• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa vurma sorunu

Aslında size özelden danışacaktım ama sonra çekindim .
Pedagogu çok ilgili bir kadın , bir sürede gözlemledi aslında.
Ama bu hırçınlığı doğduğundan beri var. Neden böyle anlamıyoruz.
Acaba iki evde birden gidip gelmekten olmuş olabilir mi?
Sizce annem nasıl davranmalı ? Kimse inanın hayır bile diyemiyor çünkü hemen kendini vuruyor.
Çok zor bir imtihan .
Teşekkür ederim not ettim hemen izleyeceğiz.

Okulda nasılmış

Aynı şeyi okulda da yapıyor muymuş

Onlar Nasıl tepki veriyormuş

Eğer okulda yoksa bu sorun hep kreşe gitsin

Merhabalar. Bu sefer ki konum kendim için değil kendimden çok daha fazla önemsediğim dünyalar tatlısı yeğenim için.
Kendisi 2,5 yaşında çok hırçın bir çocuk. Bizim göz bebeğimiz ve annemlerin ilk torunu.
Sorun şu ki ne zaman sıkılsa, kızsa sürekli kafasını vurmaya gidiyor . Hani öyle numaradan değil ciddi ciddi çok sert vuruyor. Önceden bir şeye hayır dediğimizde yapıyordu şimdi canı sıkılınca gidip vuruyor. Çok üzülüyorum o böyle şeyler yapınca bana hiç normal gelmiyor.
Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum hepsi normaller bir tek yeğenim böyle sanki.
Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı ?
İlgilenmeyin demeyin lütfen o zaman daha çok vuruyor kendini.
Not: Gelinimiz yeni çalışmaya başladı , çocuğa annem bakıyor.
ciddi şekilde uyarmanız lazım .
benim de oğlum yapıyordu. daha kafasını tutmaya başladığı anda yaptı . ağlarken anneannesinin kucağında anneannesinni göğsüne kafasını vurdu 2-3 kez . biz anlamadık o an . ama zamanla büyüdükçe yaptı yine . duvar vs nere denk gelirse kızınca vuruyordu kafasını.
bi kaç kez cam balkon kapısına vurdu öyle.
böyle olmayacak dedim . ileride ciddi şekilde yaralanabilir . cam kırılıp boynuna zarar verebilir .
2 yaşına doğru bıraktı. ama yaptığı anda ciddi şekilde uyarmak gerekti en son artık . cam olunca. bi tokat vurdum en son . yani konuşmak anlatmak , dikkatini dağıtmak işe yaramadı.
cenk koray ın oğlu aklıma gelir .o nedenle bi şekilde bunu yapmayı küçük yaşta unutturabilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum . Allah korusun .

benim de oğlum yapıyordu. daha kafasını tutmaya başladığı anda yaptı . ağlarken anneannesinin kucağında anneannesinni göğsüne kafasını vurdu 2-3 kez . biz anlamadık o an . ama zamanla büyüdükçe yaptı yine . duvar vs nere denk gelirse kızınca vuruyordu kafasını.
böyle olmayacak dedim . ileride ciddi şekilde yaralanabilir . cam kırılıp boynuna zarar verebilir .
2 yaşına doğru bıraktı. ama yaptığı anda ciddi şekilde uyarmak gerekti en son artık . cam olunca. bi tokat vurdum en son . yani konuşmak anlatmak , dikkatini dağıtmak işe yaramadı.
cenk koray ın oğlu aklıma gelir .o nedenle bi şekilde bunu yapmayı küçük yaşta unutturabilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum . Allah korusun .
Cama vurmasin diye siz ona mi vurdunuz? Kusura bakmayin da,bu bir engel olma yontemi degil,keske hic yazmasaydiniz

canım bu tür belirtiler ne yazık ki otizm belirtisi olabılır doktora goturun . ve göz teması kurmaya çalışın aynısı yiğenımde vardı zamanla geçti şuan 5 yasında ve konusamıyor. sinirden oda kendısını bı yerlere vuruyordu .

Cama vurmasin diye siz ona mi vurdunuz? Kusura bakmayin da,bu bir engel olma yontemi degil,keske hic yazmasaydiniz
başka korkularımın olması buna neden oldu evet .
camı kafasıyla kıracaktı. komple cam mutfağın bir tarafı . yere kadar . . her an kafasıyla camı kırabilirdi.
konuşmak ,anlatmak, ikna etmek ,uyarmak işe yaramadı 1 yıl boyunca. sabırla.

camı kırıp boynunu kesmesi an meselesi olunca korkularım öne çıktı.
sizinki ciddi ciddi alnını morartacak kadar vurmuyordur belki. ya da camı kafa atıp aşağı indirecek kadar . ya da evinizde cam tehlikesi yoktur .

başka korkularımın olması buna neden oldu evet .
camı kafasıyla kıracaktı. komple cam mutfağın bir tarafı . yere kadar . . her an kafasıyla camı kırabilirdi.
konuşmak ,anlatmak, ikna etmek ,uyarmak işe yaramadı 1 yıl boyunca. sabırla.

camı kırıp boynunu kesmesi an meselesi olunca korkularım öne çıktı.
sizinki ciddi ciddi alnını morartacak kadar vurmuyordur belki. ya da camı kafa atıp aşağı indirecek kadar . ya da evinizde cam tehlikesi yoktur .
Cocuga vurunca anliyor mu sizce? Bence anlamiyor. Ve bu bir vazgecirme yontemi degil. İsrarla ilgisini baska noktalara cekmeliydiniz,vurmanizin mantikli bir aciklamasi yok

Vurmak?
Ben o kafasını vuruyor diye üzülürken ona nasıl vurayım ki?
Hem vursam da bu şekilde onu terbiye etmek istemiyorum.

canım bu tür belirtiler ne yazık ki otizm belirtisi olabılır doktora goturun . ve göz teması kurmaya çalışın aynısı yiğenımde vardı zamanla geçti şuan 5 yasında ve konusamıyor. sinirden oda kendısını bı yerlere vuruyordu .
Yok çok şükür otizm vs gibi bir durumu. Doktora götürdük bundan şüphe edip ama asla böyle bir durum olmadığını söyledi.
Aslında konuşamıyor ama pat -küt bir şeyler anlatıyor. Yani bir şey isteyince mutlaka ya gösteriyor ya da tutup götürüyor istediği şeye.

Aslında size özelden danışacaktım ama sonra çekindim .
Pedagogu çok ilgili bir kadın , bir sürede gözlemledi aslında.
Ama bu hırçınlığı doğduğundan beri var. Neden böyle anlamıyoruz.
Acaba iki evde birden gidip gelmekten olmuş olabilir mi?
Sizce annem nasıl davranmalı ? Kimse inanın hayır bile diyemiyor çünkü hemen kendini vuruyor.
Çok zor bir imtihan .
Teşekkür ederim not ettim hemen izleyeceğiz.
Çekinmeyin lütfen,elimden geldiğince,
dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum danışan herkese.
Hırçınlık çocuğun mizacı ile ilgili olabilir,
biz onlara 'zor ısınan çocuklar' diyoruz.
Hatalı yetişkin tutumlarından kaynaklı olabilir.
Annenin çalıştığı durumlarda,çok başlı otorite gündeme gelebiliyor.
Bakım verenlerden bazılarının ( özellikle anneanne-babaanne-dedeler) çocuğa kıyamama,onun her istediğini yapma tutumu da bu tip istenmeyen davranışları tetikleyebilir.
Bir çocukta, istenmeyen bir davranış gözlemleniyorsa, şu üç temel sebebi aklımızda tutmamız gerekir:
1-Çocuğun karşılanmayan bir ihtiyacı vardır.
2-Çocuğun davranışının sonuçları ile ilgili bilgi eksikliği vardır.
3-Çocuk, geçmişte yaşadığı,olumsuz bir olayın, durumun acı veren etkisi altındadır.
Bu üç sebebi, ailece oturup irdelemenizi tavsiye ederim.
Yapılabileceklere gelince; ilk önce mutlaka çocuk için sosyalleşme ve rahatlama ortamı, akran etkileşimi mümkünse yarı zamanlı kreş diyorum.
Oyun hamuru,parmak boyası, kum havuzu,
su oyunları çocuklar için sağaltıcı ve rahatlatıcıdır.
İçlerinden biri mutlaka günlük rutinde yer almalıdır.
Açık havada doğa yürüyüşü, taş,dal parçaları ve yaprak toplamak, bunlarla koleksiyon yapmak, çeşitli oyunlar üretmek hem çocuğumuz hem de onunla ilgilen yetişkin için son derece güzel ve faydalı bir etkinlik olur.
mümkünse çocuğumuzu, jimnastik veya yüzme sporlarından birine yönlendirmenizi tavsiye ederim.

Çocuğumuza, 'olumlu sınır koyma' ile ilgili aile bireylerinin kendini geliştirmesinde fayda var.
Çocuğa, sevgi ve fiziksel temas gösterirken, istemediğimiz veya yanlış davranışına da 'dur' dememiz ve kararlı olmamız gerekiyor.
Size güzel üç kitap tavsiye edeceğim.
Hem bu durum için,hem de genel olarak çocuğumuzun eğitiminde, ilgili kişilere faydası olacağını düşünüyorum.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Süreçte tekrar ihtiyacınız olursa ben buradayım.

Eklentiler

• IMG_0774.webp
    IMG_0774.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_0786.webp
    IMG_0786.webp
    58 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0510.webp
    IMG_0510.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Yok çok şükür otizm vs gibi bir durumu. Doktora götürdük bundan şüphe edip ama asla böyle bir durum olmadığını söyledi.
Aslında konuşamıyor ama pat -küt bir şeyler anlatıyor. Yani bir şey isteyince mutlaka ya gösteriyor ya da tutup götürüyor istediği şeye.
eminimki yoktur ama agladıgında bırakın aglasın hayır dıyıp kafasını vuruyor ıse onu da yapsın eger kı otızm yok ıse cocuk sinirlidir. gecer bır sure sonra aynısı evde var :)

Okulda arkadaşları olduğu için sanırım çok nadir yapıyormuş.

demekki evde ilgi çekmekle ilgili bri sıkıntısı var

yani ilgiyi bu şekilde üstüne topluyor

ya da zamanın birinde böyle yapınca istediği olmuştur bunu deniyordur

zira okul daha kurallı bir yer ama orada kurala uyup evde böyle ise acil bir çözüm denemek lazım

bir süre size gelmemesi lazım mesela

Acaba dikkat çekmeye çalışıyor olabilir mi ?
Bu durum kendisine ciddi zararlar verebilir. Çok sevdiği hoşlanıgı bir aktivite yok mu ona yönlendirmeye çalışsanız. Bu gibi durumlarda aslında yaptığı şeyin çok yanlış bir şey olduğunu ve bu durumun sizi ne kadar çok üzdügünü söylerseniz anlayacaktır.

Cevap için çok teşekkür ederim.
Pedagoga da götürdüler. AmA O 2-3 Yaş ergenliği gibi bir şey söylemiş.
Konuşamıyor ama bizi çok iyi anlıyor. Hiç ummadık anda vurduğu için biz koşana kadar vurmuş oluyor.
Sarılmamıza asla müsade etmiyor :KK43:
Bu arada saat 2 ye kadar kreşte sonrasında annem alıyor. O da başka bir kriz. Eve girmek istemiyor sürekli dışarıda olmak istiyor.
Gerçekten çocuk yapmaktan gözü korkuyor insanın.[/QU
Benim çocuğum da 2 yasında dışarıyı çık seviyor değişikliği çok seviyor dışarıya çıkarmazsam da evde bana sarıyor hırçınlıklar yapıyor. Vallahi çocuk işleri zormuş ikinciyi bir çocuk hiçmi hiç istemiyorum

Merhabalar. Bu sefer ki konum kendim için değil kendimden çok daha fazla önemsediğim dünyalar tatlısı yeğenim için.
Kendisi 2,5 yaşında çok hırçın bir çocuk. Bizim göz bebeğimiz ve annemlerin ilk torunu.
Sorun şu ki ne zaman sıkılsa, kızsa sürekli kafasını vurmaya gidiyor . Hani öyle numaradan değil ciddi ciddi çok sert vuruyor. Önceden bir şeye hayır dediğimizde yapıyordu şimdi canı sıkılınca gidip vuruyor. Çok üzülüyorum o böyle şeyler yapınca bana hiç normal gelmiyor.
Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum hepsi normaller bir tek yeğenim böyle sanki.
Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı ?
İlgilenmeyin demeyin lütfen o zaman daha çok vuruyor kendini.
Not: Gelinimiz yeni çalışmaya başladı , çocuğa annem bakıyor.

benim yeğenimde de vardı.geç konuştu biraz.konuşamıyorsa ondan kaynaklı olabilir.konuşmaya başlayınca düzeldi daha yapmıyor.

17 aylik oglum oda kendini geriye atar ama ben yanindayken birakiyor tutacagimi bildigi icin ben genelde bu durumlarda tepkisiz kaliyorum cok kisa zamanda kizginligi geciyor eger dur yapma ne oldu vs derseniz hem aglamaya hem de hircinlasmaya devam ediyor yegeninizin kafasini vurmasi kotu kendisine zarar verecek ama boyle yapan cocuklarda var cevremde

Benim büyük oğlumda öyleydi o yaşlarda hele bide küçük kardeşi geldikten sonra hem kendine hemde görümcem in kızına şiddet uygulardi ama konuşmaya başladıkça dili açıldıkça hırçınlık falan kalmadı şuan gayet mülayim bı çocuk derdini anlatamadığı için yapıyor olabilir sabredin inşallah herşey yoluna girecektir

Bir arkadaşımızın kızı bu durumdaymış küçükken, pedagog çok hırslı bir kimse olacağını söylemiş o zamanlar.
Ve haklı çıktı...

demekki evde ilgi çekmekle ilgili bri sıkıntısı var

yani ilgiyi bu şekilde üstüne topluyor

ya da zamanın birinde böyle yapınca istediği olmuştur bunu deniyordur

zira okul daha kurallı bir yer ama orada kurala uyup evde böyle ise acil bir çözüm denemek lazım

bir süre size gelmemesi lazım mesela
Ama annesi çalışıyor bize gelmese nasıl olacak ki?

Eğer o an vuracağı duvar yoksa kendini geriye atıyor.
Annem aşırı üzülüyor . Güzelce alıyoruz karşımıza konuşuyoruz.
Ama yok yine aynı...
Allah yardımcınız olsun.
Ilgi çekmek için yapıyor olabilir ,henüz o yaşa gelmedik ama az kaldi 17 aylık kızım, istediği olmayınca özellikle uykusuda varsa kendinisi rol icabı bayılanlar gibi yere atiyo pat diye değil kontrollü :) ben başka birseye yönlendirerek unutturuyorum ,yada aglasada bakmıyorum , komşumuzun torunu yeğeniniz gibi kafa göz yere kendini atma çarpma vurma hepsi var , için cizzz ediyor çikan sese çok.uzucu bir durum onada ananesi bakıyor. Acaba annesini özlüyor olabilirmi diye düşünmüştüm

Back
X