Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

mesela bu konuda yapılmış bir araştırma var,
eğitimli/çalışan kesimde de bir çok kadının şiddet görmesine rağmen eşinden boşanmadığı yönünde.

ben bir kadın tanıyorum, ki kadın doktor ve çocuk da yok, eşinden şiddet gördüğü bariz ortada, ama boşanmıyor.

bunu anlamakta zorlanıyorum.

ama araştırma şöyle diyordu, eğitimli kadınlar dayak yiyen kadın imajından daha çok korktukları yönde.
hani mükemmel kadın, eş ve anne olarak etiketimize zarar gelmesin diye...
:KK70:
Ben sanırım arkadaşlarıma söylerim, kocayı bi sallatırım onlara :KK70:
Neyse kötüden örnek olmaz. Ama ben şu kuyruğu dik tutma sevdasını da çok anlamıyorum. Ama bunlar hep etiket merakı.
En muhteşem evlilik seninki, çalışan kadınsın sen, ayaklarının üzerinde durursun, hem iyi işi olan hem iyi parası olan hem de yakışıklı kocayı buldun. Evinde de bilmemkaç ekran plazman var. Harikasın, adeta rüya çiftsin.
De afedersin içine mıçayım öyle rüyanın. Boşa la kocayı elalem alkış tutacak dıştan diye, içeride dayak mı yenir.

mesela bu konuda yapılmış bir araştırma var,
eğitimli/çalışan kesimde de bir çok kadının şiddet görmesine rağmen eşinden boşanmadığı yönünde.

ben bir kadın tanıyorum, ki kadın doktor ve çocuk da yok, eşinden şiddet gördüğü bariz ortada, ama boşanmıyor.

bunu anlamakta zorlanıyorum.

ama araştırma şöyle diyordu, eğitimli kadınlar dayak yiyen kadın imajından daha çok korktukları yönde.
hani mükemmel kadın, eş ve anne olarak etiketimize zarar gelmesin diye...
Evet bunu ben de duymuştum. Kariyer, itibar odaklı yaşayan kadınlar her şeye katlanmayı göze alabiliyorlar. Ölürümde "vaah vaaahh kadına bak dayak yemiş kocasından" dedirtmem mantığı.

Kapanmazsa binbeşyüzleri görürürüz bu konuda :KK70:
Şimdi konu sahibesi yorumları keyifle okuyordur. "Lan kuyuya bi taş attım kırk akıllı çıkaramadı" diyodur :KK45::KK45:
Bir de nafaka olayı var onu da anlamadım ki ben. Bu da tartışılıyor niye ki?

Valla anne baba boşanması benimde büyük sorunum olduğu için dediklerinizin bi kısmına katılmıyorum . Evet istemeyen birinden boşanmak en doğrusu . Ama nafaka almamak bana göre çok saçma .
Şu yaşlarımda boşansaydılar babamı öyle rahat huzurlu bırakmasına izin vermezdim annemin . Babam bana hiç nafaka ödemedi , ne yapıyorum aç mıyım tok muyum , üzgün müyüm umrunda olmadı . Keşke annem zamanında açsaydı davayı alsaydı haklarımızı . Sonra erkekler böyle rahat rahat hayatlarını yaşıyorlar. Bu adalet değil .

Elbette , adam çocuğuna bakmak zorunda. Seve seve değilse s..e s..e afedersiniz, hacizle mahkeme kararıyla.

Mahkeme kararı olmasa çoğu erkek nafaka vermez, çocuğum aç mı tok mu, eğitimi ne oldu merak etmez zaten.bilmiyorum teselli olur mu ama sırf senin baban değil çoğu erkek böyle.

Herkes kendine göre doğru bulduğu ne ise öyle yaklaşıyor öyle değerlendiriyor.
Ben her durumu belli bir kalıpta ele almayı doğru bulmuyorum.
Öyle olsa burada her konu da farklı görüş bildiriyor olmazdık.
Bir kadın başlık atıyor şiddet gördüm.
Detayları okuyunca ilk ben saldırdım oda bana vurdu,
bana nasıl vurabilir yazmış.
Ben ona
bana vurana bende patlatırdım yazarım.
Bir başkası çıkar ne olursa olsun vurmamalıydı der.

Yani ikili ilişkilerin formülü yoktur. 2*2=4 diyemeyiz.

Bana bu tarz ayar verme çabaları komik geliyor.
Ben çözdüm, ben anladım, ben biliyorum, ben ben ben..
Çok sevimsiz.

ya evlenmek kadar boşanmakta hakta, çocuk oyuncağı değil ki,emin değilsen evlenme o zaman.

yıllarını verecek, çocuk yapacak çökeceksin, ama artık sevmiyorum.Bakın bende yazımda beni sevmeyen bir adamla 2 dk durmam diyorum ama öyle gurur yapıyorum ben iğnesini bile istememcilerden değilim açıkçası.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Evlilik bu flört değil ki, sevmiyorum hoşlantım kaçtılarla kovalayasın.On tane kadına da gitse heyecan geçince başa dönecek, keza on tane adamla da evlensek aynı tas aynı hamam.Sevmiyor mu? Yol alsın gitsin kardeşim, ama buna yarı yolda bırakmak denirse eğer bedelini de ödesin...

Çocuk yaptım diye neden çökeyim 1000 kilo almazsam çökmem bunlar hep kadının bilinçaltında olan şeyler, eşimle 13 senedir beraberim, başkasıyla olsa heyecan biter başa mı döner ne olur bilemem belli de dönmez belki daha mutlu olur beni artık sevmemesi yeterli

Bu yazdıklarınız resmen itiraf var ya,senin ve bikaç üyenin, yıllar geçecek ben çökecem başkasını bulamam kör topal artık Allah ne verdiyse bu evlilik devam etsin

Bakın ben aldatmayı falan es geçiyorum, düzgünce adamın gelip boşanmak istemesinden bahsediyorum ki bunu kadın da diyebilir,ömrü billah kocama aşık kalıcam2 diyebiliyor musun,ben gözümü eşimle açtım 17ydik 30 olduk ben diyemiyorum şahsen hayat bu

Herkes kendine göre doğru bulduğu ne ise öyle yaklaşıyor öyle değerlendiriyor.
Ben her durumu belli bir kalıpta ele almayı doğru bulmuyorum.
Öyle olsa burada her konu da farklı görüş bildiriyor olmazdık.
Bir kadın başlık atıyor şiddet gördüm.
Detayları okuyunca ilk ben saldırdım oda bana vurdu,
bana nasıl vurabilir yazmış.
Ben ona ben olsam
bana vurana bende patlatırdım yazarım.
Bir başkası çıkar ne olursa olsun vurmamalıydı der.

Yani ikili ilişkilerin formülü yoktur. 2*2=4 diyemeyiz.

Bana bu tarz ayar verme çabaları komik geliyor.
Ben çözdüm, ben anladım, ben biliyorum, ben ben ben..
Çok sevimsiz.

Katılıyorum.
Ortada tek çözüm görüyorum Cherrizm'in rüzgarına kapılmak :KK14: tüm dünya en büyüğün Cherry olduğunu kabul etse açlık, kuraklıktan tutun mülteci krizine kadar her şey çözülecek:KK48:

Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?

Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.

Abla tavsiyesi......
Ayyy valla senin herkesin konusunda yaptığın itici yorumlardan sonra, böyle bir konu yazmana hiç şaşırmadım ama işte herkezin düşüncesi bir değil.:KK43:

HAK VERİYORUM SİZE..
neden mi.. kadinlar çok gurursuz..
okuyorum BDV konuda takip ederdim sıkmaya başladi okumuyorum çünkü benimde psikolojimi yan etkiliyoo...
işte kadinlar adamlardan daha çok dertli..
boşanmaya taktiysa boşanirsin be arkadaş..
mutlu olmak istyiyosan mutlu olursun o kadar basit.
anlamiyor işte.. kimse anlamiyor
diyorum yaaa dert anlamak yerine önce kendiniz çözseydi yada eşinizle çözseydin bu kadar dolduruşa gelmezdiniz dedim..
ben okumuyorum okursam yazmiyorum.. sıkmaya başladi gerçekten bakk..

ya ben kocayı boşamayı geçtim, geçen bi konu vardı. kız aldatılmıştı iki yıllık ilişkimi çöpe atamam diyordu. kadınlar olarak kendimizi ezdikçe ezelim. bu sayede erkekler kıymetimizi anlar zaten (!)

Çocuk demiş ne kadar fedakar bir kız:p

O konuyu okumadım da kesin sevismislerdir başkası beni almaz diyodur.

Dev çılgınlık.

konu yine çalışan çalışmayan bayanlara gelecek :KK51:
Nasıl gelmesin, mecbur gelecek.

Gerçi çalışan-çalışmayan kadın meselesi değil, kendine yetemeyen kadın meselesi var ortada. Ha kimi maddi anlamda yetemiyor kimi manevi anlamda.

Ama ortada bi özgüvensizlik, bi gurursuzluk, bi bile bile mutsuzluk var o kesin.

bi de adam terk edip gitmiş "bana döner mi" "dönmesi için neler yapmalıyım" "eski sevgilisi dönenler yardın edin"diye konu açanlar var ki akıllara ziyan:))
sinir dayanmıyor okumaya valla.
yahu adam terk etmş,gitmiş yeni sevgili yapmış veya nişanlanmış hala adamın peşinde.
beyin nasıl iptal oluyosa bu kızlarda şaşıyorum vallahi:))

Back
X