- 15 Kasım 2014
- 1.234
- 1.732
- 133
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Çok sevindim sizin adınıza. Siz çıkmasanız onlar yerinize başka bir sınıf öğretmeni atandıktan sonra sizi çıkarırlardı, emin olabilirsiniz. Peki, dersaneye gidecek misiniz, ya da hâlihazırda var mı böyle bir rutin?ücretliyi bıraktım ve üstümden çok büyük bir yük kalktı.
dershaneyi sordum,çoğu arkadaşım zaman kaybı dedi.Kendim hazırlanacağım.Çok sevindim sizin adınıza. Siz çıkmasanız onlar yerinize başka bir sınıf öğretmeni atandıktan sonra sizi çıkarırlardı, emin olabilirsiniz. Peki, dersaneye gidecek misiniz, ya da hâlihazırda var mı böyle bir rutin?
hocam bugün artık müdüre bıraktığımı söyledim,cidden rahatladım da ben bu sürece psikolojik olarak hazır değilmişim.Kaldıramadım tam olarak.Ben de bir sinif ogretmeniyim onume milyonlari sunsalar yine de vazgecmek istemem bence cok guzel bir meslek. Korkmani anliyorum tahminen buyuk bir okulda gorev yapiyorsun ilk zamanlarda staja gittigim hergun bas agrisindan olecek gibi olurdum. O kadar cocugun tenefusteki ugultusu bile fakli. Ancak ataninca seni daha zor sartlar bekleyecek hazırlıklı olmalisin cok buyuk bir ihtimal ilk gorev yeri dogu görevi olacak fiziki sartlar olarak kendini hazirla icme suyu bulamayip kar suyunu eritip kullanabilecegin kardan servis koye giremediği icin 2 km karda yol yuruyebilcegin cok yer var ama iyi ki de var. Oradan ciktiktan sonra kendini oyle güçlü hissediyorsun ki o çocukların gozunde o sevgiyi gormek cektigin tum cileye degiyor . Doğu görevini erzurumun cok kucuk ve fiziki olarak cok imkansiz köylerinden birinde yaptım simdi baska bir sehirde merkez okulundayim simdiki ogrencilerim de benim icin cok degerli ama ilk ogrencilerim benim icin yeri cok cok farkli aglayarak ayrildim oradan. Lutfen isini cok sev sevince hic bir zorluk görünmeyecek gozune bence istifa etmek icin acele etme 1 ay daha dene baktin kpss ye calisamiyorsun o zaman birakabilirsin
Genel yetenek ve genel kültüre kendiniz çalışabilirsiniz; ancak eğitim bilimleri ve alan bilgisi sizi zorlayacaktır. En azından bu iki dersi dışardan takviye ederek çalışabilirsiniz. Tercih sizin tabii.dershaneyi sordum,çoğu arkadaşım zaman kaybı dedi.Kendim hazırlanacağım.
Hakkinizda hayirlisi olsun hocam insallah atanirsiniz bu yıl ☺hocam bugün artık müdüre bıraktığımı söyledim,cidden rahatladım da ben bu sürece psikolojik olarak hazır değilmişim.Kaldıramadım tam olarak.
hocam ya ben müdüre bıraktığımı söyledim,ilçe meb'i de aradım ama bana okulun bıraktığıma dair yazı yazması gerektiğini vs. söyledi.Müdürün bu konuda bir girişiminin olduğunu düşünmüyorum,çünkü ben öğretmen bulana kadar öğrenciler mağdur olmasın diye devam edeceğim dedim ve müdür sanki bu sözümü kullanıyor gibime geldi ancak 1 haftada yeni öğretmen bulurum diyor ilçe mebte ancak İstanbul gibi bir şehirde ücretliye başvuran çoktur,çoğu arkadaşım çıkmadı diye üzüldü bile.LŞimdi ben ne yapayım hocam?Ben de bir sinif ogretmeniyim onume milyonlari sunsalar yine de vazgecmek istemem bence cok guzel bir meslek. Korkmani anliyorum tahminen buyuk bir okulda gorev yapiyorsun ilk zamanlarda staja gittigim hergun bas agrisindan olecek gibi olurdum. O kadar cocugun tenefusteki ugultusu bile fakli. Ancak ataninca seni daha zor sartlar bekleyecek hazırlıklı olmalisin cok buyuk bir ihtimal ilk gorev yeri dogu görevi olacak fiziki sartlar olarak kendini hazirla icme suyu bulamayip kar suyunu eritip kullanabilecegin kardan servis koye giremediği icin 2 km karda yol yuruyebilcegin cok yer var ama iyi ki de var. Oradan ciktiktan sonra kendini oyle güçlü hissediyorsun ki o çocukların gozunde o sevgiyi gormek cektigin tum cileye degiyor . Doğu görevini erzurumun cok kucuk ve fiziki olarak cok imkansiz köylerinden birinde yaptım simdi baska bir sehirde merkez okulundayim simdiki ogrencilerim de benim icin cok degerli ama ilk ogrencilerim benim icin yeri cok cok farkli aglayarak ayrildim oradan. Lutfen isini cok sev sevince hic bir zorluk görünmeyecek gozune bence istifa etmek icin acele etme 1 ay daha dene baktin kpss ye calisamiyorsun o zaman birakabilirsin
E daha yeni söyledin adam bir günde kimi bulsun. Biraz bekle. Bir hafta sonra gelişme olmazsa tekrar sorarsınhocam ya ben müdüre bıraktığımı söyledim,ilçe meb'i de aradım ama bana okulun bıraktığıma dair yazı yazması gerektiğini vs. söyledi.Müdürün bu konuda bir girişiminin olduğunu düşünmüyorum,çünkü ben öğretmen bulana kadar öğrenciler mağdur olmasın diye devam edeceğim dedim ve müdür sanki bu sözümü kullanıyor gibime geldi ancak 1 haftada yeni öğretmen bulurum diyor ilçe mebte ancak İstanbul gibi bir şehirde ücretliye başvuran çoktur,çoğu arkadaşım çıkmadı diye üzüldü bile.LŞimdi ben ne yapayım hocam?
hocam ya ben müdüre bıraktığımı söyledim,ilçe meb'i de aradım ama bana okulun bıraktığıma dair yazı yazması gerektiğini vs. söyledi.Müdürün bu konuda bir girişiminin olduğunu düşünmüyorum,çünkü ben öğretmen bulana kadar öğrenciler mağdur olmasın diye devam edeceğim dedim ve müdür sanki bu sözümü kullanıyor gibime geldi ancak 1 haftada yeni öğretmen bulurum diyor ilçe mebte ancak İstanbul gibi bir şehirde ücretliye başvuran çoktur,çoğu arkadaşım çıkmadı diye üzüldü bile.LŞimdi ben ne yapayım hocam?
dershaneyi sordum,çoğu arkadaşım zaman kaybı dedi.Kendim hazırlanacağım.
Biraz kendinizi rahat bırakın. Sağlığınız ve sınavınız için bu doğru olacaksa sizce ayrılın. Başkaları hemen pes etti demiş ne olacak sankiSevgili KK kadınları,fikirlerinize ihtiyacım var.Ben bu sene sınıf öğretmenliğinden mezun oldum.Ücretli öğretmenliğe başvurdum ve bir okuldan çağrıldım.Bugün 3.günüm oldu ama ben psikolojik süreci kaldıramadım ve çok stres oldum.Bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum.KPSS'den sonra bu kadar yoğun bir süreci psikolojik olarak kaldıramadım.Gastritim olduğu için ufak bir stres bile çok etkiliyor.Yarın aklımda müdüre gidip ücretliyi bıraktığımı söylemek var ancak ciden utanıyorum,daha 3-4 günde pes eden bir öğretmen görünümü vermek istemiyorum.Birde tek alan mezunu ücretli benim,diğer ücretliler farklı bölüm mezunları.Müdür bu nedenle benim alan mezunu olduğuma çok sevinmişti.Şimdi yapamıyorum diyip ayrılmak beni utandırıyor ama bir yandan da hem sağlığımı hem de gelecek seneki KPSS'yi düşünüyorum.Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bırakıp KPSS'ye tamamen odaklanmak,Kasımdaki ara tatile kadar çalışmak,dönem boyu ücretliye devam etmek gibi şıklardan neye yönelirdiniz?
Neden sürekli art niyetle düşünüyorsunuz?Rahatlığı yan gelip yatmayla bağdaştırmanızda ayrı ironi.Ben diyorum ki kpss düşünmeyeceğim için rahat olurdum diyorum,umarım anladınız artık.
Beni sorarsan ben bırakmaz hem çalışır hem sınava hazırlanırdım. Ayrıca kızma kpss da iyi puan alacağın garantimi. Kesin net olacak diyorsan şimdi bırak. Ya olmazsa. Buda var. Aniden Bi rahatsızlık sonucu sınava yetişemezsin mesela..... İyi düşünmelisin kesin kontrolünde değil hiç birşey. Atanacağından nasıl bu kadar eminsin. Atababilirsem olmalı cümle.Sevgili KK kadınları,fikirlerinize ihtiyacım var.Ben bu sene sınıf öğretmenliğinden mezun oldum.Ücretli öğretmenliğe başvurdum ve bir okuldan çağrıldım.Bugün 3.günüm oldu ama ben psikolojik süreci kaldıramadım ve çok stres oldum.Bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum.KPSS'den sonra bu kadar yoğun bir süreci psikolojik olarak kaldıramadım.Gastritim olduğu için ufak bir stres bile çok etkiliyor.Yarın aklımda müdüre gidip ücretliyi bıraktığımı söylemek var ancak ciden utanıyorum,daha 3-4 günde pes eden bir öğretmen görünümü vermek istemiyorum.Birde tek alan mezunu ücretli benim,diğer ücretliler farklı bölüm mezunları.Müdür bu nedenle benim alan mezunu olduğuma çok sevinmişti.Şimdi yapamıyorum diyip ayrılmak beni utandırıyor ama bir yandan da hem sağlığımı hem de gelecek seneki KPSS'yi düşünüyorum.Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bırakıp KPSS'ye tamamen odaklanmak,Kasımdaki ara tatile kadar çalışmak,dönem boyu ücretliye devam etmek gibi şıklardan neye yönelirdiniz?
En azından tam anlamıyla sınava odaklandım ama olmadi diyebilirim gönül rahatlığıylaay ay ay ay ya bi de atanamazsanız
Kesinlikle doğru psikoloji çok önemli,doğru frekansta olmayınca aşırı yıpratıcı bir süreç başlıyor ve içsel olarak insan çöküyor.Para ve rahatlık odaklıysanız bu Şekil çalışamazsınız. Bence Kpss ye calısmanız daha iyi olacaktır sizin için.
Sevgi ile yapılan herşey daha verimlilik artırır,para ve konum sıkıntısı sizi soğutur mesleğinizden. ilim öğretme nin sevabı da çok büyüktür. Doğru psikoloji de olup daha faydalı olmakta yarar var.. Dilerim kpss kazanıp en iyi şekilde öğrenciler yetişrirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?