Kafam biraz karışık sanki

O kızı bana verecekler 2 günde mum ederim ne demek hamile halinle onun köleliğini yapıyorsun. Kocaman kız gelip kalıyorsa o eve yük olmamayı öğrenecek ev işlerinde sana yardım edecek bırak evi pisletmeyi üstüne temizleyecek. Sana yazık değil mi madem bunları yapmayacak kv ile köye gitsin. Hayret biseysiniz ya nasıl kabul ediyorsunuz bu durumu ben 1 hafta dayanamazdım.

Kaç yaşında evlendiniz? Sizi ezmişler gibi duruyor. Siz de cahillik edip susmuşsunuz. Ameliyat olana baktınız tamam da misafirlere git diyemediniz mi? Onlardan neden yardım istemediniz?

Görümcenizin kızı neden sürekli sizin başınızdaydı? Eşinizle özel bir anınız yok mu? Kızı resmen evlat edinmişsiniz. 2 gün sonra kendi çocuğunuz bile sizi suçlayacak emin olun. O kız ojesini sürecekse gitsin kendi evinde sürsün. Ağzınızı açıp gelmesin, istemiyorum demezseniz kendinizi böyle yer bitirirsiniz.

Bakın kimseyi kırmak istemiyorsanız güzellikle deyin. Ben iyi değilim, evimde misafir istemiyorum diye konuşun. Başta da eşinizden yardım isteyin. Sizin 2 tane çocuğunuz var artık öncelik onların. Herkes doğurduğuna baksın.

Hanimlar hepinizden Allah razı olsun. Kayınvalidem aradı az önce halimi hatrimi sordu. Sana kızı gönderiyom yardım etsin sana die dedi. Bende anne valla gelmek istiyosa gene gelsin ama iş güç yapar die gönderme bana daha öncede gönderdi her seferinde bana bunları yaptı dedim. O da biraz sinirlendi amaagene de bisi demedi ma yaramıyorsa gelmesin o zaman dedi gorusuru dedi kapadı. Aslında çok zor değilmiş sizin desteğiniz olmasa hayatta cesaret edemezdim. Dünya batmiyormus demekki. Eşime söyledim boşver kızarsa da kızsın dedi. Artık yinede ısrarla gelirse ben ablama geçtim orda kalicam çok rahatsızım dicem

Hanimlar hepinizden Allah razı olsun. Kayınvalidem aradı az önce halimi hatrimi sordu. Sana kızı gönderiyom yardım etsin sana die dedi. Bende anne valla gelmek istiyosa gene gelsin ama iş güç yapar die gönderme bana daha öncede gönderdi her seferinde bana bunları yaptı dedim. O da biraz sinirlendi amaagene de bisi demedi ma yaramıyorsa gelmesin o zaman dedi gorusuru dedi kapadı. Aslında çok zor değilmiş sizin desteğiniz olmasa hayatta cesaret edemezdim. Dünya batmiyormus demekki. Eşime söyledim boşver kızarsa da kızsın dedi. Artık yinede ısrarla gelirse ben ablama geçtim orda kalicam çok rahatsızım dicem

İyi yapmışsınız sevindim. Yüzsüzlük ederse siz de edip kaçın.

Anladım. İdare ederek kendinize bir zarar veriyorsunuz ve hep daha fazlası isteniyor, asla yaranamıyorsunuz emin olun. Ama aslında en büyük zararı da çocuklarınıza veriyorsunuz. Onlara ne olursa olsun idare etmeyi, boyun eğmeyi, itaat etmeyi öğretiyorsunuz. Çocuğunuz doğduktan sonra (fotoğrafçıymışsınız eski konunuzdan okuduğum kadarıyla) kendinizi geliştirin, uğraşın didinin ve paranızı kazanın. Bu da bir çocuk eğitimidir arkadaşım, çocuğunuza güçlü ve ezilmeyen, kendine ve ailesine haksızlık yaptırmayan bir anne modeli olun. Bu modeli olabilmek için de kimi karşınıza almanız gerekiyorsa alın!
Evet doğru aslında iş hayatında tuttuğunu koparan bir insanım ama aile ilişkilerinde bu dengeyi bir türkü sağlayamıyor um. Karşımdakiler sürekli saldırmaya hazır. Acaba nerden ne çıkarsak die sanki akşamdan oturup düşünüyorlar diyebilirim. Ama maymun gözünü açtı misali yaşadıklarım hiç kolay değildi bugüne kadar. Bundan sonra kendim olmaya karar verdim

Vicdanınızı sızlatacak bir durum yok. Bu zamana kadar kol kanat germiş, ablalık yapmışsınız. Ama önceliğiniz kendi çocuklarınız olmalı. Ben bu kadar fedakarlık yapmayı doğru bulmuyorum. Bir insanı yıllarca sırtında da taşısan yoruldum diyip indirdiğin anda sana hesap sorar. Bir süre sonra yaptığınız incelikler sanki mecburiyetinizmiş gibi algılanır. 10 yaparsınız 1inde de ben yapamıyorum bu sefer dersiniz sizden kötüsü olmaz. Bu böyledir, yaranamazsınız insanlara, hele de kendi öz aileniz değilse.

Bugüne kadar yaptığım fedakarlıklar belli bir süre sonra görevlerim halinegeldi. Herkese karşı sorumluluk hissetmemeyi öğrenmeye başladım artık

Back
X