• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam Karışık

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba arkadaşlar burası kimseye soramadığımız bilmediğimiz şeyleri öğrendiğimiz yer. Bana öyle iyi geliyor ki. Sorum şu ben yeni evlendim ve uzakta olduğum için ailemin yanına 8 ay sonra gidebileceğim ilk defa. Annem vertigo hastası baş dönmesi mide bulantısı yapıyor. Tam bizim izne gideceğimiz tarihlerde bir akrabamız birlikte umreye gidelim demiş. Annemin de kafası karışmış. Durumumuz da öyle ahım şahım değil. Normal. Bu durumda ne düşünmeliyim?Nasıl davranmalıyım? Hem hasta nasıl yapar orada hem de tam o tarihlerde aylardır oraya gideceğim günü bekliyorum. Günaha da girmek istemiyorum Allah ım affetsin. Nolur fikir verin. Başka tarihte gitme sansım yok sömestr ve bir daha ancak 5 ay sonra gidebilirim en erken

Burada secim annenizin. Gitmek isterse gider umreye siz de 5 ay sonra gider gorursunuz annenizi

Annenizin sizin yanınıza gelme ihtimali varsa eğer öncesinde o gelsin öyle görüşün eğer gitmeyi planladıysa o da planından olmasın sizde görüşmüş olun.

Merhaba arkadaşlar burası kimseye soramadığımız bilmediğimiz şeyleri öğrendiğimiz yer. Bana öyle iyi geliyor ki. Sorum şu ben yeni evlendim ve uzakta olduğum için ailemin yanına 8 ay sonra gidebileceğim ilk defa. Annem vertigo hastası baş dönmesi mide bulantısı yapıyor. Tam bizim izne gideceğimiz tarihlerde bir akrabamız birlikte umreye gidelim demiş. Annemin de kafası karışmış. Durumumuz da öyle ahım şahım değil. Normal. Bu durumda ne düşünmeliyim?Nasıl davranmalıyım? Hem hasta nasıl yapar orada hem de tam o tarihlerde aylardır oraya gideceğim günü bekliyorum. Günaha da girmek istemiyorum Allah ım affetsin. Nolur fikir verin. Başka tarihte gitme sansım yok sömestr ve bir daha ancak 5 ay sonra gidebilirim en erken

öncelikle tavaf, uzun yürüyüşler, mina dağına çıkma, şeytan taşlama vs kalabalık ve sıkıntılı ortamlar. vertigo hastalığının nerede tetikleyeceği belirsiz ve tuttuğu zaman da baya sıkıntı yaratıyor diye biliyorum, bir tanıdık günlerce yataktan çıkamazdı. umreye gidip de orda rezil olmak var. doktoruna kesinlikle danışıp öyle karar almalı. aranız da çok mu uzak? farklı ülkeler mi? kocan mı izin vermiyor? kendin mi gidemiyorsun da aylarca bekliyorsun gitmek için orasını anlamadım ben..

Neden o kadar uzun süre gidemiyorsunuz? Yani her şehir artık çok yakın. Ucuz uçak biletleri de var. Yani ben annemi 8 ay görmeden duramam mesela.
Bu sorunuzun cevabı önemli, ona göre ya siz fedakarlık yapacaksınız ya da anneniz.

öncelikle tavaf, uzun yürüyüşler, mina dağına çıkma, şeytan taşlama vs kalabalık ve sıkıntılı ortamlar. vertigo hastalığının nerede tetikleyeceği belirsiz ve tuttuğu zaman da baya sıkıntı yaratıyor diye biliyorum, bir tanıdık günlerce yataktan çıkamazdı. umreye gidip de orda rezil olmak var. doktoruna kesinlikle danışıp öyle karar almalı. aranız da çok mu uzak? farklı ülkeler mi? kocan mı izin vermiyor? kendin mi gidemiyorsun da aylarca bekliyorsun gitmek için orasını anlamadım ben..
Farklı ülkede değiliz ama o bir uçta ben bir uçta. Çalıştığım için kendim gidemiyorum sömestr bekliyorum

Farklı ülkede değiliz ama o bir uçta ben bir uçta. Çalıştığım için kendim gidemiyorum sömestr bekliyorum

ben de 3 sene ayrı şehirde yaşadım ailemden ben de çalışıyordum ayda bir muhakkak ucuz bilet bulup atlayıp gidiyordum. 5 ay 8 ay beklenmez öyle uzun uzun. ille kocanın gelmesine de gerek yok atla git.

8 ayda bir diyince avusturalyadasınız falan sandım, aynı ülkedeymişsiniz,
eğer gitmek istiyorsa gitsin siz de başka tarihe erteleyin gidişinizi.
bu arada bizim de ailemle aramız yaklaşık 700 km ama kışın bile en fazla 3 ayda bir ya biz gidiyoruz ya onlar geliyorlar. yaz boyu zaten sürekli fırsat yaratıyoruz, arayı bu kadar açmayın derim nacizane.

ben de 3 sene ayrı şehirde yaşadım ailemden ben de çalışıyordum ayda bir muhakkak ucuz bilet bulup atlayıp gidiyordum. 5 ay 8 ay beklenmez öyle uzun uzun. ille kocanın gelmesine de gerek yok atla git.
İşten iznimi ancak sömestr tatiline ayarlayabildim.Gidebilecek olsam zaten giderdim. Gitsem işimden olurum. Yoksa bana da çok zor geliyor inanın. Bir böyle bir durum oldu iyice kötü oldum

İşten iznimi ancak sömestr tatiline ayarlayabildim.Gidebilecek olsam zaten giderdim. Gitsem işimden olurum. Yoksa bana da çok zor geliyor inanın. Bir böyle bir durum oldu iyice kötü oldum
Haftasonunuz da mı yok?

Calisiyosaniz bile haftasonlari /resmi tatil gibi zamanlara gidis ayarlayabilirsiniz.

Bulundugunuz sehirde 1haftasonunda harciyacaginiz miktara gidis donus ucak bileti alabilirsiniz.

Haziranda bayram var gitmeyecek misiniz? Esinizin ailesinde mi geciriceksiniz yapmayin bunu .

Annenizde hasta haliyle umreye gidebildigine gore sizede gelebilir.

8 ay cok uzun zaman

Hastalar için umrede tekerlekli arabalar var. Araplar tavaf yaptırıyorlar ufak bir ücret karşılığında. Anneniz tavaf işlerini o şekilde halleder o ayrı ama sizin ya 8 ay sonra ya sömestr demenizden öğretmen olduğunuzu varsayıyorum. Umre ziyareti zaten 1 hafta ya da 15 gün şeklinde olur genelde. Sizin yaz tatilinde bir hafta mı kalıcaktınız annenizin yanında. O umreden döndükten sonraya ayarlasanız. Türkiye içinde uçakla bir yerden bir yere gitmek 1 gün sürmez. Yani ne kadar aktarma yaparsanız yapın her ikinizin bulunduğu ilde havalimanı olmadığını varsaysak ortalama 2 saatlik mesafelerde havaalanı var artık. 2 saatte uçak desek 6 saat yapar hadi 2 saatte ekleyelim 8 saat. Annemi görmek için 2-3 Ayda bir 8 saat Yol çekerdim sanki. Yarın öbür gün çocuk sahibi olduğunuz da daha güç olur gidip gelmek... ilk evlendiğim sene 8 ay ailemden uzak kalamazdım. Ama bu tabiki sizin tercihiniz.

Özetle gitmek isterseniz her türlü çare bulunur. Annenizin umreye gitmesi sizin için Ancak bahane olur. Eee umreye gittin gelemiyorum dersiniz içiniz rahat eder. Onun dışında benim kv dizlerinden rahatsız o bile gittiyse umreye herkes gider. Hep tekerlekli iskemle ile gezdi. Bizde dedik gitme die ama çok özeniyorum dedi gitti. Siz de annenizin hevesini kırmayın derim.

Ben ailemden 950 km uzaktayım.Uçakla bir saat.Nasıl bir gün sürüyor sizinki.Aktarmalı da olsa o kadar sürmez.Erken bilet alıp bir hafta gidin.Sekiz ayı beklemeyin.Ben duramam o kadar uzun süre.Özlüyorlardır sizide.Arayı açmayın.Böylece o da planını uygulamış olur.

Ben ailemden 950 km uzaktayım.Uçakla bir saat.Nasıl bir gün sürüyor sizinki.Aktarmalı da olsa o kadar sürmez.Erken bilet alıp bir hafta gidin.Sekiz ayı beklemeyin.Ben duramam o kadar uzun süre.Özlüyorlardır sizide.Arayı açmayın.Böylece o da planını uygulamış olur.
Buradan uçak akşam 4 te eve gitmem gece 11. Oradan da dönüş uçağı 1 de 8 de evden çıkmam gerekiyor. Sanki kendim gitmek istemiyormuşum gibi bir algı oluşmasın

Ay sanki konu, ailemden uzaktayim nasıl sık sık giderim diye açılmış :/
vertigo hastalığının evreleri vardır. Anneniz sık nöbet geçiriyor sık kusuyor ve bayılma hali yaşıyorsa tek başına hele ki başka bir ülkeye gitmemeli. ya yanında birlikte gideceği yakını olacak ya da gitmeyecek. allah korusun hersey insanlar için. Yine de doktoruyla bir görüşün doktorun dediğine göre hareket edersiniz.

T
Ay sanki konu, ailemden uzaktayim nasıl sık sık giderim diye açılmış :/
vertigo hastalığının evreleri vardır. Anneniz sık nöbet geçiriyor sık kusuyor ve bayılma hali yaşıyorsa tek başına hele ki başka bir ülkeye gitmemeli. ya yanında birlikte gideceği yakını olacak ya da gitmeyecek. allah korusun hersey insanlar için. Yine de doktoruyla bir görüşün doktorun dediğine göre hareket edersiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için

Back
X