- 26 Ocak 2016
- 233
- 85
- 98
- Konu Sahibi Derinmevzu
-
Merhaba aslinda dertmi bilmiyorum burdan baska fikir alacagim kimse yokk dusuncem hep ise girmek calismak ama olmuyo suan nasi olcakki hadi okul bitti ondan sonra napacam cocuk var krese falanda gitmek istemiyo ben disardan cocuk gelisimi okuyorum bulundugum yerde kres iki tane ozel egitim mrrkezleri var iki uc tanede orda alim oluyomus ogretmnler degisiyomus orda calisan bi ogretmenle gorusmustum oda cocuk gelisimciydi ama nasi olacak hadi orda baslasam cocuk krese gitmek istemiyoo dort yasinda ben iyce koreldim bunaldim bulundugumnyerde ailem yok arkadasda yok kimisi menfaatci bilirsnz sizce napmam lazim calisan anneler nasi beceriyo bu isi yani dusuncem bu bolumu okuyosam bari bi faydasi olsun seklindeki ozellerde onu acik bi bolum napacam bilmiyorum dusunuyorum ozel egitimde baslasam oraya cocuguda gotursem olmaz sanirim kafam iyice karisti fikire ihtiyaccim var
4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değilBen tam anlayamıyorum açıkçası. Bütün çocuklar sabahları neşeyle şarkılar söyeyerek gitmiyor kreşe. Hadi bu sene gitmiyor seneye okula da gitmek istemiyorum diyince ne olacak? Her şey isteğe göre olmuyor ki bu hayatta.
4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değil
Çocuk krese gitmek istemiyor gibi bir bahane olamaz çünkü hiç bir çocuk ailesine ne olur beni krese ya da okula baslatin diye yalvarmaz. Bir şekilde sevdirmek ve alistirmak zorundasiniz. Yarin ben okula gitmek istemiyorum dese okutmayacak misiniz.Merhaba aslinda dertmi bilmiyorum burdan baska fikir alacagim kimse yokk dusuncem hep ise girmek calismak ama olmuyo suan nasi olcakki hadi okul bitti ondan sonra napacam cocuk var krese falanda gitmek istemiyo ben disardan cocuk gelisimi okuyorum bulundugum yerde kres iki tane ozel egitim mrrkezleri var iki uc tanede orda alim oluyomus ogretmnler degisiyomus orda calisan bi ogretmenle gorusmustum oda cocuk gelisimciydi ama nasi olacak hadi orda baslasam cocuk krese gitmek istemiyoo dort yasinda ben iyce koreldim bunaldim bulundugumnyerde ailem yok arkadasda yok kimisi menfaatci bilirsnz sizce napmam lazim calisan anneler nasi beceriyo bu isi yani dusuncem bu bolumu okuyosam bari bi faydasi olsun seklindeki ozellerde onu acik bi bolum napacam bilmiyorum dusunuyorum ozel egitimde baslasam oraya cocuguda gotursem olmaz sanirim kafam iyice karisti fikire ihtiyaccim var
Çocuk okula gitmek isteyene kadar bekliyor musunuz gerçekten?4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değil
4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değil
Benim oğlum 19 aylık, saydığınız herşeye kendisi karar veriyor hanımefendiKreşe gidip gitmeyeceğine çocuğunuz kendisi mi karar veriyor?
Hem de çocuk gelişimi okuyorsunuz?
Ne yemek yiyeceğine? Saat kaçta yatacağına? Banyo zamanına? Banyo yapmak istemeyince 15 gün yıkamadığınız oluyor mu mesela?
Bir yaşıma daha girdim vallahi.
Benim çocuklarım da okula gitmek istemiyor mesela, biri 2 biri 5. sınıf. Göndermeyeyim mi?
Yani çocuk kendisiyle barışık ve hayati seviyorsa , annesinden yeterli doyumu aldıysa zaten ister .Çocuk okula gitmek isteyene kadar bekliyor musunuz gerçekten?
Ben çocuğumu okula zorla göndermem . Arkadaşlarının gittiğini görünce o da isteyecektir zaten . Zorla eğitim mi olur !!!Dört yaşındaki kaç çocuk kreşe isteyerek başlıyordur sizce?
Çocuk 15 yaşına kadar okula gitmek istemezse göndermeyecek misiniz zorla?
Okul annesinden yeterli sevgi alan çocukların gittiği bir yer değil. Çocukların okula gitmesi Türkiye'deki eğitim sistemiyle alakalı değil. Olması gereken bu. Hem sosyalleşmesi hem de zihinsel gelişimini sağlayabilmesi için. Küçücük çocuk hayatıyla ilgili nasıl doğru karar verebilir ki? Temel eğitim aldıktan sonra neye yöneleceğine karar verebilen bir yetişkin olunca yönelir farklı alanlara.Yani çocuk kendisiyle barışık ve hayati seviyorsa , annesinden yeterli doyumu aldıysa zaten ister .
Ama konu sahibinin yazdıklarından da anladığım kadarı ile çocuğu ile iletişimi pek iyi değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?