Kafam çok karışık...

ziplamayireddedentavsan

-Bitkisel Hayattaki Bitki-
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
518
673
23
39
Kızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
Burada işlerimiz tıkırında,gelirimiz iyi vs..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..

+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+ kenarda toplu paramız var.. orada güzel bir baslangıc yapabılırız
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..

- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum (dogumdan sonra çektirip te gidebiliriz veya emarı kabul ettirmeye çalışacağız o zararsızmış)
-orada doğum da korkutuyor beni,sezaryen yaptırabilir miyim bilmiyorun
- ailemle bırlıkte buyutmek ıstıyorum evladımı.. vs vs

Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Kızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
Burada işlerimiz tıkırında,gelirimiz iyi vs..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..

+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+ kenarda toplu paramız var.. orada güzel bir baslangıc yapabılırız
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..

- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum
-orada doğum da korkutuyor beni,sezaryen yaptırabilir miyim bilmiyorun
- ailemle bırlıkte buyutmek ıstıyorum evladımı.. vs vs

Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?
hamile olduğunuz halde ısrarla istiyorlsa röntgeni ona kafam takılırdı.ben ailemden uzak yaşamam kendi adıma fakat böyle bir fırsatta her zaman eline geçmez insanın.türkiyenin durumu belli orda yaşam şartları daha iyi bence.gerçekten zor bir karar.illaki yeni ortam yeni başlangıç sorunlar olur ama halledilir bence.hakkınızda hayırlısı olsun

Sadece röntgen çektirme zorunluluğu yeterli bir sebep gitmemek için. Hamileyken çok zararlı. Kötü yan etkilerinibebeğinde yaşayanlar var bu durumun.

hamile olduğunuz halde ısrarla istiyorlsa röntgeni ona kafam takılırdı.ben ailemden uzak yaşamam kendi adıma fakat böyle bir fırsatta her zaman eline geçmez insanın.türkiyenin durumu belli orda yaşam şartları daha iyi bence.gerçekten zor bir karar.illaki yeni ortam yeni başlangıç sorunlar olur ama halledilir bence.hakkınızda hayırlısı olsun

Röntgeni dogumdan sonra cektırmeyı kabul edıyorlar. Veya daha zararsız olan emarı kabul ettırmeye calısacagız. Sımdı duzenleme ile birlikte ekledım

Ben green card konusunda bilgi sahibi degilim sadece çok avantajlı olduğunu duyuyorum.Bununla gidenler ne kadar rahat eder bilemiyorum.Neyse.Bildigim tek şey bir kez geldigin hayatı layıkıyla yaşamak ve hayallerini yaşatmak.Ogluma hergün bunu söylüyorum.Eger hayatınız orda buradakinden daha güzel olacaksa ve hayalinizse bir dakika bile düşünmeyin gidin.

Güzel fırsat ama orda basit ve zor işlerde çalışmayı göze alıyorsanız gidin tabiki. Ben zorunlu şeyleri sevmiyorum. Düzenimi bozmayı da hiç sevmem. Ama bu benim. Siz kendi açınızdan düşünmelisiniz.
Aslında bahsedildiği kadar zor değil çalışma hayatı.. ilk etapta zaten eşim çalışacak

nişanlımada çıktı şuan abdde yaza düğün yapıp bende gideceğim öncelikle iş konusunda biraz zorlanabilirsiniz nişanım türkiyenn en iyi üniversitesinden mezun ve diploması orada da geçerli olmasına rağmen kendi işini yapmıyor ev kiraları gideceğiniz yere göre değişiyor ama genelde çok pahalı şuan o durumdayım bizim burada kurulu düzenimiz yok tabi direk orada kuracağız ama her şeyi inceden düşünmek gerek

Ah şöyle fırsatlar benim ayağıma gelecekti ki... Bu ülkenin akıbeti belli değil. Yaşam standartları felaket... Ailenizi de ziyaret edersiniz.
Aslında aileme düşkünüm sık görüşürüz ama en nıhayetinde kendı cekırdek aılemızı olusturacagız ve cocugum için en ıyısını dusunmek zorundayım.. ben de tüm dezavantajlara ragmen gitmekten yanayım. Olaya geniş bi açıdan bakarsak evet ülkemizin geleceği iyiye gitmiyor,sonradan çok pişman olmak istemiyorum
nişanlımada çıktı şuan abdde yaza düğün yapıp bende gideceğim öncelikle iş konusunda biraz zorlanabilirsiniz nişanım türkiyenn en iyi üniversitesinden mezun ve diploması orada da geçerli olmasına rağmen kendi işini yapmıyor ev kiraları gideceğiniz yere göre değişiyor ama genelde çok pahalı şuan o durumdayım bizim burada kurulu düzenimiz yok tabi direk orada kuracağız ama her şeyi inceden düşünmek gerek
Canım senin adına çok sevındım. Biz de keske erken uyansaydık ta orada baslasaydık hayata. Yine de zararın neresinden dönülse kardır.. doktorlar bile meslegını yapamıyor,o konuda göze aldık her şeyi

Bu arada kaç yaşındasın canım?

Aslında aileme düşkünüm sık görüşürüz ama en nıhayetinde kendı cekırdek aılemızı olusturacagız ve cocugum için en ıyısını dusunmek zorundayım.. ben de tüm dezavantajlara ragmen gitmekten yanayım. Olaya geniş bi açıdan bakarsak evet ülkemizin geleceği iyiye gitmiyor,sonradan çok pişman olmak istemiyorum

Canım senin adına çok sevındım. Biz de keske erken uyansaydık ta orada baslasaydık hayata. Yine de zararın neresinden dönülse kardır.. doktorlar bile meslegını yapamıyor,o konuda göze aldık her şeyi

hiç bir şey için geç değil bence toplanığ gidin :) ama hangi eyalete gideceksiniz bu arada 26 yaşındayım diğer sorunun cevabı

Yolların tozunu attırırım tozunuuu :)))

Yaşlı insanlara sorulduğunda kimse denediği uğraştığı şeyler için pişman değil, herkes yapmadıkları denemedikleri şeyler için pişman.. O yüzden gidip bir iki sene deneyebilirsiniz. Biz daha önce orda yaşadık ama dönmek zorunda kaldığımız için geldik. şimdi tekrar gitmeye uğraşıyoruz green card da assla çıkmıyor :/ O yüzden biz olsak bi dk durmazdık.

Back
X