kafam çok ama çok karışık:(

Merhaba canimm, galiba seni en iyi anlayacak ve yardimci olabilecek kisi benim, cunki ben halamin ogluyla evliyimm :)
Arkadaslar ne yorumlar yazmislar hepsini okuyamadim, sana tek soyleyebilecegim kalbinin sesini dinle.. Ben esimle evleneli 1 sene olduu ve dunyaya birdaha gelsem yine onunla evlenirim, hala ilk gunki gibi asigiz birbirimize.. Ha tabiki tartisiyoruz her evde oldugu gibi ama ne o nede ben hicbirzaman ailelerimizi katmiyoruz olaya, ben halama hala hala diyorumm oda babama dayi bizde anne baba olayi yok yani :) Ha cocukk olayina gelince rabbim buyuk, ondan gelen herseye raziyiz, yok sakat olur fln diyenler oluo ama saglikli insanlar icinde gecerli hickimsenin bi garantisi yokki.. Oyuzden sen kalbinin sesini dinle.. Banada gelince hicbirgun pisman olmadim, tavsiye ederim sanada :)
ne güzel allah mutluluğunuzu artırsın canımm maş:) kesinlikle olacak şey başımıza gelecek şey nerde olsa kimle olsa olur ama işte bunu bile bile gtmek ne derece doğru:/ kalp sesi evet tam bu noktada devreye giren şey ;) o evet dioda işte şu olumsuzluklar düşündüryr

böyle güzel örnekleri yazmanız sevindirdi beni ne yalan söyleyim yani hep olumsuz şeyleri görüoruz aslına bakarsan olumlu tarflarıda var neticede.. yok zaten duygusal anlamda olmadan olmaz ki ..ne güzel allah mutluluğunuzu daim etsin inş

canım akraba olsa da olmasa da aradaki ilişkilerin bozulması insana bağlı... akraban diye mükemmel olacak diye birşey yok.. ama aynı şekilde akraba olacak diye de sürekli sorun üstüne sorun olacak diye de birşey yok... yani anlayacağın 0+0= 0 elde var sıfır...

nasıl anlatsam bilmiorum hiç.. epeydir takip ediyorum burayı benimde bir derdim oldu işin içinden çıkamadım yazayım dedim artık... halamın oğlu aşkı ilan etti bana bundan 3 yıl önce ilk başta duyunca çok büyük tepki gösterdim ve olmaz dedim konu kapandı neyse ardından bu yıl tekrar ablam vesilesiyle ciddi olduğunu ve sevdiğini söylemiş.. biraz konuyu açmam gerekirse; biz halamlarla ne çok samimiyiz ne de çok uzak.. ama ben kuzenim abim diyordum hep o kişiye ilk duyduğumda çok sert tepki vermiştim ..şimdi tekrar söyledğinde kii benimle konuştuğunda söyledikleri mantıklı geldi açıkçası yani kişilk ,karakter olarak , her açıdan evlenebileceğim biri ve kafamı karışıtrdı .. ben aşırı karşı olan bir insandım akraba evliliğine ki hala mantığımm hayır dioo nasıl düşünürsün böyle bir şey falan die ama öbür türlü düşününce de neden olmasın diorum :(( ailem benim kararıma saygılıdr her zman yani son söz bende bitior bilmiorum sizce napmalıyım:([/QUO
,annem babamla kuzen dort kardesiz hepimizde saglikliuyiz,teyzem kuzeniyle evli uc tane cocugu var saglikli, en yakin arkadasim teyzesinin ogluyla evli kan uyusazligida var ilk bebegini dogurduk sonra bir igne vurundu iki tane daha cocugu oldu ucude sapasaglam, ne diye takinti yapiyorsunuz anlamis degilim ilk insan adem ve havva dan sonra nasil buyuduk fazlalastik saniyorsunuz,sakat cocuklarin sebebi akraba evliligidegil alkolu yatmak,uyusturucu kullanmak,ters iliski sonucu cocuk sakat dogar,yedi kat eli bastaci yapacagina en yakinini yap bin kat iyi,akrabadir sonunda ailece akraalik bagi oldugundan en ufak seyde senden once kosacaktir,ben yedi kat elinen evliyim anam babam olse umrunda degil arayip hatir sormaz,selamlari var derim selamlarini almaz,simdiki aklim olsa ya teyzemin ogluna ya halamin ogluna varirdim yeminle........zaten simdi yas ageregi evlilik oncesi kan verilip uyusmazliga bakiliyor ama buda engel degil artik evlilige ilk dogumdan sonra vurulan igneyle oda ortadan kalkiyor,

akraba evlilikler zor olur..
gun gelir halan sana karsi iki kat bir yabanci olur..
ask evliligi de dgl.. mantik diyorsun..

benim annem ile babamda akraba..
ayrildilar. aileler dusman suan..
tabiki herkes farkli.. ama akraba evlilige kendinde karsisin ddn.. cidden cok iyi dusun.. hersey mantik dgl.. o evlilik kotuye giderse akrabalarinlada kontagin kesilir..

suan benide akrabalardan isteyenlerim oluyor.. annem asla diyor yani..

,annem babamla kuzen dort kardesiz hepimizde saglikliuyiz,teyzem kuzeniyle evli uc tane cocugu var saglikli, en yakin arkadasim teyzesinin ogluyla evli kan uyusazligida var ilk bebegini dogurduk sonra bir igne vurundu iki tane daha cocugu oldu ucude sapasaglam, ne diye takinti yapiyorsunuz anlamis degilim ilk insan adem ve havva dan sonra nasil buyuduk fazlalastik saniyorsunuz,sakat cocuklarin sebebi akraba evliligidegil alkolu yatmak,uyusturucu kullanmak,ters iliski sonucu cocuk sakat dogar,yedi kat eli bastaci yapacagina en yakinini yap bin kat iyi,akrabadir sonunda ailece akraalik bagi oldugundan en ufak seyde senden once kosacaktir,ben yedi kat elinen evliyim anam babam olse umrunda degil arayip hatir sormaz,selamlari var derim selamlarini almaz,simdiki aklim olsa ya teyzemin ogluna ya halamin ogluna varirdim yeminle........zaten simdi yas ageregi evlilik oncesi kan verilip uyusmazliga bakiliyor ama buda engel degil artik evlilige ilk dogumdan sonra vurulan igneyle oda ortadan kalkiyor,

Ama işte sen ailende bu olay var diye normal bakıyosun haklı olarak.

Mesela bizde hiç yok ki bizim aile bağımızda öyle sıkıfıkı değildir. Bi'kuzenimi küçüklüğünden beri görmedim. Ama Allah göstermesin bizim sülalede birisi kuzenine sana aşık oldum dese bi'daha erkek-kız iki kuzeni tek başına evde bırakıp da kimse bi'yere gitmez o gözle de bakarsa ya diye. Nolur akraba evliliği yapanlar yanlış anlamasın bu benim ailemin görüşü, belki benim ailemde de olsaydı ben de sizler gibi düşünecektim.

Ancak yine de konuyu havva ve ademe götürmek saçma değil mi? Eğer öyle olsaydı hakim olan düzen akraba evliliği, bizimkiler ise yadırganan evlilik çeşidi olurdu:44:

Elden iyidir diyosunuz ama el bi'laf söylerse el der geçersin ama halanın, teyzenin yaptığı kaynanalık, söylediği tek söz gelinden tut gelinin ailesine kadar içine oturur, ara açar. Kötüyü düşünme diyoruz, evlilik bu her şeyiyle düşünülmesi gerek. Ki ben okadar tanıdığım insandan; insanı en çok üzenin yine kendi sülalesi olduğunu gördüm. İnsan çoğu zaman kazığı hep en yakınından yer.

Bilmiyorum hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşım zaten kaderinde varsa bi'şekilde olacaktır.

akraba evliliklerine karşıyım, akrabalarımdan herhangi birine aşık olabileceğimi zannetmiyorum ama velev ki hadi oldum diyelim aşkımdan ölsem dünyaya sakat bir çocuk getirebilme riskini göze alamam.. dünyaya getireceğim çocuğun sağlıklı olması her şeyden ama her şeyden önemlidir benim için.. sırf kendi aşkım için çocuğumu riske atamam.. tabii ki akraba evliliği olmayan insanlarında çocukları sakat olabiliyor, bu allahın takdiri ama akraba evliliklerinde bu risk çok yüksek ve gerçekten bile bile alınabilir bir risk değil. üstelik ortada çok da büyük bir aşk yok.. sadece aklınıza yatmış aşık bile değilsiniz.. bence dünyaya getireceğiniz çocuğun hayatını riske atmayın..

ayrıca konuyu hava ile ademe getirmeyelim o zamanın şartlarıyla bu zaman aynı mı? bu mantıkla düşünürsek kardeşlerin evlenmesini de normal karşılamamız gerekir. haşa! ayrıca bazı akraba evliliklerinde sakat çocuk doğmadı diye herkesin çocuğu sağlam olacak diye bir şey yok.. bilim bunu söylüyor, ilim bunu söylüyor.risk çok yüksek.. yine bir tartma olayı yapsak hesaplar ortada.. sakat çocuk dünyaya getirenler getirmeyenlerden daha çok akraba evliliklerinde.. bu riske değmez

her akraba evliliğinden sakat çocuk doğacak diye bişey yok tabi ama risk risktir sonuçta...
göze alıp almamak sana kalmış tabi...
iyi düşünmek lazım bu tür şeyleri..

akraba evliliklerine karşıyım, akrabalarımdan herhangi birine aşık olabileceğimi zannetmiyorum ama velev ki hadi oldum diyelim aşkımdan ölsem dünyaya sakat bir çocuk getirebilme riskini göze alamam.. dünyaya getireceğim çocuğun sağlıklı olması her şeyden ama her şeyden önemlidir benim için.. sırf kendi aşkım için çocuğumu riske atamam.. tabii ki akraba evliliği olmayan insanlarında çocukları sakat olabiliyor, bu allahın takdiri ama akraba evliliklerinde bu risk çok yüksek ve gerçekten bile bile alınabilir bir risk değil. üstelik ortada çok da büyük bir aşk yok.. sadece aklınıza yatmış aşık bile değilsiniz.. bence dünyaya getireceğiniz çocuğun hayatını riske atmayın..

sakatlikla ne alaka bence..
oda bir soylenti olmus eskilerden kalma..
ben sakat dogmadim elim kolum agayim var sukur..
annem babam amca cocuklariydi..

ayrıca konuyu hava ile ademe getirmeyelim o zamanın şartlarıyla bu zaman aynı mı? bu mantıkla düşünürsek kardeşlerin evlenmesini de normal karşılamamız gerekir. haşa! ayrıca bazı akraba evliliklerinde sakat çocuk doğmadı diye herkesin çocuğu sağlam olacak diye bir şey yok.. bilim bunu söylüyor, ilim bunu söylüyor.risk çok yüksek.. yine bir tartma olayı yapsak hesaplar ortada.. sakat çocuk dünyaya getirenler getirmeyenlerden daha çok akraba evliliklerinde.. bu riske değmez

DNA'da bozukluk varsa o cocuk zaten sakat dogar.. akraba evlilik yapsan veya yapmasan bile..

Bizde kuzen kardeştir,dayımın, amcamın,halamın oğullarını falan hep abim gibi düşündüm onlar da beni kardeşleri.. Bilemiyorum herkes farklı tabi ki çevremde akraba evliliği yapıp gayet mutlu olan insanlar da var genellememek lazım. Ama ben sıcak bakamıyorum olaya, akraba olmayan iki insanın bile çocukları sakat olabiliyorken bu riski göze almak niye.. Ben olsam doğmamış çocuğumu bile düşünürdüm sanırım. Sonra dedikleri gibi aile faktörü çok önemli.. Halanız; halalıktan kayınvalideliğe terfi edecek bunu göz önüne alın, eğer aranızdaki sorunları ailelere yansıtırsanız 2 kat fazla büyür gibime geliyor.. Bilemiyorum, sizin kararınız, sizin mutluluğunuz..

Son düzenleme:
Bence öncelikle bakman gereken yok ilişkiler bozulursa, yok çocuğum olursa vs olmamalıdır. Benim teyzem dayısının oğluyla evli, anneannem ve kardesi birbirimizden kopmayalım diye çocuklarını evlendirmişler. Annem çok karşı çıkmış,5 sene falan nişanlı kalmışlar sonra evlenmişler. Teyzemin 3 tane oğlu oldu hiçbirinde bir hastalık yok çok şükür. Biz de büyürken hep kuzen kardeştir diye büyüdük o yüzden teyzem kuzeniyle evli olmasına rağmen biz de kuzen her zaman kardeş gibi oldu. Sağlık anlamında yedi kat yabancı ile evlenip çocuklarında hastalık çıkanlar var, teyzem örneğinde olduğu gibi kuzeniyle evlenip tek bir çocuğunda hastalık olmama ihtimali de var.

Ama asıl önemli olan tüm evliliklerde olduğu gibi karşındaki insana olan aşkın, sevgin ve saygın.. Teyzemin evliliği gayet mutlu mesut oldu ve çok şükür sağlıklı.. hem de onlar birbirlerine aşık olmamasına rağmen karşılıklı saygı ve sevgileri sayesinde..

Başka bir örnek daha vereceğim bu da annemin amcasının oğlu hakkında o da kendi dayısının kızıyla aşık olup evleniyor 20li yaşlarının başında 1988 yada 89 yılında evlenmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. yıllarca gayet mutlulardı, çok aşık olup evlendiler, eşi çok güzeldir, becerikli bakımlı bir kadındır ben hep hayrandım kücükken kadına.. iki tane cocukları var onalrda çok sağlıklı ama bu çok aşık oalrak evlenilen adam 3-4 senedir eşini aldatıyormuş bunu da yeni ögrendik.. Eşi hala gelip benden özür dilese affedicem diyor, o kadar seviyor adamı ama adam da bunun pişkinliğini yaparak hala hem o kadınla görüşüyor hem de boşanmadılar hala karısının evine de geliyor..

Özetle her şey bizim için, ama özünde kendini tensel olarak da yakın hissedebileceksen ve karşılıklı çok büyük bir saygı ve sevginiz olabilecekse, insan bu sevgi ve saygı cevresinde diger tum zorlukları zaten göğüsler.. kaynanan kim olursa olsun ister halan ister baskası bu önemli degil, önemli olan senin eşinle hem duygusal anlamda bir şeyler paylaşabiliyor olabilmen hem de her durumda birbirinizin yanınızda durabilecek olmanız.

Son bir şey daha anladıgım kadarıyla sen zaten kuzeninle çok zaman geçirmemişsin, eğer çok sıkı fıkı büyümediyseniz bence yabancı birinden farksızdır senin için (yani benim durumumdaki kardeş gibi görme durumu zaten olamaz, biz çünkü bildiğin beraber büyüdük kuzenlerimle) o yüzden bence olabilir ama asıl önemli olan senin hislerin..

Eğer cidden bişeyler düşünüyorsan bence öncelikle bişey söyleme ama ikinize bir şans verip onu daha iyi tanımaya çalış cunku insanlar arkadaşken çok farklı sevgili olunca çok farklı olabiliyor.. Kalbinin sesini dinle o zaten seni yönlendirecektir..

çocuk sakat doğma meselesi ailede genetik bir sorun varsa ortaya çıkıyor. ailenizde böyle bir genetik mirasın olu olmadığını yapılacak testlerle öğrenebilirsniz.

aileden birine nasıl aşık olabilirsin diye soranlar olmuş, kardeş gibi büyümediyse neden aşık olmasın. buradaki mesele eşler arasındaki uyumdur.

benim tanıdığım 3 kardeş var hepsi de teyzelerinin oğluyla evlendi. biri küçük yaşta zorla evlendirilmiş. diğer ikisi aşık olarak evlendiler. zorla evlenen hayatı boyunca olaylardan başını alamadı. eşini sevemedi. kaç yaşına geldi hala mutsuz huzursuz.
diğerleri de çok mutlu, sorunsuz hayatlar yaşıyorlar. ailelerin arası bozulsa bile ilişkileri etkilenmiyor çünkü aşıklar. ve hiç birinin çocuğu sakat değil.

ben akrabayla evli değilim. dayım çok istedi oğluyla evlenmemi, eğer sevebileceğim biri olsa sırf akrabam olduğu için reddetmezdim. reddettim çünkü bana uygun değildi.

eğer seviyorsan, o da seviyorsa, sana uygunsa, saygılıysa, genetik bir problem yoksa ( ki çok aşıksanız, genetik sorun olsa bile tüp bebek- pgt yöntemiyle sağlıklı bebek sahibi olabilirsnz) olur,bal gibi de olur. :)

Back
X