"Maaşa zam,işine son"
Kızlar bu cümleyi bana eşim sözde espri olarak söyledi ama sevinçliyken öyle bir moralimi bozdu ki.
Doğruluk payı var mı bunun? Henüz maaşlarımız yatmadı ama genel müdürümüz İK departmanındaki arkadaşıma sen CeYz'e haber verirsin demiş, herkes %8 zam alırken bana %20 zam yapılmış. Başta çok mutlu oldum ama eşimin şakadan söylediği sözü internette araştırdım biraz, böyle yapan çok işveren varmış. Siz ne düşünüyorsunuz?
Genel bilgi vermem gerekirse; doğum iznine çıkmadan önce istifa etmiştim. Kızım 1 buçuk yaşına geldiğinde farklı bir pozisyon açılmıştı tekrar başvurdum ve geri döndüm.5-6 aylık çalışanken yapılan ocak zammından senem dolmamasına rağmen ben de yararlandım hatta sonrasında cumartesileri çalışmak zor geliyor diye istifa etmeye yeltendim, çalışma günümü bir miktar ücret keserek 5e indirdiler. 1 buçuk yıllık elemanım,saydıklarım benden çalışan olarak memnun kalındığını gösteren iyi yönler. Ama 2-3 hafta önce genel müdürümüz bir laf söyledi, şahsi telefonum çantamda kalmış yöneticim de aramış. Ben duymadım, sonradan görüştüğümde "Bu aralar iletişim sorunumuz oluyor" gibi bir cümle söyledi. Sırf bu yüzden eşim haklı mı diye kafayı yemek üzereyim
Maaşım düşük değil, benden az alanlar var ama arkadaşım herkes %8 zam aldı dedi.Maaşın düşük mü? Diğerleriyle eşitlemek için mi sana % 20 yapıldı acaba? Senin %20'inle yüksek maaşlı birinin %8'i aynı olabilir...
Ben aslında tuvalete giderken bile cep telefonumu telsizimi yanımda götürüyorum, baya yakınında çalışıyorum, asistanıyım çünkü. O gün nasıl olduysa çantamda kalmış,zaten çok üzüldüm o cümlesine.Başka hatalarım da olmuş demek ki öyle genel bir cümle söyledi.Maliyeti yüksek eleman olarak göstererek, ilgili pozisyona daha düşük maliyetli kişi almak, kişinin işten çıkarılmasına açıklama getirebilmek için yapılabilinir..
Ama ik da çokda kullanılmayan bir yöntem.. Şirketinizin daha öncede böyle bir uygulaması olmadı ise bence endişenize değmez..
Zammın keyfini çıkarın.!
Bu arada CEO ya bu kadar yakın çalışıyorsanız, cebinizi lütfen yanınızda taşıyın.))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?