Kafam karışık yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
"Maaşa zam,işine son"
Kızlar bu cümleyi bana eşim sözde espri olarak söyledi ama sevinçliyken öyle bir moralimi bozdu ki.
Doğruluk payı var mı bunun? Henüz maaşlarımız yatmadı ama genel müdürümüz İK departmanındaki arkadaşıma sen CeYz'e haber verirsin demiş, herkes %8 zam alırken bana %20 zam yapılmış. Başta çok mutlu oldum ama eşimin şakadan söylediği sözü internette araştırdım biraz, böyle yapan çok işveren varmış. Siz ne düşünüyorsunuz?
Genel bilgi vermem gerekirse; doğum iznine çıkmadan önce istifa etmiştim. Kızım 1 buçuk yaşına geldiğinde farklı bir pozisyon açılmıştı tekrar başvurdum ve geri döndüm.5-6 aylık çalışanken yapılan ocak zammından senem dolmamasına rağmen ben de yararlandım hatta sonrasında cumartesileri çalışmak zor geliyor diye istifa etmeye yeltendim, çalışma günümü bir miktar ücret keserek 5e indirdiler. 1 buçuk yıllık elemanım,saydıklarım benden çalışan olarak memnun kalındığını gösteren iyi yönler. Ama 2-3 hafta önce genel müdürümüz bir laf söyledi, şahsi telefonum çantamda kalmış yöneticim de aramış. Ben duymadım, sonradan görüştüğümde "Bu aralar iletişim sorunumuz oluyor" gibi bir cümle söyledi. Sırf bu yüzden eşim haklı mı diye kafayı yemek üzereyim

işten çıkarılacak olan insana zam yapılır mı ki?
benim babamı çıkartmadan önce primini herkese göre yarı yarıya yatırmışlardı.
hani bu zaten gidiyor salla gitsin hesabı.
bu tarz olsa anlarım. sonuçta bayılırlar hakka girmeye.

Sakin ol,güvenini kaybetme,daha dikkatli ol ki kimse seni işten çıkarmak için bahane bulamasın.Sanmıyorum çıkaracaklarını.Ayrıca üstünden 2-3 hafta geçmiş,çıkaracaklarsa o kadar bekletip niye maaş versinler ki boşuna?

O cümleyi internette yazdığımda bir sürü sayfa çıktı,öyle yapan şirketler varmış

Isten cikarilacak insana niye zam yapilsin ki?
Tazminati fazla olsun diye mi?
Sanmiyorum ya.

IK 'ya sormadın mı ?

Yok ya eşin şaka yapmış
Çıkaracak olan senin keyfine göre saat ya da gün mü ayarlar
Burası böyle haftanın 6 günü işine gelirse derlerdi
Zam bence de standart olmamalı, performansı herkesin bir değilse zammı da bir olmasın

Maaşın düşük mü? Diğerleriyle eşitlemek için mi sana % 20 yapıldı acaba? Senin %20'inle yüksek maaşlı birinin %8'i aynı olabilir...

İşine son verilecek persolenin maaşına neden zam yapsınlarki,eşin sana şaka yapmış o anda..

Maliyeti yüksek eleman olarak göstererek, ilgili pozisyona daha düşük maliyetli kişi almak, kişinin işten çıkarılmasına açıklama getirebilmek için yapılabilinir..
Ama ik da çokda kullanılmayan bir yöntem.. Şirketinizin daha öncede böyle bir uygulaması olmadı ise bence endişenize değmez..
Zammın keyfini çıkarın.!
Bu arada CEO ya bu kadar yakın çalışıyorsanız, cebinizi lütfen yanınızda taşıyın.))

Maaşın düşük mü? Diğerleriyle eşitlemek için mi sana % 20 yapıldı acaba? Senin %20'inle yüksek maaşlı birinin %8'i aynı olabilir...
Maaşım düşük değil, benden az alanlar var ama arkadaşım herkes %8 zam aldı dedi.

o işin espirisi ya olur mu öyle şey...işveren böyle şeylerle uğraşmaz..istemezse çıkarır...

Ben aslında tuvalete giderken bile cep telefonumu telsizimi yanımda götürüyorum, baya yakınında çalışıyorum, asistanıyım çünkü. O gün nasıl olduysa çantamda kalmış,zaten çok üzüldüm o cümlesine.Başka hatalarım da olmuş demek ki öyle genel bir cümle söyledi.

Yok ya böyle bir espri dönüyor ortada adam onu bildiğinden güncelliğinden olsa gerek ben de eksik kalmayım dedi herhalde

Cevaplar için sağolun kızlar, inş boşa kötü düşünüp nem kapmışımdır. Bu koca da dost mu düşman mı belli değil,gıcık

Sizden memnunlar ki istifa etmek istediğinizde çözüm yolu sunmuşlar.Sıkmayın canınızı bozmayın moralinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…