• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-Kafam çorba gibi...-

Şahsi düşüncem ne kadar resmi olsanız da ana gibi yar olmayacağı. Ben bu ailesini ezip evlenenleri anlayamıyorum ya. İnsan dokuz ay onu taşıyan sevgisiyle merhametiyle onu saran birini nasıl ezip geçer üzer bi el oğlu için. He benim annem de kaçmış zamanında pişman olmuş mu olmuş. Ve anannem hala arada söyler kaç yıl geçmesine rağmen arada. Hani diyorsunuz ya evlenince affeder veya affetti. O öyle olmuyor işte. Evlat ne edersin diyip bağırlarına basıyolar ama asla unutmuyorlar haklı olarak. Allah'ım göstermesin

Tabii ki bu böyle yani annelerin hakkı ödenemeyecek kadar fazla.Ama ben başka açılardan baktığımda da acıtasyona kaydığını düşünüyorum bu işin ülkemizde.Yani anne baba tabii ki çok önemli ama belli bir yaştan sonra çocuklarının bir birey olduklarını anlamaları gerek.Evlenip onu yaşayacak olan benim misal.Belki çok mutlu olacağım ama bunu deneme fırsatı vermek istemiyorlar.Tabii ki adam hırlı hırsız veya uygunsuz biri olsa durum değişir telaşlanırlar , haklıdırlar.Ama sadece o bizim gibi değil ile buna karar vermek bana dediğim dedikçilik yaptıklarını düşündürüyor.Yine de sizin düşünceniz tabii saygı duyuyorum :)

Aile önemli ikna etmeye çalış çok da zorlama gülüm aile birşeye onay vermiyorsa o ilişki hüsranla Bitr Ya da sarsılır .bnde yabancı olmasına karşıyım uyum sıfır çok önmli evliyim tecrübeyle cevaplıyorum mantıken de olmaz.yabancı damat istemeyiz :)

Haklısın ama onlar dinen uygun olmadığını düşünüyorlar. Eüer dinlerini doğru yaşayan insanlar ise onların yaptığı önyargı değil. Onlara da sorulacak ilerde diye biliyorum. Çocuklarına zamanında bazı bilgileri öğretmekle yükümlüler. Umarım her şey gönlünce olur.

yurt disindami kaliyorsun?sevgilin nereli? sevgilinle berber mi yasiyirsun? beden ayni evde yasamiyirsun ailenle. koninda belirtmissinde zaten ayni evde degimiz diye?bu arada yasin kac?

Kendisi Fransada doğup büyümüş ama altı yıldır Türkiyede.Bizde burada tanıştık yurtdışında yaşamıyorum yani.Beraber yaşama kısmı ne tam olarak evet ne tam olarak hayır.Onun ayrı benim ayrı evimiz var sözde ama haftanın beş günü beraberiz zaten.Aileyle aynı evde yaşamama kısmıysa öyle özel bir sebepten dolayı değil.Ben yakın arkadaşlarımla eve çıktım üni başladığında öyle de gitti.Yaşım da 24 bu arada :)

Aile önemli ikna etmeye çalış çok da zorlama gülüm aile birşeye onay vermiyorsa o ilişki hüsranla Bitr Ya da sarsılır .bnde yabancı olmasına karşıyım uyum sıfır çok önmli evliyim tecrübeyle cevaplıyorum mantıken de olmaz.yabancı damat istemeyiz :)

Herkesin bir bakış açısı var tabii.Ama çocukların ailelerden farklı bakış açıları olabileceğini unutmamakta gerek bana kalırsa.Araya küslük girmesine neden olmamalı bunlar.Teşekkürler :)

Haklısın ama onlar dinen uygun olmadığını düşünüyorlar. Eüer dinlerini doğru yaşayan insanlar ise onların yaptığı önyargı değil. Onlara da sorulacak ilerde diye biliyorum. Çocuklarına zamanında bazı bilgileri öğretmekle yükümlüler. Umarım her şey gönlünce olur.

Evet dinen uygun olmadığını düşünüyorlar.Ama ben yine de önyargı olduğu kanısındayım.Çok teşekkürler iyi dilekler için :) Ben de öyle umuyorum :)

Herkesin bir bakış açısı var tabii.Ama çocukların ailelerden farklı bakış açıları olabileceğini unutmamakta gerek bana kalırsa.Araya küslük girmesine neden olmamalı bunlar.Teşekkürler :)
Bakış açısı değil cnm iyi düşün sevyrm , ölüyorm bunları bi kenara bırakıp duygusal değil anlayark düşün .inşllh pişman olmazsın her ne olursa olsun

Bakış açısı değil cnm iyi düşün sevyrm , ölüyorm bunları bi kenara bırakıp duygusal değil anlayark düşün .inşllh pişman olmazsın her ne olursa olsun

Her açıdan düşünmeye çalışıyorum uzun zamandır ama bakalım zaman gösterecek pişman olup olmayacağımı da :) Teşekkürleer tekrardan.

Ailen hakli.Cagdas dusunceyle alakasi yok.bu konuda bircok bilgi var musluman musluman olan biriyle evlenir..
Hadi burayi gectim..ayni dini inancta olmayan birileri evde anlasma ne kadar olabilir.
Siz bikere dinde anlasamamis farkli insanlarsaniz..uc kere dusun bes kere dusun...

Almak istemiyorum ki bütün çabamda o yüzden ama eğer arada kalmaya devam edersem bi tercih yapmak zorunda kalıcam.Yukarıda belirttiğim gibi o da evlenip sonrasını sonra düşünmek olacak.Yabancılar aileye düşkün değildir kısmına gelirsek tespite şu açıdan katılıyorum ; aile bağları bizdeki kadar kuvvetli değil.Ama kişiden kişiye değişiyor tabii her yerde olduğu gibi.Ben pişman olmayacağımı umuyorum ama zaman ne gösterir bilemem :) Teşekkürler :)

rica ederim umarim pisman olmazsiniz yine de acele etmeyin siz :-)

Ailen hakli.Cagdas dusunceyle alakasi yok.bu konuda bircok bilgi var musluman musluman olan biriyle evlenir..
Hadi burayi gectim..ayni dini inancta olmayan birileri evde anlasma ne kadar olabilir.
Siz bikere dinde anlasamamis farkli insanlarsaniz..uc kere dusun bes kere dusun...

Öncelikle deistim diyebilirim ama çok dallandırıp budaklandırılacak bir konu yani düşünüş tarzım biraz detaylı o açıdan oraya girmeye gerek yok ; tabii sonuç olarak müslüman değilim.Ailem bunu bilmiyor ama hiç bir zaman dindar bir insan değildim bunu biliyorlar.Sorun olmayacağına eminim aramızda ama işte aileyi ikna etme kısmı çetrefilli kaldı.Teşekkürler :)

Kendisi Fransada doğup büyümüş ama altı yıldır Türkiyede.Bizde burada tanıştık yurtdışında yaşamıyorum yani.Beraber yaşama kısmı ne tam olarak evet ne tam olarak hayır.Onun ayrı benim ayrı evimiz var sözde ama haftanın beş günü beraberiz zaten.Aileyle aynı evde yaşamama kısmıysa öyle özel bir sebepten dolayı değil.Ben yakın arkadaşlarımla eve çıktım üni başladığında öyle de gitti.Yaşım da 24 bu arada :)
evlen kiz bu yabamcilar bizim tukr erkekelrinden bin kat iyi:) seni boymaz kiskanclik edip eve kitleyil kendi grzmez aile degerlerine saygi duyar. yabancilari cok farkki taniyorlar genis falan diye. ama onlar herseye diymus aldatmazlar evlendikleri kadini. ve cocukalrina duskun olurlar. musluman olulta be haltlar yiyen erkekelr var bis ver.:) yoluna devam

evlen kiz bu yabamcilar bizim tukr erkekelrinden bin kat iyi:) seni boymaz kiskanclik edip eve kitleyil kendi grzmez aile degerlerine saygi duyar. yabancilari cok farkki taniyorlar genis falan diye. ama onlar herseye diymus aldatmazlar evlendikleri kadini. ve cocukalrina duskun olurlar. musluman olulta be haltlar yiyen erkekelr var bis ver.:) yoluna devam

Hahah buradakileri de ezmeye gerek yok ya :D Teşekkürler :)

HAYDAAAAA..Arkadasim sen musluman degil misin ? Yani İ adamin dinine mi gececeksin ? Yok hayir diyorsan bu nasil muslumanlik..din de boyle bir sey yok..Haram..Gayri muslim biriyle evlenemezsin eger muslumanim diyorsan..Ailenden ziyade imanini sorgulamalusin ???? Bir musluman icin İlk sart Allah in emir ve yasaklarina uymak olmali..Ailene Allah yardim etsin..Sana da hidayet verip dogru yolu buldursun..Lutfen beni yalis anlama ama once Allah rizasi unutma...

bol bol dua et..Seytana uyma..Yabanci milletten olmasi hic onemli degil ama Din baska bise..Burdaki insanlari da bazen anlamiyorum ne kadar rahat tavsiye veriyorlar.. " Hayr konusun, hayr konusmayacaksaniz susun "

bol bol dua et..Seytana uyma..Yabanci milletten olmasi hic onemli degil ama Din baska bise..Burdaki insanlari da bazen anlamiyorum ne kadar rahat tavsiye veriyorlar.. " Hayr konusun, hayr konusmayacaksaniz susun "

Şöyle ki ben de müslüman değilim ama ailem bilmiyor bunu.Ve kendileri dindar insanlar olduğu için kabul etmiyorlar müslüman olmayan birini.Sizin fikriniz tabii saygı duyuyorum ama diğer herkeste yardımcı olmaya çalıştı kendi öngörüleri doğrultusunda.Kötü bir yanı yok yani değişik fikirlerin , beyin fırtınası diyelim :)

HAYDAAAAA..Arkadasim sen musluman degil misin ? Yani İ adamin dinine mi gececeksin ? Yok hayir diyorsan bu nasil muslumanlik..din de boyle bir sey yok..Haram..Gayri muslim biriyle evlenemezsin eger muslumanim diyorsan..Ailenden ziyade imanini sorgulamalusin ???? Bir musluman icin İlk sart Allah in emir ve yasaklarina uymak olmali..Ailene Allah yardim etsin..Sana da hidayet verip dogru yolu buldursun..Lutfen beni yalis anlama ama once Allah rizasi unutma...

Müslüman değilim o açıdan emir ve yasaklar kısmını atlıyorum.Sıkıntı şuradaki ailem bilmiyor bunu.Çok katılar çünkü direk aramız bozulur bu nedenle söylemeyi düşünmedim hiç.İşin özeti benim tarafımdan hiçbir sorun yok.Ailemi ikna edemememle alakalı durum tamamen.Teşekkürler yine de.

Sonradan mi din degistirdin ? Yani bu adam icin mi ? Ya da neden degistirdin ? Keske bunu konu olarak acsaydin..once bu problemi halketmelisin bence..Yani oncelikle"ailem dindar musluman ama ben musluman degilim ve bunu bilmiyorlar ne yapmam lazim" i halketmelisin bence

Sonradan mi din degistirdin ? Yani bu adam icin mi ? Ya da neden degistirdin ? Keske bunu konu olarak acsaydin..once bu problemi halketmelisin bence..Yani oncelikle"ailem dindar musluman ama ben musluman degilim ve bunu bilmiyorlar ne yapmam lazim" i halketmelisin bence

Şöyle ki ben dinlere inanmıyorum zaten.Yani din değiştirme vs. olmadı.Liseden beri fikirlerim bu yönde bir değişiklikte yok o zamandan beri.Dolayısıyla sorunum yine aynı kapıya çıkıyor.Aile...

inanc konusunu halledersen gerisi corap sokugu gibi gelir zaten...Ailenin seni musluman sanarak hayir demesi cok normal...İlk basta duyduklarinda musluman olmadigini ters tepki vermeleri de normal..Ama sen once din ini kabul ettireceksin sonra sevdigin adami..tabi duyunca seni kabulederlerse :) Saka bi yana su an ki dinine kalpten inaniyorsan bunu soyleme cesaretin de zaten olur..Allah Yardimcin olsun dogru yolu buldursun kardesim..

Back
X