- 4 Mart 2014
- 67
- 3
- 18
- 35
- Konu Sahibi nisanyagmru
-
çalışmadan da durabilrim okulu uzattığım için bu sene bitiyor. bizde tüm zorluklara birlekte göüs germek istiyoruz. ama yinede inşallah biraz önce iş bulabilirim.
ama işte ödeme gücünüzün artması için ve borcunuzun tatsız bir hale gelmemesi için bir işe girsen iyi olur diye düşünüyorum..
benim için doğru kişi olduğunu düşünüyorum bizim tek derdimiz para sıkıntımız. temmuz gibi aileleri tanıştıralım arayı fazla açmadan ekim gibi de düğünü yapalım istiyoruz ikimizde. tabi öncelikle bu bizim düşüncemiz aileleriz ne der bilmiyorum. ama ikimizin aileside bu kadar çabuk değil ama eninde sonunda evleneceğimizi biliyor.
hayirlisi olur insAllah, istersen bir istihare namazina yat, daha emin olursunuz...
Ablanın eşinin durumu vardır yapar büyük düğün.Ya da ablan düğün seviyordur.Önemli olan ailen değil senin evlenirken beklentilerinin istediğinin ne olduğu.bizimde beklentimiz çok fazla değil zaten iki göz bi ev tutarız diyoruz. temmuzda kpss ye gireceğim ama hiç umudum yok bu sene olmaz gibime geliyor burası çok küçük bir yer olduğu için çalışmam biraz sıkıntı olur. düünüde bizde nikah tarzında düşünüyoruz ama ailem istemez o şekilde ablama büyük bir düğün yaptıkları için illa bana da yapmak isterler. düğün bekleyecek olursak en az iki sene daha bekleriz ama ):
kızlar merhabalar...sizden bi konuda fikir almak istiyorum.
benim 6 yıllık bi ilişkim var evlenmek istiyoruz ama benim bir işim yok onda çok fazla kazanmıyor ailelerimizin durumlarıda pek parlak değil. biz daha fazla uzatmak istemiyoruz evlenme işi çünkü ne zamna durumlarımız düzelir bilinmez. ailelerimiz ilişkimizi biliyor ama daha tanışmadılar bizim düşüncemiz çok fazla eşya almadan bizi bir süre idare edecek kadar eşya alarak düğünüdebüyük deil küçük bir düğün yaparak bir an önce evlenmek istiyoruz. daha sonra kendi çabamızla birşeyler yaparız die düşünüyoruz. evli arkadaşlardan rica ediyorum sizce doğru mu bi karar vereceim yada en azından bi iş bulup bir kaç sene daha ertelesem mi evlenme işini. derdimi çok iyi anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.
zor bir karar
zorluklara ve sıkıntılara razı ve sabır göstereceğine eminsen
elbette bekleme
ancak şunu söyliyim
maddi sıkıntılar
huzur ve mutluluğu da etkiliyor
kararınız ne olursa olsun hayırlı olsun
Sınavı falan bekleme umudun yoksa, iş aramaya başla hemen
Yaşlar uygun, yeterince beklemişsiniz daha uzarsa tadı kaçar
Allah evlenenle ev kurana yardım eder lafı çok doğru, o kadar şey nasıl ortaya çıktı şaşıp kalıyorsunuz
Ailenize durumu izah edin, hiç düğün masrafına girmeyin
Olmayacak bir şey değil ama tek maaşla çok zor, bir an evvel çalışman lazım
Allah gönlünüze göre versin
Bende öyle eşyamız olmasada olur fln derdim hep.. Allaha şükür herşeyimiz tastamam borçsuz evlendik.. Tabi aileler üstlerine düşeni yaptılar.. Altınların hepsini eşim biriktirdi halletti.. Borçsuz evlenince bile zor oluyor inan bana.. En azından 1 yıl bekle derim.. Her ay bi maaşla bi koltuk takımı, bi buzdolabı, bi çamaşır makinesi.. En gereklilerin parasını kenara koyarsınız.. Muhtemelen kirada oturursunuz.. Bnmde kira. Her ay kafadan kirayı, faturaları, yiyecek içeçeği n parasını çıkar.. Geriye kalan para borçları kapatmaya yeter mi.. Onu düşünmek lazım.. Buna kalkıştığınızda herşey para.. Nikahı,gelinliği,söz-nişan kıyafeti,halısı,perdesi,kürdana kadar.. Masraf çok.. Kendinizi strese sokmayın.. 1 yıl daha bekleyin paranızı kenara koyun, hem peşin parayla alırsanız daha uyguna gelir, hem de ilk günlerinizi öyle stresle geçirmemiş olursunuz.. Hakkınızda Hayırlısı olsun arkadaşım
1 yıl bekleyince ya hiç birşey düzelmez ise ama boş yere beklemiş olursak :/
Niye düzelmesin canım.. Emek olmadan yemek olmazmış.. Sabredin olabildiğince birikim yapın.. Ama ailelerin haberi olsun söz yapın bu yaz .. Hem ailelerde belki haberleri olunca bişeylere yardımcı olurlar seneye kadar..Hepsini yaparsınız ikiniz borçla evlenirsiniz evet hepsi olur ama baya bi borca girersiniz bi anda inan bana.. Bi çıkın bütün eşyaların fiyatlarına bakın..Alacağınız herşey ne kadar tutar bi hesaplayın.. Hesabı kitabı yapın.. Direk gözünüz kapalı evlilik hayatına dalmayın derim.. Düğün yapacak olanın, ev kuranın attığı adam para oluyor.. Su gibi para harcanıyor.. Sevgilinizde sıkıntıya düşecek.. Kredi de olsa geri ödenecek neticede.. Ya evlendikten snra sen hemen iş bulamazsan.. Mesela biz evlendik eşim işsiz kaldı ilk 3 ay.. Allaha şükür beklediğimiz çok iyi bir yerden haber geldi başladı sonra.. Hep hazır takılan paralardan yedik.. Siz takılanları herşeyi bozar borçları ödersiniz muhtemelen..
Neyse çok konuştummHakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah
sağol canım yorumun için inş. hayırlısı neyse o olur. hem daha benim ailem düşüncelerimi bilmiyorlar onlar ne der bu işe bilemiyorum bu sadece bizim düşüncelerimz.
kızlar merhabalar...sizden bi konuda fikir almak istiyorum.
benim 6 yıllık bi ilişkim var evlenmek istiyoruz ama benim bir işim yok onda çok fazla kazanmıyor ailelerimizin durumlarıda pek parlak değil. biz daha fazla uzatmak istemiyoruz evlenme işi çünkü ne zamna durumlarımız düzelir bilinmez. ailelerimiz ilişkimizi biliyor ama daha tanışmadılar bizim düşüncemiz çok fazla eşya almadan bizi bir süre idare edecek kadar eşya alarak düğünüdebüyük deil küçük bir düğün yaparak bir an önce evlenmek istiyoruz. daha sonra kendi çabamızla birşeyler yaparız die düşünüyoruz. evli arkadaşlardan rica ediyorum sizce doğru mu bi karar vereceim yada en azından bi iş bulup bir kaç sene daha ertelesem mi evlenme işini. derdimi çok iyi anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.
onu nasıl yapacağım.
Yanlış anlama da 6 yıllık ilişki az değil.
Yaşın da küçük değil.
Çoktan iyi kötü bir işe girip para biriktirmeye başlamalıydın. Ailenin durumu da pek parlak değilse sevgilin de trilyoner değildir herhalde.
Bana öyle düğün takılarına,paralarına güvenerek evlenmek çok garip geliyor.
İlla herkes memur olacak diye bir kural yok.
para biriktirme gibi bi durumum yoktu malesef onunla tanıştığımızda üni ye yeni başlamıştım 5 yıl üni sürdü bu sene de uzadığı için çalışamadım o da iki senedir çalışıyor öğrenim kredisi ödediği için çok fazla para biriktiremedi önümüzdeki ay öğrenim kredisinin ödemesi bitecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?