kadir gecesi yine ağlayan ben

Daha yeni evli olmanında etkisi vardır emin ol.

Hepimiz evliliğin ilk zamanlarında saçma sapan nedenlerden tartışmışızdır da

boşanmayıda dile getirmişizdir...

Biraz sen değiş,takma bazı şeyleri dert etmemeye çalış.

Bir süre sonra insan alışıyor ve şuan seni üzen şeylere üzülmüyorsun bile emin ol.

İnşallah herşey yoluna girer yunava kalbine huzur gelir ve mutlulukla devam edersin yoluna.

İçini ferah tut bol bol dua et ve neolur sakin ol.

Allah razı olsun inanın yapmaya çalışıyorum ken di içimi yiyorum..ama belirli süre sonra tekrar gündeme geldiğinde kendimi salak yerine konulmuş hissediyorum.bu da zoruma gidiyor

zaten sizin için kullanmamıştım.çok konuşmaya çalıştım ama ben erkeğim sen kadınsın diyor.benim nikahım altında olduğun sürece bana karşı gelemezsin diyor.islam bana bu hakkı veriyor diyor

öyle mi? peki İslam kadına ne gibi haklar veriyor haberi var mı acaba? bu mesajdan sonra abartan tarafın eşiniz olduğunu düşünüyorum.İslam;kadın erkeğine köle olsun,erkek de istediği gibi özgür olsun demiyor.

esıne pek guvenmıyomussun gıbı geldı bana,ama sankı budurum bırazda ondan kaynaklanıyor gıbı,ısyerındekı arkadası evlenıyor ve senı goturmuyor:44:
kendısı senın uzerınde baskı kuruyor ama sen benı rahat bırakıcaksın dıyor,baskın taraf olmaya calısıyor

Flört ederek mi evlendiniz?
Yani onu daha önce tanıma şansınız olmuş muydu?

İş için arkadaşların aranması normal,
ama kendisi arayıp size bir kısıtlama getiriyorsa
ve bunu dini kullarak yapıyorsa orda durmak gerek...

Her tartışmanın sonu da boşanma sözcüğüyle bitmemeli.
Bir gün gerçekten boşanmak istediğinizde o söz çok havada kalır.

zaten sizin için kullanmamıştım.çok konuşmaya çalıştım ama ben erkeğim sen kadınsın diyor.benim nikahım altında olduğun sürece bana karşı gelemezsin diyor.islam bana bu hakkı veriyor diyor

ne olur bana bu gecenin yüzüsuyu hürmetine çok dua edin..11 aylık evliyim ama sürekli kavga ediyoruz.alttan alan ben oluyorum,sokulan taraf ben oluyorum hep çünkü eşimi çok seviyorum,,keşke bu kadar çok sevmeseydim kendimi çok yıpratıyorum ve çok yıprandım psikolojik olarak...

Öncelikle sana hak verdigimi söylemeliyim...
Ne demek, düğünlere tek gitmek falan?sizi tanıstırmaya falan cekiniyor yada sakladıgı veyahut görmenizi istemedigi birşeyler olabilir...
yoksa bir erkek neden eşini bu kadar arka plana atsın anlamış degilim...

Dini sömürdükleri zamanda beynime kan sıcrıyor..
Dinimizde kadına verilen haklardan haberi varmı acaba eşinizin?
İslam dini adaletsizlik,zorbalık dini degildir !!!

Diğer bir taraftan eşine sevgini cok belli etme derim. cünkü erkek bunu gördükçe sımarıyor ve afedersin ama kendini bi halt sanıyorlar. sanki dünya onların etrafında dönüyor... ona ,onsuzda olabilecegini hissettirmelisin...
çok fazla üzerine düşme ,bırak bir süre...
sende bu süre içinde arkadaslarınla gez,toz,mutlu pozlar ver ona karsı..
kafanı biraz bosaltmalısın.anlıyorum seni,neden saklıyor,istemiyor diyorsun ama bu erkeklericokda hayatımızın merkezine koymamız gerekli arkadasım...

ve son tavsiyem;tartısmalarında asla bosanacagım,gidecegim sözlerini kullanma.bi saatten sonra inanadırıclıgı kalmıyor.

Son düzenleme:
Aslinda soylenecek cok sey var…din erkege yap, kadina yapma mi diyor? Bu erkekler kendilerini ne saniyorlar?
Tutturmuslar bi erkeklik turkusu gidiyor…bir kez daha ogrendimki erkege guven olmaz..bu babanda olsa guven olmaz..

Kadinlari sindirmeye calismalarini hazmedemiyorum.

tam beni sinir olduğum erkek tipi
bu tarz insanları boğasım geliyor kusura bakmayın
yapar eder sonrada karşındakini suçlar
allah kolaylık versin

bence susma sanırım sen fazlasıyla duygusalsın
hemen ağlamaya başlıyorsun oda seni suçlayarak daha çok eziyor
ağlamada susmada işyerine gelmeni istemeyebilir
ama bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım
ama tek başına düğünlere gitmek ne demek
telefon olayı na gelince orayı pek anlamadım işyerindeki arkadaşlarınımı kaydetmiş
ismiyle hitap ediyor
insan işyerindeki arkadaşlarıyla ne sıklıkla konuşurki telefonda
açıkçası bunlar benide huzursuz ederdi
ve en tahammül edemediğim şey ben erkeğim sen bana karşı gelemezsin sözü
eşim de bundan çok önce söylemişti bir kere bana
boşanacağını bilsem de haklı olduğum konuda susmam demiştim
susmamda.

Son düzenleme:
öyle mi? peki İslam kadına ne gibi haklar veriyor haberi var mı acaba? bu mesajdan sonra abartan tarafın eşiniz olduğunu düşünüyorum.İslam;kadın erkeğine köle olsun,erkek de istediği gibi özgür olsun demiyor.

Ona göre öyle diyor.Doğru şeyleri ona söylediğimde nerden buluyorsun böyle saçma şeyleri diyor.Dİyorum okuyorum güvenilir kaynaklardan ya da dinliyorum diyorum.İşine gelmeyen insanlar öyle yazmıştır diyor.Çok sabit fikirli,hiç bi şekilde fikrini değiştirmiyor.

esıne pek guvenmıyomussun gıbı geldı bana,ama sankı budurum bırazda ondan kaynaklanıyor gıbı,ısyerındekı arkadası evlenıyor ve senı goturmuyor:44:
kendısı senın uzerınde baskı kuruyor ama sen benı rahat bırakıcaksın dıyor,baskın taraf olmaya calısıyor

Eşime güvenim var böyle birşey yapacağından kuşkum yok.Ama iş arkadaşı olarak bayanlarla nasıl iletişim kuruyor onu anlamaya çalışıyorum.Benim aile içinde her konuştuğuşey yada davranşlarım yüzünden ben evde azar işitiyorum.Gözü sürekli üzerimde.İşle ilgili de kısıtlamalar getirdiği için kendisi ne kadar uyuyor onu merak ediyorum.Erkek egemenliği kurmaya çalışyıor.Ayrıca dün bana korkarımki sen her istediiğini bi gün bana yaptıracaksın diyor.

Flört ederek mi evlendiniz?
Yani onu daha önce tanıma şansınız olmuş muydu?

İş için arkadaşların aranması normal,
ama kendisi arayıp size bir kısıtlama getiriyorsa
ve bunu dini kullarak yapıyorsa orda durmak gerek...

Her tartışmanın sonu da boşanma sözcüğüyle bitmemeli.
Bir gün gerçekten boşanmak istediğinizde o söz çok havada kalır.

Evet tanıştıktan 14 ay sonra evlendik.onu tanıdım fakat insan evin içindeyken daha bir tanıma fırsatı buluyor.Nişanlılık devresinde de böyleydi ama ben pek üstünde durmamıştım.Bide böyle bir sebepten ötürü ayrılmak istemezdim açıkcası.Ama evlenince bişeyleri daha net görebiliyorsun.Genelde o getirir boşanma sözcüğüne lafı.ama bende tamam derim.bu sefer kararlıyım hatasını anlamadığı sürece uzak duracağım ondan.

Öncelikle sana hak verdigimi söylemeliyim...
Ne demek, düğünlere tek gitmek falan?sizi tanıstırmaya falan cekiniyor yada sakladıgı veyahut görmenizi istemedigi birşeyler olabilir...
yoksa bir erkek neden eşini bu kadar arka plana atsın anlamış degilim...

Dini sömürdükleri zamanda beynime kan sıcrıyor..
Dinimizde kadına verilen haklardan haberi varmı acaba eşinizin?
İslam dini adaletsizlik,zorbalık dini degildir !!!

Diğer bir taraftan eşine sevgini cok belli etme derim. cünkü erkek bunu gördükçe sımarıyor ve afedersin ama kendini bi halt sanıyorlar. sanki dünya onların etrafında dönüyor... ona ,onsuzda olabilecegini hissettirmelisin...
çok fazla üzerine düşme ,bırak bir süre...
sende bu süre içinde arkadaslarınla gez,toz,mutlu pozlar ver ona karsı..
kafanı biraz bosaltmalısın.anlıyorum seni,neden saklıyor,istemiyor diyorsun ama bu erkeklericokda hayatımızın merkezine koymamız gerekli arkadasım...

ve son tavsiyem;tartısmalarında asla bosanacagım,gidecegim sözlerini kullanma.bi saatten sonra inanadırıclıgı kalmıyor.

Gerçekten niye öyle yaptığını anlamış değilim.:hak konusuna gelince işine gelen tarafları alıyor,işine gelmeyen tarafları almıyor.Daha önceden de konu açmıştım.Annemlere bile zorla gidiyorum izin alarak niye çünkü onun izin vermesi gerekir diye.Erkek egosu çok yüksek.
Sevgini belli etmişsin canım.Çok doğru diyorsun keşke yapabilsem.içim içimi yiyor onunla küs yattığım günlerde.gece yine sarılmaya çalıştım.uykumu bölme dedi bana.Salaklığı ben yaptım farkındayım.İnşaallah yapabilirimde bu sefer öyle yapacağım.Çünkü haketmiyor bu kadar sevgiyi.kendimi başka şeylerle oyalamamm gerekiyor evet.
Boşanacağım sözünü 2 aydan beri o kullanır genelde bende derim tamam nasıl istiyorsan.İyi olduğumuz zamanalrda çok konuştum bak böyle deme bu kelimeyi kullanma diye ama nafile anlamıyor sinirlenince hiç bişey gözü görmüyor..

bak canım bazı yanlışları erkeklere kabul ettiremiyorsun

ha şunuda söyleyeyim eşinin isimle hitap etmesi yanlış değil.evet hoş değil ama yanlış değil olabilir.tamam o sana o hakkı vermiyor değil mi.işte kafa yapısı.ama sen onun bu istediğine saygı duyuyorsun o duymuyor.

konuşmak isteyincede dırdırcı kıskanç çeneli çekilmez bayan oluyosundur (onun gözünde)

bak canım,benim eşim taksici.

bunu bilenler bazen bana derki aaaaaaaaaaa taksicimi :53: kesin yapar bilmemne falan.

tamam arabaya her türlü insan biniyor.belki isteyen taciz eden bile oluyodur. e işi gereği çokda resmi olamıyor.çünkü belli müşterileri var kaç senelik.ben varya böyle anlayışlı düşünene kadar çok yaşlandım.yaşlandırdım kendimi.

yok senli benli niye konuşuyo

yok arka koltuk boşken öne niye oturuyo

niye nasılsın diyo,niye bakıyıo

oooooooooooooooooooooooooooo :27:

ama sonra bazen düşünüyorumki bunların olması bana yanlış yapacağı anlamına gelmez.ama şu bir gerçekki erkeklerle bayanların rahatlıkları birdeğil maalesef bizler daha ince düşünerek mesafemizi koruyoruz.

bencede arkadaşa katılıyorum
geleyim ortamı göreyim nedemek
olurmu hiç öyle şey
yapçaktın tatlını pastanı ben geldim aşkım sana ve arkadaşlarına atıştırmalık getirdim diyecektin
hem eşinin hem arkadaşlarının gönlünü çalacaktın

neyse olan olmuş bundan sonra gitmenin anlamı yok madem eşinle aranı düzeltecek bişeyler düşün bari
gerekirse özür dile
seviyorum seni napayım kıskanıyorum de sarıl usulca ama asla uzatma laflarını
göreceksin herşey yoluna girecek allahın izniyle tatlım

KOCANI ASLA CİDDİYE ALMA..ONUN HİÇBİRŞEYİYLE İLGİLENME..NEREYE GİTTİ NİYE YALNIZ GİTTİ NEDEN SENİ GÖTÜRMEDİ KAÇTA GELDİ KAÇTA GİTTİ V.S V.S. HİÇBİRŞEYİYLE ALAKADAR OLMA..YERİ GELDİĞİNDE DE YAPIŞTIR LAFINI GEÇ..ONUN SENİ ÜZMEYE HAKKI OLDUĞU SÜRECE SENİNDE ONU ÜZMEYE HAKKIN VAR..İSLAM DİNİ ERKEĞE EZME , KADINI HOR GÖRME HAKKI VERMİYOR..İSLAM DİNİNDE ÖNCE ADALET VAr.HZ.MUHAMMED PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.) eşine bir kez sesini yükselterek konuşmamış..ve eve geldiğinde önce eşine iltifat eder güzel sözler söylermiş..bu bakımdan kadına güzel davranmak sünnettir..

mutluysan mutle et..sana bir gram huzuru mutluluğu çok gören insanı da taclandırmanın bi anlamı yok..bırak ne hali varsa görsün...

bence susma sanırım sen fazlasıyla duygusalsın
hemen ağlamaya başlıyorsun oda seni suçlayarak daha çok eziyor
ağlamada susmada işyerine gelmeni istemeyebilir
ama bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım
ama tek başına düğünlere gitmek ne demek
telefon olayı na gelince orayı pek anlamadım işyerindeki arkadaşlarınımı kaydetmiş
ismiyle hitap ediyor
insan işyerindeki arkadaşlarıyla ne sıklıkla konuşurki telefonda
açıkçası bunlar benide huzursuz ederdi
ve en tahammül edemediğim şey ben erkeğim sen bana karşı gelemezsin sözü
eşim de bundan çok önce söylemişti bir kere bana
boşanacağını bilsem de haklı olduğum konuda susmam demiştim
susmamda.
susmuyorum ama o zamanda çok köt oluyor.sussamda değişen bir şey olmuyor.Rahatsız olduğum konuları paylaşıyorum onunla ama gene suçlu kurgucu ben oluyorum.Çoğu zaman onun bana davrandığı gibi davranmaya çalışıyorum ona yaptıklarının farkına varsın diye ama anlamıyor.Bu sefer iş çığırığından çıkacak gibi çünkü kendimi çok yıprandım.en ufak şeylerdebile hakaretlere maruz kalıyorum.mesela salata yaparken elimi kesmişim,salakçaa aptalca şeyler yapıyorsun demişti nie öyle diyomuş benim canım acıdığınd onun canı daha fazla yanıyormuş da ondan.kendime zarar vermemi istmeiyormuş.Soruyorum size size somut olarak canımın yandığında kendi ccanı yanıyorsA karşındakinin yüreğini yakması daha mı iyi.Ben asıl o zaman üzülüyorum işte.Bİ kez olmadı bu daha öncelerdne de çok örnekleri var.ama artık kaldırmak istemiyorum.Ben eşimden bana sadece değer vermesini istedim.İnsanın karnını doyurarak,üstünü giydirerek mi olur bu değer sadece.Ki bende çalşıyorum ve ona yakın bir maaş alıyorum.Sırf o kendini kötü hissetmesin diye söylemiyorum böyle.Ama bende güzel şeyler duymak istiyorum kocamdan.Çünkü kendini o kadra merkeze oturttuki ailem dışında hiç bir yakınımla görüşemiyorum zaten istemiyor çünkü.çok başım ağrıyor şu anda.Ne diyim İNşaallah hakkımızda hayırlısı olur.

bak canım bazı yanlışları erkeklere kabul ettiremiyorsun

ha şunuda söyleyeyim eşinin isimle hitap etmesi yanlış değil.evet hoş değil ama yanlış değil olabilir.tamam o sana o hakkı vermiyor değil mi.işte kafa yapısı.ama sen onun bu istediğine saygı duyuyorsun o duymuyor.

konuşmak isteyincede dırdırcı kıskanç çeneli çekilmez bayan oluyosundur (onun gözünde)

bak canım,benim eşim taksici.

bunu bilenler bazen bana derki aaaaaaaaaaa taksicimi :53: kesin yapar bilmemne falan.

tamam arabaya her türlü insan biniyor.belki isteyen taciz eden bile oluyodur. e işi gereği çokda resmi olamıyor.çünkü belli müşterileri var kaç senelik.ben varya böyle anlayışlı düşünene kadar çok yaşlandım.yaşlandırdım kendimi.

yok senli benli niye konuşuyo

yok arka koltuk boşken öne niye oturuyo

niye nasılsın diyo,niye bakıyıo

oooooooooooooooooooooooooooo :27:

ama sonra bazen düşünüyorumki bunların olması bana yanlış yapacağı anlamına gelmez.ama şu bir gerçekki erkeklerle bayanların rahatlıkları birdeğil maalesef bizler daha ince düşünerek mesafemizi koruyoruz.

Zaten anlış demiyorum.ama o bana bu kısıtlamayı getirdikten sonra kendi böyle davranırken altında bir şey arıyorum ister istemez.Ben yapınca resmen kötü kadın oluyorum ama kendisi iş gereği yapabilir.İş yerinde sürekli resmiyim onun yüzünden.Biz bu mesfaeyi korurken onlar niye koruyamıyor.Bana hiç bişeyini anlatmıyor ne işle ilgili nede ailesiyle ilgili ben başkalarındna duyuyorum hep,bizim adımıza kararlar verildiğinde de .

bencede arkadaşa katılıyorum
geleyim ortamı göreyim nedemek
olurmu hiç öyle şey
yapçaktın tatlını pastanı ben geldim aşkım sana ve arkadaşlarına atıştırmalık getirdim diyecektin
hem eşinin hem arkadaşlarının gönlünü çalacaktın

neyse olan olmuş bundan sonra gitmenin anlamı yok madem eşinle aranı düzeltecek bişeyler düşün bari
gerekirse özür dile
seviyorum seni napayım kıskanıyorum de sarıl usulca ama asla uzatma laflarını
göreceksin herşey yoluna girecek allahın izniyle tatlım

öyle yapsam aramız daha kötü olurdu.istemediği bişeyi yapmış olacaktım çünkü.Ama dün bana dediği şeylerden sonra ben olmayacağım arayı düzelten.doğru bile yapsa onları doğru bir şekilde yapmıyor çünkü.sinirlenip bağırarrak iyice haksız oluyor.

KOCANI ASLA CİDDİYE ALMA..ONUN HİÇBİRŞEYİYLE İLGİLENME..NEREYE GİTTİ NİYE YALNIZ GİTTİ NEDEN SENİ GÖTÜRMEDİ KAÇTA GELDİ KAÇTA GİTTİ V.S V.S. HİÇBİRŞEYİYLE ALAKADAR OLMA..YERİ GELDİĞİNDE DE YAPIŞTIR LAFINI GEÇ..ONUN SENİ ÜZMEYE HAKKI OLDUĞU SÜRECE SENİNDE ONU ÜZMEYE HAKKIN VAR..İSLAM DİNİ ERKEĞE EZME , KADINI HOR GÖRME HAKKI VERMİYOR..İSLAM DİNİNDE ÖNCE ADALET VAr.HZ.MUHAMMED PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.) eşine bir kez sesini yükselterek konuşmamış..ve eve geldiğinde önce eşine iltifat eder güzel sözler söylermiş..bu bakımdan kadına güzel davranmak sünnettir..

mutluysan mutle et..sana bir gram huzuru mutluluğu çok gören insanı da taclandırmanın bi anlamı yok..bırak ne hali varsa görsün...

çok doğru söylüyorsunuz ama öyle yapamıyorum işte.İnşaallah bu sefer yapabilirimde anlar biraz değerimi

Back
X