Kafam çok karışık ne olur yardım edin çok acil :((

Blackwhite87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2025
2
1
1
28
Merhaba kk üyeleri. Yıllardır konuları okuyorum ama ilk defa konu açıyorum. Şimdi şöyle, benim bir hastalığım var. Hastalığım dolayısıyla da yani kullandığım ilaçlar sebebiyle doktorum ve eczacım Şubat ayında çocuk için demelere başlayıp halihazırda ağır ilaç kullanmazken bir an önce çocuk yapmamı söylüyorlar. Ama şöyle de bir durum var. KPSS'den atanabilecek puanı almama rağmen tasarruf tedbirleri yüzünden bu sene atanamadım. Bu sebeple de 2026 KPSS'ye hazırlanacağım ve çok yüksek bir puan almam gerekiyor. Hedefim 90 üstü. Ben Şubat ayında hamile kalırsam diyelim ki ya da Şubat-Mart'ta KPSS tarihinde 7 aylık hamile olmuş olacağım. Bu durum beni zorlar mı? Yapabilir miyim? Hamile iken düzgün ders çalışılır mı ya da sınavda aşırı sorun yaşar mıyım bilmiyorum. Bu planımı ertelemeli miyim? Ama ertelersem ve hemen olmazsa da 5 yıl çocuk yapamayabilirim. Belki denesem bile hemen olmayacak. Risk alınır mı? Yani 3 yıla yakındır evliyim ve yaşımda 28. Eşimin yaşı 34. Bu seneki tasarruf tedbirleri yüzünden aşırı az alım oldu işimi oturtamadım. 2026 KPSS’de seçim dönemi olduğu için bütün alımlar onunla olacak. Eğer güzel bir puan alamazsam yaklaşık 5 yılda atanamam. İki ucu … değnek misali. Ne öneriyorsunuz? Tecrübeli ablalarımdan fikir almam gerekiyor. Kafam çok karışık. Ne olursunuz yardım edin.

Önce kariyer yaptım sonra hayatimin erkeğiyle evlendim bir yıl çocuk istemedim sonra ne mi oldu senmisin çocuk istemeyen iki yıl uğraştım çok şükür kızımı kucağıma aldım şimdi kardeş için uğraşıyorum he iyimi yaptım bence evet biraz geç ( bence geç) çocuk sahibi oldum ama enazindan mesleğim elimde ona daha iyi hayat sunabilir olmak çok güzel bir duygu

Benim sıra karıştı, kafamda daha çok karıştı

Kuzum bana kalırsa kafanı rahat tutup kendini akışa bırak hamile kalmak için uğraşıp aylarca kalamayan insan çok sen şimdiden denemelere baslamalisin ya tutar ya tutmaz.istersen dersni de çalışır hamilleik sürecini de atlatırsın her bünye tabiki farkı ama genelde ilk üç ay bulantısı zorlar onun haricinde bişey olmaz ben bunları kafadan yazmadım ilk gebeliğimde sekiz beş çalışıp akşamları da ikinci öğretim üniversite okudum ve hemde devamsızlık yapmadan doğuma bir kaç hafta kalana kadar

5 yil sonra 32 yasindayken dogurmanizi oneririm. Ayrica eczaciniz ne hakla sıkıştiriyor onu da hic anlamadim, bu ne samimiyet?

Merhaba ben türkiye sistemini bilmiyorum ama geçen sene bende böyle süreçteydim ilerleyebilmek için sınavlı bir kurs alıyordum gdiyordum ama hamile kalsaydım eğer nasıl yapcam diye korkuyordum çünkğ kurs sonrası iş anlaşması verilecekti. Ben akışa bıraktım zaten hamile de kalamadım. O yüzden akışa bırak hamile kalırsan bile evde olursun ders calışabildiğin kadar çalışırsın bence başarırsın

Benim de durum aynı ya çocuk ya da sınav hedefim olmalı . Şöyle ki hayatı tamamen değiştiriyor . Çok da anne olma hevesim yok geç kalırsam diye düşünüyorum yaşım 30 .

Öyle hemen hamile kalınmıyor ki canim benim bizler bile sıkıntı olmadan bie senede zoe hamile kalıyoruz zaten bence korunmayi birak aynı zamanda da çalış sonrasinda neden diye pişman olabilirsin bende hic sıkıntı yokken 7 ayda hamile kaldim kimisi ilk iliski de de hamile kalıyor ama oran çok düşük maalesef korunmayi bıraktım tık olacak ile olmuyor maalesef ha burada korunmama ragmen hamile kaldim diyenlere de kanma çoğu tepki veriyoruz diye söylüyor basbaya korunmuyorlar sorunlu evliliklerini belki cocuk düzeltir diye

Son düzenleme:
Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama hiç çalışmadığınız bir senaryoda rahatça geçinebilir misiniz?
Sizi çocuk için sıkıştıran eczacı da bi tuhafmış.

Ben kesinlikle çalışırdım bu arada. Atanmaları beklemeden çalışamaz mısınız? Özel sektörde?

Herkesin bünyesi başka bence burda alınan karara göre mi karar vereceksiniz

Kariyeriniz çok önemli evet. Her gebelik aynı olmayabiliyor. Benim mesela hiç zorlanmıyorum doğuma kadar ağırlıkmış kiloymuş sancıymış olmuyor ama rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerekiyor sürekli. Sağlıklı gebeliklerde doğuma kadar gezip tozup rahat hareket edilirken benim gibi yada başka sorunlar yaşayanlar, afedersiniz lavaboya bile giderken bişey olacak mı korkusu yaşamakta var. Tabi hamile kalabilmekte bir süreç ister ha deyince olmuyor. Ben hemen hamile kalabiliyorum ama kuzenim yıllarca uğraştı… yani yaşamadan denemeden bilebileceğiniz bir durum değil…

Subata hiçbir şey kalmadı, bence KPSSye asilin. Ondan sonra kafa rahatken cocuk isine yönelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…