• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karısık sizce ne yapmalıyım

sen 18 yaşınla yapmışsın bir cahillik, hatanı anlamışsın, özür dilemişsin, affet demişsin...

be hey gafiller!
siz hiç mi hata yapmadınız veya yapmazsınız hayatınızda?
hiç mi utanmıyorsunuz 18 yaşında çocuklu bir kadını dul bırakmaya?
hiç mi utanmıyorsunuz yalan dünyanın yalan malı için bir kutsal yuvayı yıkmaya?

madem gelinin 18 yaşında, bir çekseydin kenara nasihat etseydin,
sen yol gösterseydin baştan, sen eğitseydin...
ey kaynana yuva yıkmak kolaydır, asıl mesele yuvayı kurtarmaktır, kurtarmak!
bunların hesabı sorulmayacak mı size sanıyorsun?
bir de kaynanayım diye böbürlenirler bazıları,
bir işe yaradıkları yok...

yanlış anlama sakınnnn yaptığın hatayı küçümsemek değil niyetim
o altınlar gelinin ve damadındır bana göre
bu yüzden eşinden gizli yapman ve bir kısmını giyim kuşam gibi 'basit' şeyler için
harcaman yanlış olmuş bence
çünkü düğünde takılan altın ve para miktarı kolay kolay bir araya gelmiyor bir daha

set yaptırman iyi olmuş gerçi
ama keşke gidip arsa felan alsaydın takılanlarla :1:
o zaman kimse de elinden alamazdı eğer varsa öyle niyetleri, ki bana da öyle geldi...

neyse olan olmuş...olmuşla ölmüşe çare yoktur...

kv nin seni baştan istememesi de bir faktör tabi
oğlunu her gün doldurur gayrı...

şu an durumun net şu: iki ucu ....değnek

biraz zaman geçsin şimdilik dua et hakkında hayırlısı olsun
ve sabret...
şakamı yapıyorsun ?
konu sahıbı 25 yasında 25 yasındakı kızlar tası sıkıp suyunu cıkarıyorlar

ıstersenız konudakı yorumları okuyun daha sonra tekrar yorum yaparsınız :54:

sen 18 yaşınla yapmışsın bir cahillik, hatanı anlamışsın, özür dilemişsin, affet demişsin...

be hey gafiller!
siz hiç mi hata yapmadınız veya yapmazsınız hayatınızda?
hiç mi utanmıyorsunuz 18 yaşında çocuklu bir kadını dul bırakmaya?
hiç mi utanmıyorsunuz yalan dünyanın yalan malı için bir kutsal yuvayı yıkmaya?

madem gelinin 18 yaşında, bir çekseydin kenara nasihat etseydin,
sen yol gösterseydin baştan, sen eğitseydin...
ey kaynana yuva yıkmak kolaydır, asıl mesele yuvayı kurtarmaktır, kurtarmak!
bunların hesabı sorulmayacak mı size sanıyorsun?
bir de kaynanayım diye böbürlenirler bazıları,
bir işe yaradıkları yok...

yanlış anlama sakınnnn yaptığın hatayı küçümsemek değil niyetim
o altınlar gelinin ve damadındır bana göre
bu yüzden eşinden gizli yapman ve bir kısmını giyim kuşam gibi 'basit' şeyler için
harcaman yanlış olmuş bence
çünkü düğünde takılan altın ve para miktarı kolay kolay bir araya gelmiyor bir daha

set yaptırman iyi olmuş gerçi
ama keşke gidip arsa felan alsaydın takılanlarla :1:
o zaman kimse de elinden alamazdı eğer varsa öyle niyetleri, ki bana da öyle geldi...

neyse olan olmuş...olmuşla ölmüşe çare yoktur...

kv nin seni baştan istememesi de bir faktör tabi
oğlunu her gün doldurur gayrı...

şu an durumun net şu: iki ucu ....değnek

biraz zaman geçsin şimdilik dua et hakkında hayırlısı olsun
ve sabret...

öfkeli suan zaman gectıkce ne olur bilemem tabi zamana bıraktım bekliyorum artık hiç bir zaman ben haklıyım demedim dememde çünkü haklı olan karsı taraf dediğiniz gibi olanla ölmüşe çare yok geçmişi sorgulamak yerine gelecegi nasıl iyi hale getirebiliriz bunlara kafa yormak lazım bence ben bayram fm radyoyu dinliyorum dini radyo cok soru soruyorlar bu konuda hocada dinen sizin hakkınız istediğinizi yapabilirsiniz diyorlar ve gecmişi sorgulamanın kimseye faydasının olmadıgını söylüyorlar hayırlısı ne ise o olsun bu saatten sonra

şakamı yapıyorsun ?
konu sahıbı 25 yasında 25 yasındakı kızlar tası sıkıp suyunu cıkarıyorlar

ıstersenız konudakı yorumları okuyun daha sonra tekrar yorum yaparsınız :54:

ah çoook pardon canım yaaa
nasıl böyle bir hata düşebildim? anlayamıyorum

oysa 28 yaşındayım
ben de taşı sıkıp
suyunu çıkartıp

hatta suyundan da limonata yapabilmem lazım :1:

öfkeli suan zaman gectıkce ne olur bilemem tabi zamana bıraktım bekliyorum artık hiç bir zaman ben haklıyım demedim dememde çünkü haklı olan karsı taraf dediğiniz gibi olanla ölmüşe çare yok geçmişi sorgulamak yerine gelecegi nasıl iyi hale getirebiliriz bunlara kafa yormak lazım bence ben bayram fm radyoyu dinliyorum dini radyo cok soru soruyorlar bu konuda hocada dinen sizin hakkınız istediğinizi yapabilirsiniz diyorlar ve gecmişi sorgulamanın kimseye faydasının olmadıgını söylüyorlar hayırlısı ne ise o olsun bu saatten sonra

arkadaşım evliliğinizi çıkmaza sokan şey geçmişteki tek bir olay değil. tamam bir şeyler yaşanmış ama senin tavrın olmamış. altınların çalındığı (?) fark edildiğinde direkt üste çıkıp eşine mert mert "çalınmadı ki; ben kullandım... " deseydin; veya o altınları kullanmanın yanlış olduğunu düşünüyorsan "ya ben bir çocukluk ettim, hep söylemek istedim ama korkumdan da söyleyemedim" diyip mahcubiyetini anlatsan buralara gelinmezdi. ama gizli saklı işler çevir, yalana dolana başvur, yaptığını kabullenme, güveni yerle bir et... sonra da evliliği kurtarmaktan bahset. bunun adı aldatmak ,başka bir şey değil ki...

arkadaşım evliliğinizi çıkmaza sokan şey geçmişteki tek bir olay değil. tamam bir şeyler yaşanmış ama senin tavrın olmamış. altınların çalındığı (?) fark edildiğinde direkt üste çıkıp eşine mert mert "çalınmadı ki; ben kullandım... " deseydin; veya o altınları kullanmanın yanlış olduğunu düşünüyorsan "ya ben bir çocukluk ettim, hep söylemek istedim ama korkumdan da söyleyemedim" diyip mahcubiyetini anlatsan buralara gelinmezdi. ama gizli saklı işler çevir, yalana dolana başvur, yaptığını kabullenme, güveni yerle bir et... sonra da evliliği kurtarmaktan bahset. bunun adı aldatmak ,başka bir şey değil ki...

o an söyleyemedim işte korktum söyleyebilseydim bu noktaya gelinmezdi zaten

İşin içinden çıkılmaz bir hal almış bunu yapan bir erkek olaydı ortalıkta esip gürleyen bir çok kişi olurdu yazdıklarında hala bir çok boşluk olmasına rağmen eşinin sana karşı ilgilisi/meyili varsa affeder, döner bekleyeceksin. Başka şekli yok, dua et affetsin. Çocuğun var sonuçta minicik kız ayrı aile de büyümek zorunda kalmasın. Güven gitti mi yerine zor gelir ki sizin evliliğinizde bu zaten sarsılmış 7 sene bi yalan sürdürülmüş.. bu 7 sene de başka bir şeyler de olmuştur muhtemelen ki altınlarda tuzu biberi olmuş. Ancak bu rahatlığına da bir çözüm bulman lazım her başına bir şey geldiğinde böyle rahat davranıyorsan bence başka bir problem de var gibi ortada.

tamam evlilikte eşlerin birbirine söyleyemedikleri şeyler olabiliyor ama "senden korktum" bile diyemiyorsa insan ; o nasıl evlilik yahu?[/QUOTE

söylediğimde de hersey coktan geçmiş oldu işte ondan korktugum için söyleyemediğimi falan herseyi söyledim sonradan iş işten gecti ama

eşine bunu nasıl soyledın sen ıtırafmı ettın sınır harbındemı soyledın?

Bizim eve de hırsız girdi, anlatmıştım bizim topikte
Polis te çağırdık
Hiç rezil filan olmadık, sadece mağdurduk

Aynen öyle arkadaşım bizim eve de hırsız girmişti eve bir geldik her yer her yerde eşim hemen polisi aradı tabii saat 1 gibi aradığımız polis 5 gibi ancak teşrif edebildi o ayrı 4 saat boyunca kapı açık vaziyette dokunmayın dedikleri için polis beklemiştik. Acaba rezil olduk mu konu komşuya bilemedim şimdi.

anladım valla tavsıye vermek ısterdım ancak veremıyorum kocanı sen tanıyorsun aıleler fılan konussun gerekırse sanırım aılen durumu bılıyordur
Bılemıyorum bısey dıyemıyorum

...
Gizli iş çevirmek... Üstelik takılan takılar sizin dahi olsa, ki insan kendine ait bir şeyi "gizli" olarak harcamaz, saklayarak ve hatta "çalındı" diyerek bir müddet saklayıp öfke anında kimbilir nasıl bir üslupla itiraf etmek... pek affedilebilir değil...

Bunun yerine "Bu altınlar benim, istediğim gibi tasarruf edeceğim" diyerek, kendi adınıza kötü günler için bankaya yatırsaydınız mesela... Bir kısmı ile set yapmışsınız, elbette yapabilirsiniz. Kalan kısmını da harcamayıp saklasaydınız mesela...

Boşanmak için eşinizin başka alt sebepleri de olması lazım.. Bu güvensizlik başka meseleler için de geçerli sanırım. Üslup olarak tartışmalarınız nasıldı, nasıl bir evlilik içerisindeydiniz, bilmek lazım...

Evlilikte fevri alınan kararlar, ne yazık ki başka sonuçlara varabiliyor... Hayırlısı olsun sizin için...

Ben sizi haklı göremedim,
Umarım dava hakimi haklı görecektir,

Selamlar,

Burda bir cok kişi düğünde takılan altınlar bayanın hakkıdır demiş ve bu nedenle yaptıgınızı yanlış olmadıgını söyleyenler bile olmuş kii kesinlikle katılmıyorum. şahsen ben "benim" olarak değil" bizim" olarak düşündüm herzaman burdaki bicok bayan arkadaşımın da düşündüğü gibi. onlar herzaman kenarda bir güvencedir böyle ögrendim ben annemden, eger bir ihtiyacım varsa kaban kıyafet vs gibi zaten eşime söylerim sonuçta cebinde varsa benim ihtiyaclarımı karşılamakla yükümlüdür, varsayalımki almadı alamadı yinede asla kenarda duran altınlarım aklıma gelmez bozdurayımda alayım demem yanii,sende söyleyebilirdin isteklerini alamam dersede bence ertelenebilecek isteklermiş zaten, neyse bence asıl önemli olan şey 7 yıl gibi uzuunn bir süre bunu eşinizden saklayabilmiş olmanız ve üstüne hırsız girdi diyerek yalan söylemeniz. bence bunun affı olmaz, güven feci halde yıkılmış cünkü. hangi konu olursa olsun sizden bir şeyi yıllar boyu gizleyebilmiş bi insana nnasıl güvenebilirsinizki. Lütfen kusura bakmayın ama yazdıklarınız, pişmanlıgınız vs beni tatmin etmedi ben yada biz önemli değilizde umarım ilerde kızın bunları duydugunda tatmin olur..

Of ne desem bilemedim,üzerinde düşünülecek konu ''bunun için boşanma olur mu?''Kişinin vazgeçme kriterine göre değişir aslında:(
Yapılan hareket kendinin de dediği gibi cahil cesareti.Beraber alınan altınları,beraber biriktirilen birikimleri tek başına bir kararrla harcamamalı insan.Düğünden gelen altınlar kadının mihri yerine geçse de habersiz kullanılması ''evlilik-saygı-güven'' açısından doğru değil.Genel anlayış bu. ''koca açısından ve harcanan durum açısından çok vahim,özel bir durum olmadığı müddetçe'' anlaşılır değil......7 yıl önce gizli gizli yapılması ilk yalnış,çarçur edilmesi ikinci yanlış,(yanlışını farkedildiğinde söylememesi,o andaki tavrı,sonradan söylemesi diğerleri kadar olmasa da tuzu biberi,çünkü olan zamanında olmuş,oan durumu yine yanlış bir yolla kurtarmaya çalışıyor,bu arada da belki ilk defa suçluluk duyuyor)(Bizim başımıza da gelse çok kızarız.Ama ikisinin geleceği adına akıllıca bir yatırım olsa ve kesinlikle iyi niyet olsa ben bu kadar çok kızmazdım.Çünkü çarçur olmuş,set dahi alınsa değeri düşmüş.Akıllıca bir harcama olmamış)..
Ve geçmişte yapılan bu durumun bir hata olduğunu algılayamamış.

İlk suçluluğunuzu o farkettiğinde mi duydunuz,daha erken mi?Merak ettim..

İşte bu cahil cesareti kocanın karısından soğumasına sebep olmuş.Şimdiye kadar hata yapmamış ona güveniyormuş,bu hata ona olan güvenini kaybetmiş,gelecekte de güvenemeyeceğini anlamış.Adama göre çok absürd bir durum.Hepimize göre de öyle..Gelecek endişesiyle boşanmak istiyor sanırım..Ama bir insan değiş mez mi?Değişir aslında.Hatasını anlayabilir.Biraz uzak kaldıktan sonra bir şans daha verebilir,tüm krediler bitmediyse.Ki başka hatam olmadı diyor.Hemen olmasa da biraz uzak kaldıktan sonra değişmek üzere affedebilir.Affetmek güzel birşeydir..Hem bundan sonra daha iyi bir eş olurdu bu arkadaş.Adamın elinde böyle bir koz var.
Ben bayan olarak eşim böyle yapsa çok kızardım.Ona güvenim sarsılırdı.Biraz uzak kalırdım.Şans vermek üzere bir süre sonra affederdim sanırım.Ama erkeklerin tuzu böyle kuru işte..
Buna benzer habersiz gizli bir olay ailemde benim de başıma geldi.Benim istemediğim birşey benden gizli yapılmış.Ama akıllaca güzel birşey yapılmış.Kızgınlığım çabuk geçti..''Bir daha yapılırsa böyle saygısızlığı kabul etmem'' dedim..

Umarım seni affeder.Değişmek üzere biraz uzak durulmayı ama ikinci bir hakkı hakediyorsun..Ama onun sınırları nasıl bilemiyoruz..Belki de affetmeyecek,onun gözünde nasıl göründüğüne bağlı..
Sen şuan onu kızdıracak hiçbirşey yapma...Ondan kalben özürler dile.Değiştiğini,hatanı anladığını,daha iyi bir eş olacağını söyle..İkinci bir şanş hakkı iste..Affetmesini iste..Güvenini bir daha sarsmayacağını söyle..Bunları yap.Güzelce sevgiyle söyle.Alttan al..Dik sözler söyleme..
Eğer kabul etmezse sen de hayatına kaldığı yerden (ama biraz buruk) devam edeceksin..Beni affetmedi 'diyeceksin..O da belki yıllar sonra ''affedebilirdim''diyecek..

Son düzenleme:
Back
X