- 9 Eylül 2018
- 5.490
- 24.399
- 548
Aah aaahh benim kizim 3 bucuk yasinda bizde 2-2.5 yaslari arasinda ayni bu sorunu yasamistik.. cocuk pedagoguna gittik.. aynen dedigin gibi hayir dedigimizde kafasini vururdu oyle boyle degil kendine zarar verirdi resmen.. ve sonralari hicbisey demesekde durduk yere kafasini yere vurur duvara masaya neresi olursa sert vurur canini yakar aglardi cok hircindi.. pedagoga gittik bize sakin inatlasmayin asla kazanamazsiniz dedi ve mumkunse evde tv tablet telefon sizde dahil cocugun yaninda asla acmayin bi sure sizin elinizdede gormesin tv de acmayin dedi.. sadece cocugunuzla ilgilenin oyunlar oynayin cok sikilirsaniz goruntu olmicak sekilde muzik acin sadece ses duyulsun evde dedi.. bizde aynen oyle yaptik arada bir muzik actik kolonlarimiz var evde telefondan bluetooth la baglanip muzik actik sesi kolonlara verdik telefon bilgisayar tablet sakladik hep.. sadece kizimla oyunlar oynadim bebekleriyle evcilik oynadik nebiliyimMerhabalar. Bu sefer ki konum kendim için değil kendimden çok daha fazla önemsediğim dünyalar tatlısı yeğenim için.
Kendisi 2,5 yaşında çok hırçın bir çocuk. Bizim göz bebeğimiz ve annemlerin ilk torunu.
Sorun şu ki ne zaman sıkılsa, kızsa sürekli kafasını vurmaya gidiyor . Hani öyle numaradan değil ciddi ciddi çok sert vuruyor. Önceden bir şeye hayır dediğimizde yapıyordu şimdi canı sıkılınca gidip vuruyor. Çok üzülüyorum o böyle şeyler yapınca bana hiç normal gelmiyor.
Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum hepsi normaller bir tek yeğenim böyle sanki.
Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı ?
İlgilenmeyin demeyin lütfen o zaman daha çok vuruyor kendini.
Not: Gelinimiz yeni çalışmaya başladı , çocuğa annem bakıyor.
muzik actik oynadik.. 2 ay kadar boyle devam ettik yeri geldi tabii hergun olmasada disarida ciktik.. ben calismiyorum evde oldugumdan kizimla iyi vakit gecirdim.. bu surede bana asiri baglandi hani normaldede baglidir ama ekstra baglandi :)) ama hircinligi gitti kafasini vurma isinide birakti.. bu surecler cok zor biraz sabir ve ilgi gerekiyor hele ki boyle durumlarda ekstra ilgi gerekiyor.. ben 2 ay boyunca sadece 1 saat telefonu elime alip internete bakinabildim yada tv izleyebildim hos tv ye hic bakamadim desem yeridir :)) uyudugu zamanlar iste 1 saat gunduzleri anca :)) geceleri de yorgunluktan hepberaber uyudugumuz icin ne tv ne internet bi muddet uzak oldu bana sadece kizimla ilgilendim oyun oynayalim dedi oynadik park dedi gittik oyle istee :))