kafam karışırık :/

çalışmadan da durabilrim okulu uzattığım için bu sene bitiyor. bizde tüm zorluklara birlekte göüs germek istiyoruz. ama yinede inşallah biraz önce iş bulabilirim.

ama işte ödeme gücünüzün artması için ve borcunuzun tatsız bir hale gelmemesi için bir işe girsen iyi olur diye düşünüyorum..

ama işte ödeme gücünüzün artması için ve borcunuzun tatsız bir hale gelmemesi için bir işe girsen iyi olur diye düşünüyorum..

kpss den sonra hemen aramaya başlayacağım fakat burası çok küçük bir yer bian önce bulabilir miyim bilmiyorum:/

aileler araya girsin, senin için doğru kişiler mi o zaman belli olacak canım. hakkında hayrlısı olsun

Ablanın eşinin durumu vardır yapar büyük düğün.Ya da ablan düğün seviyordur.Önemli olan ailen değil senin evlenirken beklentilerinin istediğinin ne olduğu.

Sınavı falan bekleme umudun yoksa, iş aramaya başla hemen
Yaşlar uygun, yeterince beklemişsiniz daha uzarsa tadı kaçar
Allah evlenenle ev kurana yardım eder lafı çok doğru, o kadar şey nasıl ortaya çıktı şaşıp kalıyorsunuz
Ailenize durumu izah edin, hiç düğün masrafına girmeyin
Olmayacak bir şey değil ama tek maaşla çok zor, bir an evvel çalışman lazım
Allah gönlünüze göre versin

zor bir karar
zorluklara ve sıkıntılara razı ve sabır göstereceğine eminsen
elbette bekleme
ancak şunu söyliyim
maddi sıkıntılar
huzur ve mutluluğu da etkiliyor
kararınız ne olursa olsun hayırlı olsun

ben göstere bileceğimi düşünüyorum çünkü aile içinde de maddi yönden çok parlak deiliz kendi yağımızda kavruşuruz ama allaha şükür bu yaşıma kadar hiç maddiyat yüzünden huzursuzluk çıkmadı bence bi ailede en önemli şey sevgi, saygı ve güven kendi ailemde de durum bu şekilde oldu için parasızlığa katlanabilirim.

Bende öyle eşyamız olmasada olur fln derdim hep.. Allaha şükür herşeyimiz tastamam borçsuz evlendik.. Tabi aileler üstlerine düşeni yaptılar.. Altınların hepsini eşim biriktirdi halletti.. Borçsuz evlenince bile zor oluyor inan bana.. En azından 1 yıl bekle derim.. Her ay bi maaşla bi koltuk takımı, bi buzdolabı, bi çamaşır makinesi.. En gereklilerin parasını kenara koyarsınız.. Muhtemelen kirada oturursunuz.. Bnmde kira. Her ay kafadan kirayı, faturaları, yiyecek içeçeği n parasını çıkar.. Geriye kalan para borçları kapatmaya yeter mi.. Onu düşünmek lazım.. Buna kalkıştığınızda herşey para.. Nikahı,gelinliği,söz-nişan kıyafeti,halısı,perdesi,kürdana kadar.. Masraf çok.. Kendinizi strese sokmayın.. 1 yıl daha bekleyin paranızı kenara koyun, hem peşin parayla alırsanız daha uyguna gelir, hem de ilk günlerinizi öyle stresle geçirmemiş olursunuz.. Hakkınızda Hayırlısı olsun arkadaşım

hiç umudum yok sınavdan bana kalsa ben çoktan başlamıştım aramaya hatta bir kaç yere başvuru bile yaptım ama yaptığım başvuruları ailem geri çektirdi ne olur ne olmaz die onlar kazanacağımı düşünüyorlar o yüzden en azından sınava bi girip çıkmam lazım ):

1 yıl bekleyince ya hiç birşey düzelmez ise ama boş yere beklemiş olursak :/

Yasin gencse bekle, seven insan bekler.. ve mutlulugna duskunsen para puluj hic onemi yok Iki aile ellerinden geldigi kadar bir kucuk dugun yapa bilir kimseyi zora sokmaya gerek yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 yıl bekleyince ya hiç birşey düzelmez ise ama boş yere beklemiş olursak :/

Niye düzelmesin canım.. Emek olmadan yemek olmazmış.. Sabredin olabildiğince birikim yapın.. Ama ailelerin haberi olsun söz yapın bu yaz .. Hem ailelerde belki haberleri olunca bişeylere yardımcı olurlar seneye kadar.. Hepsini yaparsınız ikiniz borçla evlenirsiniz evet hepsi olur ama baya bi borca girersiniz bi anda inan bana.. Bi çıkın bütün eşyaların fiyatlarına bakın..Alacağınız herşey ne kadar tutar bi hesaplayın.. Hesabı kitabı yapın.. Direk gözünüz kapalı evlilik hayatına dalmayın derim.. Düğün yapacak olanın, ev kuranın attığı adam para oluyor.. Su gibi para harcanıyor.. Sevgilinizde sıkıntıya düşecek.. Kredi de olsa geri ödenecek neticede.. Ya evlendikten snra sen hemen iş bulamazsan.. Mesela biz evlendik eşim işsiz kaldı ilk 3 ay.. Allaha şükür beklediğimiz çok iyi bir yerden haber geldi başladı sonra.. Hep hazır takılan paralardan yedik.. Siz takılanları herşeyi bozar borçları ödersiniz muhtemelen..

Neyse çok konuştumm Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah

sağol canım yorumun için inş. hayırlısı neyse o olur. hem daha benim ailem düşüncelerimi bilmiyorlar onlar ne der bu işe bilemiyorum bu sadece bizim düşüncelerimz.

sağol canım yorumun için inş. hayırlısı neyse o olur. hem daha benim ailem düşüncelerimi bilmiyorlar onlar ne der bu işe bilemiyorum bu sadece bizim düşüncelerimz.

Annenle paylaş.. Anneler en doğrusunu bilir, doğru yolu gösterirler.. Ben annemden çekindiğim için önce teyzemle eşimi tanıştırmıştım..Teyzemden geçer not alınca ise aileme anlattım ve tanıştırdım.. Sende öyle yap, sözü geçen büyüklerden biriyle tanıştır.. Hem yükü de omuzlarınızdan atmış olursunuz..

Topu büyüklere atıverin.. Sonrasında artık suyu akışına bırakın..

Canim benm sende kendimi gordum suan.benimde 5 yillik bi iliskim var okuyoruz ikimizde ailelerimizinde durumu okdar parlak degil ama okul bitince evleniriz heralde.yani soyleki oyle paraya falan cok takilma bence ikinizde birbrinizi seviyosaniz bence gerisi kolay yani belki evli olmadigim icin bukadar rahat pozitif dusunuyorum bilmiyorum ama bizim iliskimizde dusuncemiz bu sekilde.evlenirsiniz calisir kazanir herseyinizi yaparsiniz.mutlulugu ertelemeye hic gerek yok derim ben😬

Yanlış anlama da 6 yıllık ilişki az değil.
Yaşın da küçük değil.
Çoktan iyi kötü bir işe girip para biriktirmeye başlamalıydın. Ailenin durumu da pek parlak değilse sevgilin de trilyoner değildir herhalde.
Bana öyle düğün takılarına,paralarına güvenerek evlenmek çok garip geliyor.
İlla herkes memur olacak diye bir kural yok.

para biriktirme gibi bi durumum yoktu malesef onunla tanıştığımızda üni ye yeni başlamıştım 5 yıl üni sürdü bu sene de uzadığı için çalışamadım o da iki senedir çalışıyor öğrenim kredisi ödediği için çok fazla para biriktiremedi önümüzdeki ay öğrenim kredisinin ödemesi bitecek.

Ne bileyim okurken çalışan bir sürü insan var.
Ben ailemin durumu iyi olduğu halde okurken hep çalıştım.
Zaman zaman kendime kızdığım da çok olmuştur,keşke bir kaç sene önce çalışmaya başlasaydım diye.
Peki ya borçlarınız takılan altınlarla denk düşmezse nasıl geçineceksiniz bunları hesapladınız mı?
Ailene sınavdan umudun olmadığını bir an önce açıklamalı,bir işe başlamalısın.
Yaşadığın yer küçük olabilir ama iyi araştırırsan iş bulursun kaldı ki bulmuşsun da reddetmişsin ailene açılmadığın için.
Bence boş oturmakla çok şey kaybedersin bana inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…