Kafam Bir Milyon

ücretliyi bıraktım ve üstümden çok büyük bir yük kalktı.
Çok sevindim sizin adınıza. Siz çıkmasanız onlar yerinize başka bir sınıf öğretmeni atandıktan sonra sizi çıkarırlardı, emin olabilirsiniz. Peki, dersaneye gidecek misiniz, ya da hâlihazırda var mı böyle bir rutin?

Ben de bir sinif ogretmeniyim onume milyonlari sunsalar yine de vazgecmek istemem bence cok guzel bir meslek. Korkmani anliyorum tahminen buyuk bir okulda gorev yapiyorsun ilk zamanlarda staja gittigim hergun bas agrisindan olecek gibi olurdum. O kadar cocugun tenefusteki ugultusu bile fakli. Ancak ataninca seni daha zor sartlar bekleyecek hazırlıklı olmalisin cok buyuk bir ihtimal ilk gorev yeri dogu görevi olacak fiziki sartlar olarak kendini hazirla icme suyu bulamayip kar suyunu eritip kullanabilecegin kardan servis koye giremediği icin 2 km karda yol yuruyebilcegin cok yer var ama iyi ki de var. Oradan ciktiktan sonra kendini oyle güçlü hissediyorsun ki o çocukların gozunde o sevgiyi gormek cektigin tum cileye degiyor . Doğu görevini erzurumun cok kucuk ve fiziki olarak cok imkansiz köylerinden birinde yaptım simdi baska bir sehirde merkez okulundayim simdiki ogrencilerim de benim icin cok degerli ama ilk ogrencilerim benim icin yeri cok cok farkli aglayarak ayrildim oradan. Lutfen isini cok sev sevince hic bir zorluk görünmeyecek gozune bence istifa etmek icin acele etme 1 ay daha dene baktin kpss ye calisamiyorsun o zaman birakabilirsin

dershaneyi sordum,çoğu arkadaşım zaman kaybı dedi.Kendim hazırlanacağım.

hocam bugün artık müdüre bıraktığımı söyledim,cidden rahatladım da ben bu sürece psikolojik olarak hazır değilmişim.Kaldıramadım tam olarak.

Genel yetenek ve genel kültüre kendiniz çalışabilirsiniz; ancak eğitim bilimleri ve alan bilgisi sizi zorlayacaktır. En azından bu iki dersi dışardan takviye ederek çalışabilirsiniz. Tercih sizin tabii.

hocam ya ben müdüre bıraktığımı söyledim,ilçe meb'i de aradım ama bana okulun bıraktığıma dair yazı yazması gerektiğini vs. söyledi.Müdürün bu konuda bir girişiminin olduğunu düşünmüyorum,çünkü ben öğretmen bulana kadar öğrenciler mağdur olmasın diye devam edeceğim dedim ve müdür sanki bu sözümü kullanıyor gibime geldi ancak 1 haftada yeni öğretmen bulurum diyor ilçe mebte ancak İstanbul gibi bir şehirde ücretliye başvuran çoktur,çoğu arkadaşım çıkmadı diye üzüldü bile.LŞimdi ben ne yapayım hocam?

E daha yeni söyledin adam bir günde kimi bulsun. Biraz bekle. Bir hafta sonra gelişme olmazsa tekrar sorarsın

fazla mı tezcanlısın

yani ne bileyim daha sistem oturmadan bıraktın

dün aradın müdürü, bugün beni kullanıyor mu yerime birini bulmadı mı diyorsun

lakin sen bırakmazsan resmi olarak yerine birini resmi olarak nasıl bulacaklar

yani bulacak sonra yazışma yapacak işi küçük şehirde olur İstanbul gibi şehirde evet vardır bekleyen de sen git resmen ayrıl o da yenisini görevlendirsin

geçen yıl hazırlığın oldu mu sınava girdin mi

yani daha sınav sonuçları dahi açıklanmadı

çoğu arkadaşım dediklerin atananlar mı ders çalışmaya gönlü olmayanlar mı

bir koca sene var önünde

7/24 senin bu insanda rahatlık yaratır

amannnn çalışırım duygusu verir

daha aylar vaaaar dersin o aylar geçer sınav yarınmış olur

dershane disiplin sağlar, gider gelir düzen oluşturursun para verdik gideyim hissi oluşur

evde de çalışılır tabii ama burada konu açanlar çok misafir geldi, annem bir işin ucundan tut dedi, kardeşim tv izlerken annem kızmadı, babam yüksek sesle telefonla konuştu, ben ders çalışıyorum onlar odada sohbet ediyor vs vs

eskiden olsaydı kütüphaneye git derdim delice sabahtan akşama

ama şimdi virüs var çok makul değil

dershane için de o risk var ama en azından kişi sayısı sınırlı hep aynı kişiler vs

sonra alanınızda çok ders var alan sınavı için tüyolar işine yarayabilir evet çıkmış sorular şunlar bunlar var ama bazı konularda da kitaplar gereksiz zorluyor

eğitim alan yapar atanırım deyip çoğu kişi GK GY ile uğraşmıyor o kadar tarih öğrenmeyeyim diyor ama orada yapacağı iki soru fazla gideceği şehirleri değiştiriyor

bence dershane işini tekrar değerlendir tek yönlü evde oturup ders çalışmak zor

örneğin online özel ders bulabiliyorsan ya da işte online ders alan çocuğa yüz yüze birkaç gün birkaç saat müthiş olur

olay sadece para değil başka şeylerle de ilgilenmek yoksa sürekli ders yıpratıyor sonuçlar da iç açıcı olmuyor

Biraz kendinizi rahat bırakın. Sağlığınız ve sınavınız için bu doğru olacaksa sizce ayrılın. Başkaları hemen pes etti demiş ne olacak sanki

Neden sürekli art niyetle düşünüyorsunuz?Rahatlığı yan gelip yatmayla bağdaştırmanızda ayrı ironi.Ben diyorum ki kpss düşünmeyeceğim için rahat olurdum diyorum,umarım anladınız artık.

anlamadigimiz butun bunlari neden daha oncesinde dusunmuyorsunuz,
ogretmenlik veya baska meslek,
size gore program yapilmisken 5. gunde cok daha onceden dusunmeniz gereken bahanelerle isi birakmak da nedir.

elbette ki birakabilirsiniz,
ama bu is etigidir, ve asil kendinize bunu yakistirmamaliydiniz.

Bu kadar siteminizin uzaktan eğitim için olması beni şok etti. Yarın öbür gün yüzyüze eğitim başladığı zaman ne yapacaksınız gerçekten merak ettim. Daha başlayalı birkaç gün olmuş hemen pes etmişsiniz. İyi de aynı şeyleri atanınca da yapacaksınız, o zaman da yorucu olacak.
Ben burada yazdığınız birkaç şeyden ötürü öğretmen olmaya uygun olduğunuzu düşünmüyorum. Tahammülümüz yok. Zordan kaçiyorsunuz. Mücadele sıfır. Bunlar öğretmenliğin temeline ters. İnşallah çocuğumun sizin gibi bir öğretmeni olmaz. Öğretmenlik için sadece okulunu okumak yeterli olmamalı bana göre.

Beni sorarsan ben bırakmaz hem çalışır hem sınava hazırlanırdım. Ayrıca kızma kpss da iyi puan alacağın garantimi. Kesin net olacak diyorsan şimdi bırak. Ya olmazsa. Buda var. Aniden Bi rahatsızlık sonucu sınava yetişemezsin mesela..... İyi düşünmelisin kesin kontrolünde değil hiç birşey. Atanacağından nasıl bu kadar eminsin. Atababilirsem olmalı cümle. Sadece iyi düşün

Haklısınız ancak ücretli diplomalı kölelikten başka bir şey değil.Aldığınız maaş asgari ücret dahi değil,üstelik kadrolu öğretmenden belkide daha çok emek veriyorsunuz ancak onunla aynı haklara sahip değilsiniz.Ucretli yerine adamakıllı 1 sene kpss çalışsanız olmasa bile en azından 1 sene çok iyi çalıştım,ben elimden geleni yaptım rahatlığınız olur ama şimdi ücretliye ayirdigim vakitte keşke daha fazla calissaydim diye de dusunebilirim.

Kendi alanında ücretli yapmak evet güzel ama eğer bu sene sınavınızdan umudunuz yoksa, hem sınavı hem de dersleri birlikte götürecek gibi değilseniz daha fazla vakit geçmeden ayrılın hocam, güzelce halledin sınavı. Umarım güzel şeyler olur sizin için

Para ve rahatlık odaklıysanız bu Şekil çalışamazsınız. Bence Kpss ye calısmanız daha iyi olacaktır sizin için.
Sevgi ile yapılan herşey daha verimlilik artırır,para ve konum sıkıntısı sizi soğutur mesleğinizden. ilim öğretme nin sevabı da çok büyüktür. Doğru psikoloji de olup daha faydalı olmakta yarar var.. Dilerim kpss kazanıp en iyi şekilde öğrenciler yetişrirsiniz

Kesinlikle doğru psikoloji çok önemli,doğru frekansta olmayınca aşırı yıpratıcı bir süreç başlıyor ve içsel olarak insan çöküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…