Basit bir hediyeden bahsediyoruz, eşinizin kardeşine alacağı bir ev hediyesinden farkında mısın?
Maddi olarak sizi sarsmıyorsa, niçin dert olsun ki? Mutlu bile olmalısınız ablalık abilik yapacağınız için.
Buradaki esas sorun senin eltin canım bilmem farkında mısın; onun etkisinde kaldığını düşünüyorum. Niye sana bu şekilde anlatıyor? Farkında bile değilsin, eltin kendi hiddetinin bir kısmını sana zerk etmiş bile. Eşime kızacağıma, eltime kızarım ben önce. Eşin garibim de eltin ile kaynın arasındaki duruma şahit olduğu için, hediye işinin anne tavsiyesi olduğunu söyleyememiş sana belli ki. Senin tek düşüneceğin nokta:
"Eşim, bu öneriyi annesinin sunduğunu niçin benden gizleme ihtiyacı hissetti, acaba benzer durumlarda bilmeden ağır tepki mi göstermiştim?"
Bu soruyu kendime sorar, önce kendime bakardım ben olsam. Sonra da açık açık eşime aynı soruyu sorarım.
Yemişim eltisini, kimden duydun diye sorarsa da söylerim. Benim karı-koca ilişkimi düşünse o elti, alacağım hediyenin samimiyetine kurt sokmaz.
Ay basit bi hediye nerelere gelmiş... İnsan unutabilir ya kv anne de öneride bulunabilir ne var?
Bu bile bu denli sorun edilmemeli bence.