- 17 Şubat 2014
- 499
- 194
- 53
- Konu Sahibi nisanyagmru
-
kızlar merhabalar...sizden bi konuda fikir almak istiyorum.
benim 6 yıllık bi ilişkim var evlenmek istiyoruz ama benim bir işim yok onda çok fazla kazanmıyor ailelerimizin durumlarıda pek parlak değil. biz daha fazla uzatmak istemiyoruz evlenme işi çünkü ne zamna durumlarımız düzelir bilinmez. ailelerimiz ilişkimizi biliyor ama daha tanışmadılar bizim düşüncemiz çok fazla eşya almadan bizi bir süre idare edecek kadar eşya alarak düğünüdebüyük deil küçük bir düğün yaparak bir an önce evlenmek istiyoruz. daha sonra kendi çabamızla birşeyler yaparız die düşünüyoruz. evli arkadaşlardan rica ediyorum sizce doğru mu bi karar vereceim yada en azından bi iş bulup bir kaç sene daha ertelesem mi evlenme işini. derdimi çok iyi anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.
eger onun doguru kisi oldugna inaniyorsan cnm neden erteliyesinizki daha? Rabbim yuva kurmak isteyenlere öylede bi yardim ediyorki... 6senedir bir beraberligin varmis, yine erteleseniz belki o zaman icinde ailelerden biri vefaat edicek, onlari sizin mürvetinizi görmekten mahrum birakmayin... siz niyetinizi edin, gerisini Mevlaya birakin...
Rabbim simdiden yardimciniz olsun cok mutlu olursunuz insAllah
anliyorum ama dile kolay 6sene ztn beklemissiniz, ailelerinizin durumuda beli, daha nereye kadar erteliyebilirsinizki? ha söyle yapabilirsiniz, kisa kadar calisip biraz biriktirmek ve ailelerin karsisina öyle cikmak. Benim Arkadasimda öyle yapiyor suan, okula ara verdiler, calisip biri dügün icin digeri ceyiz icin para biriktiriyorlar. Kisinda söz takilcaz ve dügün seneye olana kadar yine biraz daha biriktirirler sonrada kendi yaglarinda kavrulurlar, sizde öyle yapin bence..
benim 6 yıllık bi ilişkim var evlenmek istiyoruz ama benim bir işim yok onda çok fazla kazanmıyor ailelerimizin durumlarıda pek parlak değil. biz daha fazla uzatmak istemiyoruz evlenme işi çünkü ne zamna durumlarımız düzelir bilinmez. ailelerimiz ilişkimizi biliyor ama daha tanışmadılar bizim düşüncemiz çok fazla eşya almadan bizi bir süre idare edecek kadar eşya alarak düğünüdebüyük deil küçük bir düğün yaparak bir an önce evlenmek istiyoruz. daha sonra kendi çabamızla birşeyler yaparız die düşünüyoruz. evli arkadaşlardan rica ediyorum sizce doğru mu bi karar vereceim yada en azından bi iş bulup bir kaç sene daha ertelesem mi evlenme işini. derdimi çok iyi anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.
6 sene bir ilişki için çok uzun zaman.Artık neticelendirilmesi gerekiyor.Bekleyince gökten para yağmayacağına göre yuvanı kur.Kafa olarak sana uyuyorsa,sen bir iş bul ve çalış herşeyden önce.İşe girersen az buçuk kendini toparlarsın.Beklentilerini de az tut.Düğün şart değil.Bir nikah akşamındada yakın akraba yemek yersiniz.Yakın akrablar kendileri bile ödüyorlar durumunuzu biliyorsa yemeği.Şimdi eşyalar için bir sürü kampanyalar var.Eş dostta yardım der.Hediyeler altınlar da birikim olur size.İkiniz çalışır kendinizi toparlarsınız.Allah bakarsın yürü ya kulum der.Güzel bir iş imkanı olur.
Yaşlarınız kaç? İlişkinin süresinden çok bu önemli bence. Eğer yaşınız küçükse bir iş bul ondan sonra velenirsiniz. İş bulduktan sonra bi kaç sene beklemene gerek yok. Eğer devam edeceğine inandığın, sürekliliği olan bi iş olursa birkaç ay içinde evlenirsiniz. Çift maaşla borçlar bir şekilde ödenir.
Ben de çalışmıyorum şu an iki senelik evliyiz hala iş arıyorum. Eşimin konumu çok iyi, maaş da normalde iki kişinin kazandığından fazla diyebilirim. Ama inan ki olmuyor olmuyor. Daha yeni yeni borçları bitirip düze çıkmaya çalışıyoruz. Hala kredi kartı batık durumda, kredilerin 2 senesi var. Ama mobilya falan bitti çok şükür, elden borçlar bitti, yavaş yavaş toparlıyoruz. Biz de öyle aman aman harcama yaparak evlenmemiştik sadece gerekli şeyleri hallettik ama gider gelirden fazla olunca dengelenemiyor. Cebimde beş kuruş olmadan bir ay geçirdiğimi bilirim. Ailelerin yardımı olmadan evlenmek çok zor.
Yaşın kaç bilmiyorum
20 li yaşlardaysan ertele
Bir ömür evli kalacaksın nasip olursa
Bekarlığın tadını çıkar ve işini gücünü yoluna koy
Bi kere oluyo böyle şeyler, özenerek al çeyizini abartıya kaçmadan
Hatta oynama filan hevesiniz yoksa nikah yapın böylece düğün masrafınız hiç olmaz, sade bi nikah şekeri
aileler düğün istiyosa bi el atsınlar o zaman. ben de oynamalı düğünden yana değilim şahsen. hafif müzikli ikramlı bi düğün kafi benim için. sen de öle düşünüyosan olur gider Allahın izniyle :)25 yaşındayım oldum olası zaten sevmem düğünleri oynamayı falan. öyle hiç düğünüm şu şekilde olsun die bir hayal kurmadım küçüklüğümden bu yana nikahtan yanayım ama ailem illaki bi düğün isteyecek ):
25 yaşındayım oldum olası zaten sevmem düğünleri oynamayı falan. öyle hiç düğünüm şu şekilde olsun die bir hayal kurmadım küçüklüğümden bu yana nikahtan yanayım ama ailem illaki bi düğün isteyecek ):
aileler düğün istiyosa bi el atsınlar o zaman. ben de oynamalı düğünden yana değilim şahsen. hafif müzikli ikramlı bi düğün kafi benim için. sen de öle düşünüyosan olur gider Allahın izniyle :)
Evlilik konusunda fikriniz kesinse bikaç sene beklemeye gerek yok amaaaa işe kesinlikle girmeden evlenme kişiliğin çalışmadan duramam yapısında ise..işe gir bikaç ay çalışır evlenirsiniz taksitler var krediler var tabiki borç ödemek zor ama birbiriniz çok seviyorsanız eşyaları sonradan birlikte tamamlamak da çok kıymetli keyifli oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?