• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık, ilgisiz koca..

Arada söylüyorum, ben o kdar basit bir insan b değilim, sen rahat ol diyor..sonuçta o çocuğu birlikte yaptık filan diyor ama ruh hali sürekli değişiyor.
Benim annem babam çalıştı diyor ben evde aç soğuk kaldım diyor en azından annem evde olsaydı bugün benim daha rahat isim olurdu. Ama ben endiseleniyorum
Eee sende çalışıyorsun. Madem çocuğu için endişeli daha çok çalışsın kazansın sen çalışma geçici olarak.
Eşinin kafası karışık. Çocuğu kendi gibi şartlarda büyümesini istemeyen adam farklı tepkiler verir.
Bu arada sakın işten ayrılma. Hiç güven vermiyor eşin. Her an yarıyolda bırakabilir.
Eğer her şey psikolojikse terapi alsın bir şey yapsın. Bu kadarı normal değil.

Köle gibi çalışmak istemiyorumu o mu diyor siz mi? Eşiniz sorumluluk almaktan kaçmak istiyor bence. Bu devirde herkes çalışmak zorunda. Hayat şartları zor. :KK20: Çalışmak kölelik değildir ki hayatınızı kazanmak zorundasınız. Vakit ayırması gereken artık ailesi değil siz ve çocuğunuz :KK34:
Bunu ona o kadar çok anlattimki işte anlamıyor, artık yoruldum.. Bir

Cidden "tamam mı? devam mı? " deneceği yerde çocuk yapmışsınız. Ne desem bilemedim. :KK51:

Sizi uyarmak istediğim bir nokta var.
4 yıldır boşanacak olsaydınız boşanırdınız diye düşünüyorum.
Yok aynı düşünmüyoruz şöyle böyle demesini "ben yürütemiyorum" anlamında söylüyor olabilir mi?
O istediğinde sürekli ailesiyle olun, farklı fikrinizi ona aksettirmeyin istiyor gibi.
Hani onun bu rahatsız olduğu konularda fedakarlığı sizin yapmanızı bekliyor gibi.
Sizin tüm kontrolü ona vermenizi istiyor olabilir.
Umarım ben kötü düşünüyorumdur. Eşin böyle değildir.
Evet tüm kontrol onda olsun o ne isterse yapsin ama ben ona hiç hayır demiyeyim istiyor..
Bosanmayi düşünmüyorum değil, gayet düzelmiştik.. benim hamileligimle bu negatif ruh hali zirve yaptı.. tartıştığımiz zamanlarda çocuğa birşey olsaydı yapicagim ilk iş bosanmakti. ama şimdi ister istemez dusunuyorum..

Bunu zaten diyorum ama o ben calismiycagim demiyorum sadece az saati olan para benim için önemli değil diyen bir insan..
Çocuk olacak nasıl para önemli olmaz :/ sorumsuzluk onun ki... tutulacak bir tarafı Yok bence. Bugün onu diyen yarın yetiyor zaten paramız çalısmaya ne gerek var da der.

Evet tüm kontrol onda olsun o ne isterse yapsin ama ben ona hiç hayır demiyeyim istiyor..
Bosanmayi düşünmüyorum değil, gayet düzelmiştik.. benim hamileligimle bu negatif ruh hali zirve yaptı.. tartıştığımiz zamanlarda çocuğa birşey olsaydı yapicagim ilk iş bosanmakti. ama şimdi ister istemez dusunuyorum..
İşte asıl problem bu; iradene ket vurmaya çalışıyor.

Bu dönemi sürekli sen alttan alarak o kaprislenerek geçirirseniz gittikçe artacak bu hali. İnsan psikolojisi arkasında destek oldu mu hep saçmalar. O destek çileden çıkarsa tutuşur bu sefer kendi sorumluluk almak zorunda kalır.

Al karşına konuş ben değil de sen hamileymişsin gibi olmaya başladı. Ben şu an iyiyim ama hormonlar sapıttıkça bu kadar kontrollü olmayabilirim. Beni de umutsuzluğa sürüklüyosun bu hareketlerinle biraz kendine gel diye konuş.

Ben herkes gibi esiniz hakkinda olumsuz yorum yapamayacagim. Bence bebegin gelecek olmasiyla ciddi endiseleri sozkonusu. Kendini maddi manevi yetersiz hissediyor olabilir. Tabi bu onun bu yaptiklarini hakli kilmaz.siz onu dindirmeye calisiyorsunuz hamile oldugunuz halde. Psikolojik yardim alsa duzelebilir belki. Ya da dogumdan sonra daha farklilasabilir

Ben hamile kalmadan önce b u kadar değildi en azından şimdi daha çok negatiflesti..

çocuk bu ülke şartlarında insanları maddi manevi çok zorluyor bu büyük bir gerçek. ama herkes pesimist olsa çocuklar büyümezdi. sabah 7de kalkıp işe geliyorum akşam eve gelişim 7. hafta sonları veya hafta içi arada kendime vakit ayırıyorum dolayısı ile çocuğumla görüşme saatimiz çok kısıtlı. ama biz mutluyuz çünkü çok vakit geçirmek değil kaliteli vakit geçirmeye özen gösteriyorum. 1 saat oynuyorsak çok faydalı oluyor mesela. 10 saat dipdibe oturup da kendimi ev işine gömüp onu tv ile veya oyuncakları ile oyalanmaya göndermiyorum.
yani hayatı nasıl gördüğün veya nasıl yaşadığın önemli. konu ile ilgili kitaplar okuyabilir kendi kendinize işin içinden çıkamazsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
ben ortada çözülmeyecek bir sorun göremiyorum. yeter ki çözmek isteyin.

Back
X