Kafam eskisi gibi iyi çalışmıyor :(

moveon1881

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
246
183
303
40
İzmir
merhabaa arkadaşlar..
Aileden uzakta kamuda görevli mühendisim. yaklaşık 2 ay önce göreve başladım.. fakat arkadaşlar iş hayatına başladıktan sonra algılamamda sorunların çıktığını farkettim. Mesela konuşulan şeyleri geç anlıyorum..Söylenen şeye tamamen alakasız cevaplar veriyorum..
Pratik,hızlı düşünemiyorum..
Bunu annem bile farketti
Mesela bugün erkek iş arkadaşlarım bayanların zekasının az olduğunu söyleyerek lafı bana dokundurdular

Sorun ne olabilir,aranızda böyle durum yaşayanınız hiç olmuşmuydu ??

kafanı meşgul eden başka konular varsa algılayamaman çok normal

o erkekler kendi düşük ıq larına baksın önce.pabucumun zekileri.

Bence bir dahiliye doktoruna gidin arkadaşlar. Gerekli bölüme sevk edilirsiz...

O çok akıllı erkek arkadaşlarına de ki; erkeklerin yanlarında çekici bir kadın olduğu zaman algılamada sorun yaşadıklarının bilimsel olarak kabul edildiğini biliyor muydun?
Sen de hemen bir dahiliye doktoruna görün o gerekli muayeneleri yapıp seni uygun bölümlere yönlendirir. Eminim önemli bir sorun değildir, dönem dönem kadın/erkek her insanda olur öyle. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Ben de bazen kendimi "aptal" gibi hissediyorum bu aralar.
ve arkadasim unutma "bir muhendis kolay yetismiyor" kiymetini bil mesleginin

o senin kafanin dolulugundan oluyor. aynisi bu ara bende de var dedigim gibi.
biri diyor mesela "o dersle o konunun alakasi yok"
ben soyle cevap veriyorum " o konuyu bilmesem o dersi yapar miyim"

karsimdaki sok oluyor. sonra ben kendime sok oluyorum.
ama tamamen cok fazla dusunmekten, sorgulamaktan oluyor. bi is yaparken, aklim baska bir iste benim

aynı durum benimde basıma geldi.dahiliyeye gittim ve demir eksikligi cıktı.demir eksikliginin fazla olusu algıda yavaslama yapıyor biran once dr gitmeni öneririm.ilaclardan sonra duzeldim ben

hemen tiroit fonksiyonlarına baktır

tsh
t3
t4
anti tpo
anti tg
b 12 vitamini ve buna bağlı kansızlık araması
kan sayımı

bunlarda sorun cıkması muhtemel,hipotiroidi ve hashımoto hastaları senin gibi oluyor ataklarda ve başlangıcta.yaşam sanki agır çekime alınmış gibi oluyor.arkanı dönünce ne yapıyorsan unutuyorsun,film kopuyor
halsizlik,unutkanlık,donuk zeka:)),donuk hareketler ,herşeyde yavaşlama,saç dökülmesi,çarpıntı,kilo almak veya sebepsiz vermek,uykuya meyil yada hiç uykuya gecememe hali ..
Bir sürü belirti var...bir kaçı olsa hayat yerinden oynuyor zaten.

Kansızlıkta çıkabilir tabii. Demir baktır.
B12 muhakkak eksik çıkar dediklerinden anladıgım.
Ben böyle oldum dogumla beraber.aylar sürdü teşhis sonrası kanım ilaçla doyunca ancak düzeldim.şimdi zehir zemberek:))korkma geçer..ama üzerine gitmelisin

geçmiş olsun.

Kamuda mühendis olacak kadar aklın yerindeyse bence bir sorun yoktur, belki kafanda dönüp duran bir şeyler vardır?

herkeste oluyodur böyle şeyler de kimse çaktırmıyo ya herkes çok bilmiş maşallah ya.kimse kendine toz kondurmaz ama başkalarını da beğenmezler.aklın doludur arkadaşların dediği gibi kansızlık ya da vitamin eksikliği de böyle yapabiliyomuş.
bi de balık yağı da iyi geliyo depresyona zekaya diye biliyorum.yanlış yönlendirmeyelim de sen en iyisi doktora git bence ölçüm yaptır yani..

Ben de mühendisim ve aynen senin dediğin durumdayım mesleki bişey mi oluyo acaba
Şaka bir yana yaklaşık 6 aydır böyleyim. Söylenen şeyleri unutuyorum, konsantrasyon eksikliğim çok fazla, birisi karşımda bişey konuşurken sanki aniden uyanıyormuş gibi oluyorum bir bakıyorum dediklerini dinlememişim bile. Ben de dahiliyeye gittim b12 eksikliği çıktı. Zaten halsizlik ve çarpıntı da oluyordu. Sen de bir baktır derim. Aynı zamanda arkadaşların dediği gibi kafanda birden çok iş varsa ve dert ettiğin çözümleyemediğin durumlar varsa resmen beyni dolduruyor. Geleceğe dair bazı çözemediğim olaylar var ve sanırım bilinçaltımda sürekli bunları düşünmekten günlük olayları kaçırıyorum.

kızlar gerçekten hepinize çok teşekkür ederim..
kafamı meşgul eden şeyler var kafama da takıyorum ama herkesin az çok sıkıntısı vardır niye ben bu dereceye geldim ki
inanın lafı bana dokunduran iş arkadaşlarıma bile kızamadım çok saçma olmaya başladım çünkü

tahlil işlemleri kaç gün sürer acaba. İş yerinden izin almakta sıkıntı

Son düzenleme:
bence stresten ve kafana bişey takıyorsan ondan olabilri. bunlar yoksa da doğru dr git canım

Benim yazdıklarım için en fazla 2 tüp kan verirsin.Aç karnına sabah gitmelisin kan vermeye..Önceden randevu al bir hastaneden.Üniversite hastahanelerini öneririm.Yada uygun fiyat veren Kızılay Polikliniklerini
DEVLET HASTANESİNDE KAN KUYRUGU VS ZAMAN ALIYOR .

Sabah saatlerinde randevu alırsan ve kan verirsen en fazla 1 saatini alır.Dr un muayenesi-kan verme aslında benim gittigim kurumda yarım saat bile almıyor.ama özel üni.hastahanesi ve çok yogun degil....

Sakın atlama muhakkak bu testleri yaptır,,illa ki bir yerinden yakalarsan cok belirgin sıkıntıların var. ve geçiyor basit tedavilerle:=))
Geçmiş olsun.

Sen kurum doktoruna bi git istersen canım. Devlette idari izin kullanabiliyosun. Bi de kurumun hangisi? Devlet su işleri falan çok rahat izin konusunda. Sen yeter ki hastayım de, onlar izin verir. Bi gün sabah 7-8 gibi git bi hastaneye, durumu anlat. onlar yönlendirir seni.

canım burda üniversite hastanesi yok malesef.. Özel hastene olarak da Vefa Hastanesi var..Çok masraflı olurmu acaba..

tekrardan çok teşekkür ederim..umarım kısa sürede normale dönerim :)

Kurumun doktoruna gitsem 2 gün sonra herkesin haberi olur. Küçük yer olduğundan dedikodu çok fazla.

Canım izin alabiliyorum ama ertesi gün başmühendisin suratını çekmek zorunda kalıyorum,ilgisiz davranıyor
Ama yinede gidecem doktora.. Umarım bi günde sonuçlanır.

Sen git ihmal etme canım.Bazen stres de böyle etkiler yapıyormuş insana.

ve kızlar bugün hastaneye gidebildim..İyiki sizi dinlemişim..

Dahiliye doktoru beni hemen psikiyatriye yönlendirdi. Meğer ben depresyon geçiriyormuşum kızlar.. SECİTA antidepresan ilacına başlıcam.. Artı olarak da yarın dahiliyede tahlil yaptırıyorum bakalım değerlerim nasıl çıkacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…