KAFAM ÇOK KARIŞIK :((

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,

26 yaşındayım geçen sene uluslararası ilişkiler bölümünü bitirdim.Fakat bölümüm ile alakalı kendimi geliştiremiyorum dil kursuna gidemedim evden internet üzerinden çalıştım ama olmuyor..İşte bulamadığım için tecrübe edinemedim.Şuan bir firmada muhasebe yapıyorum sevmeyerek!! Sevmediğim için sürekli hata yapıyorum..Nişanlıyım düğünüm olacak .. Bende kendisine tekrar örgün bir bölüm okumak istediğimi söyledim.
Kendisi bana işte ben evlenince herşeyin altından kalkamam,hem okulun hem kira vs. Dedim ne olacak o zaman? Okumana karşı değilim ama evlenince o zaman ailemle yaşayalım en azından masrafımız az olsun sen okuyana kadar dedi beynimden vuruldum resmen...Yeni evli çiftiz ailenle mi yaşayacağız dedim tartışma başladı dünden beri konuşmuyoruz!!
Ya benim kafam karman çorman..Aöf bölümlerine baktım gelecek getiren bir bölüm göremedim..Evliliği uzatma şansımda yok şu durumdan sonra..Kendi ayaklarım üzerinde durup güzel bir iş imkanı istiyorum sadece
((

farklı işlere yönelin sevmiyorsanız, çalışmak isteyin yeterki,ama sakın birlikte oturmayı kabul etmeyin.nişanlın kendine güvenemiyor anlaşılan ve açıkca da söylüyor buda bir artı tabi yetiştiremeyecek,zaten tek kişinin çalışmasıyla geçim zor,iş değiştirip farklı alternatiflere yöneleceksiniz o zaman herkes kendi mesleğini yapamıyor maalesef işsizlik tavan yapmış

tam bi hayal kırıklığı olmuş senin için... Karısına bakamayacak adam neden evlenmeye kalkar ki, sana destek olması gerekirdi, sakın ailesiyle oturayım deme, evlenecekseniz iki odalı bi apart tuttun, az eşya alın, içinde böyle yoğun bi heves varken vazgeçme derim, aslında bu geleceğinin de bir önizlemesi olmuş, çalışıp kendi paranı kazanmanın ne kadar önemli olduğuyla alakalı... Düşüncelerinden fikirlerinden vazgeçme derim, sanırım yaşın küçük ve hayat çook uzun, o yüzden ilerde pişman olacağın hatalar yapma

evlendikten sonra okumanın zor olacağını düşünüyorum yapanlar var ama gerçekten altından kalmak maarifet evlendikten sonra okula devam edeceğim diyen çoğu arkadaşımın şuan çoluğu çocuğu var evde oturuyorlar. Ama benim fikrim okul evlilikten daha önemli. 30 senelik insan bile eşinden boşanıyor hiç birşeyin garantisi Yok bu dünyada. Kendini kurtar hayatını güvenceye al.O yüzden önce iş sonra eş diyorum.

Senin okulunun ne masrafı olacakmış.

Ayrıca örgün bir okulla evlilik bir arada yürümüyor. Net bilgi. Yayıyor insan evlenince. Ne yapacaksan yap bitir öyle evlen bence. Kendi alanın çok güzel alanında fırsatlar kovala.

Ayrıca nişanlının tavrı bana ters geldi. Böyle bi konu açınca konu direkt buraya gelmez. Hemen para muhabbeti hemen birlik oturma muhabbeti. Bilemedim.

neden evliliği uzatma şansın yok? hatta senin yerinde olsam kararımı yeniden gözden geçirirdim...
yani bir nedenle işsiz kalsan da iş bulamasan ben tek başına altından kalkamıyorum diyip ailesinin yanına mı dönecek?
hem okuyup hem part time bir işte çalışarak giderlerinizi karşılayabilirsiniz, 4 yıl biraz zorlanırsınız ama ikinizin geleceği için çalışacaksınız sonuçta, bunu memnuniyetle karşılaması gerekirdi.
dediğim gibi eğitim konusunda değil ama bu adamla evlenme konusunda kararınızı yeniden gözden geçirin, ailesiyle yaşamayı ilk seçenek olarak düşünen adamdan eş olmaz.

Bana biraz aileyle oturmaya bahane aramış gibi de geldi. Bilemedim...

Ne okuyacaksınız

Madem mezun olduğunuz bir alan var yabancı dil gerekiyorsa onun şartlarını zorlayın

Herkes 2500 e çakışıyorsa siz 2000 e çalışıp tecrübe kazanın

Somut bir hedefiniz yok

Garanti iş sahibi olacak bir alan da yok

Ailemle otururuz tavrı hatalı ama yetinemeyiz i şimdiden söylemesi doğru

Ayrıca 26 yaşındasınız üni 22 de biter aradaki dört yılda ne yaptınız bir okul daha sığardı

Ben evlenince hayalleri ya da istekleri aklına gelenleri anlamıyorum

Bir tanıdığımız vardı uzman doktor idi sevgilisi İstanbul da idi benim tayinim çıkmaz özelde de çalışmak istemem evde otururum da onun kazancı bana yeter mi derdi

Ben de babanın geliri varken çalışıyorsun da evlenince neden çalışmayacaksın demiştim

Siz de yıllarca bekleyip neden evlilik arefesinde okuma fikrine kapıldınız ki

Dip not 37 yaşında ikinci üniversitemi örgün okuyorum işim gücüm evim arabam çocuğum var

Düzenimi kurdum şimdi okuyorum evliliğin başında ise çılgınca çalıştım bu hayata ulaşabilmek için

evlen kpss çalış düz memurluk için falan illa atanırsın bu saatten sonra bida okumak zor

Şuan çalıştığım firmadan 1500 tl maaş alıyorum..
Evlenince hayallerim aklıma gelmedi onu nereden çıkardınız anlamadım? Benim hep okuma isteğim var ki kimseden destek görmeden çalıştım..
Ben ailemden maddi destek hiçbir zaman talep etmeden hayatıma devam etmeye çalışıyorum ki özel sektöre girince neyi sevip neyi sevmediğimi daha iyi kavradım tamamen bundan ibaret!!

evleneceğiniz zaman aklınıza gelmesini yaşınız 26 olduğu için dedim

verdiğim bir örnekti maaş olarak, alanınızda herkesten düşük talep edin ki tecrübe kazanın manasında

bir de şunu okuyacağım gibi bir kararınız yok

belki de eşim bana baksın, erkek evine bakmalı vurgulu çok yorum okuduğum için sizin de bu hissiyat ile ben iyi iş bulamıyorum tekrar okuyayım diye düşündüğünüzü zannettim

memur olayım işim garanti olsun deseniz o da hem zor hem de garanti değil

ayrıca 4 yıl okuyup atanmak için tekrar çaba sarf edip en iyi ihtimal 5 yıl sonra memur olmak yerine kendinizi mevcut durumda geliştirmeye çalışmak daha makul olur gibi

ama deseydiniz ki hep hemşire olmak isterdim de bana bu bölümü yazdırdılar ben de hemşirelik okuyacağım diye sınava girdim kazandım şimdi nişanlım bana bunu dedi o zaman yorumum değişirdi

Hayır aslında tam tersine evlendikten sonrada çalışmak istediğim için iyi bir mesleğim olsun diye uğraşıyorum..
Bölümüm ile alakalı kendimi geliştirmem için mutlaka 2 dil öğrenmem şart ki bence Türkiye şartlarında bu zor gibi görünüyor.Kendi mesleği ile alakalı hiç ilan yok desem yeri..Olsa bile tecrübe vs istiyorlar ki ben edinemiyorum ondan sebep artık bölümümden vazgeçtim

Adam hakli
Isinizi gucunuzu yoluna koymadan evlenmemelisiniz

Nişanlın kendine güvenmiyorsa önce ev geçindirecek kıvama gelsin sonra otursun seninle nikah masasına..çünkü sonra da plansız Bebek olsa söylenip duracak nasıl geçindircm senin de çalışman lazımdı flan diye..sıkıntı sıkıntı üzerine Yani
Sana da tavsiyem hayatını erteleme ne okumak istiyorsan tekrar hazırlan gir sınava 2-3 üniversite bitiren insanlar var yalnızca para kazanmak için okumuyoruz hayatımızı severek yapacağımız bir işle geçirmek için de okuyoruz.
Düğün evlilik her zaman olur ama kariyerin önden gitmeli. Ve de asla bi süre birlikte oturalım teklifini kabul etme o bi süreler yıllar alıyor evlilik başlamadan bitiyor çünkü eşine güvenin kalmıyor baştan şartlarını belirt buyur paşam kabul edersen....eğer sen esneklik gösterirsen ömrün boyunca sen ezilirsin haberin olsun. Hemşehrinin sözlerini de yabana atma

İlk olarak karısına bakamayacak adam falan gibi yorumlarla gaza gelme. Adamın görevi değil seni okutmak. O senin baban değil kocan olacak. Şartları da ortadaymış. İkinizin de zaten çalışması gerekiyor her şart altında. Vesayetini kocasına devreden kadinlardan olma yani.Ama sakın birlikte oturmayı da kabul etme. Emin ol hem okuyup hem çalışmak çok zor değil. Hele de devam zorunluluğu olmayan bir bölümde okuyacaksan. Ötnek vereyim, evliyim, hamileyim, çalışıyorum ve üçuncu universitemi okuyorum.Bu arada hazır diploman varmış, belediyelerin ucretsiz meslek edindirme kursları çok güzel. Benim bir çok tanidigim gitti ve gerçekten ise yariyor.hicbir şey yapamiyorsan su anda calisiyorsun, birliktir parani bir dil kursuna git. Bölümün itibariyle yabancı dilinin zaten olması gerekiyordu. Çok ihmal etmissin ama geç değil. Bir de mutlaka ama mutlaka kpss'ye gir.

çocuk haklı. kendini şimdiye kadar geliştirsen beli istediğin bi işi yapabilirdin. evlilik arifesinde böyle bi teklifle gitmeniz çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…