Kafa çapı küçüklüğü

can_can_2023

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2023
2
0
1
34
Herkese merhaba
23 haftalik hamileyim. Doktorum bebegimin kafa cevresinin haftası ile uyumlu olduğunu. Kafa capinin 1 hafta geride oldugunu söyledi. Daha sonrasinda iyi bir perinatologa gittim. Oda bebegimin bütün herseyinin haftasi ile uyumlu olduğunu ancak kafa capi ve karın cevresinin bir hafta geride olduğunu söyledi. Anatomik bir sıkıntı yok ama izlememiz gerekiyor denildi. kontrolun olduğu hafta üst solunum yolu enfeksiyonu gecirmistim ondan olabilir dedi. Ama 3 4 gün hastaydım. 1 hafta hasta değildim. Yani 1 hafta 10 günlük gerilik yaraticak kadar ağır hastalık geçirmedim. Birde suyu az suyu arttır dedi. Icim çok huzursuz. Bazen bebegim nasıl olursa olsun benim bebegim diyorum. Her haliyle kabul ediyorum diyorum. Bazende okadar kötü hissediyorum ki. Psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum. Böyle bir durum yaşayan varsa bana tecrubesini anlatabilir mi?

Merhaba. Benim bebeğim yeni doğdu 38+2’de. 32. haftadan beri su azlığı problemi yaşadım. O haftadan beri de bebeğim hiç düzgün gelişmedi. Kafa çapı ve göbek çapı hep 1 bazen 1.5 hafta geriden geldi. Hatta doğumda acile gittiğimde acildeki doktor göbek çevresini başta 32 haftalık ölçtü yani 6 hafta geri olarak. Bebeğim doğdu her ölçümü haftasıyla uyumlu olarak maşallah. Ölçümlere takılmayın. Dr. Kağan Kocatepe’nin çok güzel bir videosu var bu konuda youtubeden bakabilirsiniz. Stres üzüntü hepsi bebeğe de geçiyor. Kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin.

Merhaba. Benim bebeğim yeni doğdu 38+2’de. 32. haftadan beri su azlığı problemi yaşadım. O haftadan beri de bebeğim hiç düzgün gelişmedi. Kafa çapı ve göbek çapı hep 1 bazen 1.5 hafta geriden geldi. Hatta doğumda acile gittiğimde acildeki doktor göbek çevresini başta 32 haftalık ölçtü yani 6 hafta geri olarak. Bebeğim doğdu her ölçümü haftasıyla uyumlu olarak maşallah. Ölçümlere takılmayın. Dr. Kağan Kocatepe’nin çok güzel bir videosu var bu konuda youtubeden bakabilirsiniz. Stres üzüntü hepsi bebeğe de geçiyor. Kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin.
Çok teşekkür ederim. Bende tekrar kontrole gittiğimden kafa capinin büyümeye devam ettiğini söyledi doktor. Hatta kafa cevresi haftası ile uyumlu kafa capinin 1 hafta geriden gelmesi beni çok tedirgin etmiyor artık dedi. Umarım bu gerilik daha fazla artmaz diye dua ediyorum artık. Yorumunuz için sagolun dediginiz videoyu izlicem.

Back
X