• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karışık coronadan dolayı ameliyat iptali

burcusami

Cennet Kuşum Elifim,Canım Oğullarım Ömerim, Erenim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
13.569
17.065
298
36
Selam. Çikolata kistim var ve tüp bebek yapmaya karar verdik muayene edilince önce kisti alıp sonra tüp bebeğe karsr verdi doktorum ve ameliyattan sonra da en az 1 en çok 3 ay geçici uygulanacak. Dün hastaneye gittik kapalı ameliyat olduğu için doktorum Bi sıkıntı olmayacağı söyledi eğer şimdi olmazsam durumlar daha kötü olucak tedavin ertelncrk hazirana kadar dedi. Sizce napmalıyım eğer şimdi olmazsam 3 4 ay belki 6 ay ertlenicrk herşey

yaşınız kaç?

doktor Haziran a kadar anca düzeleceğini düşünüyor demek :(

kendinizi riske atmayın, hatta bunun da ötesinde şunu söyleyeceğim.. durum kritik, henüz pik yapmadık türkiyede. pik yaptığımızda sayı tahminlerin ötesinde olacak. doktorlar yakın temasta, onlar da hasta oluyor. emekli doktorlar dahi göreve çağırılabilir.
bence eğer sizin için ölümcül bir değilse yani bu ameliyat olmadığında ölme riskiniz yoksa doktorunuzu da meşgul etmemiş olun. belki kendisine salgına destek için ihtiyaç duyulacak.
herşey düzeldiğinde eminim süreciniz sıkıntısız ilerleyecek, bebeğinize sağlıkla kavuşacaksınız..

Haber gördüm yeni bir haber bütün ameliyatların durdurulduguna dair önemli olmayan....
Kistinizin boyutu ne ne aşamadasınız bunlar önemli
Ayrıca tup bebek bu salgında mı uygulanacak
Bebegın anne bagısıklıgını dusurdugune inanıyorum
Ayrıca stresli bir gebelik olur bu aşamada bana göre tabiki

Çikolata kisti ameliyatından sonra yumurtalık rezervinin düşecegini söyledimi doktorunuz...
Birde kistiniz beri nerede?

Kist tehlikeli değilse erteleyin tabiki. Bu durumda hastane ortamına girilir mi hiç. Helede ameliyata. Birde tüp bebek tedavisi hergün nerdeyse hastanede olmanızı gerektirir. Zaten hormonlarıda yükleniyorsunuz. Bağışıklık filan hak getire.
Olduda herşey yapıldı tuttu. Bebeğe geçme olasılığını düşünmek bile fena.
Bir kaç ay daha sabretmekte fayda var. Elbet buda geçecek.

Kist tehlikeli değilse erteleyin tabiki. Bu durumda hastane ortamına girilir mi hiç. Helede ameliyata. Birde tüp bebek tedavisi hergün nerdeyse hastanede olmanızı gerektirir. Zaten hormonlarıda yükleniyorsunuz. Bağışıklık filan hak getire.
Olduda herşey yapıldı tuttu. Bebeğe geçme olasılığını düşünmek bile fena.
Bir kaç ay daha sabretmekte fayda var. Elbet buda geçecek.
Ben tüp bebek tedavisi 2 kere gördüm aldığımız hormonlar kadınlık hormonu.
Bağışıklık düştüğüne dair hiç bir doktor bilgi vermedi araştırmamda da karşılaşmadım.
Bu bilgiyi nereden biliyorsunuz?

Özellikle hastanelere gitmeyin diyorlar.salgın için en Tehlikeli yerler arasında. Ama siz bilirsiniz tabiki.
geçmiş olsun.moralinizi yüksek tutun. Gitmeniz gerekirse hiç maskenizi çıkarmayın.

Bağışıklık düştüğüne dair hiç bir doktor bilgi vermedi araştırmamda da karşılaşmadım.

Kendi vücudumdan. Aldığım hormonların etkisiyle bağışıklığım düşüyor ve her seferinde hastaneden bir şeyler kapıyorum. Bana böyle bir etkisi oldu. Diğerinede olmaz diye birşey yok. Binde birde olsa olabilirliği varsa önlem alınmalı diye düşünenlerdenim.

Mudehalenin haziran ayından sonraya kalmasında ne gibi bir sıkıntı var ki ? Geç olsun güç olmasın diye bir ata sözümüz var...ben sizinle aynı durumda olsam biraz sabreder yüreğim ağzımda hastahane -doktor kontrolune gidecegime güle oynaya gidecegim tarihe kadar beklerdim.

Kendi vücudumdan. Aldığım hormonların etkisiyle bağışıklığım düşüyor ve her seferinde hastaneden bir şeyler kapıyorum. Bana böyle bir etkisi oldu. Diğerinede olmaz diye birşey yok. Binde birde olsa olabilirliği varsa önlem alınmalı diye düşünenlerdenim.
Yorumunuz çok yanlış çünkü tüp bebek tedavisi bağışıklık düşürmez.
Ben trombofiliyim ve hiperhomosistein hastasıyım ve vücudun b12 ve folik asit kesinlikle üretmiyor.
Benim bağışık sistemimin hassas olması gerekirken böyle sorun yaşamadım.
Lütfen böyle bı platformda böyle bı yorum yazılmaz ve yazmayın.

Yorumunuz çok yanlış çünkü tüp bebek tedavisi bağışıklık düşürmez.
Ben trombofiliyim ve hiperhomosistein hastasıyım ve vücudun b12 ve folik asit kesinlikle üretmiyor.
Benim bağışık sistemimin hassas olması gerekirken böyle sorun yaşamadım.
Lütfen böyle bı platformda böyle bı yorum yazılmaz ve yazmayın.

Yaşadığımı söylüyorum. Sizin yaşamamış olmanız onun yada benim yaşamayacağım anlamına gelmediği gibi. Benim yaşamamın sizin ve onunda yaşayacağınız anlamına gelmeyecektir. Ama bir acaba varsa neden göz ardı edilsin ki. Ben yaşadığımı yazma özgürlüğüne sahibim sizin gibi.

Yaşadığımı söylüyorum. Sizin yaşamamış olmanız onun yada benim yaşamayacağım anlamına gelmediği gibi. Benim yaşamamın sizin ve onunda yaşayacağınız anlamına gelmeyecektir. Ama bir acaba varsa neden göz ardı edilsin ki. Ben yaşadığımı yazma özgürlüğüne sahibim sizin gibi.
Hanımefendi yorumunuz çok çok çok çok aşırı derece yanlış.
O zaman doktorlar bağışıklık düşüyor şu önce tüp bebek tedavisi görecek kadınların otoimmun sistemi kontrolü için dahiliye doktoruna gönderir bağışıklık için özel testler onlar yaptırılırdı.
Su platforma bu yorumu bı sizde gördüm.
Bı tek ben değil bağışıklık sorunu yaşanmıyor tedavi olan hastalarda, bı kere FSH hormonunun sentetik şekli veriliyor insana bunun bağışıklık ile uzaktan yakından alakası yok.
He çok stres yaparsınız etkilenirsiniz o da ap ayrı bı konu!!!

Hanımefendi yorumunuz çok çok çok çok aşırı derece yanlış.
O zaman doktorlar bağışıklık düşüyor şu önce tüp bebek tedavisi görecek kadınların otoimmun sistemi kontrolü için dahiliye doktoruna gönderir bağışıklık için özel testler onlar yaptırılırdı.
Su platforma bu yorumu bı sizde gördüm.
Bı tek ben değil bağışıklık sorunu yaşanmıyor tedavi olan hastalarda, bı kere FSH hormonunun sentetik şekli veriliyor insana bunun bağışıklık ile uzaktan yakından alakası yok.
He çok stres yaparsınız etkilenirsiniz o da ap ayrı bı konu!!!

Hanımefendi tüp bebekten önce eğer rapor aldıysanız dahiliye doktorundan olur istendiğini bilirsiniz. Yani olabilirliği varsa neden önlem alınmasın.
Size olmadığı başkasına olmayacağı anlamına gelmez. Lütfen olmaz bana bile olmadı demeyin. Bana oldu diyorum. Aklında kalsın. Kötü bişey değil bu. Önlem, önlem ve yine önlem. Son zamanlarda insanlardan istediğimiz sadece bu.

Hanımefendi tüp bebekten önce eğer rapor aldıysanız dahiliye doktorundan olur istendiğini bilirsiniz.
Yanlışsınız ve yanlış bilgi veriyorsunuz.
Dahiliye doktoru tüp bebek için tıbbi isimlerini yazmayacağım kan pıhtılaşma değerleri, ciğer filmi, TSH, asl Alt, idrar testine bakarlar.
Siz otoimmun sistemi düşüklüğünden bahsederek burda yanlış bilgi veriyorsunuz.
Otoimmun sistemi benim rahatsızlarımdan dolayı kontrol ediliyor onlar öyle tüp bebek tedasinin dahiliye doktorunun baktığı şeyler değil.
Yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Yanlışınızı savunamazsınız.
Kusura bakmayın buna izin vermeyeceğim.

Yanlışsınız ve yanlış bilgi veriyorsunuz.
Dahiliye doktoru tüp bebek için tıbbi isimlerini yazmayacağım kan pıhtılaşma değerleri, ciğer filmi, TSH, asl Alt, idrar testine bakarlar.
Siz otoimmun sistemi düşüklüğünden bahsederek burda yanlış bilgi veriyorsunuz.
Otoimmun sistemi benim rahatsızlarımdan dolayı kontrol ediliyor onlar öyle tüp bebek tedasinin dahiliye doktorunun baktığı şeyler değil.
Yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Yanlışınızı savunamazsınız.
Kusura bakmayın buna izin vermeyeceğim.

Tamam hanımefendi . Kusura bakmayın kullandığım ilaçlardan dolayı bağışıklığım düştüğü ve hasta olduğum için ben ve bağışıklığım sizden özür dileriz. Bir daha yapmayız. Hasta olmayı çok seviyoruz zaten. Özel hobimiz bu bizim. Yaşadığımızı söylememizde ayıp. Böyle birşey tıp literatüründe yok haklısınız.

Tamam hanımefendi . Kusura bakmayın kullandığım ilaçlardan dolayı bağışıklığım düştüğü ve hasta olduğum için ben ve bağışıklığım sizden özür dileriz. Bir daha yapmayız. Hasta olmayı çok seviyoruz zaten. Özel hobimiz bu bizim. Yaşadığımızı söylememizde ayıp. Böyle birşey tıp literatüründe yok haklısınız.
Kendi bünyenize ait olabilecek bi sıkıntıyı bı tedavi şekline yükleyezsiniz.
Size bunu anlatmaya çalıştım.
Israr edemezsiniz.
Ve ukala bı tavırları özür dilemekle dalga da geçemezsiniz.

Sizin bağışıklık sisteminiz güçsüzse siz diğer insanlardan her zaman daha çabuk hasta olacaksınız.
Dolayısı ile de bu size has bı durumdur.

Bu konu da asla size he iyi deyip kestirip atmayacagim.

Ben Corona hastası olmayacağım neden biliyormusunuz, ace reseptörünün kofaktörü folik asittir. Benim vücudumda folik asit üretemedigi için virüsü kapsamda bana etki etmeyecek.
Ben bu bilgisi dahiliye, hematoloji doktorlarından öğrendim çünkü bağışıklık sisteminin her an kontrol altında.
Ben riskli bı hasta iken görüldüğü gibi risk grubuna girmiyor.
Yani ben burda bilip bilmeden size yorum yazıp karşı çıkmıyorum.
Dolayısı ile de kendimden yola çıkarak beni Corona etkilemezde başka birini hiç etkilemeyecek bişey etkiler.
Ve ben bunu genele vuramam.

Genel olarak hamilelikte bağışıklık düşer diyor Dr lar.
Ama bende hamileliklerim de hiç hasta olmam, diğer zamanlarda daha fazla hasta olurum.
Evlatlar güç veriyor bana demek ki 😂😂
Şaka bir yana bilimsel olarak hamilelikte bagisiklik düşer diyor Dr lar.

Eğer bekleyebiliyorsaniz bekleyin.. Ama kistiniz yumurtaliklariniza zarar verecekse ameliyatı olun.. Tüp bebek tedavisinde ertelemenizi tavsiye ederim..

Back
X