• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınvalidenin çocuk baskısı

Bunu direkt sormasam da benden dolayı olmazsa boşanın falan bile der bu gidişle herhalde dedim. Gülüyor saçmalıyorsun babında. Ona göre ben aşırı bir tepki halindeyim
Ben kocanızın tavırlarını hiç beğenmedim. Yakın zamanda bi arkadaşım aynı sebeplerden dolayı boşanmak zorunda kaldı.

Ben kocanızın tavırlarını hiç beğenmedim. Yakın zamanda bi arkadaşım aynı sebeplerden dolayı boşanmak zorunda kaldı.
Ben de beğenmedim. İlk kez böyle görüyorum. Mesafeli, disiplinli biri olarak görürdüm hep. Bu tartışma milat oldu

Keşke sizin gibi düşünebilen bir gelini olsaymış. Torunu var bu arada. Kendisi için değil bizim için istiyormuş. Evlat nedir bilmiyormuşuz sevgisi çok başkaymış. Biz sanki istemiyoruz, bir de oradan daha çok kanatıyor, daha da çok eksik hissettiriyor.
terbiyesiz kadın yaa
olursa sanki o bakacak

sallayın geçin
tedavinize odaklanın

Yapma çocuk mocuk, bunlar çocuğuna da karışır

Az bile söylemişsiniz. İnsanlardaki bu hadsizliği anlayamıyorum ya. Düpedüz hadsizlik, kötülük bu başka bir şey değil.
Konusurken karisirken fenaslamiyorlarda cevap alinca fenalasiyorlar sanki gelin atlilarla ustune saldirmis konu sahibi arkadasim belli ki konuyu tekrar acacak o zaman deyin ki daha cocuk yok bu kadar karisiyorsun olursa seninle lohusalik hic cekilmez vazgectim istemiyorum de

Selamlar herkese,

Kayınvalidem kafasına taktığı her konuda inanılmaz ısrarcı ve bunaltıcı bir insan. Rahatsız olduğum sözleri ya da davranışları olduğunda alttan alırım, sessiz kalırım. Eşim zaten ailesinin yanında tek kelime konuşan biri değil. Herhangi bir konuda laf anlatmaktan seneler önce vazgeçmiş. Ben de onun tutumunu taklit ediyorum diyelim.

Eşimle beş yıldır evliyiz, beş yıldır çocuk ne zaman sorusuyla muhatabım. Ben de ayrıntı bir cevap vermeyip nasip deyip geçiyordum. 2 yıldır çocuk düşünüyoruz. Çocuk deneyip de olmadıkça bu soru aşırı canımı sıkmaya başladı. Belki çocuğumuz olmuyor değil mi? Ben de eşime konuşmasını ve annesinin bana bir daha bunu sormamasını sağlamasını yoksa ters bir yanıt vereceğimi söyledim. O da güya konuşmuş. Zaten o arada bir dış gebeliğim oldu. İlaç tedavisi gördüğüm için sonrasında ne kadar korunacağımızı bile sordu annesi. Bilgi sahibi yani denediğimiz konusunda kesin bir şekilde.

Kendisine bildirdiğim süre bitti, geçen gün kayınpederim, eşim o ve ben otururken "e hadi ne zaman çocuk olacak, bekliyoruz" dedi. Bende şalterler attı o an. Ben bu konuda bir daha sizle muhatap olmak istemiyorum dedim. Konuşmaya devam ediyor nedenmiş vs diye. Bu kadar mahrem bir konuyu sizle konuşmak istemiyorum dedim. Vay efendim o ailedenmiş, seyir mi baksınmış. Ben sağlıkçıymışım, gerekeni bilirmişim tedavi gerekiyorsa olabilirmişiz. Ben de buyrun yatak odamıza teftişe isterseniz dedim. Devamında kendisi güya fenalaştı, oğluna tutuna tutuna odasına çıktı uzandı. Eşim deseniz inandı ve panik oldu. Biz oradan defolup gideceğimize daha yarım saat annesinin başında bekledi. Ben de gittim yanlarına, daha eşime soruyor sorun kimde, oğlum sendeyse söyle bileyim.

Sonrasında eşimle konuştuk. Annesinin gerçekten fenalaştığını, çocuk konusunu merak etmesinin doğal olduğunu ve annesinin tek hatasının ona değil de bana sormak olduğunu söyledi. Şaştım kaldım, ikna da olmuyor aksine. Ben de bana eksik hissettirdiğini, çocuk denediğimizin gayet de farkında olduğunu söyledim.

Arkadaşlar bu inanılmaz bir hadsizlik değil mi? Yoksa çok masum bir soru mu?
Boşuna uğraşmayın bu kafadakiler laf anlamıyor. Benim kaynanam değil öz annem bunu yapıyordu, benim kızım kısır tedavi görüyor diye bile dedikodumu yaptı. Üstelik korunduğumu ve çocuk istemediğimi biliyordu. Az bile demişsiniz, bu çok mahrem bir konu. Belli bir yaş grubu çocuksuz olunca aile olarak bile görmüyor. Sizin çocuk istememe ihtimaliniz onların akıllarından bile geçmiyor. Ya kısır ya da bi problemleri var yaftasını yapıştırıyorlar hemen. Allahtan benim kayınvalidem çocuk sevmiyor da bi de o tarafdan çekmiyorum bu derdi. Siz sonuna kadar haklısınız tepkinizin arkasında durun.

Selamlar herkese,

Kayınvalidem kafasına taktığı her konuda inanılmaz ısrarcı ve bunaltıcı bir insan. Rahatsız olduğum sözleri ya da davranışları olduğunda alttan alırım, sessiz kalırım. Eşim zaten ailesinin yanında tek kelime konuşan biri değil. Herhangi bir konuda laf anlatmaktan seneler önce vazgeçmiş. Ben de onun tutumunu taklit ediyorum diyelim.

Eşimle beş yıldır evliyiz, beş yıldır çocuk ne zaman sorusuyla muhatabım. Ben de ayrıntı bir cevap vermeyip nasip deyip geçiyordum. 2 yıldır çocuk düşünüyoruz. Çocuk deneyip de olmadıkça bu soru aşırı canımı sıkmaya başladı. Belki çocuğumuz olmuyor değil mi? Ben de eşime konuşmasını ve annesinin bana bir daha bunu sormamasını sağlamasını yoksa ters bir yanıt vereceğimi söyledim. O da güya konuşmuş. Zaten o arada bir dış gebeliğim oldu. İlaç tedavisi gördüğüm için sonrasında ne kadar korunacağımızı bile sordu annesi. Bilgi sahibi yani denediğimiz konusunda kesin bir şekilde.

Kendisine bildirdiğim süre bitti, geçen gün kayınpederim, eşim o ve ben otururken "e hadi ne zaman çocuk olacak, bekliyoruz" dedi. Bende şalterler attı o an. Ben bu konuda bir daha sizle muhatap olmak istemiyorum dedim. Konuşmaya devam ediyor nedenmiş vs diye. Bu kadar mahrem bir konuyu sizle konuşmak istemiyorum dedim. Vay efendim o ailedenmiş, seyir mi baksınmış. Ben sağlıkçıymışım, gerekeni bilirmişim tedavi gerekiyorsa olabilirmişiz. Ben de buyrun yatak odamıza teftişe isterseniz dedim. Devamında kendisi güya fenalaştı, oğluna tutuna tutuna odasına çıktı uzandı. Eşim deseniz inandı ve panik oldu. Biz oradan defolup gideceğimize daha yarım saat annesinin başında bekledi. Ben de gittim yanlarına, daha eşime soruyor sorun kimde, oğlum sendeyse söyle bileyim.

Sonrasında eşimle konuştuk. Annesinin gerçekten fenalaştığını, çocuk konusunu merak etmesinin doğal olduğunu ve annesinin tek hatasının ona değil de bana sormak olduğunu söyledi. Şaştım kaldım, ikna da olmuyor aksine. Ben de bana eksik hissettirdiğini, çocuk denediğimizin gayet de farkında olduğunu söyledim.

Hicte masum bi soru değil bende aynısını yaşıyom canım daha gecen hafta tarttıştık sürekli banada aynı baskı bende evleneli 10 ay oldu kayananam sürekli arkamdan dedikodumı yapıyo bu konuda sen cok haklısın

Bence bir hayır var bu işte koca koca değil ki

Ben de buyrun yatak odamıza teftişe isterseniz dedim.
Bunu dedinız mı gerçekten?
Kadın hadsiz de sız de bence gereksiz bır cümle kullanmıssınız.
Bu kadar laubalı olmaya gerek yok.
Hak edene hak ettigi cevabi vermis. Asil laubalilik insanlara habire cocuk sormak.

Selamlar herkese,

Yoo gayet hadsizlik ayrıca oğluna sorması da anormal eşiniz de bunun farkında aslında ama size fırsat vermemek için sizi ikna etme çabasında. İyi yapmışsınız bence akıllı bi kadınsa çenesini tutar bir daha. Pek sanmıyorum ama aynısından bende de var çünkü ne laflar yemiyor artık benden ama hala aynı

Benim de ilk oğlum çok zor oldu
Amcamın eşi sorup duruyordu bir gün dedim "yenge biz deniyoruz olmuyor bu akşam bize eşlik et belki yanlış yapıyoruz " :)) daha da sormadı

Back
X