• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık, ilgisiz koca..

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Mrb Hanımlar.
Ben 5 aylık hamileyim..Ama bu dönemde eşimden bekledigim ilgiyi goremiyorum.Aksine ben ona daha anlayışlı davraniyorum.Surekli işinden şikayetçi, çok çalışmaktan, kendi annesine babasına vakit ayiramamaktan..Bazen de ileride çocuğuma da vakit ayiramayacagim filan diyor..Ben öğretmenim.. anne baba emekli, maddi konuda şu anda ailesinden bir yardım almıyor fakat işsiz kalmaktan korkmuyor cünkü onlar destek olur biliyor..Bende rahat bir insan değilim ve kaygilaniyorum. bir de birşey dedi mesela onaylamadigim zaman hemen umutsuzluğa kapılıp biz böyle olamayız aramızda fikir ayrılığı var perde var vs diyor. Bu çocuk bizi birbirimize baglayadabilir ya da tamamen koparadabilir gibi sacma konuşmaları var..psikolojik olarak iyi değil farkındayım, üzerine gitmiyorum..ama bende bu duruma çok üzülüyorum.. ve ne yapacağımi bilmiyorum..

Eşin saçmalıyor.
Bağımsızlığını kazanamamış bir eşiniz var. Bu da onu korkutuyor.
Madem evlenmeseymiş anne ve babacığının dizinin dibinde otursaymış.
Ne kadardır evlisiniz?

Eşin saçmalıyor.
Bağımsızlığını kazanamamış bir eşiniz var. Bu da onu korkutuyor.
Madem evlenmeseymiş anne ve babacığının dizinin dibinde otursaymış.
Ne kadardır evlisiniz?
4 yıllık evliyim..daha önce 2.5 ay ayrı kaldık.. herşey iyi deyip çocuk dusunduk halbuki..
Bağımsızlık değilde onun ki biraz gençlik döneminde anne babasına kötü davranmasindan kaynaklı vicdan muhasebesi birşeyleri telafi etme çabası bir yandan da ailesinin ona olan muhtacligi özellikle annesi sürekli ondan evde yapılacak birşey ister bu da esimin hoşuna gider..

Üstüne gitmekten ziyade kenara alıp konuşmanızda fayda var.
Tabii ki her anne-baba evlatlarına her dönem destek olur, o ayrı konu.
Fakat buna güvenerek kendini yayması doğru birşey değil.
Sonuçta hamilesiniz, sorumluluk ve maddi ihtiyaçların tavan yapacağı bir döneme gireceksiniz.
Bu aşikar.
Bunu idrak etmesi lazım.

Tek başınıza çocuk sahibi olmaya karar vermediniz veya tek başınıza olmadı o çocuk.
O zaman sorumluluğunu bilmesi gerek.
Bu noktada da saçmalamaması gerek, ne demek bu çocuk belirleyici olacak gibi cümleler.

Kafasını ve kendisini toplama zamanı gelmiş bence.
Siz anlayışlı olmak yerine, eşinize gerekli konularda dikkat etmesi yönünde uyarıda bulunmalısınız.
En azından çocuk doğana kadar kendisini toparlamalı.

çocuk olmadan önce böylemiydi yoksa sen hamile kalınca mı değişti... bana hiç güven vermedi bir fırsatını bulup kaçacak sizi çocuğunuzla bir başınıza bırakabilecek biri gibi geldi bana
Bu kadar değildi, en azından olayın dolu tarafina bakabiliyordu .şimdi sanki herşeyi daha çok kafaya takip sorumluluğunun arttığını dusunen ama birşey yapmayan sadece konuşan bir insan oldu,

Böyle kılkuyruklara sinir oluyorum ya. Birde erkek olacak... erkek müsvettesi!
Anne babasına hala maddi açıdan güvenen götü iş tutmayan adamlara hastayım. Bir halt olmaz ondan. İnşallah çocuk olunca değişir ama sanmam.....
Benim de tek dileğim o, umudum değil tabi..ama sanki bazen öyle anlarim oluyorki kendime diyorum yalnizsin, yürü güçlü ol, sakin ol..çocuğun için birşeyleri görmemezlikten gel..ama bazen tikaniyorum.

Benim de tek dileğim o, umudum değil tabi..ama sanki bazen öyle anlarim oluyorki kendime diyorum yalnizsin, yürü güçlü ol, sakin ol..çocuğun için birşeyleri görmemezlikten gel..ama bazen tikaniyorum.

Kendini her seye hazırla. Görmemezlikten de gelme. Sen çalışıyorsan onun hayli hayli çalışması lazım. Yok öyle bi dünya!

Bu kadar değildi, en azından olayın dolu tarafina bakabiliyordu .şimdi sanki herşeyi daha çok kafaya takip sorumluluğunun arttığını dusunen ama birşey yapmayan sadece konuşan bir insan oldu,
yani diyorsun ki yumurta kapıya gelince farkına vardı bazı şeylerin... ne olmasını bekliyordu ki çocuk demek sorumluluk demek bunu bilmeden mi çocuk yapma işine girişti kocanız...
hiç bir zaman çocuğun birleştiriciliğini savunmadım kimsede savunduramaz eğer maddiyat yoksa,eğer adamda sorumluluk alacak cesaret yoksa,eğer karısına çocuğuna bakacak gücü yoksa,eğer eşler arasında arasıra da olsa ciddi kavgalar oluyorsa, eğer güvensizlik varsa ya da erkeğin gözü dışarıdaysa kesinlikle çocuk yapılmamalı...

4 yıllık evliyim..daha önce 2.5 ay ayrı kaldık.. herşey iyi deyip çocuk dusunduk halbuki..
Bağımsızlık değilde onun ki biraz gençlik döneminde anne babasına kötü davranmasindan kaynaklı vicdan muhasebesi birşeyleri telafi etme çabası bir yandan da ailesinin ona olan muhtacligi özellikle annesi sürekli ondan evde yapılacak birşey ister bu da esimin hoşuna gider..

Cidden "tamam mı? devam mı? " deneceği yerde çocuk yapmışsınız. Ne desem bilemedim. :KK51:

Sizi uyarmak istediğim bir nokta var.
4 yıldır boşanacak olsaydınız boşanırdınız diye düşünüyorum.
Yok aynı düşünmüyoruz şöyle böyle demesini "ben yürütemiyorum" anlamında söylüyor olabilir mi?
O istediğinde sürekli ailesiyle olun, farklı fikrinizi ona aksettirmeyin istiyor gibi.
Hani onun bu rahatsız olduğu konularda fedakarlığı sizin yapmanızı bekliyor gibi.
Sizin tüm kontrolü ona vermenizi istiyor olabilir.
Umarım ben kötü düşünüyorumdur. Eşin böyle değildir.

Üstüne gitmekten ziyade kenara alıp konuşmanızda fayda var.
Tabii ki her anne-baba evlatlarına her dönem destek olur, o ayrı konu.
Fakat buna güvenerek kendini yayması doğru birşey değil.
Sonuçta hamilesiniz, sorumluluk ve maddi ihtiyaçların tavan yapacağı bir döneme gireceksiniz.
Bu aşikar.
Bunu idrak etmesi lazım.

Tek başınıza çocuk sahibi olmaya karar vermediniz veya tek başınıza olmadı o çocuk.
O zaman sorumluluğunu bilmesi gerek.
Bu noktada da saçmalamaması gerek, ne demek bu çocuk belirleyici olacak gibi cümleler.

Kafasını ve kendisini toplama zamanı gelmiş bence.
Siz anlayışlı olmak yerine, eşinize gerekli konularda dikkat etmesi yönünde uyarıda bulunmalısınız.
En azından çocuk doğana kadar kendisini toparlamalı.
Arada söylüyorum, ben o kdar basit bir insan b değilim, sen rahat ol diyor..sonuçta o çocuğu birlikte yaptık filan diyor ama ruh hali sürekli değişiyor.
Benim annem babam çalıştı diyor ben evde aç soğuk kaldım diyor en azından annem evde olsaydı bugün benim daha rahat isim olurdu. Ama ben endiseleniyorum

Anlatamiyorum .çünkü ben de aynı kaygıları taşıyorum benim de kaygılarım var ben çocuğuma vakit ayırmak istiyorum kole gibi çalışmak istemiyorum vs gibi tartışmaya başlıyoruz..

Köle gibi çalışmak istemiyorumu o mu diyor siz mi? Eşiniz sorumluluk almaktan kaçmak istiyor bence. Bu devirde herkes çalışmak zorunda. Hayat şartları zor. :KK20: Çalışmak kölelik değildir ki hayatınızı kazanmak zorundasınız. Vakit ayırması gereken artık ailesi değil siz ve çocuğunuz :KK34:

Back
X