK53:
aldatan kocası olduğu halde,gidip ikinci kadınla muhatap olan hatunlar..
kocası çalış dediği halde çalışmayan hatunlar, çalışıp parası zorla elinden alınan hatunlar..
kadın olmak mı zor, yoksa biz mi şartlarımızı zorlaştırıyoruz bilemiyorum..
eşşeğin ipini sağlam bağlamak lazım

Boşanmalardan sonra kadınlar erkeklerden fazla zor durumda kalıyor . Benim bir akrabam boşandı iki çocuğu var . Ne oldu adam gitti hiç evlenmemiş bir kişi ile evlendi yeniden çocuğu oldu . Birde kendi çocukları sanki onun değilmiş gibi kendi alemine daldı . Kusura bakma boşanmak istemeyen kadınlara hiç kızmıyorum ben .
peki kendini istemeyen, çocuklarına baba olmayan bir adamla evli kalmak daha zor değil mi?

sen ne diyorsun marilyn, yani, kızlarımızın hayatlarının belli bölümünü sadece çeyiz hazırlamaya verdikleri bir ülkeyiz biz, elbette evlenmek statü getiriyor.
hem konuşulacak konular da artıyor bu şekilde.
boşanınca ise olay değişiyor, bazı konular sana cısss oluyor, ya ben evliliğinde mutsuz olup bunu gün konusu yapan o kadar kadın görüyorum ki, kısır yiyip iki göbek atıp, offf bu akşam kavga etmesek bari diyen...
Benim çeyizim yok. Cidden, anneciğim eskiden özenir bir şeyler örerdi, dedim anne kullan bunları ben senden hatıra bir iki dantel saklarım kalanını kullanmam. İşim gücüm yok evi eşya mı dolduracağım.
Ben de bunu anlamıyorum işte. Bir insan neden mutsuz olduğu bir hayatın içinde kalmak için çabalar. Kadın küçük yerde yaşıyordur, kocayı boşasa kapısına her gün abuk sabuk adam dayanacaktır, bak vallaha anlarım. Böyle durumlar da var.
Ama büyük şehirde yaşayıp da sadece evli kalmak için kalan kadınları aklım almıyor.
Yaşadıklarının evlilik olduğunu mu sanıyorlar, cidden.

Burda hep yazıyorum çocuklu adam almayın defolsun gitsin çocuklarıyla ilgilensin diye.

Kadınlar koca olsun da 10 çocuklu olsun kafasında olduğu için boşanan kadınlar bu duruma düşüyor. Kadınlar buldumcuk olmayı bırakmalı.

Belki de sudan bir sebepten bu noktaya gelmislerdiro , oyleyse bir yuvayi kurtarmak istemenin nesi gurursuzluk. Hele cocuklar kucukken iletisim kopukluklari cok oluyor. Iki taraf da fevri davranabiliyor. Hani bir hikaye vardir, bosanmaya karar veren bir cifte bir agac dikin kurursa bosanin diyorlar da, gece gizlice ikisi de kurumasin diye sulamaya gidiyor. Evlilik is anlasmasi gibi bir sey degil ki, sozlesme fes eder gibi, sogukkanli bir sekilde yollari ayirasin. Kari koca iliskisi cok farkli, hayat arkadasligi. Ayrica dayak yiyen aldatilan ama bosanmak istemeyen kadinlari bilr yargilamam ben, hele gurursuz falan hic demem. Kimsenin hayatini yasadiklarini psikolojisini ailesini vs. bilemeyiz. hele sanalda hic. Bu yorumunuzu biraz kibirli buldum, kusura bakmayin.
:KK9::KK9::KK9::KK9:düşüncelerime tercüman oldunuz

Bu konu burdaki bir üye için mi açıldı??? Ne gerek vardı o zaman? Bunları özel mesajla atsaydı ya üyeye. Burcubaharın yorumuna istinaden söylüyorum bunu. Ayrıca, şimdi siz burda bunları yazdınız diye, okuyan (gurusuz kesim) ''Ahh evet ya, tamam doğru, artık gurulu olacağım'' mı diyecek? Hadi ama, yapmayın. Kızgınlıkla açılmış bir konudan başka birşey değil. Konu gereksiz olduğu gibi, uslup da kaba. Nesiniz siz? Bu konuda guru mu? Barı konuya bir link ekleseydiniz de olmayanlar gururu download etseydi. :KK70::KK70::KK70:

Ben evliliğe/boşanmaya laf edemem arada çocuk varsa, maddiyat ortaksa....işler karmaşıklaşıyor sadece duygudan veya gururdan ibaret olmuyor.

Ben sevgililik kurumundaki kızlarımızı yapışkan buluyorum. Evlenelim diye adam gazır olsun olmasın istesin istemesin 404 kıvamında takılıyorlar.

İlk yorumunda çocuk yoksa nafaka neye gerek demişti zaten. Bak ona katılıyorum. Ben ortada çocuk varsa onun mağdur olmaması için gerekirse adamı mağdur ederim o ayrı zaten. :KK14:
Ben evlenmeden önce ev alıyoruz diye eşime 'tapu ortak olacak' demiş insanım. Ben çalışıp kendimden bir şeyler vereceksem güvenceye alırım. Boşanma durumunda usülünce mal paylaşımımı yapılıp biter.

Sevgili durumunda ki ısrarlı tutumu ben de anlamıyorum. Aşktan öte bir saplantı durumu var. Evlenince her şeyin rayına gireceğini düşünüyorlar. Sanırım bu ilk yorumumda ki level atlama psikolojisi.

Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?

Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.

Abla tavsiyesi......
İşgal kuvvetleri gibi hatunsun ....abla

Burda hep yazıyorum çocuklu adam almayın defolsun gitsin çocuklarıyla ilgilensin diye.

Kadınlar koca olsun da 10 çocuklu olsun kafasında olduğu için boşanan kadınlar bu duruma düşüyor. Kadınlar buldumcuk olmayı bırakmalı.
Güzel ülkemin insanlarının zihniyetini tam olarak bilmiyosun galiba cherry :KK59:
Kadın evlenip boşanmış ise "bekar" değil "dul" oluyor. Erkekler için aynısı geçerli değil. Herifin 10 tanede çocuğu olsa "bekarım ama çocuklarım var" diyebiliyor. Kadın ise çocuğu dahi olmasa muhakkak evlenip boşanmış biriyle evlilik yapmayı düşünüyor/düşündürülüyor. Diğer türlü karşı tarafın ailesi kabul etmiyor kadını. Ahh ahhh neler neler :KK14:

Kaba tabirle "bekara karı boşamak kolay" derler bizim buralarda ama bu konuda ben de netim. Beni istemeyen herifi ben de istemem ama ortada bir çocuk varsa kusura bakmasında donuna kadar paylaşmam gerekir. O çocuğu tek başıma yapmamışsam ayrıldıktan sonra da tek başıma bakmak zorunda değilim. Ekonomik özgürlüğüm var ama her koşulda o nafakayı söke söke alırım. Kimse kusura bakmasın :KK59:

Benim çeyizim yok. Cidden, anneciğim eskiden özenir bir şeyler örerdi, dedim anne kullan bunları ben senden hatıra bir iki dantel saklarım kalanını kullanmam. İşim gücüm yok evi eşya mı dolduracağım.
Ben de bunu anlamıyorum işte. Bir insan neden mutsuz olduğu bir hayatın içinde kalmak için çabalar. Kadın küçük yerde yaşıyordur, kocayı boşasa kapısına her gün abuk sabuk adam dayanacaktır, bak vallaha anlarım. Böyle durumlar da var.
Ama büyük şehirde yaşayıp da sadece evli kalmak için kalan kadınları aklım almıyor.
Yaşadıklarının evlilik olduğunu mu sanıyorlar, cidden.

mesela bu konuda yapılmış bir araştırma var,
eğitimli/çalışan kesimde de bir çok kadının şiddet görmesine rağmen eşinden boşanmadığı yönünde.

ben bir kadın tanıyorum, ki kadın doktor ve çocuk da yok, eşinden şiddet gördüğü bariz ortada, ama boşanmıyor.

bunu anlamakta zorlanıyorum.

ama araştırma şöyle diyordu, eğitimli kadınlar dayak yiyen kadın imajından daha çok korktukları yönde.
hani mükemmel kadın, eş ve anne olarak etiketimize zarar gelmesin diye...

Valla anne baba boşanması benimde büyük sorunum olduğu için dediklerinizin bi kısmına katılmıyorum . Evet istemeyen birinden boşanmak en doğrusu . Ama nafaka almamak bana göre çok saçma .
Şu yaşlarımda boşansaydılar babamı öyle rahat huzurlu bırakmasına izin vermezdim annemin . Babam bana hiç nafaka ödemedi , ne yapıyorum aç mıyım tok muyum , üzgün müyüm umrunda olmadı . Keşke annem zamanında açsaydı davayı alsaydı haklarımızı . Sonra erkekler böyle rahat rahat hayatlarını yaşıyorlar. Bu adalet değil .

Çok vakıf değilim ama özellikle kıskançlık dediği yorumların tamamında haklı bulduğumu söyleyebilirim.

Hatta kıskanc dedigi bir üye peşine takılmıştı. Aklıma geldi of ne komikti.

Benim direk ve sadece kıskançlığa vurgu yaptığını farkettiğim an dikkatimi çekmeye başlamıştı. Ne biliyim belki kendisi kıskanç biridir o yüzden direk niyeti anlıyordur kimbilir? :KK14:
O olayı hiç bilmiyorum merak ettim valla.

Back
X