Kafam Bir Milyon

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Sevgili KK kadınları,fikirlerinize ihtiyacım var.Ben bu sene sınıf öğretmenliğinden mezun oldum.Ücretli öğretmenliğe başvurdum ve bir okuldan çağrıldım.Bugün 3.günüm oldu ama ben psikolojik süreci kaldıramadım ve çok stres oldum.Bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum.KPSS'den sonra bu kadar yoğun bir süreci psikolojik olarak kaldıramadım.Gastritim olduğu için ufak bir stres bile çok etkiliyor.Yarın aklımda müdüre gidip ücretliyi bıraktığımı söylemek var ancak ciden utanıyorum,daha 3-4 günde pes eden bir öğretmen görünümü vermek istemiyorum.Birde tek alan mezunu ücretli benim,diğer ücretliler farklı bölüm mezunları.Müdür bu nedenle benim alan mezunu olduğuma çok sevinmişti.Şimdi yapamıyorum diyip ayrılmak beni utandırıyor ama bir yandan da hem sağlığımı hem de gelecek seneki KPSS'yi düşünüyorum.Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bırakıp KPSS'ye tamamen odaklanmak,Kasımdaki ara tatile kadar çalışmak,dönem boyu ücretliye devam etmek gibi şıklardan neye yönelirdiniz?

İşine 4 kolla sarılmalısın , hangi stresmiş kaldıramadığın ?
Atanınca ne fark olucak ki ?
İnsanın mesleği hayatının yarısıdır , bu senin mesleğin artık .
Atanınca gelecek kaygınız olmuyor,bu sene atanır mıyım,kaç kontenjan verilir sıkıntınız olmuyor.Atanmak ve ücretli yapmak arasında çok büyük fark aslında.

Atanmış olmanın rahatlığını yaşayacaktım en azından.
O ne demek anlamadım?
Atanmış olmanın rahatlığı derken?
Nasılsa atandım diyerek mi yapacaktınız mesleğinizi?( Bu çıkardığım kötü anlam)
Sınav stresim olmayacaktı o zaman. ( Bu da iyi niyetli çıkarım.)

Yanlış meslek seçmiş olabilir misiniz?

En azından sadece işime odaklanacaktım.KPSS düşünmek zorunda kalmayacaktım.Atanınca yan gelip yatacağım demiyorum.Sadece sınavı düşünmediğim için kafam rahat bir şekilde işime odaklanacaktım.

Birakin ve kpss ye odaklanin.Tecrubeyle sabit.
ucretlinin sonu yok

Atanınca gelecek kaygınız olmuyor,bu sene atanır mıyım,kaç kontenjan verilir sıkıntınız olmuyor.Atanmak ve ücretli yapmak arasında çok büyük fark aslında.
Cevabımı aldım.
Çok büyük yanlıştasınız.
Öğretmenlik vicdan işidir. İşiniz neyse layıkıyla yapmalısınız.
Evet ücretli öğretmenlik kölelikten başka bir şey değil haklısınız ama atanınca daha rahat olacağım, düşüncesi de bir o kadar kötü.

Neden sürekli art niyetle düşünüyorsunuz?Rahatlığı yan gelip yatmayla bağdaştırmanızda ayrı ironi.Ben diyorum ki kpss düşünmeyeceğim için rahat olurdum diyorum,umarım anladınız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…