• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık...

Bize deseler düşünür müsünüz diye, düşünmeyiz hemen tamam deriz :) basit işse basit iş, eğer rahat edeceksek, oğlumuza daha iyi bir hayat sunacaksak kabul ederdik. Oraya gidip de orada da okuyup meslek edinebilirsin sonuçta, bir sınırlama vs yok. :) aileden uzakta yaşamak da çok koymazdı bize, o kısmı hiç düşünmezdik yani.
Sanırım karar berdık canım.. gideceğiz gibi gorunuyor bi aksılık olmazsa. Esımle aılesı kopuk zaten de ben iste daha baglıyım tek o var.. onlar da emeklı gelırler herhalde

Kızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
Burada işlerimiz tıkırında,gelirimiz iyi vs..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..

+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+ kenarda toplu paramız var.. orada güzel bir baslangıc yapabılırız
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..

- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum (dogumdan sonra çektirip te gidebiliriz veya emarı kabul ettirmeye çalışacağız o zararsızmış)
-orada doğum da korkutuyor beni,sezaryen yaptırabilir miyim bilmiyorun
- ailemle bırlıkte buyutmek ıstıyorum evladımı.. vs vs

Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?
Bir kaç sene önce olsa seni kınardım ama hiç durma git. Bari çocuğun kurtulsun.

Bilemedim, Amerika'nin durumunda pek süper degil. Bir kac Michael Moore belgeselini izlediginde bile belli oluyor. Evet üst düzeylerde, upper class dediklerindensen iyisin, yoksa harika degil. Egitim bile lisede devlet okullari neysede, üniversite okumak icin dünya para gerektiriyor. Hos Türkiyede egitim denilen birsey kalmadi gerce.

Yerinde olsam amerika'ya degil, skandinav ülkelere gitmek isterdim. Oradaki yasim tarzi, insanlara saygi, sosyal devlet anlayisi.. Hic degilse oraya tatile gitmek isterim.

Tamamen yerleşmeseniz bile doğum için gidin bence
14 saat yolculuk bir şey değil. Doğu tarafına giderseniz 10-11 saat. Ayrıca uzun yol uçakları daha konforlu.
Şu an orada yüzlerce kadının normal doğum yaptığını düşünün. Kafanızda çok büyüteceğiniz bir mesele olmadığını fark edeceksiniz.

Röntgeni de çekmezler zaten. Hamileyim deyince başka şey istemiyorlar. Ben de ex eşim dolayısıyla green card sahibi oldum, hamileydim ve sadece tetanoz aşısı oldum. Ne MR çektirdim ne röntgen. Hatta doğumu burda yapıp bebek 2 aylıkken gittim, o zaman bile röntgen istemediler.

Benim doğumlarım İstanbul’da oldu ama ex eşim vatandaş olduğu için çocuklarım ABD vatandaşı. Üniversite eğitimi için gitmeyi düşünüyorum. Hep beraber. Büyük bir şans bence çocuklar için.

İş içinse, toplam 4 kez gittim seyahat amaçlı. İş açısından çok fazla imkan var. Günde 3 saat çalışabileceğiniz bir işiniz de olabilir, full time çalışabileceğiniz de. Bizim ülkemizde böyle bir şans yok. Ayrıca sosyal imkanları fazla.

Tabi ki yeme içme konusu sıkıntılı. Benim en zorlandığım konu bu. Dışarı çıkıp adana kebap yemek istiyorum ben. Lahmacun istiyorum. Çorbacıya gidip işkembe çorbası istiyorum.

Her şeyin artısı eksisi var. Ama bence sadece doğum için bile gidin

Net bilgi sahibi misiniz? Çunku orada yasayanlarla gorusuyoruz,aylık 150-200 dolar odemeyle sıgortalı oluyorsunuz. Emeklılık de var bıldıgım kadarıyla. Belkı teyzeler oncekı yıllarda calısmadıysa?

Şöyle diyeyim Obamacare sosyal güvence sistemini Trump bitirdi.

Sağlık sigortası satın almak isterseniz adam başı $300 civarı, tüm aileniz 3 kişi $800 gibi bir miktara gelir.

ABDde hayat çok acımasız ve de çok pahalı, kiralar çok yüksek. Ortalama üstü işiniz varsa beyaz yaka, iyi yaşıyorsunuz. Ortalama insanlar genelde kötü şartlarda yaşıyor . Geniş, ferah ev karşılayamazsanız üzülmeyin mesela.

Trump varken hayat yabancılar için daha da zorlaşacak gibime geliyor.

Siz bilirsiniz yine de. ABD de ortalama insanlar için b.k çukuru kıvamına geldi iyice. Ben Almanya'dayım burdan da herkes şikayetçi, artan suç oranı sokaklardaki uyuşturu satıcıları, hayat kadınları vs derken bura da çekilmez oldu. Dünya b.k bir yöne gidiyor bence, her yerin ayrı ayrı problemleri var. Ben üst gelir grubundayım ama yine de hayatım yüksek kalite değil çünkü sokaklar ne olduğu belirsiz tiplerle dolu. Patronumla da konuştuk, beraberce ülke mi değiştirsek diyoruz. Zengin Almanlar Macaristanda koloniler yaptı öyle söyleyeyim, yerliler usanıp kaçmışken yabancı olarak valla 1 dk durmam.

Son düzenleme:
Tamamen yerleşmeseniz bile doğum için gidin bence
14 saat yolculuk bir şey değil. Doğu tarafına giderseniz 10-11 saat. Ayrıca uzun yol uçakları daha konforlu.
Şu an orada yüzlerce kadının normal doğum yaptığını düşünün. Kafanızda çok büyüteceğiniz bir mesele olmadığını fark edeceksiniz.

Röntgeni de çekmezler zaten. Hamileyim deyince başka şey istemiyorlar. Ben de ex eşim dolayısıyla green card sahibi oldum, hamileydim ve sadece tetanoz aşısı oldum. Ne MR çektirdim ne röntgen. Hatta doğumu burda yapıp bebek 2 aylıkken gittim, o zaman bile röntgen istemediler.

Benim doğumlarım İstanbul’da oldu ama ex eşim vatandaş olduğu için çocuklarım ABD vatandaşı. Üniversite eğitimi için gitmeyi düşünüyorum. Hep beraber. Büyük bir şans bence çocuklar için.

İş içinse, toplam 4 kez gittim seyahat amaçlı. İş açısından çok fazla imkan var. Günde 3 saat çalışabileceğiniz bir işiniz de olabilir, full time çalışabileceğiniz de. Bizim ülkemizde böyle bir şans yok. Ayrıca sosyal imkanları fazla.

Tabi ki yeme içme konusu sıkıntılı. Benim en zorlandığım konu bu. Dışarı çıkıp adana kebap yemek istiyorum ben. Lahmacun istiyorum. Çorbacıya gidip işkembe çorbası istiyorum.

Her şeyin artısı eksisi var. Ama bence sadece doğum için bile gidin
Çok tesekkur ederim erdıgınız bılgıler ıcın.. dılerım sızın ve cocuklarınız ıcın de hayırlısı olur..

Evet röntgen artık olmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun röntgen siz kabul ediyor iseler gidin ABD vatandaşı olsun bebek bu ülke çocuklarımıza ne yazık ki güzel günler vaat etmiyor
Tesekkurler.. aslında ne kadar gecse,hamılelık ne kadar ılerlese rısk o kadar azalıyor.. yanı baslarda cektırmek daha tehlıkelı..
Ama tabıı kı yıne de dusunmuyoruz

Tesekkurler.. aslında ne kadar gecse,hamılelık ne kadar ılerlese rısk o kadar azalıyor.. yanı baslarda cektırmek daha tehlıkelı..
Ama tabıı kı yıne de dusunmuyoruz
Tam tersi ilk 3 ayda sıkıntı olmuyor. Ben hamileliğinin ilk 3 ayında sürekli röntgen çekilmek zorunda kaldım. Riskli gebelik izlem 3 aydan sonra asla dedi.

Kızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
Burada işlerimiz tıkırında,gelirimiz iyi vs..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..

+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+ kenarda toplu paramız var.. orada güzel bir baslangıc yapabılırız
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..

- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum (dogumdan sonra çektirip te gidebiliriz veya emarı kabul ettirmeye çalışacağız o zararsızmış)
-orada doğum da korkutuyor beni,sezaryen yaptırabilir miyim bilmiyorun
- ailemle bırlıkte buyutmek ıstıyorum evladımı.. vs vs

Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?

Aile benim için en büyük servet. Yurtdışında yaşayana saygım var. Ama bir pazar kahvaltısı büyüklere gitmek, yada yemekten sonra akşam çaya geliyoruz demek benim için değerli şeyler. Hem çocuğum da ailemle büyüsün isterim .babamı kaybettim . En azından annem torununun elini tutsun gezmeye götürsün ateşlendiğinde yanımda olabilsin isterim.

Tam tersi ilk 3 ayda sıkıntı olmuyor. Ben hamileliğinin ilk 3 ayında sürekli röntgen çekilmek zorunda kaldım. Riskli gebelik izlem 3 aydan sonra asla dedi.
2-8 hafta düşük risk
8-15 hafta yuksek risk
15 ten sonra tekrar düşüyor

Eklentiler

• C85E220C-095E-42E1-99F0-5F50F5056981.webp
    C85E220C-095E-42E1-99F0-5F50F5056981.webp
    26 KB · Görüntüleme: 58
Büyükşehirden ailelerimizin yanından ayrıldık.Atamam sebebi ile.Doğunun küçük bir ilçesine yerleştik.4.5 aylık kızım var.Çok mutluyuz.Ama alistigimiz duzeni ailelerimizi de özlüyoruz.Henüz bikac aydır burdayız.
Demem o ki zorlukları elbet olacak.ama mutlulugunuza mutluluk gelecekse neden olmasin.Hakkinizda hayirlisi olsun

Büyükşehirden ailelerimizin yanından ayrıldık.Atamam sebebi ile.Doğunun küçük bir ilçesine yerleştik.4.5 aylık kızım var.Çok mutluyuz.Ama alistigimiz duzeni ailelerimizi de özlüyoruz.Henüz bikac aydır burdayız.
Demem o ki zorlukları elbet olacak.ama mutlulugunuza mutluluk gelecekse neden olmasin.Hakkinizda hayirlisi olsun
Çok tesekkur ederim. Hakkımızda hayırlısı..

Back
X