- 1 Eylül 2014
- 26.114
- 30.485
- 798
- 35
- Konu Sahibi ziplamayireddedentavsan
Doğumdan sonra gitme imkanı yok muAslında duygularım da git diyor ama bilemiyorum.. dogum uçak yolculuğu vs..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğumdan sonra gitme imkanı yok muAslında duygularım da git diyor ama bilemiyorum.. dogum uçak yolculuğu vs..
Var aslında.. birçok açıdan da daha kolay olur. Sadece çocuk vatandas olmaz.Doğumdan sonra gitme imkanı yok mu
Doğumdan sonrası için düşün o zaman ama çocuk vatandaş olmayacaksa ne anlamı var kiVar aslında.. birçok açıdan da daha kolay olur. Sadece çocuk vatandas olmaz.
Ama ben rahatla rontgen cektırırım,dogumu istediğim gibi aılem yanımdayken yaparım, gebelıkte 14 saat ucak yolculugu riski yaşamam..
dogumdan sonra cektir ama ne olursa olsun git bi daha bu fırsatı bulamazsın burda iyi bi isiniz olması garanti degil ben olsam giderim arkama bakmam kendi cıkarlarım ve hatta cocugun var onun cıkarları daha önce gelir aile falna bosver sen kur duzenini onlar ziyaretegelir seniKızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
Burada işlerimiz tıkırında,gelirimiz iyi vs..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..
+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+ kenarda toplu paramız var.. orada güzel bir baslangıc yapabılırız
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..
- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum (dogumdan sonra çektirip te gidebiliriz veya emarı kabul ettirmeye çalışacağız o zararsızmış)
-orada doğum da korkutuyor beni,sezaryen yaptırabilir miyim bilmiyorun
- ailemle bırlıkte buyutmek ıstıyorum evladımı.. vs vs
Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?
cok merak ettim bu kızı bu yazı icin mi engelledinizAh şöyle fırsatlar benim ayağıma gelecekti ki... Bu ülkenin akıbeti belli değil. Yaşam standartları felaket... Ailenizi de ziyaret edersiniz.
Kim engellemiş?cok merak ettim bu kızı bu yazı icin mi engellediniz
biz virginia şuanlıkBelli değil.. güney dusunuyoruz. Siz nereye?
Kızlar merhaba..
Bize green card çıktı. Amerika da çalışma ve yaşama fırsatı ömürboyu,bilmeyenler için..
En bastan kafaya koymustuk, kesın gıdecektık. Fakat farklı durumlar oluştu. Artılarını,eksilerini yazayım lütfen siz de yorum yapın..
+ amerikada yaşam standardı yüksek. Eğitim vs.. orada yaşam cezbediyor.. ülkenin geleceği de pek iyiye gitmiyor gibi
+ eşim de ben de ingilizce biliyoruz, gözü kara cabbar insanlarız. Tutunur muyuz,tutunuruz.
+ ben memurum. İstifa etmeden izin kullanarak yapabiliyor muyuz diye bakma şansımız var 1 yıl..
+hamileyim çocugu orada doğurursam abd vatandası olacak ve pek çok sansı olacak..
- bunların yanında burada bellı bır yasam standardımız var.. maddi durumunuz iyi oraya gidersek pek çok şeyi sil bastan yapmak zorunda kalacağız..
- gitmek için akciğer römtgen filmi istiyorlar ki hamıleyken zararlıymıs cekttırmemı onermedı doktorum (dogumdan sonra çektirip te gidebiliriz veya emarı kabul ettirmeye çalışacağız o zararsızmış)
Sorularla daha detay verebilirim,bir yanım çok ıstıyor,cok heyecanlanıyorum.. kökten değiştirmek istiyorum yaşamımı.. siz olsanız ne yapardınız?
Net bilgi sahibi misiniz? Çunku orada yasayanlarla gorusuyoruz,aylık 150-200 dolar odemeyle sıgortalı oluyorsunuz. Emeklılık de var bıldıgım kadarıyla. Belkı teyzeler oncekı yıllarda calısmadıysa?İşleriniz nedir? İkinizden biri tıp ya da ITyse gidin. Değilse sağlık sigortasız, emeklilik maaşsız kalıyorsunuz. Starbuckslarda Mcdonaldslarda çalışan 60lık teyzeler çok var hiçbirinin emeklisi yok. Her şey çok pahalı, sigorya çok pahalı, emeklisi olmayan insan çok...400k planı önerebilecek bir iş bulabilevekseniz gidin yoksa sallayın.
Canım ablan buyuk cesaret etmiş bravo.. aslında ınternette arastırmalarıma gore alınan ısın dusuk,ama dr onermedıkten sonra ruske atamam.. bız 2017 kazananıyız.. görüşme nisanda.. ablan nerde kalıyor? Mesleği ne? Doğumu nasıl yaptı kaça yaptı ay cok merak ettim :) sezaryen yapıyorlar mı? Lytfen cevaaapRotgenin zararlı olduğunu biliyorum, ama ablam Green card için hamileyken çekti, çocuğu şuna maşallahı var hiç bir şeyi yok, gayet sağlıklı...
gündelik zaten biz farklı ışınlara maruz kalıyoruz zaten...
Ve ablam orda çok mutlu....
siz dv 2018 mi çıktı? İnterview ne zaman ?
özelden yazdımCanım ablan buyuk cesaret etmiş bravo.. aslında ınternette arastırmalarıma gore alınan ısın dusuk,ama dr onermedıkten sonra ruske atamam.. bız 2017 kazananıyız.. görüşme nisanda.. ablan nerde kalıyor? Mesleği ne? Doğumu nasıl yaptı kaça yaptı ay cok merak ettim :) sezaryen yapıyorlar mı? Lytfen cevaaap
Öncelikle çok tesekkurler yorumunuz için,resmen aklımdakılerın ozeti gibi olmus,okurken sankı her tas oturdu :)Bilmediğim için soruyorum, Amerika'da doğum yapan annesi ve babası Türk vatandaşı ya da herhangi bir milletten olan kimsenin çocuğu direk Amerikan vatandaşlığı kazanıyor mu ?
Çünkü İngiltere'de öyleydi 2005 yılında yanılmıyorsam kalktı bu, anne ya da baba İngiliz vatandaşı olmalıydı diye hatırlıyorum. Uzun süre orda yaşadım ama Amerika için nasıldır hiç duymadım.
Birde yurtdışında birçok ülkede sezeryan tıbbi zorunluluklar harici yasak,yani annenin tercihine kalmıyor, tıbbi sorun yoksa normal doğum eğer doktor tıbbi sorun görürse sezeryan ama Amerika için geçerli mi bunuda bilemiyorum,siz bir araştırın.
Benim genel yorumum ise kesinlikle gitmenizden yana, evet aileniz burda onlardan uzun zaman ayrı kalmak eminim zordur ama duygusal bakmamak lazım böyle konulara, sizin hayat kalitenizle ilgili bir tercih sonuçta.
Evet bende vatanımı çok seviyorum, en güzel ülkeye bile değişmek geçmez gönlümden ama ülkemizin durumu malesef hiç iç açıcı değil ve bu gidişatın sonu iyi gözükmüyor,bu kendimce fikrim tabiki. Elinize böyle bir fırsat geçmiş,bunu değerlendirmeniz en güzeli olur. Kaldı ki ikinizde meslek sahibiniz, elimizde yeterli paramız var, maddi manevi sorun yaşayacağınızı düşünmüyorsunuz, e biz hepsini hallederiz diye kendinize güveniyorsanız bu kaçırılmayacak bi fırsat kesinlikle.
Takıldığım tek nokta röntgen oldu, hamilelere röntgen çektirilmesi gerektiği zaman kalkan gibi birşey kullanıyolardı, mutlaka duymuşsunuzdur ama bi bakın bakalım zarar durumu nedir vs..
MR kabul ettirebiliyorsanız bu ilk tercih tabi.
Şimdi doğumdan sonra gidin desem, evet en rahatı en tasasız olanı bu ama çocuk vatandaş olma hakkını kaçıracaksa çokta kârlı sayılmıyorsunuz bence, en azından ömrü boyunca böyle bir güvencesinin hakkının olması iyi olabilirdi.
Bunun haricinde bence bunu düşünürken duygusallıktan biraz uzak daha çok mantıkla hareket edin, evet ailenizi özlersiniz belki doğumda sadece eşiniz siz olursunuz sevincinizi ailenizle göz göze bakarak paylaşamazsınız ama, çokta muazzam bir fırsat tüm hayatınız tüm geleceğiniz için.
Bazen büyük kararlar alırken duygusallığı bırakıp gözü karartmakta fayda var.
Çok tesekkurler yorumunuz için :)Bennn olsam 1sn düşünmezdim.doğumdan sonra gitme imkanınız varmış yada mrı kabul ettirme.sezeryanla Doğum zor oluyor orda yapmıyorlar ama bu durumu çok önemsemezdim.yaa siz yazarken heyecanlandım:)ben gidecek olsam ne durumda olurdum bilemiyorum ama mutluluktan uçacağım kesinnn.
Ben ülkemi bırakamam amaasiz fırsat bu fırsat diyorsanız doğum orada olCak sekilde gidin çocuk abd vatandası olsun.Kızlar merhaba..
Aslında bahsedildiği kadar zor değil çalışma hayatı.. ilk etapta zaten eşim çalışacak