- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Derinmevzu
-
Ben çocuğumu okula zorla göndermem . Arkadaşlarının gittiğini görünce o da isteyecektir zaten . Zorla eğitim mi olur !!!
Sorunuza cevap vereyim . Evt 15 yaşına kadar okula gitmek istemezse göndermeyeceğim . Okula gitmek istemeyen çocuğun başka bir alanda becerisi var demektir. Kendisini hangi alanda yetiştirmek istiyorsa o alanda yetiştirir .
Türkiye'deki eğitim sistemini uygun bulmuyorum .
Yani bu benim tercihim, benim görüşüm . Annesinden yeterli doyumu alamayan bir çocuk girdiği ortamları daha fazla yabancılar , sosyalleşmeye uzaktır . Yeni insanlarla tanışmak istemez arkadaş istemez bencildir ..Okul annesinden yeterli sevgi alan çocukların gittiği bir yer değil. Çocukların okula gitmesi Türkiye'deki eğitim sistemiyle alakalı değil. Olması gereken bu. Hem sosyalleşmesi hem de zihinsel gelişimini sağlayabilmesi için. Küçücük çocuk hayatıyla ilgili nasıl doğru karar verebilir ki? Temel eğitim aldıktan sonra neye yöneleceğine karar verebilen bir yetişkin olunca yönelir farklı alanlara.
Evt maalesef zorunlu eğitim var . . Ama Türkiye'de olmayan biri olarak bunu sorun etmiyorum . Ev okulları var burada , anneler çocuklarına kendi evlerinde eğitim veriyorZorunlu eğitim diye bişey var diyip çekileyim. Zira çocuk yetiştirme yönteminizi pek sağlıklı bulmamakla birlikte bana laf düşmeyeceği için susayım.
Erken göndermişsiniz . Şuan aynı şekilde tepki vereceğini sanmıyorumDurum tamamen polemige girmis fakat soyle cvp vereyim size gecen yil yolladim fakkt bir ayda alisamadi cocuk uzerine iyice hastalandi doktor domtor gezdik ve yalvariyodu anne goturme diye bu tip seyleri cocuga zorlamak yerine eglwnceli hale getirmek lazim bir cocuk zaten alisabilecegi sure maksimum bir ay dir eger alismadiysa tamamen kres para almak icin zorluyodur ben bu gorusteyimm tabiki coxuklar sosyl ortama girmeli ama olmayinca olmuyor esim bu konuda kati goruslu bidaha yollamam dedi bilmiyorum ama seneye yatim gun tekrar denicem
Olaya Yönlendirme olarak bakmanız ne kadar da acı .Çocuğum istemiyor yapamam edemem gidemem ne demek ya 4 yaşındaki çocuk sizi değil, siz 4 yaşındaki çocuğu yönlendireceksiniz.
Su anda o yoldan bile gitmiyor size oyle soyleyim bazen komsularla yurucek oluyoruz o yoldannkolumdan tutuyo gitme ordan diye millet sasiriyo veya arabayla gidicez babasina talimat veriyo o taraftan gitme diye evde anlatiyorum yavrum gidersen bicok arkadasin olur hep oyun oynarsin yok yok evde durcam diyoErken göndermişsiniz . Şuan aynı şekilde tepki vereceğini sanmıyorum
Çok etkilenmişSu anda o yoldan bile gitmiyor size oyle soyleyim bazen komsularla yurucek oluyoruz o yoldannkolumdan tutuyo gitme ordan diye millet sasiriyo veya arabayla gidicez babasina talimat veriyo o taraftan gitme diye evde anlatiyorum yavrum gidersen bicok arkadasin olur hep oyun oynarsin yok yok evde durcam diyo
Ah keske baska kresler de olsaydi ama malesef zaten ozel dedigim yer ve ucretli diger biyer dha var orasi dha phali yani keske alissa parasindada degildim ama bilmiyorum belki ilerde duzelir ama bi cocuk bukdr etkilendiyse vardir biseyÇok etkilenmişaynı yeri tercih etmek zorunda olmasaydınız keşke
kreşe gitmeye alışır bir şekildeMerhaba aslinda dertmi bilmiyorum burdan baska fikir alacagim kimse yokk dusuncem hep ise girmek calismak ama olmuyo suan nasi olcakki hadi okul bitti ondan sonra napacam cocuk var krese falanda gitmek istemiyo ben disardan cocuk gelisimi okuyorum bulundugum yerde kres iki tane ozel egitim mrrkezleri var iki uc tanede orda alim oluyomus ogretmnler degisiyomus orda calisan bi ogretmenle gorusmustum oda cocuk gelisimciydi ama nasi olacak hadi orda baslasam cocuk krese gitmek istemiyoo dort yasinda ben iyce koreldim bunaldim bulundugumnyerde ailem yok arkadasda yok kimisi menfaatci bilirsnz sizce napmam lazim calisan anneler nasi beceriyo bu isi yani dusuncem bu bolumu okuyosam bari bi faydasi olsun seklindeki ozellerde onu acik bi bolum napacam bilmiyorum dusunuyorum ozel egitimde baslasam oraya cocuguda gotursem olmaz sanirim kafam iyice karisti fikire ihtiyaccim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?